- 2 Ekim 2018
- 1.356
- 2.365
- 53
- 34
- Konu Sahibi olmuyorsensiz
-
Canım bnde öyle düşünüyorum ama hastanede kalacağım 2 gün benm durumum biraz farklı o iki günlük süreci düşünüyorumBen hastaneden çıktığımda cekyati açtım, büyük oğlumla uyudum, bebeği de ayak ucuna yatırdım. Bebek gelince onu bosladigimi düşünmesin diye. Üçümüz aynı cekyatta 15 gün yattık.
O kadar haklısınız ki bn ağlayınca dayanamıyorum hiç oda bunu çok güzel kullanıyorÖnce kızınızla konuşun. Anlamaz demeyin anlayabilecek yaşta. Benim kızım şimdi babayla gidecek, babası ona masal okuyacak kızım da güzel rüyalara dalacak gibi bir giriş yapın. Mümkünse yanına yatarak değil kendi yatağında kendi kendine uyumayı öğrensin artık. Babası yanına otursun, kitap okusun, sohbet etsin. Sonra hadi bakalım gözlerini kapat deyip temas kurmadan yanında durarak uyumasını beklesin. Ağlayacak, kalkmaya yeltenecek, mızıldayacak. Burada en önemli nokta kararlılık ve sabır. Siz pes edip yanına giderseniz her şey baştan başlar, ağlayınca sizin geldiğinizi anlarsa bunu kullanır. İlk gün belki iki saat sürecek sabredeceksiniz, sonraki gün daha kısalacak gün geçtikçe daha da kısalacak. Ama sabır ve kararlılık şart. Çocuklarınızın sizi yönetmesine izin vermemelisiniz, siz onları yönlendirmelisiniz ebeveyn olarak.
Umarım bu akşamdan itibaren başlayacağım bakalımYatacak mecbur en kötü 1 ağlar 2 ağlar 3 de alışır dramatikleştirmeye gerek yok canınızı sıkmayın baba kitap okusun yatarken oyalanır alışır
Evet geciktim ama 1 buçuk ay var daha umarıö alışrHamile olduğunuzu öğrendiğiniz andan itibaren ayrı yatmaya ve onunda bir birey olduğuna alıştı rmaniz lazımdı baya geç kalmış sınız
Bir hafta zorlanır sıniz ama alistirin doğumdan önce
Önce kızınızla konuşun. Anlamaz demeyin anlayabilecek yaşta. Benim kızım şimdi babayla gidecek, babası ona masal okuyacak kızım da güzel rüyalara dalacak gibi bir giriş yapın. Mümkünse yanına yatarak değil kendi yatağında kendi kendine uyumayı öğrensin artık. Babası yanına otursun, kitap okusun, sohbet etsin. Sonra hadi bakalım gözlerini kapat deyip temas kurmadan yanında durarak uyumasını beklesin. Ağlayacak, kalkmaya yeltenecek, mızıldayacak. Burada en önemli nokta kararlılık ve sabır. Siz pes edip yanına giderseniz her şey baştan başlar, ağlayınca sizin geldiğinizi anlarsa bunu kullanır. İlk gün belki iki saat sürecek sabredeceksiniz, sonraki gün daha kısalacak gün geçtikçe daha da kısalacak. Ama sabır ve kararlılık şart. Çocuklarınızın sizi yönetmesine izin vermemelisiniz, siz onları yönlendirmelisiniz ebeveyn olarak.
Çok teşekkür ederim cnm çok güzel yazmışsın umarım kolay olurHastanede yatacaginiz gunlerde elbet birileriyle uyur kiziniz. Onemli olan ondan sonrasi. Siz bebekle eve geleceksiniz,bir duzen olusturmaniz lazim. Ayri odasi ve yatagi olmali, babasiyla veya sizinle uyku oncesi banyo yapmali, kitap okumali,sonra kendi kendine uyumali. Bence siz simdiden buna baslayin.1,5 ayda hallolur nasilsa. Uzulmeyin gerilmeyin sakin. Hayirlisiyla kucaginiza almanizi dilerim miniginizi
Evet uyku egitimi, uyku egitimi, uyku egitimi. Bu yastaki çoçuk çoktandir yanliz yatabilmeliydi.
Keske dogumdan çok daha önce bu konu hal olsaydi. Her çoçugun bir yumusak noktasida vardir ayrica. Baze çoçuklar küçük bir isik ile uyumuya tercih eder, bazeleri hafif uyku muzigi ile (benim kizim gibi).
Bu arada senin önerdigin yani sira bence ebeveyn çoçugun yaninda durmasin. Cocuk daha çok çildiriyor o zaman ve sabirli kalmak daha zor oluyor. Cocuk "oyun arkadasim burda, niye oynamiyorum" diyor. Uyku saati oldugunu algilamasi daha zor.
CNM Bnm kızım da öyle şu aralar çok bi düşkün bana3 ay once dogum yaptim oglum 30 aylikti.hamileligin son zamanlarinda bana ayri bi dusmustu.kara kara dusundum nasil yapcaz ayrilcak diye.ilk defa bensiz uyuyacak diye.ama oglum hic zorluk cikarmadi sukur.babasiyla kaldi iki gun hastanedeyken cok iyi anlastilar beni hic aramadi bile.sonrada 10 gun annem bakti ogluma hic zorluk cikarmadi kuzum.caresiz kalinca mecbur ortama uyuyorlar yani.cok merak etmeyin
Alışır kararlı ve sakin davvranin huysuzlasabilir bu normal bir hafta içinde düzene girecektirEvet geciktim ama 1 buçuk ay var daha umarıö alışr
İlk etapta çocuğu odada tamamen yalnız bırakmak doğru bir yaklaşım değil 2.5 yaşında bir çocuk için. Uyku eğitimine mümkünse 4-6 aylık başlanırsa yalnız bırakmak mantıklı. Ancak 2.5 yaşında ve bu zamana kadar hep anneyle uyumuş bir çocuk için uygun değil tamamen yalnız bırakmak. Belki zamanla o aşamaya gelinebilir.
Bilmiyorum cnm umarım bu akşam itibari ile başlıyoruzAlışır kararlı ve sakin davvranin huysuzlasabilir bu normal bir hafta içinde düzene girecektir
Esinizin tutumuda çok önemli
Sezer yandan korkmayın annesiniz güçlü olmanız lazim inşallah bu isi de hakkıyla basaracaksiniz
Hastanede kaldığım geceler ben olmayınca babasıyla uyudu oğlum. Mecbur kalınca babaya da tamam diyorlar. Şimdi siz evdesiniz ya, ondan bu babayı istemem nazlari.Canım bnde öyle düşünüyorum ama hastanede kalacağım 2 gün benm durumum biraz farklı o iki günlük süreci düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?