Nasıl alıştıracağım

Hastanede kaldığım geceler ben olmayınca babasıyla uyudu oğlum. Mecbur kalınca babaya da tamam diyorlar. Şimdi siz evdesiniz ya, ondan bu babayı istemem nazlari.
YANİ HAKlısın aslında nazı bana onun ama gene de düşünmeden edemiyorum

Arya benim kizim ben okula baslayana kadar kendi kendine uyurdu. Biz babasiyla sadece pispislardik. Hatta 7 aylikti tatilden donduk odasini ayirmistik. 1 ay hic zorlanmadik. Ne zamanki sabahlari bakicisina birakip okula gittim cocuk benden ayrilamaz oldu. Salonda koltuk degistirmek icin ayaga kalksam bagirip aglamaya basliyor. 9 aylik su an. Odasinda yatmaz oldu. Yatak odasina yer yatagi serdik.eziriyorum uyuyor kalktigim an uyanip agliyor Tam dalana kadar yataga gitmeme musade etmiyor. Sanirim oni birakacagim saniyor. Icim gidiyor valla ya Uyku egitimi nasil verecegim tekrar ben simdi bu durumdayken ?

Bakicisi nasil? Benim kizim 7 aylikken krese basladi. Hiç öyle "annem beni birakir" korkularina girmemisti. Bunuda kresi sevmesine bagliyordum.

Cok zor fakat 5-10-20-25 dakika kuralini uygulasanmi? Yani uyudugunda her 5-10.. dakikada onun yanina gidip pispislayip (yatagindan çikarmadan) tekrar odadan çiksan? Sonuçta onunda iyi ve kaliteli uykuya ihtiyaci var. Ilk basta biraz zorlanirsin fakat sonradan kizda, sende alisirsin.

doğurmadan alıştırın mutlaka. bir ağlar iki ağlar. aslında yalnız yatması lazım 2 yaşında çok geç kalmışsınız.

Bakicisi cok iyi. Zaten sabah birakinca agliyor ama sonra susuyor. Bana gun icinde video atiyor sureklim oynuyorlar , kahkaha atiyor hatta. Geldigimde mutlu aliyorum onu. Hatta kadin cagirinca kucagina da atliyor. Seviyor bence onu. Zaten dogdugundan beri gordugu biri. Komsum yani. Alistirmak da hic sorun yasamadik. Sadece bana cok baglandi. Onu birakmamdan korkuyor. Sabah 8de birakiyorum tam ayilmamis oluyor. Sabah keyif uykusunu seviyor cunku. Emip emip uyku keyfi yapiyor.
O kurali da denedim. Denemeye calistim. Avazi ciktigi kadar bagiriyor cocuk. Kiyamadim oyle olunca da yatagini bizim odaya kurdum tekrar .

Iste o zaman aglayarak istedigini elde edecegini ögreniyor. Zorda olsa bence aglamasina müsade etmen gerekiyor. Zaman ile ögrencek o saat, aglama saati oldugu ve yanliz uyumasi gerektigi.

Bu arada ne kadar güzel çoçugun bakicisini sevmesi, gün arasi video yollanmasi. Anne olarak çoçugunu emin ellere emanet etmek ne kadar önemli oldugunu bilirim.

Kesinlikle sabirli olmali ve aglamalarina dayanmaliyim. Haklisin. Yine deneyecegim. Alismasi lazim. Aileyle ayni odada yatmamali cocuklar. Yaslari ne olursa olsun mahremiyete uymuyor cunku. Bir arkadasimin 1.5 yasindaki cocugu gece uyanmis ve anne babasini uygunsuz gormus. Anlamaz sanmislar ama cocuk sabahina oyuncagiyla oynarken farketmisler. Cocuk gordugunu oyuncaginda uygulamaya kalkmis. Cok zor unutturdular cocuga. Biz simdi bile tam dalmasini bekleyip odadan cikariyoruz. Istemem bizi o sekilde gorsun.
Bu arada bakicimiz gercekten cok iyi. Sonsuz guveniyorum. Benim korktugum cogu seyi o halletti. Mesela eline bisey vermekten korkuyordum. Bogulur, tikanir falan diye. O eline herseyi veriyor. Cocuk cignemeyi onda ogrendi resmen. Her sabah kahvaltisini dolu dolu yaptirir. Oglen ben gelmeden corbasini icirir. Ara ogun mutlaka kendi mayaladigi yogurttan yedirmeye dikkat eder. Bir de 2 yasinda cocugu var. O kadar korkmustum ki kizima yetemez diye. Cok iyi yetiyor gercekten. Birlikte cok guzel oynuyorlar. Aglayarak verdigim kiz, cocugu gorunce susup gulmeye basliyor :) Icim inanilmaz rahat. Allah razi olsun parasi son kurusuna kadar helal olsun yani.

Ay, insan nasil yapar böyle çoçuk ile ayni odada. Bide çoçuk o kadar küçükte degil, 1.5 yasinda.
Mahremiyetten önce, anne babaninda kendine ait alani olmali. Yani ebeveyninde rahat hisedecegi bir alani olmali. Mesela aksam uyumadan önce ben ve esim günün degerlendirmesini yapiyoruz, yada normal sohbet ediyoruz. Bu 10-15 dakika bile es iliskisi için çok önemli.

Benim kizimda anlattigin tüm seyleri kreste ögrenmisti. Bende çok korkuyordum çoçuga ekmek felan vermeyi. Sonra kreste bize demislerdi "oo x ekmegi çok sever" diye, öyle öyle verdik. Içim rahat diyorsun ya, gerçekten o rahatlik baska hiçbirseye benzemez, bilirim. Umarim çoçuklarimiz saglikli huzurlu büyürler canim.

ayni durumdayiz kizim 26 aylik 1.5 ay sonra dogumum var sezeryan planliyoruz
buyuge baba kucuge ben bakacagim
kizim babasina duskundur cok sorun cikaracagini sanmiyorum
en kotu ihtimal cocuklari paslasiriz fazla secenek yok bizim icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…