Nasıl alıştırılır

Konu sahibi benim kizim da 11 yasinda ve tipkisinin aynisi...temizlik konusunda ben çok sikinti cektim,annem çok titizdi, evlendikten sonra ben devbi ara çizgiyi aşmistim, okb ye dogru gidiyordum ki , dur dedim kendime, kizima da hiiç baskı yapmadim, istedigi gibi dagitsin kirletsin ben toplarim ama yardim etmek istediğinde ki sık oluyor, asla geri çevirmem, ne olursa olsun ucundan tutmasina izin veririm, hijyen kurallarini, ,duzen yontemlerini, beslenme ögelerini de muhabbete katar anlatirım,sıkıldı mı?hemen birakirim.Fazladan bisey yapsin diye zorlamam veya istemem,bece siz debyanlis bisey yapmiyorsunuz, kiziniz da cok sağlikli ve normal buyüyor

Benim ailem de dağınık değil ama ben eve geldiğim gibi ilk isim sütyeni cikarip sallayıp bir yere fırlatmak olur (sabah da ararım ,Allah bilir nerede diye).
İnanılmaz daginik bir insanım. Yatağımın /sandalyenin üzerinde dağ gibi kıyafet durur, tatillerde çantamdan bir şey almak istersem tüm kıyafetlerimi yere serer,alacağımı bulunca hepsini geri tıkarim:)
Yani bunun aileyle falan alakası yok. Tamamen içten gelen bir şey. Kendinizi suçlamayın, kızınızı olduğu haliyle kabul edin. Odasına da karışmayın. Niye kendinizi yoruyorsunuz ki? Daginiksa da kendi daginikliginda yaşasın.
Telefonda konuşmaması belki sevdiği arkadaşı olmadığındandir. Belki de dislaniyrodur. Cekingenlikten ziyade.
Hem teyzesiyle ne konuşacak ki görüntülü? Anlatacak bir şeyi de yok, bütün gün evde. Kendisinin iki katindan da yaşlı kadin... Bence çok normal yaşadıkları.
Endişe edecek bir şey yok.
Ama yaşı 11
Yakında ergenlikle beraber endişe edecek seyler başlar 'kimse beni sevmiyoooo, çok çirkiniiiim, herkesin var bana da aliiin' falan diye:)
Kolay gelsin simdiden

Annem temizlik titizlik hastasi. Temizlik yaptigi yer isil isil parlar ferahlar. Kardesimde ona cekmis asla daginiklik toz olmaz. Ama ben tam tersiyim. Aman onls mi ugrasacagim derim. Su an kendime ait ev var ama temizlik gormrmis noktalar var. Yok cidden evi temizleyeyim vs hic onceligim olmadi. Isterdim onlar gibi temiz olayim olmuyor icten gelmeli. Kizinizin karekteri oyle sizle ilgisi yok bence.

Biz ütüyü kaldırdık rafa. En son ütüyü geçen sene yaz, bi elbisemi ütülemek için kullandım.
O makina boşa para :KK53:
Ben gidiyom ya bu konudan. Konu sahibi çok haklıymış. Çocukları salmaya gelmiyo. Sonuca bak :olamaz::KK22:
Yok ilk ben alcam o makina çıkinca, evimi satar yine alırım o derece hincim var ütuye

benim annem temizlik takıntılı görünümlü pis. pis derken hakaret olarak değil yani huyu böyle ne yapayım, canım benim her şeye ne kadar vakit ayırabilir artık geldi kaç yaşına bebek <3. neyse, onun dikkat etmediği şeylere ben dikkat etmek zorunda hissede hissede obsesifliğe doğru yol alıyorum evet. yurtta kalırken odayı silen vardı, zaten alan da çok dardı, böyle temizlik dertlerim yoktu sandalyem 2 numaralı dolabımdı. büyüdükçe açıldım denebilir. dağınıklığı da bir çeşit düzen görenlerdenim hala ama pisliğe gelemem toza gelemem, bir yerde cinsini bilmediğim böcek görsem uykularım kaçar. kedilerden ötürü pire fikrine bile alıştım ama bazı şeyleri aşamadım sdfsa

Ya bu durum karantinada mı ortaya çıktı?
Eğer öyleyse öncesinde böyle değilse yani çok takılmayın çünkü hepimizin huyu suyu değişti.
Benim de canım hic temizlik yapmak istemiyor mesela.
Görüntülü konuşma olayi da herkese göre değil bence bazı insanlar hoşlanmıyor bundan yüz yüze iletişim farklı bi olay.
Hakikaten konuşacak bir şey bulamayabilir ben de bulamıyorum mesela cünkü eskisi gibi hareketli bi hayatım yok .

Arasıra kendiniz iş yaparken ona da yapabileceği ufak işler verebilirsiniz. Yaşı küçük daha. Sizden gördüğünü ilerde uygular zaten. Bazen annesi dağınık olsa da cocuklar cok düzenli olabiliyor. Karakterle ilgili aslında biraz da. Annemde temizlik konusunda titizdir. Bekarken bazen kızardım bu kadar da olmaz canının kıymetini bil falan diye. Ama şimdi kendim de biraz annem gibi oldum. Temiz ve tozsuz evde yetiştiğim için olsa gerek şimdi kendi evimde de aynı düzeni sağlamaya çalışıyorum. Dağınıklık dönemsel olarak olabilir. Bazen yorgun olunca bir şey yapası gelmiyor insanın. Ama genel olarak ev dağınık olsa da dip köşe temiz olunca içim rahat eder, bilirim ki ev temiz. Bir toplasam ortalığı ev parlar diye düşününce rahatlıyorum :KK73:

Ya bu durum karantinada mı ortaya çıktı?
Eğer öyleyse öncesinde böyle değilse yani çok takılmayın çünkü hepimizin huyu suyu değişti.
Benim de canım hic temizlik yapmak istemiyor mesela.
Görüntülü konuşma olayi da herkese göre değil bence bazı insanlar hoşlanmıyor bundan yüz yüze iletişim farklı bi olay.
Hakikaten konuşacak bir şey bulamayabilir ben de bulamıyorum mesela cünkü eskisi gibi hareketli bi hayatım yok .

Karantinada değil 1 yıldır falan gözlemliyorum. Okulda samimi arkadaşlarıyla kuzeniyle falan rahat iletişim kurardı ama komşularla çok iletişimim yoktur benim, sitede kızlar var yaşıt, ismen de tanıyor biliyor gidip onlarla oynamaktansa tek takılmayı tercih ediyor. Arada olsa neyse derim ama sürekli böyle. Ben de kendimi suçladım. Kendi tercihimle komşularla mesafe koydum ama kızımı olumsuz mu etkiledim diye

Benim de 11-12 yaslarımda içime kapandıgım bi dönem olmustu, ve o yaşlar şema yaşı oldugu icin yetiskin kimliğine de yansıyabilir ilerde. Annem bana hep sessizsin, cekingensin, kimseyle konusmuyosun, özgüvenli ol biraz pısırık olma derdi hep. Ama bunların hepsi etiket mesela, anne ya da baba cocugu bu yönde eleştirdiğinde cocukta bu kalıcı hale geliyor. Bu yüzden ona sürekli (öyle olsa da olmasa da) çok özgüvenli oldugunu söyleyin, sık sık fikirlerini alın birçok konuda ve kararlarına saygı duyun. Onay ihtiyacını karşılayın. Kişilik yapılanmasında "ben dinlenmeye değer biriyim" algısı oluşsun. Temizlikte de aynı sekilde ne zaman bi iş yapsa anında "cok güzel olmus, temiz düzenli kızım benim" gibi pekiştirmeli cümleler kullanın..

Hemen kendinizi suçlamayın. Benim annem de babam da bayağı titiz, düzenli insanlardır. Ama o yaşlarda dedikleri bir kulağımdan girer, ötekinden çıkardı. Yaşı gereği çok normal yani.

Hoş ben hala biraz dağınığımdır. Anne babamın standartlarının altındayım biraz:) Ama hijyeni çok önemserim.

Back
X