Nasıl alistirirsan öyle gider??

Evet ben de öyle yapıyorum birisi bir şey deyince 2 kişi daha gelip diyor önemli değil tabii. Tekrar diyelim insanlar eşiniz, ananız, babanız diye size onların telini karıştırma hakkı gidip arkadaşıyla, ailesiyle mesajlarını okuma hakkı vermiyor. Görüyorum burda gidiyo eşinin annesiyle olan mesajlarını arkadaşıyla olan mesajlarını tek tek okuyor. Yok artık diyorum yaa...
Bu duruma yenik düşecek kadar zayıf olmamalı insan .
Kendi parasının bağımsızlığının hazzını sonuna kadar kullanmalı bi kadın . Kimseye taviz vermemeli , bunlar benim korkularım değil toplumda kadınların hep arkaya atılmasının bende bıraktığı şeyler.
Bağımsızlığı olmayan bir kadın ülkede boşanamıyor bile.
Sahip olduğumuz tek şey bir telefon ise hiç değilse bunda size saygı göstermelerini isteyin bir telefon ya bu kadar da abartma deyip geçmeyin bazı kadınların sahip olduğu tek şey telefon olabiliyor onda hiç değilse bi sınır koyulabilir. Sizin ya sizin senin o sana ait bi sosyal medya hesabi bile kari koca ortak açıyor allahım senin hiç mi kendine ait bir şeyin olamaz neden bu kadar duygusallık bu aşk sevgi güven bu mu yani mesela

Bu duruma yenik düşecek kadar zayıf olmamalı insan .
Kendi parasının bağımsızlığının hazzını sonuna kadar kullanmalı bi kadın . Kimseye taviz vermemeli , bunlar benim korkularım değil toplumda kadınların hep arkaya atılmasının bende bıraktığı şeyler.
Bağımsızlığı olmayan bir kadın ülkede boşanamıyor bile.
Sahip olduğumuz tek şey bir telefon ise hiç değilse bunda size saygı göstermelerini isteyin bir telefon ya bu kadar da abartma deyip geçmeyin bazı kadınların sahip olduğu tek şey telefon olabiliyor onda hiç değilse bi sınır koyulabilir. Sizin ya sizin senin o sana ait bi sosyal medya hesabi bile kari koca ortak açıyor allahım senin hiç mi kendine ait bir şeyin olamaz neden bu kadar duygusallık bu aşk sevgi güven bu mu yani mesela
Kesinlikle öyle ama insanlar farklı farklı. Ben bakmasına izin vermezsem eşim de vermez diye düşünüyor olabilir. Şimdi bakmasına kızarsam benden şüphelenir diyor olabilir. Çünkü çok şüpheci kişiler olabiliyor. Aman ne olacak aynı evdeyiz hayati paylaşıyoruz bir telden ne olacak diyor olabilir. Kendi içi pistir karşıdakini de öyle zannedip sürekli kontrol etme ihtiyacı hissediyor olabilir. Bir sürü neden olabilir yani. Allah herkese anlayışlı, saygılı eş versin.

Ben çalışmasam eşimden birşey beklemezdim bütün gün evdeyim yani eline süpürge verip süpür diyemem adama
Ama iki tarafta çalışıyorsa o zaman ortak olucak tabi iş bölümü
Atıyorum boyu uzundur şu perdeyi tak derim de iş bölümü işine girmezdim
Zaten yapı olarak herkesin işini beğenmem benim gibi yapamaz
Bu ara evdeyim yerimde duramıyorum sürekli iş yapıyorum oturtamıyorum yapım böyle belki
Böyle konular okuyunca şaşırıyorum gerçekten

Evet bence de karıştırılmaz diyorum ama kızıyorlar abla:)) aldatilirsiniz böyle yaparak da boynuzunuz göğe erer gibi bir şey diyen bile oldu:)) güven sorunun varsa belki şöyle bir bakarsın üstten hadi diyeceğim de olay o da değil gibi tam.
Velev ki adam aldatıyor, whatsapptan, sosyal medya hesaplarından başka kadınlarla yazışıyor, sen de kurcaladın, sen de derken örnek olsun diye öyle yazdım, boşanmayacaksan tüm yazışmaları öğrenmenin anlamı var mı?
Öğrenen kadınlardan kaçı boşandı? Bir kısmı bir daha barışmamak üzere ayrıldı ama bir kısmı ya affetti ya da baştan ayrıldı ama sonra yeniden barıştı, ki barışanlar ayrılanlardan daha fazla bence.

Adamlar zaten doğuştan inkarcı ve senaryocu🤣
Hesaplarını ya arkadaşları, ya kuzenleri kullanmıştır melek kocaların.

Ayrıca kadının illa delil bulmasına gerek de yok, aldatılıyorsa en safı dahi er geç anlıyor.

Ben çalışmasam eşimden birşey beklemezdim bütün gün evdeyim yani eline süpürge verip süpür diyemem adama
Ama iki tarafta çalışıyorsa o zaman ortak olucak tabi iş bölümü
Atıyorum boyu uzundur şu perdeyi tak derim de iş bölümü işine girmezdim
Zaten yapı olarak herkesin işini beğenmem benim gibi yapamaz
Bu ara evdeyim yerimde duramıyorum sürekli iş yapıyorum oturtamıyorum yapım böyle belki
Böyle konular okuyunca şaşırıyorum gerçekten
Ben de sasirmistim ama direkt ev işini ikiye bölmekten bahsetmiyormus konu. Iste kendi utusunu yapmak, yemekten sonra sofrayı toplamak belki makineye dizmek. H.sonlari ortak yapmak gibiymiş. Zaten H.sonuna da çok iş kalmaz birisi her gün evdeyse. O zaman tabii ki olmalı böyle şeyler.

Ben de sasirmistim ama direkt ev işini ikiye bölmekten bahsetmiyormus konu. Iste kendi utusunu yapmak, yemekten sonra sofrayı toplamak belki makineye dizmek. H.sonlari ortak yapmak gibiymiş. Zaten H.sonuna da çok iş kalmaz birisi her gün evdeyse. O zaman tabii ki olmalı böyle şeyler.
Hayır bütün gün bu kadınlar evde ne yapıyor merak ediyorum
Yorgun argın işten eve gelmiş adama bulaşıkları makinaya koy niye diyeyim ki
Ezdirme değil bu kendini bu iş bölümü o evi geçindiren o adamsa bende ona kıyamam iş yapmasına yorulmasına
Ütüsünü de yaparım elime mi yapışacak
Bilmiyorum ben şımarıklık olarak görüyorum ev hanımlarının bu bakış açısını
Dediğim gibi çalışıyorsam o ayrı konu
O zaman tabiki ortak yapıcaz herseyi
Benim babam bana 1 bardak su getir bile dememiş adamdır öyle ataerkil bir aileden de gelmiyorum
Ama sevdiğim adamın da ütüsünü yemeğini yapıyorum diye söylenmem
Zaten bütün gün evde canım sıkılır duramam ben eşim gelsin hafra sonu olsun da camları silsin diye
Bu arada çocuk varsa küçük o zaman beklerim tabi bazı şeyleri

sakin yahu :) evliliğinize yada yaklaşımınıza saldırmadım sizin şu an bana yapmaya çalıştığınız gibi. dikkatli okusaydınız eleştirelemez olduğunu ve amacımın hakaret olmadığını da özellikle belirttim.
burası fikirlerin tartışıldığı bir platform, yazdıklarınız bana ev değil iş hayatı gibi bir düzen çağrıştırdı. saygı çerçevesinde fikrimi söyledim.
yazdıklarınızdan çıkardığım baskın ve kendini evliliğin yöneticisi, hakimi gören bir tavır. keza bu cevabınızda da "ben yön verdim" demenizden gayet net belli oluyor. bu benim bakış açım. hoşunuza gitmeyebilir ama evinizdeki kuralları buradaki üyelere uygulayamazsınız. özelinize girmedim, genele yazdığınız fikrinize eleştiri getirdim.

evlilik dememe takmanızı da anlayamadım, konu başlığı evlilikle alakalı. neyle alakalı yorum getirseydim, arkadaş ilişkilerinizle mi ? :)

evli değilim, uzun süredir devam eden bir ilişkim var. ikimizin elbette kriterleri var. fakat birbirimizin telefonlarını alıp kullanmaktan çekinmeyiz. çünkü telefonları elimize alınca karıştırmayacağımızı, mesajlarımızı okumayacağımızı biliriz. daha da ötesinde bir ihtimal okunsa dahi oradan birbirimizi incitecek birşey çıkmayacağını biliriz.
kimin parası yeterli ise o an o birşeyleri karşılamıştır. sıkışık olduğumuzu anladığımızda bir diğeri hayatı kolaylaştırmak için yeri gelip jestler yapmıştır. elbette birbirimizin banka şifresini bilmeyiz ama gerekince birbirimizi kollarız.
çoğu zaman aynı evin içinde yaşadık, birimiz süpürdüyse diğeri bulaşık yıkadı. ama bunun için görev listesi belirleme ihtiyacı duymadık çünkü ikimizde zaten sorumluluk sahibi insanlarız. herşey doğal olarak gelişti.

iki insan zaten birbirine denkse, ilişkilerinin herhangi bir dayatma olmadan, kriter listesi sunmadan kendiliğinden istenen yolda gelişeceğine inanıyorum. o yüzden de tutumunuzu katı buldum. bu da benim ilişki/evlilik/hayat algım.

merakınızı giderdiysem daha fazla uzatmayalım derim.

iyi forumlar.
Sakin yahu =)

Velev ki adam aldatıyor, whatsapptan, sosyal medya hesaplarından başka kadınlarla yazışıyor, sen de kurcaladın, sen de derken örnek olsun diye öyle yazdım, boşanmayacaksan tüm yazışmaları öğrenmenin anlamı var mı?
Öğrenen kadınlardan kaçı boşandı? Bir kısmı bir daha barışmamak üzere ayrıldı ama bir kısmı ya affetti ya da baştan ayrıldı ama sonra yeniden barıştı, ki barışanlar ayrılanlardan daha fazla bence.

Adamlar zaten doğuştan inkarcı ve senaryocu🤣
Hesaplarını ya arkadaşları, ya kuzenleri kullanmıştır melek kocaların.

Ayrıca kadının illa delil bulmasına gerek de yok, aldatılıyorsa en safı dahi er geç anlıyor.
Kesinlikle diyelim bakıyorsun, öğreniyorsun ama sonra adama inanmak ya da yaptığını daha ufak görmek için yollar arıyorsun. Bizim anlamamizin yaninda erkekler de salak oluyor bence okuduğum kadarıyla davranışları değişiyor, yalan söylerken çok belli ediyor falan :KK70: Dediğin gibi telini karistirmasan da önüne düşer ya 1 gün sonra ya 3 ay sonra.

Az önce bir konuda gördüm . Evli bir çift, kadın kocası için herşeyi yapıyor. Adam evde hiçbir şey yapmıyor. Bir yorum gelmiş nasıl alistirirsan öyle gider diye. Ben de sormak istiyorum nasıl alistirmaliyiz. Neler erkeklerin neler kadınların görevi olmalı?

Mesela ben çalışmıyorum iş arıyorum ev kadınıyım şuan için yani. Sosyal çevremde yok bu şehirde tanıdığım kimse yok hem zaten coronadan dolayı da hic evden çıkmıyorum. Evdeki iş bölümü nasıl olmalı.? Ben kendimden çok sizlerin hayatından örnekler merak ediyorum ki karşılaştırma yapabileyim. Bizim evde annem çalışan kadındı. O yüzden kendi evliliğimle aileminkini pek kiyaslayamiyorum çok farklı.
Eşimle ikimizde çalışıyoruz, maalesef eşim yemek yapmaktan anlamıyor, bu yüzden sadece salata yapar.Ben bulaşık makinesi boşaltmayı sevmiyorum, o görevi eşime verdim, o evi süpürür ben toz alırım. İlk evlendigimde kayinvalidem her şeyi önlerinden yapmış, eşim hayatta pazara bile gitmemiş, ilk zamanlarda zorlandım ama konuştum. Olmaz böyle vs.Sonra alıştı böyle bir düzen kurduk. Ama şimdi hamileyim, her şeyi eşim yapıyor 😊

Hayır bütün gün bu kadınlar evde ne yapıyor merak ediyorum
Yorgun argın işten eve gelmiş adama bulaşıkları makinaya koy niye diyeyim ki
Ezdirme değil bu kendini bu iş bölümü o evi geçindiren o adamsa bende ona kıyamam iş yapmasına yorulmasına
Ütüsünü de yaparım elime mi yapışacak
Bilmiyorum ben şımarıklık olarak görüyorum ev hanımlarının bu bakış açısını
Dediğim gibi çalışıyorsam o ayrı konu
O zaman tabiki ortak yapıcaz herseyi
Benim babam bana 1 bardak su getir bile dememiş adamdır öyle ataerkil bir aileden de gelmiyorum
Ama sevdiğim adamın da ütüsünü yemeğini yapıyorum diye söylenmem
Zaten bütün gün evde canım sıkılır duramam ben eşim gelsin hafra sonu olsun da camları silsin diye
Bu arada çocuk varsa küçük o zaman beklerim tabi bazı şeyleri
Ütü yapmayı hiç sevmem:)) eline yapismak değil de alışsın bir gün ise başlanırsa ya da bebek olursa hemen adapte olabilsin duruma diye.

Ütü yapmayı hiç sevmem:)) eline yapismak değil de alışsın bir gün ise başlanırsa ya da bebek olursa hemen adapte olabilsin duruma diye.
Bende sevmem de beğenmem bir erkeğin yaptığını da valla
Gerçi eski erkek arkadaşım benden iyi ütü yapardı ama herkes öyle değil.
İşe başlarsa yapar ama çalışmıyormuş konu sahibi yapsın ne olucak
Bunu kafaya takıp konu açmak da ne bilim komik geldi.

Kesinlikle öyle ama insanlar farklı farklı. Ben bakmasına izin vermezsem eşim de vermez diye düşünüyor olabilir. Şimdi bakmasına kızarsam benden şüphelenir diyor olabilir. Çünkü çok şüpheci kişiler olabiliyor. Aman ne olacak aynı evdeyiz hayati paylaşıyoruz bir telden ne olacak diyor olabilir. Kendi içi pistir karşıdakini de öyle zannedip sürekli kontrol etme ihtiyacı hissediyor olabilir. Bir sürü neden olabilir yani. Allah herkese anlayışlı, saygılı eş versin.
Birbirlerini bi rahat bırakamıyorlar ortada gizlilik olmayınca saniyorlarki ben kocamın her şeyini biliyorum sonsuz güveniyorum buna tabiki saygı duyuyorum onların da kendine göre bi zihniyeti var ama "bence" bazı şeyleri bilmeden güven duymak bana daha cazip geliyor mesela.
Amin kuzum amin allah herkesi mesut etsin inşallah bu mübarek günlerde dualar kabul olsun.

Kesinlikle diyelim bakıyorsun, öğreniyorsun ama sonra adama inanmak ya da yaptığını daha ufak görmek için yollar arıyorsun. Bizim anlamamizin yaninda erkekler de salak oluyor bence okuduğum kadarıyla davranışları değişiyor, yalan söylerken çok belli ediyor falan :KK70: Dediğin gibi telini karistirmasan da önüne düşer ya 1 gün sonra ya 3 ay sonra.
Aldatılan kadınların hepsi için demiyorum ama burada okuduklarından yola çıkarak, ki benim okuduklarımı sizlerde okuyorsunuz, adam aldatıyor ama kılıf hazır, kadın ama o gün ama birkaç güm sonra affediyor, içinde şüphe kalsa bile çocuklarım için, seviyorum ama gibi kendini ikna edecek düşüncelerle affetmeyi seçiyor, e o zaman mesajları okumanın kadını yaralamaktan başka bir fonksiyonu var mı? Yok.

dr_yad anlıyorsun, benim arkadaşım telefon vs kurcalamadan adamın tavırlarından anladı, ki o dönem cep telefonu vardı ama sosyal medya nedir bilmiyorduk, daha face vs kurulmadan öncesi bir dönem.
Adamlarda standart, başta ne inkarlar en yalanlar🤣🤣🤣

çok fazla kuralcı bir yaklaşım bence. herkesin kendi hayata bakışı tabi, eleştirilir bir şey değil. ama evliliğin beyni benim demek mesela, bende eşimin düşünme ve durum yönetme kabiliyeti yok anlamı yarattı.
asla hakaret anlamında söylemiyorum bu arada. sadece evlilik ortak bir alansa iki kişi de yürütüp yönetmeli, iki kişinin beyni de kalbi de işin içinde olmalı diye düşünüyorum.
muhtemelen eşinize göre çok çok dominant bir karaktersiniz. mesela ben ilişkimde yada evliliğimde ne ben ne karşımdaki baskın olsun istemem.
sizin evliliğiniz mutluysa tabi ki kimseye laf düşmez. bana daha ziyade iş yeri kuralları gibi geldiği için tuhaf buldum.
2 yıl önce bir konusunda Kpss'ye hazırlandığını, küçük bebeği olduğunu ve eşinin hiçbir konuda kendisine destek olmadığından dert yanmış.

Eşinde çok fazla para kazanma hırsının olmasından aynı şekilde kendisini dinlemeyerek farklı işler peşinde olmasından, sürekli bunlarla ilgilenmesinden şikayetciymiş.

Ama şimdi yorumlarda esip gürlüyor, 2 yılda herşey çook değişmis hayatlarında demek ki. Ne mutlu size L Leame :KK51:

Son düzenleme:
Bende sevmem de beğenmem bir erkeğin yaptığını da valla
Gerçi eski erkek arkadaşım benden iyi ütü yapardı ama herkes öyle değil.
İşe başlarsa yapar ama çalışmıyormuş konu sahibi yapsın ne olucak
Bunu kafaya takıp konu açmak da ne bilim komik geldi.
Benim 90 küsür yaşındaki dedem benden iyi yapar:)) ütüsünü hep kendi yapmış. Isteyince ve yaptıkça erkekler de çok iyi yapabiliyor. Biraz onlarınki bilerek becerememe durumu bence. Ben tam anlamadım dediğim gibi önce her işi ortak yapmaktan bahsediyor sandim sonra öyle değilmiş diye anladım. Belki herkes nasıl yapıyor bir öğrenip ona göre yolunu çizecektir. Ama herkesin evliliği farklı işte kendisi bulacak orta yolu.

Az önce bir konuda gördüm . Evli bir çift, kadın kocası için herşeyi yapıyor. Adam evde hiçbir şey yapmıyor. Bir yorum gelmiş nasıl alistirirsan öyle gider diye. Ben de sormak istiyorum nasıl alistirmaliyiz. Neler erkeklerin neler kadınların görevi olmalı?

Mesela ben çalışmıyorum iş arıyorum ev kadınıyım şuan için yani. Sosyal çevremde yok bu şehirde tanıdığım kimse yok hem zaten coronadan dolayı da hic evden çıkmıyorum. Evdeki iş bölümü nasıl olmalı.? Ben kendimden çok sizlerin hayatından örnekler merak ediyorum ki karşılaştırma yapabileyim. Bizim evde annem çalışan kadındı. O yüzden kendi evliliğimle aileminkini pek kiyaslayamiyorum çok farklı.
Bu cümle bana çok komik geliyor kedi köpek sanki🤭 Ha içeriğine bakarsak bi yönden doğru. Mesela eşiniz iş yapar mı siz demeden? Bu önemli ona göre yorum yapabilirim.

Benim eşim yapar yani. Misafir gitsin hemen oturduğumuz odayı süpürür sehpaları falan toplar. Bulaşık varsa mutfağa götürür. Bazen kahvaltıyı hazırlar kendi yapabildiği şey olduğunda falan. Yardım et dediğimde mutlaka eder. Ama şu senin görevin bu benim görevim diye genelleme yapmam. O an ne dersem onu yapar😂

2 yıl önce bir konusunda Kpss'ye hazırlandığını, küçük bebeği olduğunu ve eşinin hiçbir konuda kendisine destek olmadığından dert yanmış.

Eşinde çok fazla para kazanma hırsının olmasından aynı şekilde kendisini dinlemeyerek farklı işler peşinde olmasından, sürekli bunlarla ilgilenmesinden şikayetciymiş.

Ama şimdi yorumlarda esip gürlüyor, 2 yılda herşey çook değişmis hayatlarında demek ki. Ne mutlu size L Leame :KK51:
Yani ?

Evde yaşayan herkes yaşam alanının temiz tutulmasından , yenecek yemekten, yapılacak alışverişten sorumludur. Ben "yardım etmek" ifadesini doğru bulmuyorum, "bana yardım et" dersek ev işleri benim sorumluluğumda demiş oluruz onun yerine adaletli bir iş bölümü olmalı. Çalışan taraf işlerin minimum %30'unu 40'ını üstlenir örneğin.. Çalışmayansa %60'ını gibi.. Nasıl olsa evdesin tüm gün diyip yediği tabağı kaldırmaya üşenen erkekler var, sanki tüm gün dışarda taş taşıdı.. Evdeki işler de az değil ki hele hele çocuk varsa. Kadının perti çıkıyor akşama kadar, akşam evin beyi geliyor hizmet bekliyor, böyle olmaz. Bizde ben ev işlerini hallederim eşim yemekten ve alışverişten sorumlu. Büyük temizliği birlikte yaparız, cam kapı dolap silme işi onda olur. Malesef çoğu kadın bu düzeni oturtmak için yıllarca mücadele etmek zorunda kalıyor. Kendiliğinden kalkıp yapan erkek çok az. Toplumsal kodları kırmak çok zor oluyor. Dili de değiştirmek lazım gerçekten şu yardım etmek lafını kaldırmalıyız, erkek ev işine yardım etmemeli ev işine ortak olmalı, yaşam alanından sorumlu olmalı. Ben çok mücadele ettim vallahi, yeri geldi ufak çaplı sinir krizleri geçirdim, adamın hamurunda yoktu çünkü. Şimdi bile zihinsel yük neredeyse tamamen bende malesef. Temizlik ne zaman yapılmalı hangi yemek pişmeli ben karar vermek zorundayım. Ona kalsa ev hep tertemiz! Daha geçen gün yaptık! Geçen gün dediği 1 hafta öncesidir. Ona bıraksam bokumuzda boğuluruz. Ama sabahtan programımızı hazırlıyorum.. Bir Fransız karikaturist bu zihinsel yük olayını çok güzel görselleştirmiş link bırakıyorum.. Kadın ve erkeklerin ev işleri savaşı

Back
X