Nasıl anne olunmaz.

Nxnckdjck

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2014
766
307
123
Akıl ve mantığımı kaybetmeme ramak kaldı . Annemle yaşadığım problemlerin sonu gelmiyor. Asla ama asla dinlemiyor beni . Ayrıca aşırı derecede egosu ve sürekli benimle kendisini kıyaslayıp gereksiz eleştiri. Çok doldum. Evde olunca bilgisayarın başından kalkmıyor bilgisayar bitse telefonu. Sonrada bana sarıyor. Sürekli benimle alay etme ve asla ama asla hiçbir şeyimi beğenmeme. Örnek veriyorum bu yıl son senem üniversiteye hazırlanıyorum haliyle stres yapıyorum. Kendimi yemeğe verdim. 55 kilodan 60a çıktım. Zaten moralim bozuk bunları düşünmesi gerekiyor. Hadi diyorum olabilir. Sonuçta düşünmek zorunda değil. Ama o ne yapıyor ne zaman yemek yesek aşağılama çok kilo aldın güzel değilsin dana gibi yiyiyorsun yeme artık... Tabi gün içindede yok oran kusurlu yok burnun çirkin sen çirkinsin.. Bunu neden yapıyor bilmiyorum. Gerçekten durum çok komik gözükse de sürekli aynı şeyleri duygusuz surat ve gıcık ses tonuyla söyleyince insanda akıl mantık uçuyor. Dahası da var ne biliyim zeki değilmişim. Asla istediğim işi yapamıycakmışım. Zaten yanında durmamaya çalışıyorum. Aşağılamaya başladığında tepki vermiyorum. Ama içimde öle değil malesef..
Diyorum annem. Şu an kaybedersem ne yaparım çok özlerim pişman olurum diyip diyip. Affediyorum. Ama çok yıprandım. Bu şimdi olan bir şey değil kendimi bildim bileli böyle. Özgüvenim kalmadı. Ne yapmalıyım.

bence derslerine asıl ve üni yi kazanınca git onun yanndan hayatını kur değerini anlasın başka yapcak bişeyin yok

Bence de sıkı bir şekilde hazırlan okuluna ve kazanıp uzaklaş evden

Bunun bilimsel bir adı vardı yanılmıyorsam ... buzdolabı anne . Otoritesi ile tüm sorunları halledeceğini düşünürken ..sevgi ve şefkati öteleyen .

Bazı annelerde ; yererek , kıyaslayarak ...çocuklarını gaza getireceğini düşünür ...bu da olabilir .

Ya da kendi bastırılmış yaşanmamışlıklarını senin üzerinden öfke nöbeti ile atıyor da olabilir ...

Ne yapman gerek ?

1. si özgüven kaybı yaşamana sebep değil .Başkalarından (annemiz dahi olsa) aldığımız övgü ya da yergi ile bir şey olmuyoruz .

2.si çok ta müsade etme . Konuşurken beni kırıyorsun demek bir anneye söylenmeyecek bir söz değil .

Kırıyorsun diye kaç kere desem de malesef durmuyor. Buna da bir sözü var sen duygusuzsun kırılmazsın..

Kırıyorsun diye kaç kere desem de malesef durmuyor. Buna da bir sözü var sen duygusuzsun kırılmazsın..

Sende kendi doğurduğun / büyüttüğün evladı tanımayacak kadar duygusuzsun anne dersin ...

Duygularım var ve kırılıyorum . Bunu önemsersen sevinirim dersin .

Ne o aynı çocuktan mı hoşlanıyorsunuz da anneniz kendisiyle seni kıyaslayıp duruyor seni aşağılıyor
Böyle davranmasının bir nedeni vardır elbette onu da sen bulacaksın zayıf noktalarından da sen vuracaksın yoksa annen akıllanmaz

şaşırdım sen çok daha olgun düşünüyorsun.

bu tarz davranış kendi ebeveyninden annene geçmiştir.
bulaşıcı bir yaklaşım tarzıymış ve nesilden nesile geçermiş.

bilgisayardan telefona geçiyor diye başlayan cümleni senin yaptığın ve annenin eleştirdiği şeklinde bitmesini bekliyordum,şaşırdım açıkcası.

insan yetiştirmek gibi çok önemli bir konu bilinçsizle uygulanıyor her ailede maalesef.((

üniversite bitirsen de aynı değişmez.
dış dünyadaki zafiyetini seni aşağılayarak bastırmaya çalışıyor.

Yani ya liz degilsn bu durumu yaaayanlardn biride benm. Ne yapacagndan ote ruhumu nasilmtamir ederimi dusun. Bunu yapan senin canin cigerin annen. Ve insanin ruhuhda oyle yara aciyorlarki tamiri mumkun degil. Ortaya ozguvensz mutsuz dolayisiyla çevresini de mutlu edemeyene bireyler turuyor. Benimki cok vicdanli insandr ama bu dediklerini oda yapti. Ama hep fiziki anlamda iste guzel olmadigimi kastetmeler. Mutlu olamayacagmi soylemeler. Kendisiyle kiyaslamalar. Ben zayfm hep kilo alacaksn ilerde nasl olsa boyle kalmayacaksn hala almadm ama :) icinde kaldi yazik. Yemek yapanazsn evi idare edemezsn falanda filan. Ozguvenm yerlerdeydi hala bile kendimi toparlamis deglm. Bir toplumda söz alip konusamam. Hep cirkinm diye duaunur hic bir yaptigimi begenmem. Hep sagolsn annemn yuzunden. Umarim uniyi kazanr oradada iyi insanlarla karsilasrsn. Benm oyle oldu. Ev arkadaslarm hep ozguvenmi yukselten seyler soylerlerdi. Sagolsunlar
Ve universtede tanistgm esim asla asaglamaz ozguvenimi kirmaz. Hatta guvensz halime uzulurdu. Yavas yavas toparlamaya calisiyorum iste sende psikolojn icin savasini ver cok iyi yerlere gel insaallah. Dusun annemden uzaktaym evliym ve onun yoklugunu baskalari gibi yasamiyorum oyle
Cunku uzaktan bile cogu zaman moralimi.bozmaya yetiyor. Sagolsun varolsunlar. Beni uzeceklerse yanmdada olmasnlar

Gerçekten çok sevindim. İyi insanlar çıkmalı benimde karşıma. Bazen düşünüyorum. Aynı bunları benimde başıma gelir mi diye üniversitede atlatır mıyım diyorum. Sadece umuyorum. Çok teşekkür ederim mesajınız için. Nasıl düzelticem bilemiyorum. Ama istediklerimi onun asla yapamazsın dediklerini teker teker yapsam. İyi olurdu. Gerçi o yinede eleştirir. Güçlü durmak istiyorum.

Bana geçmemeli. Böle biri olmayacağım. Yani umarım olmam.

babanız nerde
ayrı mı babanızdan o bişey demiyor mu
senin kızınım anne yapılacak bişey yok diyin

benzeri başımda var sınavla uğraşıyorum ben de

bunlar seni daha çok gaza getirsin

hırsını alıyor senden başındasın diye bana öyle geliyor

derslerine asıl ailenden uzak bir üniversitw kazan

Bastirilmis ofkesini senden cikariyor muhtemelen. Annen diye yaptigi hakaretleri sindirip yutman gerekmiyor, gerektiginde uslubunca soylemek istediklerini soyle. Bu arada derslerine çok siki calis, asla seni yildirmasina izin verme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…