Nasil başarıyorsunuz? Ben yapamiyirum.yapamıyorum

Burda tanıyanlar bilir 5 senelik evliyim. 2 cocugum var. Esimle aslinda hic problemimiz yok. Beni sever deger verir, dediklerimi yapar. Ama gel gelelimki ailesiyle hic yıldızlarımız barismiyor. Onlara cok yakin oturuyorz yani sürekli ic içeyiz. Kp aşırı sinirli, agzindan küfür eksik olmayan biri. Onunla hic anlasamiyoruz. Evlerine gittigimde yanimada cok iyi davranirlar ama odadan cikmamla baslarlar cekistirmeye. Hep dedikodu yaparlar ailecek bir araya toplanıp su soyle bu böylediye. Dünyadaki tek kusursuz aile biziz derler resmen. Kaynim var esimden bi büyük daha once onunla da aramizda tartismalar gecti. Ben sirf kp yalan soyledi diye neden yalan söylüyorsun baba demistim tabi uygun bir dille neymis ben kötü kadinmisim vs vs. Bu 5 sene boyunca cok agir ithamlarda bulundular yine de sabretmeye calistim. Esim derseniz hep beni destekler ama ailesini de asla atmiyor.Kp esime diyor ki karina cok yuz veriyorsun verme diyor fazla muhabbet etme vs vs. Daha birsuru sey var. Esimle bugun konustuk ben artik tahammul edemiyorm dedim ya uzak bir yere taşınırız ya da boşanalım dedim. O da sasurdi tabi sonra bana zaman ver dedi önümüzdeki ocak ayina kadar borclarimi hafifleteyim (kredi borcumuz var subatta bitiyor) ondan sonra soz dedi gidecez buralardan Kizlar yemin ederim sabrim kalmadi tahammül sinirlarimi aştım. Calismiyorm duzenli bir işim olsa ya da çocukların 1 dk durmaz bosanirdim katlanamiyorm artik. Soyleyin siz nasıl başarıyorsunuz sabirli olmayi? Haksizliga ugramaniza ragmen sabredip cvp vermemeyi? Sessiz durmayi nasil başarıyorsunuz? Belli bir muddet boyle davranmam gerekiyor ama nasil?
Günaydın iyi Pazarlar.

İnsanın eşinin ailesiyle anlaşamamış olması zor bir durum gerçekten.
Bende birebir yaşıyorum bu durumu.
Sizin dezavantajınız yakın olmanız.
Allah yardımcınız olsun.

Ancak şöyle bir şey söylemem gerek eşiniz size destekçi sanırım.
Elbette ailesini de atamaz ama şu cümleyi de kurabiliyor anladığım kadarıyla bir durum olduğunda
yahu hanım ne yapayım seni anlıyorum hakta veriyorum ama onlarda benim anam babam diyebilecek biri gibi geldi bana.
Yani sizin gönlünüzü de kırmayacak bir yapıda.
Yanılıyorsam beni düzeltin.

Benim eşim hep şöyledir mesela diyelim bir sıkıntı yaşadım ya ailesinden biriyle e taş değilsin sende tepki veriyorsun haliyle birinde olmasa birinde anlatırım şöyle oldu böyle dendi ben böyle dedim şurda ister istemez üzüldüm vs vs gibi

Bana hep şöyle der yoo o öyle yapmaz, yoo o öyle demez, yoo ben duymadım, yoo sen yanlış anlamışsındır, e benim annem öyle, e benim kardeşlerim böyle...
Asla demez ki yahu hanım sende şurda haklısın boş yere üzmüşler seni demez.

E bende böyleyim ama ne yapayım dediğimde de Yok olmaz sen adım at, sen yap, sen konuş, sen ara, sen sor, sen öyle olma der ve asla benden yana çıkmaz hiçbir konuda.

Bana onlar benim ailem diyebildiği kadar onlara gidipte o da benim karım bakın böyle olmaz diyecek biri değil maalesef.

Ama sizin eşiniz olgun biri imiş. Evet 5 sene sizi ziyadesiyle yıpratmıştır maalesef ancak söz vermiş samimi olduğunu da düşünüyorum borçlar hafifler hafiflemez gideriz demiş.

Acaba sözünü tutana kadar bekleseniz mi biraz daha? Üstelik ucu açık bir zaman dilimi de Yok. 2020 başına kadar. O süre içinde eşinizle yine konuşun ailesiyle ile bir tık kendi ruh sağlığım için çok içiçe olmak istemiyorum deyin hani görüşmemek gibi değil ama bir tık uzak durmak gibi.

Sanırım ben böyle yapardım. Dilerim her şey istediğimiz gibi olur..

Başka bir şehire taşınma imkanınız yok mu? Ne biçim insanlar bunlar? Ben olsam k
Iste oyle olmuyor. Biz baska yere uzaga tasinsak bile pesimizi birakmazlar. O kadar cirkef bir aile ki...Ornek verecek olursam benim evime geldiklerinde ben herseyi birakiyorm kenara saygı gösteriyorum çocuklarıma karisiyorlar saçma şeyler öğretmeye calisiyorlar bilerek benim damarima basiyor e bende kendimi tutamiyorm yine tartisma oluyor. Gidip millete diyor ki kucuk gelin bizi evinden kovdu cok saygısız vs vs. Daha birsürü şey. Esime diyo uzaga giderseniz seni evlatliktan red ederim. Esimde haliyle cok üzülüyor bu bizim aramizda peoblem tartisma oluyor huzur namina birsey kalmiyor.
Başka bir şehire taşınma imkanınız yok mu? Ne biçim insanlar bunlar? Ben olsam kavga eder daha da görüşmezdim. Ne demek kişiliğinize anneliğinize hakaret etmek. Eşinizin ailesi diye saygı göstermek zorunda değilsiniz. Saygı karşılıklı olmalı. Bana saygı göstermeyen insana kim olursa olsun ben de ona saygı göstermezdim. İlerde çocuklarınız karşısında güçlü bi anne figürü görmeyi isteyecektir. Kendinizi ezdirmeyin.

Sadece bir defa karisma dedi onda da kavga kiyamet cikti. Esime bicakla saldirmaya kalkti komsular geldi , bide komsulara ne dese inanırsınız, oglum karisi icin bana bicakla saldiriyor! Eşim bisey demeye çekiniyor aslinda cekinmiyor ama olayin buyumesini istemiyo çünkü babasinin nasil berbat biri oldugunu biliyor. Acikca soyluyor kp diyo ki ben ne dersem diyim kimse bana cvp veremez diyo_Oyle bir insandan bahsediyoruz.

Çok üzücü , oğlu için on kat üzücü.

Binbir emekle büyütülen evlatlara , büyüyünce dert olmak ne acı. Olmaz olsun böyle ebeveynler.

Neden ses çıkarmadığını şimdi anladım. Öyleyse sizde duymamazlıktan gelin, odayı değiştirin , başka yolu yok ki.

Birde bahanelerle görüşmeleri azaltmaniz lazım diyeceğim ama bir haftalık seyehattan sonra hemen gelmeleriyle mümkün değil gibi.

Bu kişinin yumuşak karnı hiç mi yok , o taraftan vursanız.

Bugün babalar günü mesela , bilemiyorum ki.

Günaydın iyi Pazarlar.

İnsanın eşinin ailesiyle anlaşamamış olması zor bir durum gerçekten.
Bende birebir yaşıyorum bu durumu.
Sizin dezavantajınız yakın olmanız.
Allah yardımcınız olsun.

Ancak şöyle bir şey söylemem gerek eşiniz size destekçi sanırım.
Elbette ailesini de atamaz ama şu cümleyi de kurabiliyor anladığım kadarıyla bir durum olduğunda
yahu hanım ne yapayım seni anlıyorum hakta veriyorum ama onlarda benim anam babam diyebilecek biri gibi geldi bana.
Yani sizin gönlünüzü de kırmayacak bir yapıda.
Yanılıyorsam beni düzeltin.

Benim eşim hep şöyledir mesela diyelim bir sıkıntı yaşadım ya ailesinden biriyle e taş değilsin sende tepki veriyorsun haliyle birinde olmasa birinde anlatırım şöyle oldu böyle dendi ben böyle dedim şurda ister istemez üzüldüm vs vs gibi

Bana hep şöyle der yoo o öyle yapmaz, yoo o öyle demez, yoo ben duymadım, yoo sen yanlış anlamışsındır, e benim annem öyle, e benim kardeşlerim böyle...
Asla demez ki yahu hanım sende şurda haklısın boş yere üzmüşler seni demez.

E bende böyleyim ama ne yapayım dediğimde de Yok olmaz sen adım at, sen yap, sen konuş, sen ara, sen sor, sen öyle olma der ve asla benden yana çıkmaz hiçbir konuda.

Bana onlar benim ailem diyebildiği kadar onlara gidipte o da benim karım bakın böyle olmaz diyecek biri değil maalesef.

Ama sizin eşiniz olgun biri imiş. Evet 5 sene sizi ziyadesiyle yıpratmıştır maalesef ancak söz vermiş samimi olduğunu da düşünüyorum borçlar hafifler hafiflemez gideriz demiş.

Acaba sözünü tutana kadar bekleseniz mi biraz daha? Üstelik ucu açık bir zaman dilimi de Yok. 2020 başına kadar. O süre içinde eşinizle yine konuşun ailesiyle ile bir tık kendi ruh sağlığım için çok içiçe olmak istemiyorum deyin hani görüşmemek gibi değil ama bir tık uzak durmak gibi.

Sanırım ben böyle yapardım. Dilerim her şey istediğimiz gibi olur..
Sizin de durumunuz zormuş, uzuldum valla size de. Evet esim anlattığınız gibi bana her zaman hak veriyor ama biraz da pasif kaliyor onlar karsisinda(hakli olarak, cunku kp konuşmaktan anlayan insan degil). Bende daha farkli olsun isterdim biliyorm onun da elinden bisey gelmiyor ama bu durum da beni iyiden iyiye yipratiyor artik.Tahammulum kalmadi ki, herseyleri batiyor bu şekilde de yasanmiyor.

Çok üzücü , oğlu için on kat üzücü.

Binbir emekle büyütülen evlatlara , büyüyünce dert olmak ne acı. Olmaz olsun böyle ebeveynler.

Neden ses çıkarmadığını şimdi anladım. Öyleyse sizde duymamazlıktan gelin, odayı değiştirin , başka yolu yok ki.

Birde bahanelerle görüşmeleri azaltmaniz lazım diyeceğim ama bir haftalık seyehattan sonra hemen gelmeleriyle mümkün değil gibi.

Bu kişinin yumuşak karnı hiç mi yok , o taraftan vursanız.

Bugün babalar günü mesela , bilemiyorum ki.
Bu insanin yumusak tarafını inanin hic göremedim. Ben Allah a havale ettim, dilerim ki bana ve eşime cektirdiklerinin zerresi onun yanina kalmaz.

Başka bir şehire taşınma imkanınız yok mu? Ne biçim insanlar bunlar? Ben olsam k

Başka bir şehire taşınma imkanınız yok mu? Ne biçim insanlar bunlar? Ben olsam kavga eder daha da görüşmezdim. Ne demek kişiliğinize anneliğinize hakaret etmek. Eşinizin ailesi diye saygı göstermek zorunda değilsiniz. Saygı karşılıklı olmalı. Bana saygı göstermeyen insana kim olursa olsun ben de ona saygı göstermezdim. İlerde çocuklarınız karşısında güçlü bi anne figürü görmeyi isteyecektir. Kendinizi ezdirmeyin.
Zaten diger 2 eltim hep susmus, bunu alttan almışlar hic cvp vermemisler. Anne babalarina kufretse bile hep susmuslar, benim cvp vermem kp in zoruna gidiyor. Uzaga tasinma imkani var ben atanirsam ya da esim isinde yukselme sinavindan gecerse ama onlarda düşük ihtimal bu sartlarda.

Sizin de durumunuz zormuş, uzuldum valla size de. Evet esim anlattığınız gibi bana her zaman hak veriyor ama biraz da pasif kaliyor onlar karsisinda(hakli olarak, cunku kp konuşmaktan anlayan insan degil). Bende daha farkli olsun isterdim biliyorm onun da elinden bisey gelmiyor ama bu durum da beni iyiden iyiye yipratiyor artik.Tahammulum kalmadi ki, herseyleri batiyor bu şekilde de yasanmiyor.
Hak veriyorum ama eşiniz anlayışlı biri bence ona güvenin. Allah büyük sabır deyin. Hiçbir şey ayni kalmaz neticede.

Sadece bana degil esime karsi da boyle. Herkese karsi boyle. Mesela diger iki eltime de ayni seyu yapiyor. Onlar da diyo ki olsun soylesin biz boyle kabullendik onu diyorlar ama ben hazmedemiyorum.
Benim kayınvalidem de bunun bir kaç alt seviyesinde bana aynısını yaptı ilk aylar. Ben tepkimi koydum şimdi bir şey söyleyemiyor tabi sizin durum daha vahim. Eşine söyle o da koysun mesafe illaki öyle kabullenmek zorunda değilsiniz. Çocuklarınıza kötü örnek oluyor, sizin özgüveninizi yerlebir ediyor.

Benim kayınvalidem de bunun bir kaç alt seviyesinde bana aynısını yaptı ilk aylar. Ben tepkimi koydum şimdi bir şey söyleyemiyor tabi sizin durum daha vahim. Eşine söyle o da koysun mesafe illaki öyle kabullenmek zorunda değilsiniz. Çocuklarınıza kötü örnek oluyor, sizin özgüveninizi yerlebir ediyor.
Aynen cocuklar kotu etkileniyor. Buyuk oglum 3.5 yasinda hayatta ne dedesine ne de babaannesine gitmez. Onlar sevmek ister izin vermez cocuklar bile farkinda.Ben zaten o kadar yiprandim ki eşim de oyle. Oyle cirkef insanlar ki mesafe konulmasina dahi izin vermiyorlar.Allah a havale ettim.

Iste oyle olmuyor. Biz baska yere uzaga tasinsak bile pesimizi birakmazlar. O kadar cirkef bir aile ki...Ornek verecek olursam benim evime geldiklerinde ben herseyi birakiyorm kenara saygı gösteriyorum çocuklarıma karisiyorlar saçma şeyler öğretmeye calisiyorlar bilerek benim damarima basiyor e bende kendimi tutamiyorm yine tartisma oluyor. Gidip millete diyor ki kucuk gelin bizi evinden kovdu cok saygısız vs vs. Daha birsürü şey. Esime diyo uzaga giderseniz seni evlatliktan red ederim. Esimde haliyle cok üzülüyor bu bizim aramizda peoblem tartisma oluyor huzur namina birsey kalmiyor.

İşiniz zor. Siz eşinizle aranızı bozmayın. Bunların amacı mutluluğunuzu bozmak gibi görünüyor.

Back
X