Nasıl besleniyoruz

ssuna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2011
191
0
46
Konya
Merhaba

bu dönemde beslenme çok önemli neler yemeliyiz neler yememeliyiz burdan paylaşabiliriz.
Ben şu an 8. Haftadayım Beslenmmem dikkat etmeye çalışıyorum doktorun dediği herşeyi yiyorum haftada en az iki kere balık yemelisin dedi ama balık yiyemiyorum ağzımda büyüyor lokmalar yutamıyor midemi bulandırıyor . Balık yerine ne yersem bu açığı kapatabilirm. Yardımcı olabilirmisiniz

ya neden kimse cevap vermiyo benim daha kafama takılan çok şey var

düşük bel pantolonun ilk aylarda zararı olurmuki??

normal balık yiyemiyorsan ton balığı yiyebilirsin..... ekmek arasında garnitür mısır yeşillikle harika bir yemek oluyor tavsiyee ederim ben çok seviyorum hem doyurucu hem pratik.....

konserve balığın diğer balıktan hiç bir farkı yokmuş....dr sordum yiyebilirsin dedi....

Teşk ederim canım
bide onu deniyim bakalım belki olur dediğin gibi
teşekkürler

Kimsenin aklına bişey takılmıyomu beslenmeyle ilgili bana hep yetersiz besleniyorum gibi geliyo sabah akşam süt içiyorum günde bir tane yumurta mutlaka siz neler yiyorsunuz??

canım ben 1 hafta öncesine kadar hep tostla beslendim cünkü hiçbişey yiyemiyordum 16.haftamdayım. ama dr.um bana endişeye gerek yok 18.haftaya kadar bebek senin yediklerinden etkilenmez ama o döneme kadar kalsiyum içerikli süt yumurta peynir gibi yiyecekleri tüketmek anne için cok önemliymiş dogum sonrası kemik erimesi yasamamak için cünkü bebişlerimiz bizdeki kalsiyumu tüketiyormus. ben süt ve yumurtada alamadım ama bol peynir yedim. son 1 haftadır cok sükğr sogan ve sarımsak olmayan herseyi yiyebiliyorum aksamları hala cıkarıyorum ama olsun bunada şükür.. senin bulantın yoktur umarım .. hakikaten zor oluyor...

ben annelerimiz nasıl beslendiyse öyle beslenmekten yanayım. dr.umun özellikle belirttiği şey şu:kutuya giren her şeyde koruyucu vardır. koruyucu içeren hiçbir şey bebeğe de sana da yaramaz. o yüzden konserveden, cipsten, bisküviden,kola türevlerinden uzak dur. ben de balık yiyemiyorum. balık yerine günde 2-3 ceviz önerdi dr.um.sütünü iç, yoğurdunu ye. olanağın varsa kendi yoğurdunu kendin yap.et yiyemiyorsan baklagil tüket. salatanı ye. canın çok çekmedikçe kızartmalardan uzak dur.

bir de ilk üç ay dolmadan sen ne yersen ye bebek besleniyor,aslolan 3. aydan sonrası. o yüzden şu aşamada tiksindiğin hiçbir şeyi zorla yiyip kendini daha beter tisindirme. 2 buçuk 3 litre su iç mutlaka. şu an en önemlişey su içmen bol bol. sütü günde yarım litreden fazla tüketme.sert peynirler ve lor peyniri kalsiyum yönünden daha zengin unutma.

bende ilk üç ay içinde bebeğin organları oluştuğu için herşeyden yemeye çalışıyorum genel olarak bulantım yok ama balık yiyemyorum balıkta önemli olduğu için kendimi suçlu hissediyorum. Sabah akşam süt mutlaka içiyorum bir de yumurta fix menü

bende hazır gıdalara karşıyım oldukça tüketmemeye çalışıyorum. Ceviz bana da günde bir avuç ye demişti doktor ama belık yerine diye demedi acaba karşılarmı

teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…