Nasıl bi yol izlemeliyim.. Annelik duygusu...:(

Busra-drnk

Ailem; M & E... siz hep iyi olun..
Kayıtlı Üye
2 Mart 2016
385
6.363
68
31
Merhaba.. ilk önce kayinvalidemlerle ufak tefek düşünce farklılığına dusmemiz dahilinde bile hiç laf konusunda bile tartismamiz olmayan haftanın 3 günü evde 4gunu onlarda geçirmiş birisi suan için büyüğü 2.5 yas küçüğü 1.5 aylik 2 kızı olan bi anneyim ve 3 senelik mutlu bi evliligim var şükürler olsun.. ne kayinvalidem ne ben birbirimizi yüzümüze karşı kırmak istemiyoruz ve o yüzden herseye olumlu bakmak suretiyle gidip geliyorum birbirimize....

Şimdi ilk çocukları eşim.. kızıma sürekli gel bize gidelim diye aklına giriyorlar eşim dahi. Sürekli yapmayın diyorum o dha çok küçük aklına girmeyin evinden kardesinden söğüt diyorum ama dinlemiyorlar. Dha düne kadar her zmn birlikte olmamıza rağmen bundan sonra sadece onu istiyorlar gelsin akşam geri dönsün die. Bende istemiyorum kizimdan ayrı kalmak. Sonuçta yarın alışıp hiç re gelmek iatemiycek bn buna dayanamam. Kızım da evde durmak istemediği için haliyle dışarı çıkmak istiyor gitmek istiyor aslında oraya gittiğini bilmiyor bile.. ne yapmam gerekiyor durdurmak için :KK43: ve dha neler neler.. birde hamileyken kayinvalidem sürekli bu kız bnm artık size vermem siz 2.ye bakın diyip duruyordu.. rahatsız eden bu beni yoksa gidip kalabilir babaannesinde ama niyet çok farklı

Son düzenleme:
Zaten beraber gidip geliyormuşsunuz. Ne gerek var tek gitmesine. Gel gidelim dediklerinde değil de, daha onlar demeden sen konuyu aç gidelim demeyin benimle beraber geliyor zaten deyin ciddi bir şekilde konuşun. Sonuçta o çocuğun annesi sensin izin verip vermemek sana kalmış

Siz artık oraya gitmek istemiyor musunuz? Haftada 1 gitsin büyük çocuk siz de gem dinlenirsiniz hem de küçükle vakit geçirirsiniz hatta sıkıntı olmazsa ikisini gönderin eşinizle, siz arkadaşınızla sinemaya gidin kahve için. Ben de onların evine gitmek yüzlerini görmek istemiyorum ama babasıyla kızımı haftada bir gönderiyorum ben de dışarı cikiyorum

eşinizle konuşun o desin gelemez diye. demezse siz bir şekilde dersiniz "uykusu var, banyo yaptıracağım vs" bahanelerle engel olun. 3 -5 seferden sonra anlarlar heralde göndermek istemediğinizi. valla en doğrusunu yapıyorsunuz şahsen ben de istemem çocuğum bensiz gitsin kalsın falan filan. ne bu sürekli sürekli.

Zaten beraber gidip geliyormuşsunuz. Ne gerek var tek gitmesine. Gel gidelim dediklerinde değil de, daha onlar demeden sen konuyu aç gidelim demeyin benimle beraber geliyor zaten deyin ciddi bir şekilde konuşun. Sonuçta o çocuğun annesi sensin izin verip vermemek sana kalmış
Her zaman söylüyorum eşime dahi yapmayın demeyin gidelim die o da çocuk hemen He diyor. Benim gelememi istemiyorsunuz da böyle yapıyorsunuz diyorum tamam diyorlar ama sonra atıklar aynı şeyi yapıyorlar

Siz artık oraya gitmek istemiyor musunuz? Haftada 1 gitsin büyük çocuk siz de gem dinlenirsiniz hem de küçükle vakit geçirirsiniz hatta sıkıntı olmazsa ikisini gönderin eşinizle, siz arkadaşınızla sinemaya gidin kahve için. Ben de onların evine gitmek yüzlerini görmek istemiyorum ama babasıyla kızımı haftada bir gönderiyorum ben de dışarı cikiyorum
Yok canım gidiyorum ama şimdi yeni doğum yaptığım için gidemiyordum ama şimdi diyorum bile gelip gider die olmaz diyorum ama sorun çocuğun aklını celmeleri

eşinizle konuşun o desin gelemez diye. demezse siz bir şekilde dersiniz "uykusu var, banyo yaptıracağım vs" bahanelerle engel olun. 3 -5 seferden sonra anlarlar heralde göndermek istemediğinizi. valla en doğrusunu yapıyorsunuz şahsen ben de istemem çocuğum bensiz gitsin kalsın falan filan. ne bu sürekli sürekli.
Diyorum hatta bak diyorum ki bu çocuk giderse evden benden kardesinden söğüt die ama yok yine de aklını çeliyorlar. Ya bnmle gidemiyordum gelir ama sürekli öyle demeleri çocuğun kafasını karıştırıyor. Bide yüzlerine diyorum ama dinleyen yok kavga edip tartışmak da yapımda yok napmam gerekiyor :(

B
5 ve 3 yaşında 2 kızım var bn nereye onlar oraya annemgilde dahi bensiz bırakmıyorum çok nadir istisnalar oluyor o da 5 ylda 2 ya 3 en fazla anneden ayrı çocuğun orda burda gezmesine karşıyım
E öyle bi kere zorla götürdüler yok deneme rağmen napiyim kapı pencereyi kiramam ya canım :( demi o zmn da gitti hasta oldu geldi pişman oldular ama yine de gidelim diyorlar öylesine çocuğun aklı şaşiyor üstelik öğrendi bana" anne sen kal bn gidiyim diyor onların yanında buda onların hoşuna gidiyor dayanamıyorum . :(

Sorun kızımın kafasını karıştırıyorlar. Aksine çocuk öğrendi anne sen kal bn gidim dio. Napicam ileride gidemezsin die çocuğu kıracak dovecek halim yok ya :KK43:
Boyle kriz doneminde karsilastiginda sinirini kizindan cikarma tavsiyem.gecenlerde esimin abisi kizima hadi gel sende bizimle gel dedi.bir keresinde de amcana gelmiyormusun iyi o zaman ben gidiyorum dedi ayaklandi cocugun duygularini kullaniyor bu sekilde yapmayin cocugun psikolojisi bozuluyor dedim tekrarlamadi bir daha yapsa yine uyaririm.siz esinizle konusun.bizimle konustugunuz gibi ona da anlatin.hatta esinizin sizi daha iyi anlamasi ve taraf tutmadiginizi anlamasi icin kendi anneniz babaniz boyle bir istekte bulunsun aninda tepki verin ki siz anlasin.

Boyle kriz doneminde karsilastiginda sinirini kizindan cikarma tavsiyem.gecenlerde esimin abisi kizima hadi gel sende bizimle gel dedi.bir keresinde de amcana gelmiyormusun iyi o zaman ben gidiyorum dedi ayaklandi cocugun duygularini kullaniyor bu sekilde yapmayin cocugun psikolojisi bozuluyor dedim tekrarlamadi bir daha yapsa yinr uyaririm.diz esinizle konusun.
Zaten is elimde bitiyor hem bana bn kızımı kimseye vermem anneme olsa diyor. Hemde hadi seni gotureyim diyor. Bende diyorum ki çocuğa bu yaşta öyle ogretirsen evde durmak istemez yok dinlemiyorlar. Siz sanslisinizz ki dinleyen var. Kızıma ters yapmıyorum ama onu nasıl engelleyebilirim gitmek istemesini. :(

Merhaba.. ilk önce kayinvalidemlerle ufak tefek düşünce farklılığına dusmemiz dahilinde bile hiç laf konusunda bile tartismamiz olmayan haftanın 3 günü evde 4gunu onlarda geçirmiş birisi suan için büyüğü 2.5 yas küçüğü 1.5 aylik 2 kızı olan bi anneyim ve 3 senelik mutlu bi evliligim var şükürler olsun.. ne kayinvalidem ne ben birbirimizi yüzümüze karşı kırmak istemiyoruz ve o yüzden herseye olumlu bakmak suretiyle gidip geliyorum birbirimize....

Şimdi ilk çocukları eşim.. kızıma sürekli gel bize gidelim diye aklına giriyorlar eşim dahi. Sürekli yapmayın diyorum o dha çok küçük aklına girmeyin evinden kardesinden söğüt diyorum ama dinlemiyorlar. Dha düne kadar her zmn birlikte olmamıza rağmen bundan sonra sadece onu istiyorlar gelsin akşam geri dönsün die. Bende istemiyorum kizimdan ayrı kalmak. Sonuçta yarın alışıp hiç re gelmek iatemiycek bn buna dayanamam. Kızım da evde durmak istemediği için haliyle dışarı çıkmak istiyor gitmek istiyor aslında oraya gittiğini bilmiyor bile.. ne yapmam gerekiyor durdurmak için :KK43: ve dha neler neler.. birde hamileyken kayinvalidem sürekli bu kız bnm artık size vermem siz 2.ye bakın diyip duruyordu.. rahatsız eden bu beni yoksa gidip kalabilir babaannesinde ama niyet çok farklı
Cok haklisin esimi babannesi almis annesine vermemis babannesi rahmetli olmasina ragmen en ufak bir seyde annesine beni sen buyutmedin babannem buyuttu der o yuzden vok korkarim oglumu vermem kiskaniyor derler ama umrumda degil

B

E öyle bi kere zorla götürdüler yok deneme rağmen napiyim kapı pencereyi kiramam ya canım :KK43: demi o zmn da gitti hasta oldu geldi pişman oldular ama yine de gidelim diyorlar öylesine çocuğun aklı şaşiyor üstelik öğrendi bana" anne sen kal bn gidiyim diyor onların yanında buda onların hoşuna gidiyor dayanamıyorum . :KK43:

valla kızım 10 yaşında kv burda kal gitme dediklerinde bile kızım gözümün içine bakar ve ben kalamam der ,
bunu 3 yaşındaykende aynısını yapardı çünkü ben ona evde resti çekmiştim , siz kızınıza heryerde kalınmıyacagını , misafirliğe gelenede burda kal gitme dememesi gerektiğini , gezmeden sonra eve geliniceğini birdaha böyle birşey yaparsa ceza alacagını sert birşekilde söyleyeceksınız , onlara cevabı kızınız yada eşiniz söyleyecek ,

Zaten is elimde bitiyor hem bana bn kızımı kimseye vermem anneme olsa diyor. Hemde hadi seni gotureyim diyor. Bende diyorum ki çocuğa bu yaşta öyle ogretirsen evde durmak istemez yok dinlemiyorlar. Siz sanslisinizz ki dinleyen var. Kızıma ters yapmıyorum ama onu nasıl engelleyebilirim gitmek istemesini. :KK43:
Cocugu engelleyemessin daha kucuk duygulariyla hisleriyle hareket ediyor karsisindakinden etkilenir.evde iken birden gel seni babannene gotureyim dese babasi heyecanla gitmek istiycek siz engel olsaniz cocuk size kizacak eger babasi yaninda ve karsidaki insanlar guvenilecek bir babanne ve dede ise sık olmadiktan sonra bir iki saatligine gitsin.ama siz zaten surekli gidiyorsaniz eve donusunuzde burda kal deyip cocuga etkileyip kalmasinin alemi de yok.esinizle bu konuda ayni fikirde olmaniz gerek.cocuk ben de gelicem dediginde annesi istemiyorsa baba annen yanliz kalmasin sonra hep birlikte kizim sonra gidelim diyebilmeli.

B

E öyle bi kere zorla götürdüler yok deneme rağmen napiyim kapı pencereyi kiramam ya canım :KK43: demi o zmn da gitti hasta oldu geldi pişman oldular ama yine de gidelim diyorlar öylesine çocuğun aklı şaşiyor üstelik öğrendi bana" anne sen kal bn gidiyim diyor onların yanında buda onların hoşuna gidiyor dayanamıyorum . :KK43:

kapıyı pencereyi tabiki kırmayın ama sözünüzü dinletin. benim çocuğumu kimse zorla mutfağa bile götüremez düşünün yani. ben nereye o oraya

Babaannesi ne daha sert söyleyin madem anlamıyorlar, ben öyle yaptım bir daha kimse diyemedi.

Çocuğunuza evde izah edin, yine de isterse kucaklayıp götürün istediği kadar ağlasın.
Zaten annesinden ayrı kalmak için çok küçük

Bizimkilerde öyle. Daha 2. çocuk yok “olunca biz buna bakarız siz ona bakarsınız” diyorlar. Doğmamış çocuğa don biçmelerine rağmen “olur mu öyle şey? Doğumda hastaneye bile götürücem. Yanımdan ayrılmayacak, kardeşiyle olacak her an” diyorum. Bence bu durumlarda 1 saatliğine bile büyüğü bırakmayın ki, fazlasını isteyemesinler. O 1 saati arasınlar.

İstediklerinde hayır diyin. Büyüğü ağlarsa gidicem diye, “siz mesulsunuz ağlamasından, gitmeyecek” diyin. Net olmak zorundasınız.

Back
X