• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl bir Kaynanadır böyle. Akıl verin bana

evt cnm ya onu düşünüyorum benimde 1 oğlum var şimdide ben kızları gezmeye götürücem diyor velet:) kardeşim var. Dayısına diyorki senin facedeki kızları ben gezmeye götürücem diyor ama bildiğim tek şey yaşadıklarımı yaşatmıcam

yerim ben onu :)) gül gibi geçinmek varken.böyle laf sokmalar niye,huzursuzluk niye anlam veremiyorum.

ben artık kayınvalideme karşı ne nefret ne sevgi hiç bir şey hissetmiyorum artık ona karşı.saygı küçükten büyüğe sevgi büyükten küçüğedir diye bir laf vardırya çok doğru samimiyetle sevseler,yapmacık değil samimi davransanlar,biraz düşünceli olsalar,düşünceli davransalar sevilirlerdi.

Son düzenleme:
Asla kendinizi ezdirmeyin ben ilk başlarda hiç laf sölemiyordum hep içime hep içime artık yeter 6 sene oldu bi 6 sene daha asla çekemem ağzımında ayarı yok sayıyorum bıkıyor bıkıcak bıkmalı bıktırıcam..

ben evleneli 2 sene bitti.nişanlıyken kaynanamlar bana hiç birşey yapmadı.eşim aldı herşeyi evlenince ödedik.kaynanamlardan bir iğne dahi görmedim.eşim görevi icabı başka bi şehirde bulunuyordu.birgün annemlerle kaynanamlara oturmaya gittik.çeyizin serilmesine çok az kalmıştı.kayınbaba bana kızım eksiğin ne var söyle alalım dedi.bizdede şu var ne annem ne ben şunu alın diyemeyiz.neyse kayınbaba kendi saydı alacakları (gecelik,makyaj takımı,çanta vs).bende evet onlar eksik dedim.bana dediği şu.diğer geline aldık sana almazsak olmaz dedi.neyse çeyiz serilecek kayınbaba daha beni çağırmadı eksikleri almak için.bende herhalde kendileri aldı diye düşündüm.çeyizi sermeye gittik.baktım bişey yok ortada.kaynana anneme diyomuş.hani gecelik almadınızmı diye.ben bunu duydum dellendim.annemde sessiz tabi.orda cvbını veremiyor.benim zoruma giden almaması degil.diğer geline aldık sana almazsak olmaz deyipde almaması.geçenlerde küçük kaynımı nişanladık.neyse bu gelinede bohça yapılıyo.bohça alışverişine kayınbabamla görümce gitti.kaynana evde benimle.alışverişten geldiler.kaynana alınanlara bakıyo.gözümün içine baka baka demezmi orda.hani gecelik almadınızmı,eşorfman takımı,fantazi terlik almadınızmı.gelinime herşey feda olsun diyo birde.kadın bana resmen nispet yapıyo.neyse dünürler bunları yemeğe davet ediyorlar.kızım diş çıkarıyo o zaman üstüne bide grip.devamlı ağlıyo huysuz.ben gitmek istemedim o yüzden.eşim ve kaynanamlar gitti.geline kolye almışlar giderken.geldiler neyse eve.bana anlatıyo.geline kolyeyi taktım annesi niye zahmet ettiniz dedi diyo.bende bizim adette vardır gelin görmeye giderken gönlünden ne koparsa götürürsün dedim diyo.ağzıma lafı veriyor kadın susuyorum.beni görmeye gelirkende.ellerinde bir sarı kola ile gelirlerdi.onuda kendileri içerdi.her geldiklerinde sarı kolayla geldiler.napmaya çalışıyo bu kadın anlamış değilim.bunlar daha bi kaçı.neler var neler.evlendim ilk kez evime geldi.geldiği ilk dk böyle gelinmi olur demesi.seni elime almim mi demesi,bana öle bir bağırdıki ortada hiçbirşey yokken.eşimde vardı.yemin ediyorum eşimin bile ağzı açık kaldı.yemeği bir kere dibine tutturmuşum.yanıma gelip gelip bunuda dibine yakma demesi.doğumumu emlekette yaptım.4 aydır yoktum evimde.eve geldiğimde ev çok kötüydü.gelir gelmez mutfağa girdim.mutfagı temizledim.ramazan ayı o zamanda.ben emzirdiğim için oruç tutmuyordum.ikisi tutuyordu.o gün ateşim 40ı geçmiş ayakta zor duruyorum.ertesi gün oldu.yine ev temizliği,akşam oluyo bunlara çeşit çeşit yemek.kendimi hiç iyi hissetmiyodum.orda ölsem ruhları bile duymaz.bu geline noldu diye bi bakmıyolar bile.böyle arkadaşlar çok doldum.ben ne yaptım bu kadına anlamıyorum.inanki o kadar laf söyler ağzımı açıp tek kelime etmem.saygıda kusur etmem.acaba burdamı hata ettim diyorum kendi kendime.cvp versemiydim.sustukça üstüme geldi.bu arada bana hiçbirşey yapmadılar dedim.ben onlara kesinlikle muhtaç degilim.allaha şükür herşeyim var.eşiminde maaşı var.benim zoruma giden yapmadıkları halde bana nispet yapar gibi diğer gelinlerine yaptıklarını gelip anlatması.işte böyle arkadaşlar.sizce ben bu kadına nasıl davranmalıyım.nasıl bi tutum içinde olmalıyım.bunalttı beni artık.çok uzun oldu k.bakmayın

işte hatanız bu.
kendini ezdirmek laf söyletmek saygı değildir arkadaşım.
senden önceki ve sonraki gelinlere ne yapıldıysa sana da yapılmalıydı.madem yapmadılar
çenelerini kapatıp otursunlar.
çenelerinide kapatmıyolarsa sen kapatacaksın
saygısızlık etmeden karşılığını ver içinde bişe kalmasın sen de rahatla bu vesileyle de kaynanan alsın ağzının payını bidahada açmasın ağzını
vay geline onu aldım almak gerek dediğinde bana niye almadın ozman de çekinme

işte hatanız bu.
kendini ezdirmek laf söyletmek saygı değildir arkadaşım.
senden önceki ve sonraki gelinlere ne yapıldıysa sana da yapılmalıydı.madem yapmadılar
çenelerini kapatıp otursunlar.
çenelerinide kapatmıyolarsa sen kapatacaksın
saygısızlık etmeden karşılığını ver içinde bişe kalmasın sen de rahatla bu vesileyle de kaynanan alsın ağzının payını bidahada açmasın ağzını
vay geline onu aldım almak gerek dediğinde bana niye almadın ozman de çekinme

Bende burda katılıyorum arkadaşıma susmak saygı olmamalı.. Ben anladığımda geç olmuştu
bıktıralım arkadaşlar bıkıcaklar bıkmalılar yeter ama bisde çocuk değiliz hepimiz yetişkin bireyleriz evlat sahibiyiz karşılarında 3 yaşında velet yok..:olmaz:

Bende burda katılıyorum arkadaşıma susmak saygı olmamalı.. Ben anladığımda geç olmuştu
bıktıralım arkadaşlar bıkıcaklar bıkmalılar yeter ama bisde çocuk değiliz hepimiz yetişkin bireyleriz evlat sahibiyiz karşılarında 3 yaşında velet yok..:olmaz:

ezdirmeyin kendinizi kızlarrrrrr:lepi:

Kızlar ben böyle arada bir laf sokarak laf dokundurarak başlamıştım..
Benim içimde uhde.. olarak kalan laflarını sonradan laf bi yerlere gelince böle diyodun nolduu gibi dokunduruyordum cevap veremiyordu..
Dokundurun az ucundan onların bize dediklerinin yanında bisimkiler fasülyeden..

mesela bi örnek verim..
Benim eşim hiç öle para pul sorun sorun etmes ama düğünüm zamanında illa ailesi tutturdu görümcelerimle kaynanam damatlığı kız tarafı alıcak diye..
Böyle bir adet belki vardır ama bizde yok
Neyse yinede babam ses etmedi eşim arada kaldı aldık..
Ayakkabısıymış efem kemeriymiş hepsini aldık..
Benden 1 yıl sonra kaynım evlendi onun eşinin tarafı almadı(eşi kaynanamın ablasının torunu akrabaaa yaa) biz enayiydik babam enayiii....(ben el kızı yabancıyım akrabası değilim)

Almadılar neticede kınayı felan bile bunlar yaptı kız hiç bişeye dokunmadı hatta 2 tane gelinlik kiralattı birini köyde birini burda giydi (sonradan görme)

eeeeeeeee ben dururmuyummm bize gelince sizde adetti damatlığı kız alıodu noldu niye aldıramadınız vs

Kızlar ezdirmeyin valla ohhhh bi güzel lafları soktum
Benim babamın dedim parası bitmezzzzzzemuszemus
Şükür dedim... "sizin çingeneliğinizdi"... eşimede söyledim hepsi ölece kaldı yüz kızarıklığıyla..

ben olsam yeni gelinlebir arkadaş olurumki kaynanaya nispet.bırak o ne alırsa alsın o geline.

ne alırsa alsın umrumda değil.hatta nişan olmadan önce diyodum kendi kendime.bize bişey yapmadınız.inşallah bunlar herşeyi isterde görürsünüz o zaman diyodum.benim zoruma giden bana yapmıyo ona yaptıklarını bana nispet yapar gibi bana anlatıyo.bu zoruma giden.yeni gelinde çok soğuk ben yaklaştıkça o kaçıyo.inşallah sonra düzelir.

Sürekli kinayeli konuşur kayınvalidem de .Ne kadar gereksiz çocukça davranışlar.Senin ki de öyle.Üstüne seni tahriik etmeye çalışıyor.Bu kadınların aile içindekilere dayattığı bu tavır ve eski kafalılık öldürüyor beni.Tatlım yavaş yavaş rengini değiştir sen.Uslubunca konuş ama.Gider eşine başka türlü söyler bu sefer.Haaa bir de o kinayeli konuşursa sen de konuş.Kısasa kısas.Kendi kayınvalidemden biliyorum gözüne baka baka öyle laf ettim ki çünkü odama girmiş gizlice..ipucunu buldum çünkü..Eşimin yanında uyardım eşim de saf saf aaa evet anne bizim elektrik düğmesi kapandı gibi görünür ama çıt etmesi gerek dedi.Eşimin ruhu duymadı benim imamı.Ama kayınvalidem çok iyi anladı ve kızardı.Eee garibanı ezmiyoruz biz kime ne söylenecekse onu söylüyıoruz artık.Sen de sıkma canını dokundura dokundura konuş ..

Sürekli kinayeli konuşur kayınvalidem de .Ne kadar gereksiz çocukça davranışlar.Senin ki de öyle.Üstüne seni tahriik etmeye çalışıyor.Bu kadınların aile içindekilere dayattığı bu tavır ve eski kafalılık öldürüyor beni.Tatlım yavaş yavaş rengini değiştir sen.Uslubunca konuş ama.Gider eşine başka türlü söyler bu sefer.Haaa bir de o kinayeli konuşursa sen de konuş.Kısasa kısas.Kendi kayınvalidemden biliyorum gözüne baka baka öyle laf ettim ki çünkü odama girmiş gizlice..ipucunu buldum çünkü..Eşimin yanında uyardım eşim de saf saf aaa evet anne bizim elektrik düğmesi kapandı gibi görünür ama çıt etmesi gerek dedi.Eşimin ruhu duymadı benim imamı.Ama kayınvalidem çok iyi anladı ve kızardı.Eee garibanı ezmiyoruz biz kime ne söylenecekse onu söylüyıoruz artık.Sen de sıkma canını dokundura dokundura konuş ..

canım lafı sokuyo sokuyo.bide gelmiş birşey sölersem alınma.istemeden ağzımdan çıkyo bazen diyo.gelde dellenme.bundan sonra eski gelinleri yok artık zaten.çok farklı olacam.ben kendi kendimi yiyom.kendi rahat.

canım kusura bakma ben bu kadar makul olamıcam bende çekiyorum çünkü herşeye karışıyo kadının anahtarı var aptallık bende bide eşime ben ver dedim dışarıda kalırsak lazım olur ne bileyim çat kapı açacagını bence alttan alma hepten kötüde davranma ama kendinide ezdirme bizimde bi kayınço var o evlensin sonra görecem bende bizimkini oda beni beğenmiyo haspam lülülülülülü

canım kusura bakma ben bu kadar makul olamıcam bende çekiyorum çünkü herşeye karışıyo kadının anahtarı var aptallık bende bide eşime ben ver dedim dışarıda kalırsak lazım olur ne bileyim çat kapı açacagını bence alttan alma hepten kötüde davranma ama kendinide ezdirme bizimde bi kayınço var o evlensin sonra görecem bende bizimkini oda beni beğenmiyo haspam lülülülülülü

anahtarı vermekle hata etmişsin canım. özelden anlarlarmı.çat kapı girerler.kapıyı çalın bi.evde yoksalar açın girin amenna.nedir öyle çatkapı girmeler.ayıp ya.insanın özeli var.

anahtarı vermekle hata etmişsin canım. özelden anlarlarmı.çat kapı girerler.kapıyı çalın bi.evde yoksalar açın girin amenna.nedir öyle çatkapı girmeler.ayıp ya.insanın özeli var.

yok canım ya ona göre bi problemyok genellik zaten eşimyokken anahtarla giriyo o evde ve kapıda anahtar yoksa kapıyı duyuyrana kadar çalıyoya bırak git dimi ya

Back
X