ben evleneli 2 sene bitti.nişanlıyken kaynanamlar bana hiç birşey yapmadı.eşim aldı herşeyi evlenince ödedik.kaynanamlardan bir iğne dahi görmedim.eşim görevi icabı başka bi şehirde bulunuyordu.birgün annemlerle kaynanamlara oturmaya gittik.çeyizin serilmesine çok az kalmıştı.kayınbaba bana kızım eksiğin ne var söyle alalım dedi.bizdede şu var ne annem ne ben şunu alın diyemeyiz.neyse kayınbaba kendi saydı alacakları (gecelik,makyaj takımı,çanta vs).bende evet onlar eksik dedim.bana dediği şu.diğer geline aldık sana almazsak olmaz dedi.neyse çeyiz serilecek kayınbaba daha beni çağırmadı eksikleri almak için.bende herhalde kendileri aldı diye düşündüm.çeyizi sermeye gittik.baktım bişey yok ortada.kaynana anneme diyomuş.hani gecelik almadınızmı diye.ben bunu duydum dellendim.annemde sessiz tabi.orda cvbını veremiyor.benim zoruma giden almaması degil.diğer geline aldık sana almazsak olmaz deyipde almaması.geçenlerde küçük kaynımı nişanladık.neyse bu gelinede bohça yapılıyo.bohça alışverişine kayınbabamla görümce gitti.kaynana evde benimle.alışverişten geldiler.kaynana alınanlara bakıyo.gözümün içine baka baka demezmi orda.hani gecelik almadınızmı,eşorfman takımı,fantazi terlik almadınızmı.gelinime herşey feda olsun diyo birde.kadın bana resmen nispet yapıyo.neyse dünürler bunları yemeğe davet ediyorlar.kızım diş çıkarıyo o zaman üstüne bide grip.devamlı ağlıyo huysuz.ben gitmek istemedim o yüzden.eşim ve kaynanamlar gitti.geline kolye almışlar giderken.geldiler neyse eve.bana anlatıyo.geline kolyeyi taktım annesi niye zahmet ettiniz dedi diyo.bende bizim adette vardır gelin görmeye giderken gönlünden ne koparsa götürürsün dedim diyo.ağzıma lafı veriyor kadın susuyorum.beni görmeye gelirkende.ellerinde bir sarı kola ile gelirlerdi.onuda kendileri içerdi.her geldiklerinde sarı kolayla geldiler.napmaya çalışıyo bu kadın anlamış değilim.bunlar daha bi kaçı.neler var neler.evlendim ilk kez evime geldi.geldiği ilk dk böyle gelinmi olur demesi.seni elime almim mi demesi,bana öle bir bağırdıki ortada hiçbirşey yokken.eşimde vardı.yemin ediyorum eşimin bile ağzı açık kaldı.yemeği bir kere dibine tutturmuşum.yanıma gelip gelip bunuda dibine yakma demesi.doğumumu emlekette yaptım.4 aydır yoktum evimde.eve geldiğimde ev çok kötüydü.gelir gelmez mutfağa girdim.mutfagı temizledim.ramazan ayı o zamanda.ben emzirdiğim için oruç tutmuyordum.ikisi tutuyordu.o gün ateşim 40ı geçmiş ayakta zor duruyorum.ertesi gün oldu.yine ev temizliği,akşam oluyo bunlara çeşit çeşit yemek.kendimi hiç iyi hissetmiyodum.orda ölsem ruhları bile duymaz.bu geline noldu diye bi bakmıyolar bile.böyle arkadaşlar çok doldum.ben ne yaptım bu kadına anlamıyorum.inanki o kadar laf söyler ağzımı açıp tek kelime etmem.saygıda kusur etmem.acaba burdamı hata ettim diyorum kendi kendime.cvp versemiydim.sustukça üstüme geldi.bu arada bana hiçbirşey yapmadılar dedim.ben onlara kesinlikle muhtaç degilim.allaha şükür herşeyim var.eşiminde maaşı var.benim zoruma giden yapmadıkları halde bana nispet yapar gibi diğer gelinlerine yaptıklarını gelip anlatması.işte böyle arkadaşlar.sizce ben bu kadına nasıl davranmalıyım.nasıl bi tutum içinde olmalıyım.bunalttı beni artık.çok uzun oldu k.bakmayın