Bak benim anladığım kadarıyla evlikde kaynana sana laf sölüo yha onlar ben lafımı sölim ama gelin bana yine iyi davransın bana hizmet etsin ama ben lafımı yinede dokundurim istiolar benim analdığım bu bumudur?
benimkide böyle aynısı demekki hepsi aynı..... ben lafımı sölim ama hiç bişe olmamaış gibi hayat devam etsin
olduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
saygı çerçevesinde haklarını korumalısın.
maddi konularda gücenmiş olabilirsin ama bence onlar sorun değil. yerinde olsam işin o boyutu hiç kafama takmazdım. sonuçta bir ayrım yapıldıysa gelinleri değil, oğullarını ayırmış oluyorlar. senin derdin olmamalı bu mevzu ama hakarete maruz kalmak katlanılır şey değil bence..
eşin de temkinli olmalı ve seni korumalı bana kalırsa..
böyle ömür mü geçer her an kötü bir söze maruz kalma endişesiyle..
üff bu kötü kaynanalarolumunekankayizsmile hep kaynanasıyla anne gibi geçinenlere özeniyorum
kardeşimle biz aynı eve gelin geldik yani kardeşimle eltiyiz ve aynı gün evlendik biz ayrı oturucaz kardeşlerim aynı evde kaynanamlarla neyse nişanlıyken hediye mediye görmedik konu sahibi arkadaş gibi bi kolayla gelirlerdi. biz eşimin iş nedeniyle burda oturucaz ve kayınbabam her geldiklerinde bana dediği şu olurdu düğüne bikaç hafta önce gidip eşyaları ordan alıp evi dayayıp döşeyip gelicez derdi tamam derdim düğün günü geldi çattı ne eşya alındı ne bişey ee baba dedim hani gitmiyecekmiydik oda denk gelmedi falan dedi düğünden sonra ben burdan alırım kargoyla gönderirim dedi onada tamam dedim kardeşim aynı evde kalacakları için bu konudan uzak tutuyolardı. neyse düğünden sonra geldim eşim ozaman bekar evinde kalıyomuş iki oda mutfak wc banyo yok wc ye bi şohben takmış okadar eve girdiğim andaki duygularımı anlatamam şok oldum resmen koltuk buzdolabı ikinci el alınmaydı buzdolabıda ömrünü yitirmiş zorla çalışıyodu tüp yok çamaşırları elimde yıkıyodum karyola yok yer yatağında yattık onuda ben getirmiştim allahtan getirmişim yinede sesimi çıkarmadım eşya önemli değil demiştim hep ama üs komşumda yeni evliydi onun eşyaları a dan z ye vardı nasıl iç geçirirdim özenirdim ama ne eşime ne ailesine tek kelime etmedim derken kayınbabam düğün borçlarını ödemekte zorlanıyomuş sanki eşya aldıda bizden para istedi eşimde ailesine çok aşırı düşkündür evliliğimizin ikinci ayında babasına her ay düzenli olarak para göndermeye başladı ve bana inanın ayda 20 lira veriyodu oda pazar alışverişi içindi yetirmeye çalışıyodum yetmiyodu eşime diyodum yetmiyo babana biraz daha az gönder diye dediği laf aynen şu oldu ben burda açlıktan ölürüm yinede o parayı babama gönderirim dedi hiç bişey diyememiştim ağlamaktan gözlerim şişiyodu tam 2 buçuk sene hem kardeşlerimizin hem kendimizin düğün??? borçlarını ödedik allahınızdan bulun dedim neyse yazın köy işlerine yardıma çağırdılar gittim kaynanam olacak kişi benimle yanlızken kardeşimi bana kötülüyo benide kardeşime kötülüyo neden böyle yapmış yazayım bitane kızı var canlarından çok severler bitanecik kızlarını biz kardeşimle birlik olup kızlarını eve almazmışız ona kötü davranırmışız oyüzden, biz kardeşimle birlik olmayalım diye bizim aramızı açmaya çalıştı hep tabi başarılı olamadı beni sevmeyin kızımı sevin dedi allahııım bizi ezdikçe ezdiler çünkü annem biz evlenmeden önce rahmetli olmuştu babam hiç umursamazdı bizi koruyan kimsemiz yoktu kaynanam yüzümüze biz sizi yetimsiniz diye aldık dedi sanki onun çocuklarına kaldıkda neyse 2 sene hiç sesimi çıkaramadım amaaaa ondan sonraki senelerde ilk önce şakayla cevap veriyodum şimdi ne söyleyeceksem direk söylüyorum gösterdim dişimi hiç çekinmeden veririm cevabımı ohh çok şükür kurtuldum şimdi kızım kızım diye peşimizde koşuyo valla sende göster dişini hiç korkma. biraz uzun oldu ama bende doluymuşum anlatmak istedim.
aynen bende canım.kaynana gelin çıkıyolar geziyolar ne güzel.gördükçe özeniyorum.bizim kaynana ne evden dışarı çıkar,nede evine biri gelir.evine gittiğimde hapishanede gibi hissediyorum kendimi.bi allahın kulu kapısını çalmaz
kardeşimle biz aynı eve gelin geldik yani kardeşimle eltiyiz ve aynı gün evlendik biz ayrı oturucaz kardeşlerim aynı evde kaynanamlarla neyse nişanlıyken hediye mediye görmedik konu sahibi arkadaş gibi bi kolayla gelirlerdi. biz eşimin iş nedeniyle burda oturucaz ve kayınbabam her geldiklerinde bana dediği şu olurdu düğüne bikaç hafta önce gidip eşyaları ordan alıp evi dayayıp döşeyip gelicez derdi tamam derdim düğün günü geldi çattı ne eşya alındı ne bişey ee baba dedim hani gitmiyecekmiydik oda denk gelmedi falan dedi düğünden sonra ben burdan alırım kargoyla gönderirim dedi onada tamam dedim kardeşim aynı evde kalacakları için bu konudan uzak tutuyolardı. neyse düğünden sonra geldim eşim ozaman bekar evinde kalıyomuş iki oda mutfak wc banyo yok wc ye bi şohben takmış okadar eve girdiğim andaki duygularımı anlatamam şok oldum resmen koltuk buzdolabı ikinci el alınmaydı buzdolabıda ömrünü yitirmiş zorla çalışıyodu tüp yok çamaşırları elimde yıkıyodum karyola yok yer yatağında yattık onuda ben getirmiştim allahtan getirmişim yinede sesimi çıkarmadım eşya önemli değil demiştim hep ama üs komşumda yeni evliydi onun eşyaları a dan z ye vardı nasıl iç geçirirdim özenirdim ama ne eşime ne ailesine tek kelime etmedim derken kayınbabam düğün borçlarını ödemekte zorlanıyomuş sanki eşya aldıda bizden para istedi eşimde ailesine çok aşırı düşkündür evliliğimizin ikinci ayında babasına her ay düzenli olarak para göndermeye başladı ve bana inanın ayda 20 lira veriyodu oda pazar alışverişi içindi yetirmeye çalışıyodum yetmiyodu eşime diyodum yetmiyo babana biraz daha az gönder diye dediği laf aynen şu oldu ben burda açlıktan ölürüm yinede o parayı babama gönderirim dedi hiç bişey diyememiştim ağlamaktan gözlerim şişiyodu tam 2 buçuk sene hem kardeşlerimizin hem kendimizin düğün??? borçlarını ödedik allahınızdan bulun dedim neyse yazın köy işlerine yardıma çağırdılar gittim kaynanam olacak kişi benimle yanlızken kardeşimi bana kötülüyo benide kardeşime kötülüyo neden böyle yapmış yazayım bitane kızı var canlarından çok severler bitanecik kızlarını biz kardeşimle birlik olup kızlarını eve almazmışız ona kötü davranırmışız oyüzden, biz kardeşimle birlik olmayalım diye bizim aramızı açmaya çalıştı hep tabi başarılı olamadı beni sevmeyin kızımı sevin dedi allahııım bizi ezdikçe ezdiler çünkü annem biz evlenmeden önce rahmetli olmuştu babam hiç umursamazdı bizi koruyan kimsemiz yoktu kaynanam yüzümüze biz sizi yetimsiniz diye aldık dedi sanki onun çocuklarına kaldıkda neyse 2 sene hiç sesimi çıkaramadım amaaaa ondan sonraki senelerde ilk önce şakayla cevap veriyodum şimdi ne söyleyeceksem direk söylüyorum gösterdim dişimi hiç çekinmeden veririm cevabımı ohh çok şükür kurtuldum şimdi kızım kızım diye peşimizde koşuyo valla sende göster dişini hiç korkma. biraz uzun oldu ama bende doluymuşum anlatmak istedim.
Canım sen hakkını aramazsan o susmazki..Sanırım seni sinirlendirmek icin yapıyor.Diger gelinlerine nasıl davranıyor kayınvaliden sana davrandıgı gibi mi yoksa yeni evlenen eltine davrandıgı gibi mi..
Sadece sana böyle davranıyorsa seninle bir zoru var herhalde..İnsan seciyor resmen..Sen yeri geldiginde haksızlıga göz yumma konus ki hafife almasın seni!!
Zamanında benim teyzemde kaynanasıyla yasadı 6 ay bir üst katında oturuyordu yeni gelindi bekar kayınlarının camasarılarını yka,ütüle cok cile cekti.Diger gelinler geldi ama benim teyzem hep ezilen hep hor görülen oldu..Sonra krizler gecirdi hastanede yattı..
Simdi hiicc susmaz,lafını esirgemez..Bir de bir kaynanası var gelinlerle resmen sidik yarıstırıyor.Aslında kayınpeder de aynı sacma sapan alısverisler yapıp,enistemin kapısına gelirler..klava:
Dedigim gibi insanlara hakettigi degeri vermeli insan:1closedeyes:
seninkide benim ki gibi cnm aynısı benim kaynanamda evden dışarı çıkmaz misafir bile gelse direk söyleyemiyor evimde olduğundan ama böyle istemediğini belli ediyor yani misafir de gelsin istemiyor yha bu şansmıdır revamıdır hak edecek naptık bilmiyorumboshayallersmile
olsa annemiz gibi gelse bizle heryere
kızım dese
güler yüzlü olsa valla ben yaşanan herbişeyi unuturum ama o böyle yaptıkca bende unutmama dahada kin duyuyorum
Aslında kendilerini kendileri soğutuyorlar farkında değiller şöyel bir laf vardır bizde
GELİNİ GELİN YAPAN KAYNANADIR..:teselli:
cnm onlar ne kii benim kaynanam bana yüzüme karşı benim oğlumu bana bırak sen kendine kaç tane koca bulursun dedi..
daha geçen yıl oğluna(kocacığıma) sen bununla(bu ben) evlendin başını yaktın diyordu
misafirlerim vardı kaynanamda bende eşimin arkadaşının annesi evimize gelmişti evimizi görmeye ben yeni evliyim hizmet ediyorum oda kadınlarla dedikodu yapıyor biz eşimle kendimiz istedik severek evlendik..
Ozamanlar kaynım vardı bekar kaynanam gelen misafirlere diyorki bende mutfakda dinliyorum duyuyorum yani
__oğlum diyor ki(kücük kaynım için konuşuyor) anne sen kimi istersen ben onu alırım
__sen bul iste abim gibi olmasın sonra sen beğen diyor diye anlatıyor
Tek suçumuz severek evlenmiş olmamız görücü usulü olmaması
offss daha neler neler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?