Nasıl bir nesil yetişiyor?

Ben bu konuda size katılmıyorum. Çocuk yakınında iyi okul varken neden o kadar yolu çeksin? Ama yakınlarda iyi okul yoktur, şu vardır bu vardır, çocuk o yolu çekmeye mecburdum. O zaman çeker.

Mesela ben ilkokuldan beri yaklaşık 8 saat okulda olmaktan, saatlerce ödev yapmaktan hatta bazen çok ödev verilmesinden dolayı çok ama çok fazla yoruldum. Bu durum ilkokuldan liseye kadar (lisede dahil) böyleydi. Eğer az zamanlı ve az ödev verilen veya hiç ödev verilmeyen bir okul olsa kesinlikle oraya giderdim. Ama mecburdum, çektim. Okul yolu konusunda da durum aynı işte.

Konuda bahsettiğiniz şeyde size hak veriyorum. Çocuklar ellerinde tabletle doğuyor. Çocuk huysuzlanınca hemen telefondan çizgi film açan kaç anneye şahit oldum.
Toplum baskısı çocuk doğurmak değil de çocuğu iyi yetiştirmek olsaydı keşke. En güzel baskı olurdu.

Evet. Zart desen psikoloji bozulur, zurt desen bozulur. O kadar da değil ya... Psikoloji meselesi de iyice ayağa düştü. Bilen bilmeyen herkes psikolog. :)

Ebeveynlerin tedaviye alınması gerek gerçekten .Daha bu nesile anne karnindan çıkmadan evvel neler yapılıyor neler :)

Bir de cocuguna “askimm Aslanim pasam” diye hitap ederek sevgisini gosterenler var. Bana cok garip geliyor

İlerde ben paşayım, üstünüm diye eşlerinin sevgililerinin canlarını yakiyorlar dünyayı değiştirecek olan yine biz kadınlarız.Hersey bizim elimizde alimde çıkarırız zalimde.Alimlerin artması dileğiyle

Evet. Zart desen psikoloji bozulur, zurt desen bozulur. O kadar da değil ya... Psikoloji meselesi de iyice ayağa düştü. Bilen bilmeyen herkes psikolog. :)
Aynen katiliyorum:)) eskiden psikoloji mi varmis:)) simdi cocuklarin psikolojisi bozulmasin diye ebeveynlerinki bozuluyo. Bu da hic saglikli degil

80 bebelerinin psikolojileri hiç bozuldu mu acaba ? Şayet çok mutlu çocukluk geçirdik ben ve tüm 80 kuşağı arkadaşlarım :) şimdiki nesil pek mutsuz

Aynen öyle mutsuzluk sebebi de X'in oyuncağının ondan güzel olması yada onda o oyuncaktan olmaması

Kesinlikle katılıyorum.

Çok iyi yapmışsınız :)

Düşünceler farklıdır elbette. O konuda bahsettiğim şey bir örnek sadece. Yan bu kadar basit konular dert edilmek yerine. Çocukla konuşulsa yada daha büyük sorunlar çocuğa anlatılsa daha iyi. Bu kadar küçük konularda saatlerce düşünülmesine gere olmadığı kanısındayım. Sonuç olarak doğru 1 tanedir. O doğruyu bulduysak bunu konu haline getirmek yersiz.

Ondan sonra ileride bu çocuk neden böyle oldu. E biz böyle yaptık bu çocuğu.

Ebeveynlerin tedaviye alınması gerek gerçekten .Daha bu nesile anne karnindan çıkmadan evvel neler yapılıyor neler :)

Kesinlikle öyle. Ülkede 10 senedir Baby Shower revaçta idi. Şimdi ise cinsiyeti ne partileri başladı. Daha doğmadan doğacak olan çocuk prens prenses gibi geliyor.

Doyumsuz,mutsuz,inatci,bilmis bir nesil geliyor. Veliler de boyle olmasindan gayet hoşnut. Herkesin çocuğu mükemmel herkesin çocuğu bir dahi ama biz öğretmenler göremiyoruz. Biraz pohpohlasak öyle alışmış onu istiyormuş veli alenen böyle söylüyor. Cocuk en ufak olumsuzlukta yerle yeksan oluyor. Oyle olmasin söyle yapalim deyince de bizden kötüsü olmuyor. Bu nesil bizim çocuklarımızın başına gelecek nasıl olacak bilemiyorum. Çok endişeleniyorum..

Bu konu çok ban götürür.
Herkes kendi çocuğundan sorumludur.
Başkasının çocuğunu nasıl yetiştirdiği sizi ilgilendirmez.
Siz kendi çocuğunuzu daha iyi yetiştirirsiniz o zaman.
Konu sahibi mesleği gereği bütün çocuklar için endişelenmiş. Maşallah siz de çok duyarlısınız.

bana saçma geliyor çocuklara daha doğmadan abartılı süslemeler partiler filan o saçma şeylere para harcayana kadar çocuğun eğitimi için beş kuruş kenara koymazlar ama millete instagramda gösteriş yapacağım diye yarışa girerler.

hele şimdi eline tableti ver sussun o kafada çoğu ebeveyn cafedeyken cocuk aglıyor ebeveynin umrundan degil telefonda takılıyor. kalkıp benım susturasım geldi çocuğu

Herkesin çocuğu kendine özel olabilir ama bizlere tüm çocuklar ayrı ayrı özel bunu göremiyorlar

İşte her çocuk doğmadan kendi içinde bir prens bir prenses. Bize bir veli görüşme tutanağı geliyor. Çocuk annenin babanın anneannenin babaannenin kıymetlisi biriciği. Çocuğun her istediiği yapılıyor. Ama aileden başlayacak olan eğitimi imse vermiyor ne yazık ki..

Cocuk egitimi ,devir ve sartlar sebebiyle çok zor .
Bildigim bu kadar .
Psikiyatristlerinde bir bildigi yok .Hicbir durum ve hasta bir kalıba sokulamaz ki tedavi nasil olsun .Zaten şunu yap demiyor hicbiri dinleyip dinleyip gönderiyor.Arkadas ne yapacağımi bilsem niye sana geleyim . Bir ton paraya kıyayım.
Çinde miydi Japonyada mi ne teknoloji bağımlılari tedavi merkezleri var.Acil bize de lazım.
Birde genclerde sigara niye bu kadar artti ne üzücü bir durum .

Mesela ceketi elinde göturmek yerine evde bıraksaydin ve ususeydi bı dahaki sefere temkinli olmayı ogrenecekti ama kiyamiyoruz annelik icgudusuyle:)yeğenim hergun sulugunu unutur okula giderken ve annesi koyar çantasına veya hep hatirlatir bunu yapma susuz kalsın bı gün ve unutmasin bı daha yok anlatamıyorum ki büyüğüne çocuk anlasin

Geçenlerde benzer bir konu vardi orda da konusulmustu. Egitim ailede baslar okulda devam eder. Ama ben cok nadir boyle ailelerle karailasiyorum ki okulun konumu ailelerin sosyo-ekonomik düzeyi gayet iyi. Gel gor ki cocuguyla vakit geçirecek ne yaptin nasilsin demekten imtina eden veliler var. Gelip benim cocugumu nesrn arabayla evine birakmiyorsun diye hesap soracak kadar agzindan cikani kulagi duymayan veliler.. cocugu sevmek her dedigini yapmak ona itaat etmek degil. Ne yazik ki cocuklarin oyuncagi olmus veliler cogunlukta. Sonrasinda bas edilmeyen inatçı cocuklar ergenlikte iletisim dahi kurulamayan gençler .. buna karsin velilerin cocuklardan yüksek beklentisi gercek olmayan beklentiler diyelim.. surekli bir derse maruz birakma durumu. Cocuk ne dinleniyor ne ailesiyle vakit geçiriyor ne verimli calisabiliyor bunca seyin arasinda bogulup gidiyor. Sonu buhran ne yazik ki icinden çıkılmıyor.

Evet kiyamiyoruz:)) ama sunu yapiyorum bak: sabah okula giderken cantani al diyorum bana sen tasi diyor:) iyi o zaman ac kalirsin diyorum. Aliyo.. okuldan donuste cantani al diyorum arabadan almiyo. Alip yere koyuyorum.. ya alirsin ya da cantasiz kalirsin diyorum:)) gebe aliyo:) olacaklari ben soylesemde kizmadan bagrmadan isi hallediyorum sukur:)

Gerek özenme diyin gerek bilinçsiz olmak ona da bir şey yapamıyoruz.

Kesinlikle ceketi götümesek suluğu koymasak öğrenecek belki çocuk ama ne mümkün :)

ama kiyamiyoruz annelik icgudusuyle:)
Iste bu da buyuk bir sorun bence. Kiyamiyoruz diyor velilerimiz. Benim 5 yaşında oglum var kiyiyorum gercekten hasta da olsa iyi de olsa uzulse de kiyiyorum. Sonra kiyamiyorum desigimiz konularda ve hatta fazlasinda onlar bize kiyiyor. Surekli cocuklarimizin ardini arkasini toplamayalim. Eksigini gidermeyelim. Her seyin bir yedegi olmasin. Bir seyler eksik oldugunda iste bu eksikligi farketsin. Etmeyince olmuyor ne yazik ki..

Ben bu olayi cok önemsiyorum gercekten boyle olmali. Benim yerime evden cikmdan telefonumu alan esime bile kiziyorum yapma ya alip almadigimi bile farketmiyorum diyorum. Bu hepimiz icin gecerli bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…