- 24 Nisan 2007
- 1.620
- 1.694
- 333
- Konu Sahibi GunesinKizi35
-
Konu sahibi de zaten özleştiri yapıyor.Yetiştirenlere atıfta bulunuyor,değişmeliyiz diyor ama siz daha ilk yorumda kimin nasıl yetiştirdiği sizi ilgilendirmez ,siz iyi yetştirin o zaman diye garip bir tepki veriyorsunuz.Şimdi de değişime kendimizden başlamalıyız diyorsunuz.
Bence de bu nesil muhabbeti hep vardı bizim ortaokul berbatti mesela ders islenmezdi.Bugun veli toplantısında bizim öğretmen de diyor ki çocuklar çok konuşuyor.Bizim başımız konuşmayan düşünmeyen nesilden yanmadi mi bırak konuşsunlar sorgulasinlar...
hem fikirim konu sahibi ama işte evlat diyola
Hocam çok doğru bir konuya değinmişsiniz eklemek istediğim birşey var evet şu an ki nesil dediginiz gibi. Bir sonraki nesil daha fena olacak ben bunu düşünüyorum şimdi baby showerlar özel konsept doğum günleri yapılan çocukları çok değil 4 - 5 sene sonra okul sıralarında göreceğiz. Çok değişik bir nesil geliyor karşımıza
Benimde kizim var 14 aylik ayrica tup bebek yontemiyle hamile kaldim ama hic oyle bir derdim olmadi..bende kiziyorum simdiki nesile onlar cocuklarina iyilik degil kotuluk yapiyorlar farkinda degiller..herkezin çocugu kiymetli ama bu yetiştirme tarzi bence cok yanlis.
Bizde cocuk olduk ama biz boyle degildik yaik simdiki nesile gercekten aciyorum
Bencede çok haklisiniz.bende bir anne olarak istemeden de olsa benim olmadi onun olsun ben yapamadim o yapsin modundayim malesef ama şöyle bir durum var bunu düzeltmeye calisiyorum ve cok şükür ki benim kizim 3 yaşında ama tutturan bir çocuk değil heralde sansliyim bu yönden :) inşallah kizimin ilerki okul yillarinda sizin gibi anlayisli öğretmeni olur.çünkü öğretmeninde iyi olmasi çocuğun tüm hayatini etkileyen bir durum.
Aynen kardeşim katılıyorum sözlerine fazla özverici olmak saygıyı sevgi,yide bitiren bir davranış biçimi belkide sevdiğimizi hep göstermeden bazende hak ettikçe sevdiğimizi göstermeliyiz ancak ozamanlar değerini daha iyi anlayacaklarÖncelikle herkese merhaba bayanlar ve özellikle sevgili anneler
Ben bir öğretmenim. Malum okullar yeni açıldı. Okulların da açılması değil aslında yeni yetişen nesili yetiştiren biz anneler (şuan burda olmasa da babalar) sizlere bir sorum bir sorunum var benim.
Bir çok konu okudum burada yıllardır. Çocuğum şöyle, çocuğum şöyle, çocuğumun okulu, çocuğumun kursu, çocuğumun öğretmeni, çocuğumun .............. diye devam eden. Kendi çocukluğumuzu düşünüyorum da bizler bu kadar el üstünde büyümedik. Elbette ki anne babalarımız severdi bizleri ama bizlerden sonra gelen kuşak yani bizim çocuklarımızı bizler şımartıyoruz.
Katıldığım bir seminer de ünlü bir konuşmacı demişti ki eğitim sırasında "O üşümeden giydirilen, acıkmadan yedirilen, o düşünmeden onun adına düşünülen bir nesil yetişiyor". Gerçekten de öyle olduğunu görüyorum. Çocuklarımızı düşünmek adı altında sıkmaya başlıyoruz sanki. Onunla ilgili bir durumda ondan fazla çaba sarf ediyoruz. O çabayı çocuklar sarf etmeli bizler değil. Yarın öbür gün kaybımızı yaşadıklarında hayatla baş etmeyi öğrenmeliler. Yani kısacası onları düşünelim ama bunun bir sınırı olsun istiyorum .
Yani diyorum ki onlar acıkmadan yedirmeyin bırakın acıksınlar açım desinler farına varsınlar. Üşüdüklerini bilsinler. Düşünmeyi öğrensinler.
Sizlerin yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler
Adsadas çocuğun olunca gel bacım. :) benim oğlanı aç bırak istemez o kadar iştahsız bir çocuk ki. Ben de şöyle anne olacağım böyle anne olacağım diyordum ama annelik serüvenimde anladım ki çocuk dediğin kitaplarda yazdığı gibi yetişmiyormuş. Her çocuğun kendine has özelliği varmış ve ona göre davranmak gerekebiliyormuş. Bu sefer noldu biliyor musunuz yapamadığım, mecbur kalıp yapmam dediğim şeyleri yaptığımda üzerimde büyük bi baskı hissettim. Hiçbir şeyi beceremiyorum baskısı. Sonuç: Ben mutsuz, çocuğum mutsuz.Henuz anne degilim cocuk yetistirme konusunda deneyimim yok. Ancak kesinlikle elinde tabak kasikla bebesinin pesinde kosan “cocugum hic bir sey yemiyor” diye dertlenen annelerden olmayacam.
Örnek Annesiniz bilinçli ne kadar duyarlı hemde tutarlısınız aklı bir karış havada değilsiniz tam tersine ayakları sağlam yere basan özgüveni olan Annesiniz tebrik ederimBende su yok mesela.. bende olmadi cocuklarimda hersey olsun! Gosteris meraklisi degilim belki ondandir. Tam tersi varsada elimde yokluguda bilsin istiyorum. Herseyin varligi olmaz yokluguda olur. Kucukken yoklukta gordum varlikta gordum sukurler olsun. Calisip ilk telefonumu kendim almistim mesela:)) kucuktum o zaman..gene ilk arabami kendim aldim.herkes yaz mevsiminde tatil yaparken ben gittim calistim. Belkide guclu yanlarimi o zamanlara borcluyumdur. Benim oglum iphone x istiyo simdiden mesela.. Istiyorumki simarik olmasinlar saygili olsunlar.. pisirik saygisiz degil ozguveni yerinde saygili ve fikirlerini dile getirebilen bireyler olsunlar. Tam nasil yapilir onuda bilmiyorum, tek bildigim elimden gelenin fazlasini yaptigimdir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?