• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl bir tutum sergilemeliyim?

İyi de bunlar olağan şeyler. Kıskanıyor hepsi bu. Karşı tarafı övme. Övme zaten evlendikten sonra ilallah edeceksin :KK53:

İyi de bunlar olağan şeyler. Kıskanıyor hepsi bu. Karşı tarafı övme. Övme zaten evlendikten sonra ilallah edeceksin :KK53:
Kıskanma değil de onları bana yakıştırmıyor daha çok. Bahsettiğim farklılıklardan dolayı. Yapabileceğim en mantıklı şey karşı tarafın lafını mümkün olduğunca az açmak. En azından nişan olana kadar.

Bana kalırsa istediğiniz kadar düzeltin anneniz bir kulp takacak gibi duruyor o yüzden hiç bahsetmeyin bence
Maalesef bazen durup durup kulp takıyorlar evet. Buna yazdığım etkenler neden oluyor. Bir şekilde ortalığı düzeltmeye çalışmak gene bana kalıyor sonra.

Sırf ön yargıdan değil aslında bize geldiği zaman konuşma üslubunu da beğenmemişti. Örneğin erkek arkadaşım daha askere gitmemişti annesi bize geldiğinde kadın nişan da nişan diye tutturdu. Biz de istiyoruz nişanlanmayı ama kadının bu kadar diretmesi annemlere itici geldi. Annem biz oğlunuzu çok seviyoruz kızımızı güvenle emanet edebildiğimiz biri, saygılı hoşgörülü vs dedi ama onları hiç dinlemedi bile kadın yani bir şeye takıldı kaldı. Bundan sonra zaten iyice olumsuz olmaya başladılar. Sonra çevrelerinde nişanlanan aileler var işte onlara da biraz imrendiler biz de yapsak artık gibisinden. Bir de Benim vazgeçmemem bu işe olumlu bakmalarına etken gibime geliyor. Annem mesela durup durup bu iş olacaksa sen istiyorsun diye olacak yoksa bulduğun bir insan alelade bir insan bir özelliği yok diyor bazen. Alelade bir insan demesi şu yüzden kaynaklı; fazla parası yok ve ailesinin durumu da öyle çok iyi değil. Ama ben bunları umursamadın. Fakat annemler bu anlattığım parçaları birleştirdikçe istemez oldular. Daha 1 ay önce böyle konuşurken şimdi çeyiz seti vs bakıyoruz işte. Bir şekilde değiştiler. Benim de görevim bunun bozulmamasını sağlamak.
Hayırlısı olsun canım belli olmuyor ki işte. İnşallah mutlu olursunuz yoksa annen çok başına kalkar herşeyi

annenle açık ve net bir şekilde bu konuda gerildiğini konuşmalısın açık olmak her zaman ıyıdır. ve bunlar ufak şeyler aslında dert etmene gerek yok zaten ailen kabul etmiş olayı

annenle açık ve net bir şekilde bu konuda gerildiğini konuşmalısın açık olmak her zaman ıyıdır. ve bunlar ufak şeyler aslında dert etmene gerek yok zaten ailen kabul etmiş olayı
Evet ben de konuşmak istiyorum ama işte laf;" sen çok evlenme meraklısısın, bu oğlan seni böyle yaptı"ya gelir diye korkuyorum. Bazen kendimi açmak isteyince böyle konuşmalar oluyor aramızda çünkü ne yazıkki. Sürece göre karar vereceğim, onlar bir şey demeden bir şey dememeye karar verdim. Eskisi gibi olumsuz olurlarsa eğer o zaman daha açık konuşurum.

Evet ben de konuşmak istiyorum ama işte laf;" sen çok evlenme meraklısısın, bu oğlan seni böyle yaptı"ya gelir diye korkuyorum. Bazen kendimi açmak isteyince böyle konuşmalar oluyor aramızda çünkü ne yazıkki. Sürece göre karar vereceğim, onlar bir şey demeden bir şey dememeye karar verdim. Eskisi gibi olumsuz olurlarsa eğer o zaman daha açık konuşurum.
bence de öyle yap

İnsallah anneniz madem sizi ayiramadim bu iliskide baskin karakter olacagim dememistir. Sevgilinizin ailesini baya etkisiz hale getirip, her seyde kendi fikirlerini diretecek gibi bir hisse kapildim. Siz ne anlatirsaniz anlatin o yine tersleyecek. O yuzden hakliya hakli diyin bence. Hakliysa savunun sevgilinizin ailesini.

Bu arada annenize de soyleyin. Bizde erkek tarafida gunluk yemek takimi alir. Bilmemek ayip degil de, bileni asagilamak ayip.

Benim kv de mutfak esagdan yardimci olmustu.. Cencere setleri, cay bardaklari, caydanlik , tavalar vs vs.. Icinden geleni yapiyorlar demeki ve gucu nereye kadar yetiyorsa.. Ne kadarda ekonomi olarak dusuk olsalarda, mutlaka kendilerine ona gore hazirlarlar. Cunki oglan evlendircekler.

Benim kv de mutfak esagdan yardimci olmustu.. Cencere setleri, cay bardaklari, caydanlik , tavalar vs vs.. Icinden geleni yapiyorlar demeki ve gucu nereye kadar yetiyorsa.. Ne kadarda ekonomi olarak dusuk olsalarda, mutlaka kendilerine ona gore hazirlarlar. Cunki oglan evlendircekler.

Ben açıkçası tam bilmiyorum oğlan tarafı ne hazırlar, kız tarafı ne hazırlar annemler dediği kadarıyla biliyorum sadece. Bence oğlan tarafının da tabak seti almasında bir sakınca görmüyorum. Annemler bu anlattığım sebepler yüzünden ne erkek arkadaşımı ne ailesini bana layık görmediler şimdiye kadar. O yüzden onlara ters gelen en ufak birşey saçma sapan bir tartışma konusu olabiliyor. Çünkü her ne kadar şu an olumlu olsalar da, karşı tarafın onlara itici geldiğine adım gibi eminim. Bu süreçte ortalığı idare etmek bana kalıyor. En azından nişanlanana kadar gereksiz çabalara girmemeye karar verdim ben de bu yüzden. Karşı tarafın yaptığı şeyleri anlatmayacağım. Belki daha rahat olurum böyle.

Anneniz kadını sevmemiş bi defa. Kadın napsa hoş gelmiycek annenize. Karşı tarafı övmeyi bırakın belki içten içe sizi onlardan kıskanıyo olabilir..

Bu arada bi oğlan anası olarak tabağından tenceresinden tutun yatak örtüsü nevresim pike takımlarına kadar bende almak istiyorum. Ben öyle özene bezene hazırlıycam gelin hanımın anası da böyle söylencek.. çok kırıcı çok üzücü bi durum.. anneniz hayalimde cadı kaynana gibi canlandı nedensr

Anneniz kadını sevmemiş bi defa. Kadın napsa hoş gelmiycek annenize. Karşı tarafı övmeyi bırakın belki içten içe sizi onlardan kıskanıyo olabilir..

Bu arada bi oğlan anası olarak tabağından tenceresinden tutun yatak örtüsü nevresim pike takımlarına kadar bende almak istiyorum. Ben öyle özene bezene hazırlıycam gelin hanımın anası da böyle söylencek.. çok kırıcı çok üzücü bi durum.. anneniz hayalimde cadı kaynana gibi canlandı nedensr
Cadı demeyelim de pimpirikli işte biraz. Onları bana yakıştıramadığı için böyle yapıyor anlattığım şeylerden dolayı. Ben de bu yüzden işler ciddiye binene kadar daha fazla karşı taraf ile ilgili bir şey anlatmama kararı aldım.

İnsallah anneniz madem sizi ayiramadim bu iliskide baskin karakter olacagim dememistir. Sevgilinizin ailesini baya etkisiz hale getirip, her seyde kendi fikirlerini diretecek gibi bir hisse kapildim. Siz ne anlatirsaniz anlatin o yine tersleyecek. O yuzden hakliya hakli diyin bence. Hakliysa savunun sevgilinizin ailesini.

Bu arada annenize de soyleyin. Bizde erkek tarafida gunluk yemek takimi alir. Bilmemek ayip degil de, bileni asagilamak ayip.
Bu zamana kadar haklı gördüğüm her yerde savundum erkek arkadaşımın ailesini ama sonuç sen bize onları mı savunuyorsun olarak bana geri döndü o yüzden onlar bir şey demedikçe ben bu konuyu yani erkek arkadaşımın ailesi şöyle yaptı, böyle yaptı konusunu açmak istemiyorum. Evlenince zaten erkek arkadaşımın ailesiyle ayrı şehirlerde olucaz, benim aileme yakın olucaz. Ama ben gene de kendi ailemi kendi evliliğime çok fazla karıştırmak istemiyorum örneğin annem kiranızı ben vereyim vs tarzında şeyler söylüyor ama ben bunları kabul etmeyeceğim çünkü ileride olumsuz bir durum olursa evlendiğimizde, "kiranızı da ben veriyorum" tarzı laflar olabilir. Uzun lafın kısası onlar bir şey demedikçe bir konu açmamaya ve her şeyi biz erkek arkadaşımla ikimiz yaparsak bizim için daha iyi olacağının kanaatindeyim.

Onun işi hazır diyorsunuz ama maddi aşamadan evvel insanın hakikaten psikolojik hazırlık aşaması var. İnsanların birbirini sevmesine saygım sonsuz, evli hemcinslerim de söylediğimi yanlış anlamasın ama ben evliliğin acele edilmesi gereken bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ekstra çaba, ekstra sorumluluk öyle pembe bulutlar evin kapısından girip ön camından çıkmıyor bence.
Henüz evli değilim, sevdiğin insana kavuşmak istiyor olabilirsin ama nacizane tavsiyem lütfen aceleci davranma. Sen böyle sindirerek ilerledikçe zaten ailen de itimat gösterecektir size ve çokta müdahil olmayacaktır. Şimdi yaşlar küçük zaman kısıtlı diye olabildiğine müdahil oluyorlar ve sinirler geriliyor

Onun işi hazır diyorsunuz ama maddi aşamadan evvel insanın hakikaten psikolojik hazırlık aşaması var. İnsanların birbirini sevmesine saygım sonsuz, evli hemcinslerim de söylediğimi yanlış anlamasın ama ben evliliğin acele edilmesi gereken bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ekstra çaba, ekstra sorumluluk öyle pembe bulutlar evin kapısından girip ön camından çıkmıyor bence.
Henüz evli değilim, sevdiğin insana kavuşmak istiyor olabilirsin ama nacizane tavsiyem lütfen aceleci davranma. Sen böyle sindirerek ilerledikçe zaten ailen de itimat gösterecektir size ve çokta müdahil olmayacaktır. Şimdi yaşlar küçük zaman kısıtlı diye olabildiğine müdahil oluyorlar ve sinirler geriliyor
Teşekkür ederim önerileriniz için. Dediğiniz gibi her şeyin toz pembe olmadığının ben de farkındayım. Şimdiden düşündüğüm çok fazla şey var; ekonomik durumumuz geçinmemize yeter mi, iş bulamazsam o daha yüksek bir maaşla bir iş bulabilir mi, aileler evlilik Arife'sinde bu farklılıklardan dolayı kavga eder mi yani bu farklılıklar yüzünden anlaşmazlıklar artar mı, biz arada kalıp birbirimizi yıpratır mıyız (birbirimizi bu yüzden yıpratmayacağımıza söz verdik ama belli olmaz tabi), ben iki taraftan da yardım almadan bir şeyleri yapalım istiyorum bunu yapabilir miyiz gibi gibi çözülmesi gereken çok fazla şey var zaten evlenmeden.. ama her şeye rağmen evlenmek istiyoruz özellikle ben genç yaşta anne olmak istediğim için daha fazla gecikmek istemiyorum. Ama bütün bu sorunların da bilincindeyim. Yapılması gereken en mantıklı şey iki aileye de belli bir yere kadar tölerans gösterip, ekonomik ve manevi anlamda kendi bildiğimizi yapmak gibi geliyor. Ben de iş bulsam her şey çok daha kolay olur. Umarım şans hayatın daha bu kadar başındayken bizden yana olur.

Teşekkür ederim önerileriniz için. Dediğiniz gibi her şeyin toz pembe olmadığının ben de farkındayım. Şimdiden düşündüğüm çok fazla şey var; ekonomik durumumuz geçinmemize yeter mi, iş bulamazsam o daha yüksek bir maaşla bir iş bulabilir mi, aileler evlilik Arife'sinde bu farklılıklardan dolayı kavga eder mi yani bu farklılıklar yüzünden anlaşmazlıklar artar mı, biz arada kalıp birbirimizi yıpratır mıyız (birbirimizi bu yüzden yıpratmayacağımıza söz verdik ama belli olmaz tabi), ben iki taraftan da yardım almadan bir şeyleri yapalım istiyorum bunu yapabilir miyiz gibi gibi çözülmesi gereken çok fazla şey var zaten evlenmeden.. ama her şeye rağmen evlenmek istiyoruz özellikle ben genç yaşta anne olmak istediğim için daha fazla gecikmek istemiyorum. Ama bütün bu sorunların da bilincindeyim. Yapılması gereken en mantıklı şey iki aileye de belli bir yere kadar tölerans gösterip, ekonomik ve manevi anlamda kendi bildiğimizi yapmak gibi geliyor. Ben de iş bulsam her şey çok daha kolay olur. Umarım şans hayatın daha bu kadar başındayken bizden yana olur.
Umarım güzel bir evlilik yaparsın ancak biraz düşün, on sene olmasa da bir sene daha ekleyin bekleyin diyorum ben :)

Back
X