Nasıl bir tutum sergilemem gerekiyor?

Amorre

🌸
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2022
7
3
1
İyi akşamlar herkese. Nişanlandıktan sonra kaynanamın benden bazı beklentileri olmaya başladı. İşte samimi değilmişim uzak duruyormuşum. (Yani bu zamana kadar kimse bana samimiyetsiz ve soğuksun demedi. Ayrıca bazen de karşımdaki insanın bana olan yaklaşım tarzına bakıp öyle davranırım. Bazısına samimi gelen size gelmez sonuçta ) Kendi ailesine daha çok samimi olmam gerekiyormuş. Ama sadece kaynanamın sevdiği kişilere. Bu da nasıl bir samimiyetlik oluyorsa artık. Her neyse işte ben de bazı şeylerin yavaş yavaş olacağını daha aileye yeni girdim gibisinden bir şeyler diyerek konuyu kapatmaya çalıştım. Nişanlandıktan şu zamana kadar aynı şeyleri söylüyordu. En son ki konuşmamızda da yine samimi davran diyerek başladı ve işte uzak durma falan diyerek samimi olmam gereken kişileri saydı. Çok sevdiği kardeşine getirdi konuyu. Dayın o senin işte uzak kalma yakın ol, sarıl gibi şeyler söyledi. Ben de nerde nasıl davranacağımı biliyorum dedim. Hayır yani aynı şeyleri söyleyip duruyor. Sizce kendisine karşı nasıl bir tutum ve davranış sergilemeliyim?

Bence tutum ve davranışınız fazlasıyla yeterli ve uygun. Saygılı şekilde yapınızın bu olduğunu evlenince daha sık görüştükçe zaten bunun otomatik olarak olacağını söyleyebilirsiniz. Ayrıca kocamın dayısına bile sarılmam şuan daha şimdiden sarılmanızı istemesi ne saçma.

‘Dayın o senin sarıl’ derken? Niye böyle bi zorunluluğunuz olsun anlayamadım. Herkese eşit mesafede sevgi, saygı yeterli. Oğluyla evleniyorsunuz sülalesiyle değil.
Taviz vermeyin, çizginizi bozmayın. Yetti valla bu kayınvalidelerin saçmalıkları.

Kimse kimseye samimi ya da yakın davranmak zorunda değil. Saygısızlık olsa kvnin uyarmasına okeyim ama yok sarıl yok yakın davran !

Pardon 🙄

Çok tehlikeli daha şimdiden yönetmeye çalışıyor sizi ben böyle insanlardan nefret ederim. Bence kesinlikle ipleri onun eline vermeyin. Olduğunuz gibi olmaya devam edin. Bir söyleyecektir iki söyleyecektir sonunda vaz geçecektir.

Bence tutum ve davranışınız fazlasıyla yeterli ve uygun. Saygılı şekilde yapınızın bu olduğunu evlenince daha sık görüştükçe zaten bunun otomatik olarak olacağını söyleyebilirsiniz. Ayrıca kocamın dayısına bile sarılmam şuan daha şimdiden sarılmanızı istemesi ne saçma.
Söylüyorum da ne kadar anlar orası meçhul

Demek ki dayiya karşı sevginizi yeterli bulmadı , ne değişik beklentiler değil mi?
Ama artık o aileye gireceksiniz eksik hissediliyor sizce de bir samimiyet eksikliği var mi
Eğer varsa biraz daha artırın.
Kayınvalideye de laf yetiştirmeyin zira sonu gelmez boşverin
Ne alaka aileye giriyor diye herkese samimi davranmak zorunda mı? Dayıya sarıl falan. Ben kendi öz dayıma bile nadir sarılırım. Temas sevmiyorum. Mecbur mu herkes mıç mıç olmaya.

Yönetici kayınvalide modeli bence verdiğiniz cevaptan ilerleyin gerekirse bide bunu sert söyleyin kime nasıl davracağınızı bildiğinizi yolundan ilerleyin

Ne alaka aileye giriyor diye herkese samimi davranmak zorunda mı? Dayıya sarıl falan. Ben kendi öz dayıma bile nadir sarılırım. Temas sevmiyorum. Mecbur mu herkes mıç mıç olmaya.
Bazen düşünüyorum da samimiyetin ne olduğunu bilmiyor sanırım. Ya da kendisine göre böyle. Ama dediğim gibi kendisne göre

İşte samimi değilmişim uzak duruyormuşum. (Yani bu zamana kadar kimse bana samimiyetsiz ve soğuksun demedi. Ayrıca bazen de karşımdaki insanın bana olan yaklaşım tarzına bakıp öyle davranırım
Sogukta olabilirsiniz yahu.Samimiyetin birden olmasi gerektiği samimiyetsizliğine ne demeli?
Ben bu sekildeyim yapim boyle deyin gecin.Ya da "oglun böyle gelin seviyor" anne deyin😁

Samimiyet eksikliginiz varsa gereksiz samimiyetsizlik yapmayın ama çizginizide bozmayın kimsenin sizi değiştirmesine izin vermeyin kibar ve kesin dille dusuncelerinizi söyleyin

Ben dayına sarıl kısmına takıldım. Ne münasebet? Dün bir bugün iki.

Herkes hemen girdiği ortama alışacak, herkesle can ciğer kuzu sarması olacak diye bir şey yok. Kendiniz olun, yapınızın bu olduğunu belirtin tekrar tekrar.

koca kadına nişanlının dayısına sarıl demek ne ya🙄 saçmalıkta arşa çıkmış kadın. hiç
sallamayın bence. hadsiz çünkü. ben kendi dayıma sarılmıyorum. ne münasebet

İyi akşamlar herkese. Nişanlandıktan sonra kaynanamın benden bazı beklentileri olmaya başladı. İşte samimi değilmişim uzak duruyormuşum. (Yani bu zamana kadar kimse bana samimiyetsiz ve soğuksun demedi. Ayrıca bazen de karşımdaki insanın bana olan yaklaşım tarzına bakıp öyle davranırım. Bazısına samimi gelen size gelmez sonuçta ) Kendi ailesine daha çok samimi olmam gerekiyormuş. Ama sadece kaynanamın sevdiği kişilere. Bu da nasıl bir samimiyetlik oluyorsa artık. Her neyse işte ben de bazı şeylerin yavaş yavaş olacağını daha aileye yeni girdim gibisinden bir şeyler diyerek konuyu kapatmaya çalıştım. Nişanlandıktan şu zamana kadar aynı şeyleri söylüyordu. En son ki konuşmamızda da yine samimi davran diyerek başladı ve işte uzak durma falan diyerek samimi olmam gereken kişileri saydı. Çok sevdiği kardeşine getirdi konuyu. Dayın o senin işte uzak kalma yakın ol, sarıl gibi şeyler söyledi. Ben de nerde nasıl davranacağımı biliyorum dedim. Hayır yani aynı şeyleri söyleyip duruyor. Sizce kendisine karşı nasıl bir tutum ve davranış sergilemeliyim?
Bir kere sınırlarınızı ihlal etmesine izn verirseniz hep yapar içinizden geldiği yapın yapım böyle diyin mesela ben ilk görüşte ya kanım ısınır insanlara yada ısınmaz zorla değil ya kimisi yavaş yavaş alışır net olun net olunca Bir iki kere duyuyorsun sonra anlayıp vazgeçiyorlar üstelik karışma hakkına sahip değiller bunu bana annem bile söylese tavrım net olurdu

Back
X