Yaşım 33 olmak üzere..
27de evlenip 28de anne oldum..
Bu yaşına kadar ben baktım..
haftada 4 saat çalıştım sadece..
Artık haftada 3 yarim gün krese gidiyor..
Daha fazla gitmesini tercih etmiyorum.. kalan 4 gün kızım için çok güzel geçiyor..
Kendime zaman ayırmaya başladığım bi döneme girdim uzun zaman sonra.. kendimi toparladım..
Hamileligimde yarım bıraktığım tezim kenarda beni bekliyor hala..
İş hayatıma dönmek de istiyorum ama aşırı bir istek de duymuyorum.. maddi olarak tabiki iyi olur..
Doktora yapmak istiyorum hem de çok..
Vermem gereken 20 kg bırakmam gereken sigara var.. sağlığım ve hamilelik düşüncem sebebiyle..
2. Cocugumuzun olmasını çoook istiyoruz.. kızım da kardes istiyor..
Yine ben bakacağım bu kesin..
Aklımda 2 fikir catisip duruyor bu ara..
"Tam oh dedin. yeter 1 çocuk. doktorani düşün. is hayatına dön. Kızının gelecegine yatırım yap.. Kilo ver sigarayı bırak hamilelik derken 35. Kreş zamanı gelene kadar 38. Yapma etme."
"Maddi olarak yeteriz.. calismam yine.. kizim da 5 tam gun gitmez krese.. duzenimiz bozulmaz.. doktora vs 2 küçük çocukla 35 sonrası da olur dimi.. Bu yil kilo versem sigarayı biraksam.. Eşim kızım da çok istiyor.. zor olur ama yaparım dimi"
Siz ne dersiniz? Nasıl bi yol nasıl bi sıra ailemiz için en uygunu gibi görünüyor?
Tamamen hayattaki beklentilerinizle alakali bir şey bu. Buradan çıkan fikir sizi mutlu edecek olan olmayabilir
İki seçenekte de bence ortak olan kısma yoğunlaşıp karar vermeyin biraz daha sonraya bırakabilirsiniz.
Her ne şartta olursa olsun kilo vermeli ve sigarayı birakmalisiniz.
Bunları yaptığınız arada da yarim kalan tezinizi bitirin
O zaman doktora mi ikinci çocuk mu kararı verirsiniz.
Bazen tez dönemi yorucu oluyor ve artık okumaktan gina gelebiliyor.
Bazen de bunu da yaptıysam dahası da olur diye daha çok şevk geliyor.
2.çocuğu ertele ertele ... yaşım oldu 37,5 :))
Geçen gün oğlum ağladı , benim neden kardeşim yok diye (7 yaşında)
Yani demem o ki ; olacaksa şimdi olsun .
Yok 1 de kalayım dersen de , iyi düşün .
Ve her durumda ver o 20 yi :)))
Sigarayı çok içiyor musun bilmiyorum ama bırakmak zaten +250-300tl getiri sağlayacak ailenize. Onu zaten hamilelik olsa da olmasa da en kısa sürede bırakmaya bakın derim.
20kilo verme konusuna gelince, dengeli beslenme ve spordan başka çare yok. Onu da bebek olsa da olmasa da en kısa sürede yapmalısın canım bence.
Geri kalan konular aslında sizin bileceğiniz iş yani burada kimimiz öyle yap diyecek kimimiz böyle yap diyecek. Ben kendi açımdan 2. Çocuk fikrine daha sıcak bakardım heralde. Zaten he deyince olacak mı o da belli değil. Çalışmalar sürerken bir yandan doktoramı bitirmeye çalışırdım. Zaten bu ay bile hamile kalsan 9 ay vaktin olacak bitirirsin inşallah ikinci bebiş gelmeden :)
Bu konuyu konusabilecegim kişi pek yok sadece fikir duymak iç sesimi duymaktan iyi gelebilir diye düşündüm..
Sigara kilo tez derken yaşım çok ilerler artık tekrar çocuk fikri daha zor olur diye korkuyorum..
Teşekkür ederim..
6 aydır düzenli spor yapiyorum.. beslenmeme de dikkat ediyorum aslında..
Yüksek lisans tezim bekleyen yani doktora daha çok uzaktao yapmak istediğim birsey..
Beklentilerimi yazarak aslında nereden neye başlamalı onun için fikir almak istedim yoksa 2.yi yap yapma zaten varolan seçenekler :)
Eger YL tezi ise sigara+kilo+tez 1 yılda altından kalkarsiniz.
Zaten 20 kiloyu 6 ayda vereceksinizdir. Bir süre de koruma yapmış olursunuz
Dönüm noktanızı 1 yıl sonraya taşıma fikri bana daha mantıklı geliyor
Öte yandanyandan çocuk olmazsa olmaz ise, 20 değil 10 kilo verin, sigarayı hemen bırakın, 3 ay da hazır olursunuz gebelige .
Yaş ilerledikçe çocuğa tahammül ve cesaret azalıyor bence
28 yaşında anne oldum
Oglum 1.5 yaşında, ikinci ya şu sıralar ya hiç diye düşünmeye başladım
Yaş ilerledikçe insan rahata alıştıkca aynı uykusuz geceler, diş çıkarmalar, ek gıda bilmem nesi zor geliyor..
Her türlü, eğer yapabiliyorsan sigarayı zaten acilen bırak.. Hemen ellerini havaya kaldır ve elindeki sigarayı yavaşça kül tablasına bırakBiliyor musun? Eğer kendini güçlü hissedersen ve eşin psikolojik olarak destek olursa, hem hamileliğini yürütür, hem de tezini yazabilirsin.. İşe sigaradan başla.. Çocuk da yaparsın kariyer de.. Hatta tezinle işe başla, çocuk gelir arkadan nasılsa, birini tutup birini bırakmak olmaz..
İnşallah gönlünce olsun canım :) doktora yarim kaldı anlamıştım ben tamam, bence yaş meselesine takılma. Hele eşin destekliyorsa akademik hedeflerini her yaşta yaparsın. Hatta zorlu şartlarda insan daha çok motive oluyor bence.
Ben de oğlum kreş yaşına geldiğinde inşallah Yuksek lisans için basvurmayi planlıyorum (tabi 2. Bebiş gelmezse)oğlumun gurur duyacağı bir anne olmak en büyük hayalim.
Ya çok merak ettim tez konunu, eminim bu sitede de pek çok tez yazan insan vardır? Belki destek bulabilirsin.Öyle bir tez konum var ki bölümüm kapatıldı tez danismanim 4 kez değişti ve su an yok :) zor bi durum inşallah dediğiniz gibi yapabilirim.. eskiden o güç vardı ama artık ev okul 2 çocuk es iş sanki beni aşıyor
Ben olsam 2.yide yaparim sonra veririm o 20yi. Tezimide yazarım oh miss. Sonra doktora falan derken bebisleride büyütürüm. Sonrada ikisini birden krese okula vs gönderir ise baslarım :)
Böylede yapmayı planlıyorum :)
Ya çok merak ettim tez konunu, eminim bu sitede de pek çok tez yazan insan vardır? Belki destek bulabilirsin.
Ya bir de şu var... Eğer ikinci çocuk esnasında tez yazmazsan ve sonra iyice uzaklaşırsan, ilerde içinde hep ukte kalır mı? Ya bunu yapamadığın için içten içe çocuğunu suçlarsan? Bence seni aşmaz ya? Ha gayret deyip bi yola çıksan.. Biraz gaza gelsen..
Tam düşündüklerimi yazmissiniz :)
Su an kızım 4.5 yaşında ve tam 2.yi düşündüğüm zaman da buydu hep..
Eşim sigarayı bırak verebildigin kadar ver kilonu sonra kısmet ne zamansa o zaman çocuğumuz olur diyor.. 2 çocuk bakımı konusunda yalnız olacağım için başka birşey yapmam mümkün olmayacak o kisimlari nasıl ayarlarim işte oradayım. .
Teşekkür ederim iç sesim gibiydi yazdiklariniz..
Benimde gebelik ile birlikte doktora tezim yarıda kaldı.
Tabiki eğitime kıymet veriyorum, ki hayatım okumakla geçti. Ama geri dönüp baktığımda emeğimin karşılığı ne? Ve geleceğe dönüp baktığımda hayatıma ne katiyor?
Üniversite mezunu olmanın artık 5para etmediği güzel ülkemde şu durumda istersen profesör ol, kıymetini bilen çıkmaz. İstersen 40 tane yayın çıkar 1 yılda yine de hakettiğini alamazsın.
Şu şartlarda kendimi yormamaya karar verdim
Doktora artık benim için yok.
O yüzden diyorum, YL tezi sürecinde öyle şeyler yasarsin ki Arkana bakmadan kacarsin. Zira karakter oturup öğrenci toylugundan çıktıkça başka şeyleri olcup tartiyor insan
Yani yas ilerledikçe okul meselesine de tahammül azalıyor diyebilirim
En azından bende durum bu. Danışmanın keyfi için iptal ettiği toplantılar, içerde sigara içiyor diye kapısında bekletmeler, cevaplanmayan mailler, sanki yardimci oluyormuş gibi ahkam kesmesi, çoğu zaman neden bahsettigimi bilmeden suratıma bon bon bakması. Tez sunumunda en basit bir şeyi bile anlamadığını belli eden soruları...
Nereden tutsam elimde kalır.
Kusura bakma konuyu işgal edip kendi derdime boğdum :) ama kararını kolaylaştırır belki benim kötü tecrübelerim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?