çok iyi kalplisiniz,Allah gönlünüzün güzelliğine göre versin..sizi takdir ettim..eşinize söylemeden yardım edebilirsiniz... görümcenizede "seni tanıyorum,ben senin ablanım sanırım kaldığın ders sayısı fazla,yüz-göz hareketlerinden anlıyorum..ben sana abine ve annenlere çaktırmadan para yollayacağım..okulunu mutaka bitir" diyin..
eşine yumuşatarak söylesen, abisi sonuçta? o yaşta insanlar bazen yaptıkları şeylerin sonuçlarını düşünmeyebiliyorlar, sahip çıkmak lazım bence de
Bence siz gamzeye durumu bildiginizi soyleyin ve bu durumu gerekli kisilere soylemesi gerektigini anlatin
Okuyunca içimden "Eee iyi de bu gamzenin problemi. Koskoca kız, aklı başında.Madem yalan söylüyor sonucuna katlansın" dedim. Çok taş kalpliyim sanırım.
Benimde o yaşlarda bir kuzenim var.
Sizin yapabileceğiniz tek şey, çok geç olmadan karşınıza Gamzeyi alıp tatlı bir dille düşüncelerinizi söylemeniz.
Gerekirse kendisine yardım edebileceğinizin altını çizerek, nasıl onun kaç dersten kaldığını bildiğinizi söylemeniz.
Bu şekilde dost canlısı ve yardımsever vaziyette yaklaşırsanız, size ters tepeceğini sanmam.
Zaten onun ne kadar iyiliğini istediğiniz yazılarınızdan belli.
Hayırlısı olur inşallah...
19 yaşına yen girdi daha. Yalan söylemesi kötü ama hem çalışıp hem okuyamaz. Hani onun kapasitesi bu kadarını kaldıramaz. Duygusal çok hassas.
Bence artık sorumluluklarının bilincinde olması gereken bir yaşta. Anne babasına durumu anlatacak bir şekilde. Altta dersi var diye evden kovmazlar sanırım. Siz güzelce konuşursunuz sohbet eder gibi. Aklına da yatar bence. Başka ne yapacak?
Okumasını istiyorum çok hemde. Yüz yüze bu yaz görüşme fırsatımız olmayacak. Gelmekte istemiyor. Telefonda da hani yanlış birşey söyelrse bende kırılırım ve konuşmam. Ama o zaman gene napıcak bu kız?
Eğer o gelmezse, siz eşinizi ikna edin birlikte onu ziyarete gidin hem de gezmiş olursunuz.
Gerçi ne kadar uzaklıkta olduğunuzu bilmiyorum o yüzden yapılabilecekleri farazi konuşuyorum.
Elbette bu tarz birşey yüz yüze konuşulursa daha iyi olur, telefonda yanlış anlaşılma ihtimali çok yüksek..
Ama onu çocuk yerine koymadan "sen cahilsin bilemiyorsun" tavrına girmeden konuşursanız hiç bir sorun çıkacağını sanmam.
Genelde o yaşlardaki gençler "ben artık çocuk değilim, ne yaptığımı biliyorum, fikrine ihtiyacım yok" tavrındalar...
İnşallah iyi sonuçlanır çabalarınız ve görümcenize yardımcı olabilirsiniz.
Ne düşündüğünü bilmiyorum. Babası yurt dışında. Annesi de kızar hani naparsan yap der parada göndermez. Öyle biri. Ondan çok çekiniyor ve ne derse yapıyor ama çok üzülüyorum bende
Annesi çok gaddar bir kadın değilse evladını kendi haline bırakmaz bence.
Siz de eşinizle konuşabilirsiniz, durumu anlatırsınız. Kardeşini mağdur edecek değil elbet.
Gamze bile bu kadar dert etmiyordur herhalde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?