Nasıl Bir Yol İzlenmeli?

TinyLove

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
2.908
14
358
Merhabalar,

Görümcem ile ilgili bir problemim var. (Görümcem'e gamze diyelim.) Gamze, üniversitede okuyor. 2011 yılında başladı. Ben kayınvalidem ile yaşadığım bazı problemelrden dolayı görüşmeme kararı aldım. Aslında Gamze ile de problemlerimiz oluyordu ama annesinin dolduruşlarına geliyor ve yaşından dolayı bide umursamıyordum onunla azda olsa telefonda, yüz yüze görüşüyordum. Şimdi sorunum, Gamze ilk dönemden 2 ikinci dönemden de 4 ders bıraktı. Ama bunu ben biliyorum. Şifresini daha önce vermişti. Bilgisayarıma da otomatik kaydetmiştim. Bize, annesine, babasına ilk dönemden 1 ikinci dönemden de 1 dersinin kaldığını söyledi. Gamze'nin annesi babası ayrı. Başbakanlık bursu alıyordu. Doğal olarak bu bursu kesilecek. Annesi de ona sadece bir ay boyunca yemeğine yetecek kadar para gönderiyor, abisi de arada yolluyor. Başbakanlık bursu ile de aylık yurt ücretini veriyor. Tam denk geliyor. Şimdi, Gamze bu durumda ailesine söylemiyor, ne yapacak? Ona ısrarla sordum akşam. Bak daha afzla dersten kaldıysan söyle diye ama söylemiyor, belki de çekiniyor. Şimdi bu kız aylık gönderilen parayla hem yurt, hem yeme içme, hem kıyafet , hem kişisel ihtiyaçlarını gideremez. Çalışmayı falan düşünüyordur belki? Be yollarım ama eşim fazla para yollama kızar. Annesi babası gönderiyor gerek yok diyor. Çok üzüldüm en çokta yalan söylemesine. Birde geceden beri ne yapacak diye düşünüyorum.

Sizce ne yapmalıyım? Benden soğumasını istemiyorum bu yüzden yanlış birşey söylemekten de korkuyorum.
 
çok iyi kalplisiniz,Allah gönlünüzün güzelliğine göre versin..sizi takdir ettim..eşinize söylemeden yardım edebilirsiniz... görümcenizede "seni tanıyorum,ben senin ablanım sanırım kaldığın ders sayısı fazla,yüz-göz hareketlerinden anlıyorum..ben sana abine ve annenlere çaktırmadan para yollayacağım..okulunu mutaka bitir" diyin..
 
eşine yumuşatarak söylesen, abisi sonuçta? o yaşta insanlar bazen yaptıkları şeylerin sonuçlarını düşünmeyebiliyorlar, sahip çıkmak lazım bence de
 

Teşekkür ederim. Çaktırmadan yollayamam ki aslında abisine söylese rahatlıkla yollarız. Eşim yalan söylediğini bilse ve benimde buna ortak olduğumu bilse çok kızar. Ama okulunu bırakırsa bu yüzden kendimi çok suçlarım.
 
eşine yumuşatarak söylesen, abisi sonuçta? o yaşta insanlar bazen yaptıkları şeylerin sonuçlarını düşünmeyebiliyorlar, sahip çıkmak lazım bence de

Eşime ben söyleyemem söylersem daha çok kızar. Hiç göndermez. Ama kendisi arayıp söylese ki içok inatçıdır yapmaz biliyorum o zaman eşim gönderir. Annesine bile söylemez.
 
Bence siz gamzeye durumu bildiginizi soyleyin ve bu durumu gerekli kisilere soylemesi gerektigini anlatin
 
Okuyunca içimden "Eee iyi de bu gamzenin problemi. Koskoca kız, aklı başında.Madem yalan söylüyor sonucuna katlansın" dedim. Çok taş kalpliyim sanırım.
 
Okuyunca içimden "Eee iyi de bu gamzenin problemi. Koskoca kız, aklı başında.Madem yalan söylüyor sonucuna katlansın" dedim. Çok taş kalpliyim sanırım.

19 yaşına yen girdi daha. Yalan söylemesi kötü ama hem çalışıp hem okuyamaz. Hani onun kapasitesi bu kadarını kaldıramaz. Duygusal çok hassas.
 
Benimde o yaşlarda bir kuzenim var.

Sizin yapabileceğiniz tek şey, çok geç olmadan karşınıza Gamzeyi alıp tatlı bir dille düşüncelerinizi söylemeniz.
Gerekirse kendisine yardım edebileceğinizin altını çizerek, nasıl onun kaç dersten kaldığını bildiğinizi söylemeniz.
Bu şekilde dost canlısı ve yardımsever vaziyette yaklaşırsanız, size ters tepeceğini sanmam.

Zaten onun ne kadar iyiliğini istediğiniz yazılarınızdan belli.
Hayırlısı olur inşallah...
 

Okumasını istiyorum çok hemde. Yüz yüze bu yaz görüşme fırsatımız olmayacak. Gelmekte istemiyor. Telefonda da hani yanlış birşey söyelrse bende kırılırım ve konuşmam. Ama o zaman gene napıcak bu kız?
 
19 yaşına yen girdi daha. Yalan söylemesi kötü ama hem çalışıp hem okuyamaz. Hani onun kapasitesi bu kadarını kaldıramaz. Duygusal çok hassas.

Bence artık sorumluluklarının bilincinde olması gereken bir yaşta. Anne babasına durumu anlatacak bir şekilde. Altta dersi var diye evden kovmazlar sanırım. Siz güzelce konuşursunuz sohbet eder gibi. Aklına da yatar bence. Başka ne yapacak?
 

Ne düşündüğünü bilmiyorum. Babası yurt dışında. Annesi de kızar hani naparsan yap der parada göndermez. Öyle biri. Ondan çok çekiniyor ve ne derse yapıyor ama çok üzülüyorum bende
 

Eğer o gelmezse, siz eşinizi ikna edin birlikte onu ziyarete gidin hem de gezmiş olursunuz.
Gerçi ne kadar uzaklıkta olduğunuzu bilmiyorum o yüzden yapılabilecekleri farazi konuşuyorum.
Elbette bu tarz birşey yüz yüze konuşulursa daha iyi olur, telefonda yanlış anlaşılma ihtimali çok yüksek..

Ama onu çocuk yerine koymadan "sen cahilsin bilemiyorsun" tavrına girmeden konuşursanız hiç bir sorun çıkacağını sanmam.
Genelde o yaşlardaki gençler "ben artık çocuk değilim, ne yaptığımı biliyorum, fikrine ihtiyacım yok" tavrındalar...
İnşallah iyi sonuçlanır çabalarınız ve görümcenize yardımcı olabilirsiniz.
 

Havaalanı yok yaşadıkları şehirde. Uzak baya uzak cnm. 16 st bana. O şekilde konuşmam zaten ama benimle sürekli ters ters konuşmayı seviyor annesinden dolayı tabi bu tavrı.

İnşallah cnm inşallah.
 

Annesi çok gaddar bir kadın değilse evladını kendi haline bırakmaz bence.
Siz de eşinizle konuşabilirsiniz, durumu anlatırsınız. Kardeşini mağdur edecek değil elbet.
 
Annesi çok gaddar bir kadın değilse evladını kendi haline bırakmaz bence.
Siz de eşinizle konuşabilirsiniz, durumu anlatırsınız. Kardeşini mağdur edecek değil elbet.


Annesi evlatalrına karşı çok duyarlı değildir. Muhakkak seviyordur ama benim şuana kadar gördüğüm en gaddar anne. Eşime kardeşi söylerse mağdur etmez ama bunu ondan duyması lazım. Eşim yalan konusunda çok hassastır affetmeyeceği tek şey odur.
 
canım görümcenle sanki başkasının başından geçmiş gibi konuşsan.biri derslerden kalmış,kalınca da bursu kesilmiş,nasıl okula devam edecek,üzülüyorum gibi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…