Nasıl Bir Yol İzlenmeli?

canım gerçekten çok düşüncelisin. fakat benim sana tavsiyem o doğruyu söylemediği sürece senin ona yardım etmemen yönünde.
belki paraya ihtiyacı olduğunu anlayacak ve çalışıp tekrara burs alabilecek.
çok fazla sıkışırsa tabii ki yardım et. ama daha şimdiden onu rahatlatman belki de iyice yayılmasına neden olacak.

canım görümcenle sanki başkasının başından geçmiş gibi konuşsan.biri derslerden kalmış,kalınca da bursu kesilmiş,nasıl okula devam edecek,üzülüyorum gibi

Telefonda geçecek konuşmalarımız konuyu ona bağladığımı anlar. O zamanda kötü şeyler yapabilir deli dolu çağı.

Tekrar alamaz bu bursu önemlide değil. Doğruyu söyleseydi abisi onu kimseye muhtaç etmezdi zaten. Yardım etmesemde kendi başının çaresine bakmaya kalkacak ve belki de bunun da üstesinden gelemeyecek okulu bırakacak falan.

ben bu konularda çok katıyım.eşine şifresini ver ben buldum bugünlerd de iraz sıkıntılı gördüm acaba dersleri sıkıntıdamı ,bir de sen bak bakalım de.öğrendiğinde de aradan çekil sonuçta o onun abisi kızsada bağırsada onunla ilişkisi zedelenmez ama sen araya girersen kinlenir.mutlaka eşine şifreyi ver ve benden aldığınıda söyleme de...bırak kendi problemleri kendileri halletsinler.benimde eltimin oğlu benim yaşadığım şehirde ünvste okuyo.baştan beri yaranamadım.hafta sonları gelir kalırdı.çamaşırlarnı yıkarm ütülerim,onun sevdiği yemekleri yaparım.giderken pastalar börekler....kocaman oğlan ona rağmen eve geldiğinde 3 yaşındaki oğülumu sinir ederdi bilgisayarı vermez ,oğlumun çizgifilm kanalını değiştirir vs...yine bişey demezdim.eltim ise çok rahattır..sorumluluğu bize attı ya .çocuğun parası biter yenge para amca para...verirdik bizde..rahat etsin diye özel yurda yerleştrdik bizim evle okulunun arası arabayla yarım saat.buna rağmen eltim bize masraf çıkarttılar ne vardı amcasının evi değilmi orda kalsaydı demiş kaynanama ,kaynanamda eşime demiş,,eee eşimde bana.bunu duyunca iyce sinir oldum.olgun biride değil ,sorumsuz bir çocuk.geçenlerde gece 11 de bize geldi.hayırdır bu saatte dedim,yenge senin eski bir öğrencinmiş burda oturuyolar onunla çıkıyoz dedi.kan beynime sıçradı valla kızı tanıyorum okumuyo ev kızı ailesi çok mutasıp..ailesi duysa bizim kapıya dayanır.eşime dedimki ara anneni söyle yarın yengesi bulmuş,idare etmiş derler,umrumda bile değil söyle dedim..eşim annesini arayıp durumu bildirdi.o gün bugündür gelmiyo bize küs sanırım :) nihayet dedim..akşamda eltim aramış biz onu özel yurttan alıp devlet yurduna verecez ,özel yurt çok kötü demiş:)))) hey Allahım neden insanlar iylik bilmez ki...2 kişilkik oda ,internet,odada tv,3 öğün yemek vs...bende devlet yurdunda kalmıştım 8 kişilik oda felaket....kalsın bakalım devlet yurdunda da burnu sürtülsün.ben elimden gelenin fazlasını yaptım.annesinden daha iyi muamele yaptım.ama benimde canım var çalışıyorum bebeğim var evime bakıcı geliyor,bir düzenim var.daha utanmadan benim yanımda kalsaymışmış.....ne halleri varsa görsünler dedim eşime.kusura bakma ben her imkanı sundum ona ,onların bana 8 yılda çöp kadar iylikleri dokunmamıştır.ona rağmen.valla isteyen küssün isteyen kırılsın.ben bu olaylarda hep eşimi öne sürdüm banane onun ailesi,ben bişey desem olay çıkar.onlar kendi sorunlarını kendisi nçözer.

Eşimle kardeşi arasında ki ilişki çok samimi değil. Eşim evden ayrı büyümüş hep hani uzaktan akrabası gibi kardeşi. Ben aratmasam aramaz , merak etmez. Hani kopsa bağları tamamen kopar. O kıza hiç biri sahip çıkmaz. Okuması şart. Yalan söylediğini anlarsa eşim annesine söyler babasına söyler. Kendisi de daha hiç aramaz affetmezde , umursamaz da.

Sizin durumunuz farklı imiş. Siz size göre doğru olanı yapmışsınız ama ben gene de bir anne olarak kıyamıyorum. Rahat olamıyorum. Anne , babalarında rahat olmasına karşıyım. Keşke eltiniz oğlunu daha çok düşünseymiş.

Canım önce gamze yi ikna etmelisin.ben anne ne abine karşı sana destek olcam dersen ve destek olursan sanırım hallolabilir.
sonucta asagı yukarı hepimiz üni dönemlerinden gectik.hersey planlandığı gibi gitmiyor ne yazzık ki.

Telefonda bunları onunla paylaşmam çok zor. Anlamaz. Ter tepmesinden korkuyorum.

valla bıraz gaddarca gelebılır sana ama ben olsam umursamazdım.
onun problemı, calışsaymıs kaybetmeseymıs bursunu.
ayrıca soylemıosa yıne onun problemı. bırak belkı calışır ıhtıyaclarını karsılamak ıçın bıseyler yapar. anlar dunyanın kac bucak oldugunu.
karısma bence, bılmıomus gıbı yap. yarın obur gun sen kotu olursun gene. benden demesı sekerım. o kıza sımdı gızlıden para falan gondersen, yarın obur gun o deli kaynanan bı ogrenırse senı de kocanı da yer şekerım. (ayhh bende her mesajda lafı dokunduruyorum kaynanana, ne kadar gıcık olduysam artık )

Canım ama zayıf bir insan görümcem hem çalışıp hem okulu idare edemez. Annesini az çok biliyorsun ona sahip çıkmaz,ilgilenmez. Bende diyorum çalışsaydı diye ama bir yandan da benimde evladm var diyorum Bu ona iyi bir ders olur zaten. Bana birşey yapamaz cnm daha o

bursu kesilmez benim bilgiğim krediye dönüşür yani devlet 260 tl yatırmaya devam eder mezun oluncada geri öder ama ailesine söylemesi gerekiyor tabi en azından abisine

Olayin bir de su yonu var... O yasta bir kiz kisitli harclik giderleri karsilayamayacak ve yanlis yollara da sapabilir... Ters yapacaksa da yapsin nasil olsa bir sure sonra size hak verecektir. Kaldigi dersleri ogrendigini soyleyin ve bursunun kesilecegini bildiginizi, harclik yollayabilmek icin de bunu abisinin de bilmesi gerektigini soyleyin.

Cok incesiniz ama bazi seyler de direk konusulmali. Iyi niyet gosterriyorsaniz sadece lafta kalmasin arayin konusun ve durumu halletmek istiyorsaniz abisiyle arasinda kopru olun.. Ya da terslemesinden korkuyorsaniz kendi basinin caresine bakmasi icin ortada birakin.. Secim sizin.

burs yılbasına kesilir...yani ocak ayında alamaz o zamana kadar yatar para...belki bu sürede bir çaresini bulurum diye düşünüyordur...ayrıca kesilen burs otomatik geri ödemeli olarak devam ediyor...etmemesi için dilekçe vermesi gerekir vermezse direk geri ödemeli olur belkide öyle devam etmeyi planlıyordur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…