Nasıl birikim yapabiliyorsunuz ?

Çalışan bir kadın olarak çalışmayan ya da çalışmak istemeyen kadinlarin zorbalanmasini anlamıyorum. Neden herkesin sizler, bizler gibi idealleri olmak zorunda? Araba kredisi varmış, sıfırdan ev dizilmiş. Yakın zamanda 3+1 ev aldım ve sıfırdan eşya koydum içine. Hiçte ucuz seyler değil. Ayrıca evlerine 140 bin TL maaş giriyormuş, iki öğretmen maaşı yani. Konu sahibi açım, aciktayim nasıl geçinirim de dememiş. Borçlar hafifleyince eline daha yüksek miktarda para da kalabilir. Bazen yorumlar gereksiz sert

Beşe katlamıyor zaten o kadar ama kesildiği bir yer var şuan martta ödemem bitecek ve tam alacağım .

Herkes harika hayat rolü yapıyor çünkü. Burada fırsatını bulunca da ezelim diyorlar hemcinsi. Kadın açım dememiş geçinemiyorum dememiş, kocam boşuyor ortada kaldım da dememiş. Konu açmaya korkar oldu insanlar ha burada. Bu üyeyi beğenmeyenlerden biri mesela, evli adamla çıkan bir kadın . İlla konuşturacaklar insanı. İsteyen imkanı olan ayda 50 bin 100 bin biriktirir isteyen 1000 tl. Herkesin o anki şartları başka. Kime ne bundan?

Sizin durumunuzda yapılabilecek en mantıklı şey emeklilik hesabı olur. Düzenli olarak bin tl ödeseniz de elinize para kaldıkça emeklilik hesabına atın. Fon işlerine falan pek girmeyin eğer pek anlamıyorsanız. Zaten küçük miktarlarda fon pek getiri sağlamaz. En mantıklısı bes yani bireysel emeklilik.

Nasıl birikim yapacağına dair fikrim yok çalışıp çalışmamakta senin karar fakat sadece şunu demek istiyorum. Eşim çalışmamı istemiyor diyerek tüm geleceğini tek bir kişi eline bırakma. Dünyanın bin bir türlü hali var. Hakkında hayırlısı olsun.

Bende anlamadım sanki gelin çocuklarıma bakın dedim ya da açım dedim duygularıma tercüman oldunuz. Eşimi yerden yere vurmalar canım kocamın bir şeyden haberi yok :) daha ne yapsın adam ben razıyım yapmak istediğim kocamı onların deyimi ile tırtıklamak değil ki . Yeri geldiği zaman biriktirdiğimi çıkartıp verip onun mutlu olduğunu görmek

Ben alırım mesela ama arabam var... Paramı da kendime ve oğluma harcıyorum. Çoğu kadın bunu yapamıyor haklısınız ama çalışmak, kendi paranı kazanmak kötü bişey değil. Sadece çalışan kadın, çalışmayan kadın diye ayrılmak çok saçma. Kim nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşasın. Birbirimizi zorbalamanin anlamı yok ki.

Teşekkür ediyorum fakat şuan Suriye sınırında bir köy gibi yerdeyiz çalışmak istesem de burda öyle bir imkan yok , ve benim gelecek kaygım yok kendime ait bekarken alınan evim ufakta olsa bir yerden gelen gelirim var o yüzden düşünmüyorum pek yine de kendinizce haklısınız

En güzel yorum bu oldu

Çalışan memur kadınlar ki haklarıdır, bebekleri olunca 1 2 yıl ücretsiz izin alır çocukları büyütürler. Bazıları aile büyüklerinden bakım desteği alırlar sonra da işlerine dönerler doğal olarak. Sınırda köy gibi yerde 8 aylık bir çocuk bir de başka küçük çocuklayım diyorsunuz çalışmıyorsun baskısı yapıyorlar. İşi olan bile 8 aylık bebeği için ücretsiz izne ayrılıyor halbuki . Öyle saçma bir tartışma ki her ay bir konu da mutlaka çıkar. Çalışan kadın çalışmayan kadın

Kapı komşum karı koca polis , maalesef kadın çocuğu bakacak kimseyi bulamayınca izne ayrıldı . Evlat bu herkese emanet edilmez ki.
Ben burda geçinemiyoruz paramız yok vs desem ağlasam ve bana “Git çalış “ deseneler hak veririm ama çok şükür öyle bir durumumuz yok

Kadınların çalışması çok güzel birşey . Üretmek bir erkeğe bel bağlamamak. Ama şartlar o kadar hızla iyiye ya da kötüye gider ki bu hayatta, çalışanı da çalışmayanı da savurur hayat. Sonra tekrar güneş açar. Ne çalışanlar daima mutlu ne de çalışmayanlar. Bunu anlamak çok mu zor? Kimi çalışır çabalar , çocuğu basiretsiz çıkar çarçur eder . Kimi çalıştığı için iyi bir hayat yaşar, kimi sağlık sorunlarıyla boğuşur. Kişiseldir bu hayat. Kimsenin fikrine göre yaşayamayız. Şartlarımıza göre yaşarız bazen.

Aa asker eşiymişsin, asker eşi instamom olabilirsin, zaten kabile gibiler birbirini takip ediyor drama kasıyorlar, aaaaaa aaa aaaaaa müziği eşliğinde videolar çekebilirsin. Belki bir şeyler kazanırsın
Yazması oyalııııı kundurasııı boyalııııı

Beşe katlamıyor zaten o kadar ama kesildiği bir yer var şuan martta ödemem bitecek ve tam alacağım .
Anladığım eşinizin size verdiği harçlık 5000 lira. Borçlar bitince 20-25 bin lira vereceğini söylüyor.

Ama bu sizin geliriniz değil. Eşinizin verdiği harçlık.

Benim eşim “Çok iyi adam “ siz dert etmeyin isteme sebebi art niyetli olduğundan olmaz aldığını kat kat verir siz kocam ile yormayın kafanızı.
Sende konu sahibinin ustune gitmeyin diye kızdığımız kişileri şoyle boş boş konusarak haklı çıkarttın yahu. Valla pes

Anladığım eşinizin size verdiği harçlık 5000 lira. Borçlar bitince 20-25 bin lira vereceğini söylüyor.

Ama bu sizin geliriniz değil. Eşinizin verdiği harçlık.
Hayır benim kendi gelirim eşimle alakası yok , bana her ay gelen bir para, sadece bir ödememe kesiliyor 20 bin tl civarı 5 bin tl kalıyor martta bitecek tamamını alacağım inşallah

Hayır benim kendi gelirim eşimle alakası yok , bana her ay gelen bir para, sadece bir ödememe kesiliyor 20 bin tl civarı 5 bin tl kalıyor martta bitecek tamamını alacağım inşallah
İnanmadım kusura bakmayın.

Açıklama yapmayın boşverin. Sizin konuda tek hatanız çalışan kadınları eleştirmek üstü kapalı. Onun dışında gayet normal bi birikim konusu açmışsınız. İsterseniz 100 tl biriktirebiliyorum da diyebilirdiniz kime ne? İsterseniz de milyoner hayatınızı büyük birikimlerinizi anlatırsınız. Bundan da kime ne?

Sizin zaten memlekette bir eviniz artı olarak asgari düzeyde ek geliriz varmış (martta öyle alacam dediğiniz için düz hesap) yani daha ne güvencesi olacak? Sınırda görevde nerede çalışacak? Benim eş durumuyla giden memur arkadaşlarım çocuk doğurup ücretsiz izin alıyorlar ÇALIŞMAMAK için süreden gidiyor en azından diye.
Eşinin çalıştırmaması hanzoluktan değilde bölgeden kaynaklıysa çok doğal. Martta asgari alacaksan bi kaç ay daha bekle, sonra direk altın alırsın banka hesabından al makas aralığı az olması için borsa açılış kapanış saatlerine dikkat et yada euro al az az onun dalgalanması daha az değer kaybetmez sonra bileziğe çevirirsin (bozdurmaktan korkuyorsan)
Ayrıca eşten gizli birikimede okeyim ister ev hanımı ol ister çalışan ol kenara üç liran varsa birini atacaksın, çünkü kadınsın, annesin.
Günün günü var, eşinin iyi yada kötü olmasıyla ilgiside yok hayat bu yani.
100bin kazanıp 100bin kenara koymuyosun ki söyleyesin her ay 40-50 euro koyuyosam, her ay aşkım bak 40 euro aldım diye söylemeye ne gerek var sanki milyon dolarlar kaçırıyomuş gibi tepkiler saçma sapan
Ben çalışıyorum arkadaşım ev hanımı çarşıya inemedim ve düğünde takmak için ondan çeyrek altın borç aldım “ev hanımı arkadaşımdan” asdfggd

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…