- 18 Ekim 2025
- 251
- 601
- 18
- 33
eğer öyleyse ne mutlu size.Hanımefendi çalışmamak benim tercihim… benim kendime ait bekarken aldığım bir evim ve şuan 5 bin tl ama mart ayından sonra asgarı ücret kadar olacak bir gelirim var . Şuan bir işim olsa çalışıyor olsam da Suriye sınırında bir köy gibi yerdeyiz çalışma imkanım imkansız burada mesleğim olsa da ya bırakıp eşimle gelecektim ya eşim tek gelecek ben ayrı şehirde kalıp çalışmaya devam edecektim … hayata bakışımız duruşumuz farklı olabilir benim gelecek kaygım yok para biriktirme isteğim heveslenmemden kaynaklı bu kadar katı olmanıza gerek yok siz sabah 6 da kalkın ve işinize gitmeye devam edin lütfen biz böyle mutluyuz .
Hiç sevmediğim tiplerdir , burada bile fark ettiyseniz … eşiyim cümlesini kullanmadım kullanmam da o eşimin mesleği benim değil . Kocasının işini kendilerine meslek olarak gören tiplerden değilim bir arada bulunmayı da tercih etmem .Aa asker eşiymişsin, asker eşi instamom olabilirsin, zaten kabile gibiler birbirini takip ediyor drama kasıyorlar, aaaaaa aaa aaaaaa müziği eşliğinde videolar çekebilirsin. Belki bir şeyler kazanırsın
Çalışmayan, kendine ait geliri de olmayan bir kadın eşinden gizli ne kadar birikim yapabilir ki, yok tırtıklamak yok, aptal yerine koymak falan abartmakta üzerimize yok.
2.çocuğuna hamile kadına sürekli doğuruyormuş gibi bir muamele de ayrıca enteresan. Kadın çalışmıyorum deyince ne yazacağını, nasıl üstten bakacağına şaşırıyor insanlar cidden. Beğenmeyip yorum yazmamak da bir tercih oysaki.
Kartın haricinde nakit parada kullanmalısınız. Eşinize söyleyin, nakit de lazım oluyor diye. İlla birikim de değil mesele, nakite bulunsun elinizde her zaman.
Ayrıca ben sizin yerinizde olsam, tatilden tatile kullandığım aylarca boş kalan memleketteki evi kiraya verir, orada kendime ait sabit bir gelir elde ederdim. Başka geliriniz olsa neyse ama yokken neden o ev boş dursun? Yakın zamanda memlekete gidip,yaşama durumunuz varsa ayrı tabi.
Sen bakma ya buradakilere biz modern köleyiz bende çalışıyorum,tamam kendi paranı kazanmanın yeri ayrı falan da ee siz bir çocuk 8 aylık hamile halinizle ne yapacaksınız,Evde çocuklarınızla ilgilenip yemek temizlikle zaten sorumluluklara ortak oluyorsunuz eşinizin getirdiği parada sizin de hakkınız varBende anlamış değilim . Biz mutluyuz kimseye muhtaç da değiliz biriktirdiğim parayı alıp kaçacak değilim yine sıkışınca eşime vereceğim, ben eşime muhtaç değilim kendime ait evim de var çalışmıyor olmam aciz birisi olduğum anlamına gelmiyor
Güle güle.Bazi konularda cok hassas yetistirildim. Başkasinin evinden bir çöp, tozu bile kendinle cikartmayacaksin, babamin cebine bile elimi sokmadan buyudum ben harcligim cebindeyse ve bana verecegini bilsem de elimi cebine sokmadim o parayi cikarip koyacak oyle alacagim. Eşime cantam var alabilirsin desem de cantami alip bana getirir icine el sokmaz o da öyle buyutulmuş kucukken.
Bizim icin baya buyuk olay, o yuzden ABARTMIS olabilirim. Bu kadar normal oldugunu bilmiyordum cok uzgunum gidiyirum simdi burdan.
Hiç sevmediğim tiplerdir , burada bile fark ettiyseniz … eşiyim cümlesini kullanmadım kullanmam da o eşimin mesleği benim değil . Kocasının işini kendilerine meslek olarak gören tiplerden değilim bir arada bulunmayı da tercih etmem .
Hayır, sadece para yönetiminde ondan daha iyiyim. O biraz savurgan bense garanticiyimdir. O yüzden bazı şeylere sürekli yargı dağıtmak yerine herkesin farklı dinamiklerinin olduğunu kabul etmek lazım. Tek bir doğru yok hayatta. Dünyada insan sayısı kadar farklı karakterler var. Sorulmamış sorunun cevabını vererek had bildirmeye çalışmak ne kadar doğru oraya yönelelim biraz?Demek ki o da sizin gibi biri o zaman sorun yok. Belki onun da sakladigi seyler vardir. Iyi gunler
Çok afedersiniz merak ettimHiç sevmediğim tiplerdir , burada bile fark ettiyseniz … eşiyim cümlesini kullanmadım kullanmam da o eşimin mesleği benim değil . Kocasının işini kendilerine meslek olarak gören tiplerden değilim bir arada bulunmayı da tercih etmem .
Her kadının bir B planı olmalı.Her kadın bu B planını gerektiğinde devreye sokacak eğitime ve donanıma sahip olmalı ama o noktaya ulaştıktan sonra isteyen çalışsın isteyen çalışmasın ve kimse kimseyi tercihleri/şartların onları yönlendirdiği hayatları üzerinden zorbalamasın.kadın çalışsın üretsin kafasinda hic değilim, çalışmadan da bir geliri varsa okey benim için, konu sahibi tipi kadınlara gıcığım sadece, kocam çalışmamı istemiyor, bir seyimi eksik etmiyor kafasindakilere... Hep öyle devam edeceğinin garantisi olsa yine okeyim:) maalesef ki yok. Yıllarca çalışmadan bi adamın eline bakması, körelmesi, hiçbir şeyde deneyim kazanmadan geçen yıllar. Hayat bu, çalışmak ve kendi ayakları üzerinde durması gereken zaman gelince de, bulaşıkci olarak bile çalışamazlar, onun da profesyonel olanini tercih ederler çünkü.
İnsan her şeyi düşünmeli, ona göre yaşamalı.
Ha bu dediklerimden konu sahibinin bir şey anlamiyacagini çaktım birkac cümlesinden, o yüzden de doğurmaya devam etmesini söyledim, ne diyim başka?
50 bin tl kazanacağımı bilsem yapmam , aşırı iğrelti olduğum tipler o yüzden lojmanda bile oturmuyoruzÖyle düşünme para kazanırsın, kimse çok sevdiği işleri yapmıyor. Hani vaktin ve sabrın varsa olabilir aslında.
İnstagramda en çok kitlesi olanlar instamom falan ya.
Tercihler zorbalanabilinir bence avzfHer kadının bir B planı olmalı.Her kadın bu B planını gerektiğinde devreye sokacak eğitime ve donanıma sahip olmalı ama o noktaya ulaştıktan sonra isteyen çalışsın isteyen çalışmasın ve kimse kimseyi tercihleri/şartların onları yönlendirdiği hayatları üzerinden zorbalamasın.
Rütbe farkı vardır eşimin yaşı da var rütbesi de o yüzden .. ayrıca 75 şuan batıda alınıyor doğuda imkansız size az söylüyorlardır bizde tanıdıklara 140 demiyoruz 90 100 diyoruzÇok afedersiniz merak ettim
Yeğenim de sınır bölgesinde çalışıyor evli ve eşi şuan çalışmıyor maaşı75/80 bin civarı
Eşinizin maaşı 140 bin gayet iyiymiş
Çalışmadığınız için sizi zorbalayacak değilim, ben de şu anda çalışmıyorum ayrıca ama burada tepki çeken kocam zaten çalıştırmaz, ben ona sonsuz güvenirim, zaten gerek yok gelirimiz oldukça iyi gibi cümleler kurmanız. 15 senelik evliyim ama ben bile kuramam şu cümleleri, hayatta en çok güvendiklerinden bile kazık yiyebilir insan, o yüzden her zaman bir B planı olmalı herkesin. Eşinizin mesleği ile övünmeyi hiç sevmiyorsunuz ama yüksek rütbeli olduğunu öğrendik mesela.Hiç sevmediğim tiplerdir , burada bile fark ettiyseniz … eşiyim cümlesini kullanmadım kullanmam da o eşimin mesleği benim değil . Kocasının işini kendilerine meslek olarak gören tiplerden değilim bir arada bulunmayı da tercih etmem .
Hanımefendi söylediği için ve maaşa inanmadıkları için söylemek zorunda kaldım… kocam hayatımda olmasa da kendimi geçindirecek durumdayım kendime ait bir evim var evliyken dışarıdan üniversite de bitirdim şuan 5 bin ama mart sonu asgarı ücret kadar yatan bir gelirim de var bilmiyorum daha ne yapabilirim şuan için çalışmak istesem de çalışamam sınırda köy gibi yerdeyizÇalışmadığınız için sizi zorbalayacak değilim, ben de şu anda çalışmıyorum ayrıca ama burada tepki çeken kocam zaten çalıştırmaz, ben ona sonsuz güvenirim, zaten gerek yok gelirimiz oldukça iyi gibi cümleler kurmanız. 15 senelik evliyim ama ben bile kuramam şu cümleleri, hayatta en çok güvendiklerinden bile kazık yiyebilir insan, o yüzden her zaman bir B planı olmalı herkesin. Eşinizin mesleği ile övünmeyi hiç sevmiyorsunuz ama yüksek rütbeli olduğunu öğrendik mesela.
O nasıl bir gelirmiş ki bir anda beşe katlayacak çok merak ettim.Hanımefendi çalışmamak benim tercihim… benim kendime ait bekarken aldığım bir evim ve şuan 5 bin tl ama mart ayından sonra asgarı ücret kadar olacak bir gelirim var . Şuan bir işim olsa çalışıyor olsam da Suriye sınırında bir köy gibi yerdeyiz çalışma imkanım imkansız burada mesleğim olsa da ya bırakıp eşimle gelecektim ya eşim tek gelecek ben ayrı şehirde kalıp çalışmaya devam edecektim … hayata bakışımız duruşumuz farklı olabilir benim gelecek kaygım yok para biriktirme isteğim heveslenmemden kaynaklı bu kadar katı olmanıza gerek yok siz sabah 6 da kalkın ve işinize gitmeye devam edin lütfen biz böyle mutluyuz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?