Nasıl birikim yapabiliyorsunuz ?

eğer öyleyse ne mutlu size.
Sevdiğim bir mesleğim oldugu için ben kendimi çalışıyor olarak görmüyorum.
Kendi hayatımı da anlatacak değilim burda ama çalışmama gerek olmadan bir ömür kendi imkanlarimla yasama lüksüne sahibim, cidden.. Ama konu ben değilim.

Bu arada dalga geçmiyorum ciddiyim. Hepsi birbirini takip ediyor, hem de yeni çocuk da doğuruyorsun, şansın varsa küçük de olsa bie şeyler kazanırsın.

Aa asker eşiymişsin, asker eşi instamom olabilirsin, zaten kabile gibiler birbirini takip ediyor drama kasıyorlar, aaaaaa aaa aaaaaa müziği eşliğinde videolar çekebilirsin. Belki bir şeyler kazanırsın
Hiç sevmediğim tiplerdir , burada bile fark ettiyseniz … eşiyim cümlesini kullanmadım kullanmam da o eşimin mesleği benim değil . Kocasının işini kendilerine meslek olarak gören tiplerden değilim bir arada bulunmayı da tercih etmem .

Karı koca ortak bir şekilde karar verdiyseniz, mağdur olmuyorsanız, istediğiniz şeyi alıp harcayabiliyorsanız ailece vereceğiniz karar. Kimse size zorla çalış diyemez ama hedefiniz mantıklı gelmedi sadece. Eşinizden gizli yapmak gibi bir niyetiniz var. Açıkça söyleyin. Ben kendime ait biraz birikimim olsun istiyorum her ay belirli bir miktar bana gelsin ben değerlendireyim diyin. Borçlar haricinde eşinize kendisi birikim yapacak bir para kalıyor mu ? Kalıyorsa siz de bu şekilde yapmış olursunuz kalmıyorsa da zaten yapacak bisey yok aynı gemidesiniz.

Son düzenleme:

Bazi konularda cok hassas yetistirildim. Başkasinin evinden bir tozu bile kendinle cikartmayacaksin, babamin cebine bile elimi sokmadan buyudum ben harcligim cebindeyse ve bana verecegini bilsem de elimi babamin cebine sokmadim o parayi cikarip koyacak oyle alacagim. Eşime cantam var alabilirsin desem de cantami alip bana getirir icine el sokmaz o da öyle buyutulmuş kucukken.
Bizim icin baya buyuk olay, o yuzden ABARTMIS olabilirim. Bu kadar normal oldugunu bilmiyordum cok uzgunum gidiyirum simdi burdan.

Sen bakma ya buradakilere biz modern köleyiz bende çalışıyorum,tamam kendi paranı kazanmanın yeri ayrı falan da ee siz bir çocuk 8 aylık hamile halinizle ne yapacaksınız,Evde çocuklarınızla ilgilenip yemek temizlikle zaten sorumluluklara ortak oluyorsunuz eşinizin getirdiği parada sizin de hakkınız var

Güle güle.

Öyle düşünme para kazanırsın, kimse çok sevdiği işleri yapmıyor. Hani vaktin ve sabrın varsa olabilir aslında.

İnstagramda en çok kitlesi olanlar instamom falan ya.

Bu haliyle ayda bin lira falan ile birikim ne bileyim. Bir sene sonra elinizde iki gram altın olsa 12.000

Borçlarınız azaldığında eşinle konuşup belki ayda kenara bir çeyrek atmak istediğini falan söyleyebilirsin

Demek ki o da sizin gibi biri o zaman sorun yok. Belki onun da sakladigi seyler vardir. Iyi gunler
Hayır, sadece para yönetiminde ondan daha iyiyim. O biraz savurgan bense garanticiyimdir. O yüzden bazı şeylere sürekli yargı dağıtmak yerine herkesin farklı dinamiklerinin olduğunu kabul etmek lazım. Tek bir doğru yok hayatta. Dünyada insan sayısı kadar farklı karakterler var. Sorulmamış sorunun cevabını vererek had bildirmeye çalışmak ne kadar doğru oraya yönelelim biraz?

Cocugun atesi ciksa taksiyle hastane goturecek olsa cebinde 500 lira para var. Cok mukemmel olan adam karisinin cebine 1000 lira bile koymuyor. Al kart harca (ben de ekstreden takip edeyim) aynen cok guzel hayatlar. Cani 2-3 cesit meyve cekse pazardan alamaz kart gecen market bulmasi lazim. Cocugun okuldan zart zurt etkinlik parasi isteseler kocasina miymiylanmasi lazim. O zaman ilkokuldan oteye kizlarinizi okutmayin evde temizlik yemek fln ogretin iyi birer ev kizi olsunlar kocalarina itaatkar olsunlar. Kocadan dayak yiyen aldatilan kadinlara sus otur kocandir ac karnini o doyuruyor diyelim.

Çok afedersiniz merak ettim
Yeğenim de sınır bölgesinde çalışıyor evli ve eşi şuan çalışmıyor maaşı75/80 bin civarı
Eşinizin maaşı 140 bin gayet iyiymiş

Her kadının bir B planı olmalı.Her kadın bu B planını gerektiğinde devreye sokacak eğitime ve donanıma sahip olmalı ama o noktaya ulaştıktan sonra isteyen çalışsın isteyen çalışmasın ve kimse kimseyi tercihleri/şartların onları yönlendirdiği hayatları üzerinden zorbalamasın.

Öyle düşünme para kazanırsın, kimse çok sevdiği işleri yapmıyor. Hani vaktin ve sabrın varsa olabilir aslında.

İnstagramda en çok kitlesi olanlar instamom falan ya.
50 bin tl kazanacağımı bilsem yapmam , aşırı iğrelti olduğum tipler o yüzden lojmanda bile oturmuyoruz

Tercihler zorbalanabilinir bence avzf

Çok afedersiniz merak ettim
Yeğenim de sınır bölgesinde çalışıyor evli ve eşi şuan çalışmıyor maaşı75/80 bin civarı
Eşinizin maaşı 140 bin gayet iyiymiş
Rütbe farkı vardır eşimin yaşı da var rütbesi de o yüzden .. ayrıca 75 şuan batıda alınıyor doğuda imkansız size az söylüyorlardır bizde tanıdıklara 140 demiyoruz 90 100 diyoruz normal uzman çavuş sınırda en az 90 100 bin alıyor

Çalışmadığınız için sizi zorbalayacak değilim, ben de şu anda çalışmıyorum ayrıca ama burada tepki çeken kocam zaten çalıştırmaz, ben ona sonsuz güvenirim, zaten gerek yok gelirimiz oldukça iyi gibi cümleler kurmanız. 15 senelik evliyim ama ben bile kuramam şu cümleleri, hayatta en çok güvendiklerinden bile kazık yiyebilir insan, o yüzden her zaman bir B planı olmalı herkesin. Eşinizin mesleği ile övünmeyi hiç sevmiyorsunuz ama yüksek rütbeli olduğunu öğrendik mesela.

Hanımefendi söylediği için ve maaşa inanmadıkları için söylemek zorunda kaldım… kocam hayatımda olmasa da kendimi geçindirecek durumdayım kendime ait bir evim var evliyken dışarıdan üniversite de bitirdim şuan 5 bin ama mart sonu asgarı ücret kadar yatan bir gelirim de var bilmiyorum daha ne yapabilirim şuan için çalışmak istesem de çalışamam sınırda köy gibi yerdeyiz

O nasıl bir gelirmiş ki bir anda beşe katlayacak çok merak ettim.

Çalışırsınız, çalışmazsınız, eşinizden para kaçırır birikim yaparsınız, yapmazsınız beni ilgilendirmez. Ama ufak atın da insanlar yesin bari. Zekamızla dalga geçmeye çalışmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…