Nasıl birikim yapabiliyorsunuz ?

Konuyu görünce büyük bi hevesle dalmıştim. Çalışmayan, cüzi bi geliri olan, evde çocuk bakan biri olarak bana da fikir olur diyordum. Ordan kıs burdan arttir denir, ben şöyle ediyorum suya su katıyorum arttırıyorum denir diye umut etmiştim. Okurken zorbalandim

Ben para biriktimede çok iyiyim ailemde bana çok güveniyor bu konuda
Eskiden annem evet harçlığını bana verirdi yönlendirmem için
2 senede 100b biriktirdim oda öyle böyle zorlanmadan
Borç falan olduğunda benden alırdı babam
Sonra zaten biriktiren para borçlar yüzünden benden alındıgı için uçtu gitti
Bende biriktimeyi bıraktım bıktım.

En büyük hatta kartları canım
Paranızı altına yatırın karta evde para kalınca hemen harcıyorsunuz ama altın olsa ufak tefek için bozamasın
Zaten olduğu yerden altın uçuyor
Karta aşırı bir harcama oluyor

Evin gelir gider durumuna bu kadar hakimseniz, ödemeleri yapınca elde bir şey kalmıyorsa olmayan parayla nasıl birikim yapacaksınız? Yani bu konunun amacı ne şu durumda?
Para kalıyorsa çok iyi olan kocanıza söylersiniz zaten, "bu paraya gram/çeyrek/x alalım" dersiniz, o da alır getirir koyar eve.
Para kalmıyorsa ve çalışmıyorsanız yapacak bir şey yok ki.
Instamom ol tavsiyesi veren olmuş. Durumunuz için verilebilecek en mantıklı tavsiye olmuş anlattıklarınıza göre.

En iyisi günlere girmek imkan varsa döviz/altın gününe girin illa oturmalı kek börek olmasına gerek yok biz sadece para döndürüyoruz mesela. Eşinizin iş yerinde falan oluyosa çalışanlarla girebilirsiniz. Birde 0,5gram 1 gram tekte atılamayacaksa en güzeli azar azar döviz almak. Döviz kumbarası yapmak vs bunlarda iyi bence

E nakit paran yok alışveriş kredi kartından.
Tek çaren para çalmak gibi duruyor, hırsızlık da yapamayacağına göre biriktiremeyeceksin demektir.

Hey sen çalışan mikemmel insan, senin çocuğunla geçiremediğin vakti bu çalışmayan kadın bol bol geçiriyor. Çocuğunu kimseye emanet etmek zorunda kalmıyor hırlı mı hırsız mı…Ne kadar kötü görünüyor değil mi yorumum . Bunu söylemeye hakkım var mı?YOK kimsenin hayatını sorgulamaya , sahip olduğu bir durumdan zorbalamaya haddim var mı YOK . Birde bunu bir kadın hemcinse yapıyor. İsteyen çalışır istemeyen çalışmaz kadın sanki buna yorum yapın demiş Çocuğu var hamile nasıl çalışsın? o ikinci çocuk doğsa her ikisinin bakıcısı , kreşine vereceği paraya çalışacak ama yeter ki evde durmasın aman çalışsın. Hayatta elbette hiçbir şeye sonsuz güvenip yaşanmaz her kadının ayakları üzerinde durması taraftarıyım ama maaşlı bir işte çalışmıyor diye kimseyide küçük göremem.

Simdi bu günlerle ilgili annemin ahti varmış vakti zamanında. Evlendikten sonra bende girdim ama o altın para günlerinde aldığım elime gelen para hiç oldu her defasında. Hani dedim annemin başına gelen kaderdi, bende ayni-benzer şeyi yasamam ama 4 kere katıldım sonra her defasında bi şeyler yaşayınca dedim moni artakalsin bırak aslinda suan kızımdan sebebiyet çok dışarı cikamiyorum. Sanal dövizi anlamıyorum ve birazda guvenemiyorum. Dolar yada altın alabilirim her ay ama gerçek ele gelen bi sey almam lazım. Yoksa sanala dediğim gibi bi güvensizlik var. Suan için TL birikimi yapıyorum. Hatta elhamdülillah yeni ev alabildik, eve katkıda bulundum ayrıca ev içinde kullanagimiz her şeyi de kendi birikimimden harcadim. Eşime demedim banyoya dolap yere hali duvara tablo alicam diye. Artık kızım için keyfi harcama dışında bi giderim olmayacak. Biriktirmeye yeniden başlarım diye düşünüyorum. Cok uzattım ama asıl merak ettiğim harcamalari kısmak yada harcanacak gideri daha az maliyetli kılmak adına fikir gelir diye konuyu çok merak etmiştim. Ama burada o konu yalan oldu

Helal

Bence eşim çalıştırmaz olayında abartacak bi şey yok. Mesela ben de eşimin ahlaksız işlerde çalışmasına izin vermem, çalan çırpan ama dışarıdan adam gibi görünen işler(!) . O da benim. Eğer kadının kendi mesleği varsa bence gayet de çalıştırır. Kadın Allahın dağında ne yapsın? Çoban mı, Korucu mu olsun? Dese ki öğretmenim ok ama Adam güvenliği de düşünüp ilgi alanı olmadığı çok zor gördüğü işlerde çalışmasına gayet de onay vermeyebilir. Burada şartlar koşullar göz önüne alınır.
Mesela, ben çalıştığım zaman ya da çalışacağım zaman eşimden izin almam. Çünkü benim çalışacağım işler zaten bellidir. Kalkıp da Allahın dağında olsam tabi ki istişare ederim değil mi?

Birikim konusunda yatırım tavsiyesi vermiyorum ama borsamıza bakabilir her ay bir miktar enerji gibi hisselere belki yatırım yapabilirsiniz. Abd borsalarında da yapay zeka olabilir. Tabi ki yatırım tavsiyesi değil sadece ben öyle yapıyorum. Gümüş de iyi bir seçenek. Sonuçta az da olsa birikim yapmayı düşünmek gayet de mantıklı. Sizi tebrik ederim.
Evladınızı da sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Aa evet korucu işi tam buraya uygun bir araştırayım teşekkür ederim dikkate alacagm gümüş seçeneğini

İnstamom ol tavsiyesi verende asker eşlerini baya bir aşağılamış. İnşallah kendisi özel jetine atlayıp Paris'te öğlen yemeği yiyip, sonrasında Milano'ya alışverişe gidiyordur...

Çalışirsin calismazsin bu tamamen sana kalmis tabi ki. Ama kredi kartiyla aldigin sey borc oluyor onu da ödemek gerekir onunla birikim yapamazsin. Ayrica tepki aldigin için cümlelerini degistirme 5k gelirim var marta kadar taksite gidecek elime 500-600 tl geciyo falan demissin. Asgari ucret gelirin yok yani onu suan uydurdun bence olsa zaten evinin tum alisverisini kendi alisverisini odeyen olunca aylik 5 gram altin yapardin oyle bi dunyan yok yani . Senin şartlarında konuşalim 5k cok komik bi tutar ama istersen gümüş hesabi ac grami cok ucuz ve kazandiyor da ufak ufak .

Aynen,Konu sahibi çalışayım mı diye sormamış ki,neden bu şiddetleri anlamak mümkün değil..Herkesin aile yapısı farklı,belki böyle huzurlular,ne hakla alay edebiliyorlar?

Bes iyi fikir..damlaya damlaya göl olur,ilerde birikmişin olur. Borcun bitince de ufak ufak altın alırsın,ya da altın hesabı açarsın

Burda niye çalışmanın güzellemesi yapılmış.? Vallahi maaş kısmı hariç hiç güzel bir şey değil. Bekarken sabah son yarım saat kala kalkıp gidiyordum anam babam arkamı topluyordu. Evlendim hiçbir halta yetişemiyorum. Sabah saçıma 2 saniye tarağı zor vuruyorum. Eve geliyorum evin vaziyeti dandini, yemek yok, işler duruyor. Allah'tan eşim anlayışlı da gelince eline süpürge alabiliyor. Başkasının eşinde bu ihtimal de olmayabilir. Sabahın 6-7sinde saya söve işe gitmenin kime ne zevk getirisi var? TR şartlarında çalışmak=kölelik. Zengin olsaydık evimden kıpırdamazdım.
Not: Sadece ayın 15inde fikrim değişebilir

Ay nekadar saçma sapan yorumlar var.sanki kadın doğuracak siz bakacaksınız gibi gereksiz muhabbetler.yok kocandan caliyirsun yok bilmem ne kafanız mi iyi ya
Şimdiki zamanda imkansız tabiki ama teyzem ev kadını beş çocuk anası kocasının tek maaşı ile mutfak harclikllarindan biriktirerek ev aldı zamaninda
Konu sahibi türk lirasinda kalmayın.esiniz verdikçe çarşıya çıkınca döviz yapın.gün yapan akrabalarıniz varsa güne girin aldığınız toplu paralar ile de çeyrek gram ne olursa alın.
Ben calisiyorum eşimle ortaya koyarız maaşları.ama eşimin haberi olmadığı her ay para atıp döviz aldığım bir banka hesabım var.
Beş yıl sonra ev alma planımız var ve çıkarıp vereceğim mutlu olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…