- 17 Temmuz 2014
- 1.980
- 4.119
- 133
- Konu Sahibi BalikKraker
-
Merhaba arkadaslar,
Esimle aramizdaki devir islemlerini tamamladiktan sonra bosanma davasini acacagim. Lakin kafami karistiran seyler var.
Bu hikayeyi sonlandirip, esimi ve ailesini Allah'a havale edip, anlasmali mi bosanmaliyim?
Kanunun bana verdigi hakki kullanip, hakkimi aramak ve savasmaktan korkmayip cekismeli mi bosanayim?
Ailem, bazi arkadaslarim ve avukatim cekismeli bosanmanin beni cok yipratacagini ve yoracagini dusunduklerinden anlasmali bosanmamdan yanalar.
Esim ve ailesi de bunu istiyor.
Fakat ben yasadiklarimin hesabini kanun onunde sormak, korkmamak, savasmak ve Allah'in izniyle bu savastan galip ayrilmak istiyorum.
Eski konularimda bahsetmistim. Vajinismusum ve bu yuzden esimden psikolojik siddet gordum evliligim boyunca. Sirf burnum surtsun diye vajinismus tedavimi yarida biraktirip bosanma blofleri yapti. Yetmedi, sabahin 4'unde moral bozuklugundan rahatsizlandim, hastaneye goturmedi, tek basima gittim. Vajinismus problemimi bir sucmus gibi once benim babama, sonra da ailesine anlatti. Bana destek olmak yerine beni rencide etti.
Avukatim tum bunlarin tazminat sebebi oldugunu soyledi.
Derdim para degil. Yasadigim acilardan savasip kazanarak kurtulma arzusu benimkisi.
Bu zamana dek hep korktum, hic risk almadim, en kolay yolu sectim ve bu yuzden ozguvenimi yitirdim.
Yasadiklarim yukarida saydigim kadar degil elbet, bunlar en barizleri.
Siz yerimde olsaniz savasir miydiniz, ugrasmayip birakir miydiniz?
Benim gonlum savasmaktan yana. Ama ofkeme mi yeniliyorum... bundan emin degilim.
Bana Allah yeter...
ben de savaşmalısın diye düşündüm..Bu nasıl kocadır..
Ben ne için savaşacağınızı anlayamadım doğrusu..Yani boşanmak istemiyorum onun için savaşacağım diyor olsanız anlayabilirm.
Ama çekişmeli boşanma acacağm.Yüklü miktarda tazminat alacağım diyorsanız. onun elide güçlü üzgünüm..Vajinismus olmanız onunda hatası
değil sonuçta.
bu yazdığınızı yeni gördüm.hala bakireyseniz yasal olarak evlilik birliği oluşmamış sayılır.dua edin karşı taraf size dava açmasın
davaya çekişmeli başalyıp sonradan anlaşmalıya da çevirebilirsiniz tabii, bu da düşünülebilir.
Vajinismus tedavisi gordugum aile terapistimiz olaylara bire bir sahit oldu.
Hastaneye tek gittigimi kamera kayitlariyla ispatlayabilecegimi de ogrendim.
Yasadiklarimi ispatlayamiyorsam, onlar yasamadigim seyleri nasil ispatlayacaklar ki diye dusunuyorum.
Tabii olmayacak sey yok.
Ama yapan yaptigiyla mi kalsin? Ceken cekiyor nasil olsa...
Bana Allah yeter...
Ben diğer konularina da bir göz atınca verilmiş sadakan varmış diye düşündüm.. ailesinin ağzına bu kadar bakan karısını ailesine karşı savunamayan üstelik bir de psikolojik baskı uygulayan bir kocayla ömür geçmez.. ne kadar seversen sev gunun birinde mutlaka mutsuz olursun.. bence hemen bosan sonrasında gerekirse psikolojik destek al ve kendine yepyeni bir sayfa aç.. yeni bir hayat kur ve herşeye sıfırdan başla ama bu sefer anlayışlı ve her adımda sana destek olacak cocuklarina iyi bir baba olacak bir eş seçmeye dikkat et.. yolun açık olsun..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
hastahaneye tek gitmen esine cezai yaptırımı pek olmaz aile Terapistinide çok kayle almazlar eğer içinde şiddet ve ihanet yoksa mahkemede çok üstünde durmaz kendini çok yıpratma kaç kurtar sadece
Bir kaç sene sonra "ben herşeyin hesabını tamamıyla sormadım, eksik bıraktım, önüme baktım ama içim rahat" diye düşüneceğinizi garanti ediyorsanız anlaşmalı boşanın. Ama etmiyorsanız durup durup kendi kendinize hırslanıp yiyip bitirecekseniz tabi ki kabullenmeyin. Sonuna kadar gidin.
Tabi ki Allah herşeyin hesabı çok güzel sorar ama siz hayatta oldukça mutlu olmanız da buna bağlı gibi görünüyor.
Eski eşiniz ve ailesini muhatap almayın bu aşamada. Onların konuşmaya hakkı yok zaten.
Anlaşmalı ve tek celsede boşanmış bir kadın olarak bile çok zordu o psikoloji.
Sakın sakın uğraşma sal ipini gitsin, cidden.
Ki beni çevremde çok güçlü bir kadın olarak bilirler, boşandığımız tarihten 1,5 yıl gerisine gittiğimizde de eşine olan aşkı tümüyle tükenmiş, bitmiş, ittire kaktıra şans vere vere o güne kadar evliliğini devam ettirmiş bir kadın olarak davamız görülürken gözyaşlarımı tutamamıştım.
Sevmediğim bi adamı boşarken.. düşün artık..
Tavsiyem, hiç uğraşma, anlaşmalı boşan bitsin gitsin. Sende hayatına yeni bir sayfa aç ve devam et.
Bilemiyorum bilemiyorum bilemiyorum...
Ama su yazdiklariniz dahi bir durdurdu beni. Dusunmem gerekiyor sanirim.
Cok tesekkurler.
Bana Allah yeter...
Davanın sonucunda kazanacağımı biliyorsam savaşırdım. Sonuçta hiçe sayılmış bir gurur var bir şekilde cezasını ödemeli. ama muallakta ise onca uğraştan ve yıpranmadan sonra hiç bir şey elde edememek de var...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?