- Konu Sahibi BalikKraker
-
Merhaba arkadaslar,
Esimle aramizdaki devir islemlerini tamamladiktan sonra bosanma davasini acacagim. Lakin kafami karistiran seyler var.
Bu hikayeyi sonlandirip, esimi ve ailesini Allah'a havale edip, anlasmali mi bosanmaliyim?
Kanunun bana verdigi hakki kullanip, hakkimi aramak ve savasmaktan korkmayip cekismeli mi bosanayim?
Ailem, bazi arkadaslarim ve avukatim cekismeli bosanmanin beni cok yipratacagini ve yoracagini dusunduklerinden anlasmali bosanmamdan yanalar.
Esim ve ailesi de bunu istiyor.
Fakat ben yasadiklarimin hesabini kanun onunde sormak, korkmamak, savasmak ve Allah'in izniyle bu savastan galip ayrilmak istiyorum.
Eski konularimda bahsetmistim. Vajinismusum ve bu yuzden esimden psikolojik siddet gordum evliligim boyunca. Sirf burnum surtsun diye vajinismus tedavimi yarida biraktirip bosanma blofleri yapti. Yetmedi, sabahin 4'unde moral bozuklugundan rahatsizlandim, hastaneye goturmedi, tek basima gittim. Vajinismus problemimi bir sucmus gibi once benim babama, sonra da ailesine anlatti. Bana destek olmak yerine beni rencide etti.
Avukatim tum bunlarin tazminat sebebi oldugunu soyledi.
Derdim para degil. Yasadigim acilardan savasip kazanarak kurtulma arzusu benimkisi.
Bu zamana dek hep korktum, hic risk almadim, en kolay yolu sectim ve bu yuzden ozguvenimi yitirdim.
Yasadiklarim yukarida saydigim kadar degil elbet, bunlar en barizleri.
Siz yerimde olsaniz savasir miydiniz, ugrasmayip birakir miydiniz?
Benim gonlum savasmaktan yana. Ama ofkeme mi yeniliyorum... bundan emin degilim.
Bana Allah yeter...
avukatınız elbetteki mümkün olan en büyük davayı açmak isteyecek.boşanma-nafaka-tazminat vs.siz vajinusmusunuz hakkında ne var bir çok kadın benim durumumda diye düşünüyor olabilirsiniz.vajinismusu aşmada yeterince bana ilgi göstermedi diyebilirsiniz ancak suçlamalarınız kanun önünde sizi haklı çıkarabilecek durumda değil.en büyük suçlamanız psikolojik şiddet mesela.o da bana psikolojik şiddet uyguladı diyebilir pekala.bu durumda bu şiddetli geçimsizlik diye tabir edilir.anne babama anlattı diyorsunuz.kadınlık görevini yerine getiremediği için aile büyüklerine açtım konuyu diyebilir.
daha da önemlisi eğer eşiniz kadınlık görevini yerine getiremiyordu diye sizden tazminat isterse ya da o size dava açarsa ne yapacaksınız?ki yargıtay kocalık görevini yerine getiremiyordu diye dava açan kadını haklı bulmuştu mesela gazetelere yansımıştı hatta bu.
Merhaba arkadaslar,
Esimle aramizdaki devir islemlerini tamamladiktan sonra bosanma davasini acacagim. Lakin kafami karistiran seyler var.
Bu hikayeyi sonlandirip, esimi ve ailesini Allah'a havale edip, anlasmali mi bosanmaliyim?
Kanunun bana verdigi hakki kullanip, hakkimi aramak ve savasmaktan korkmayip cekismeli mi bosanayim?
Ailem, bazi arkadaslarim ve avukatim cekismeli bosanmanin beni cok yipratacagini ve yoracagini dusunduklerinden anlasmali bosanmamdan yanalar.
Fakat ben yasadiklarimin hesabini kanun onunde sormak, korkmamak, savasmak ve Allah'in izniyle bu savastan galip ayrilmak istiyorum.
Eski konularimda bahsetmistim. Vajinismusum ve bu yuzden esimden psikolojik siddet gordum evliligim boyunca. Sirf burnum surtsun diye vajinismus tedavimi yarida biraktirip bosanma blofleri yapti. Yetmedi, sabahin 4'unde moral bozuklugundan rahatsizlandim, hastaneye goturmedi, tek basima gittim. Vajinismus problemimi bir sucmus gibi once benim babama, sonra da ailesine anlatti. Bana destek olmak yerine beni rencide etti.
Derdim para degil. Yasadigim acilardan savasip kazanarak kurtulma arzusu benimkisi.
Bu zamana dek hep korktum, hic risk almadim, en kolay yolu sectim ve bu yuzden ozguvenimi yitirdim.
Benim gonlum savasmaktan yana. Ama ofkeme mi yeniliyorum... bundan emin degilim.
Bana Allah yeter...
Benimkisi de cekismeli bosanma davasi :)
Ha bak sunu da unutma aile mahkemeleriyle digerlerinin isleyisi biraz farkli. Soyle ki; benim evliligimde esimin cevresinde gectiginden yakin arkadaslarim disinda tanigim yoktu. Ama aile mahkemelerinde ailenin mahremiyeti onemli oldugundan ana baba gibi yakinlar disinda taniklik onemsiz kalabiliyor. Yani aile gizliligine onem verdigimden arkadaslarima anlatmadim, sadece anam babam durumdan haberdar dersen bu senin icin avantaj haline donusebiliyor. Tam anlatamadim ama anla sen :)
Bunu bir aile mahkemesi hakiminden ogrenmistim.
Merhaba arkadaslar,
Bana Allah yeter...
Evlenmeden tedavi olamam. Bekaret zarar goruyor tedavide.
Erkek acisindan dusunmemi beklemeyin lutfen. 3 ayda cozulebilecek bir seyi erteleyerek uzamasina sebep oldu. 3 gunde cozen merkezler vardi, pahali buldu.
Ben elimden geleni yaptim.
Siz niye savasmadiniz?
Bana Allah yeter...
Çekişmeli boşanmaların ben hep minimum bir yıl çoğu durumda daha fazla sürdüğünü duydum. Senin konunda bile çekişmeli davam 2 yıl sürdü ama sonunda anlaşmalı boşansam da farklı olacak bir sonuca ulaşmadım diyen var. Burda tam olarak kimin canını yakmak istediğin de önemli. Ve bunu ne kadar istediğin. Yani bu iki yıl senın psikolojinden de çok şey götürecek. Karşı tarafı yıprattığı kadar seni de yıpratıcak. Şu arkadaşın yazdığında olduğu gibi:
Yani tam bu durumda karşındaki insanın çekmesini ne kadar istediğinle ilgili bir durum ortaya çıkıyor. Yok ben sadece haklılığımı ispat etmek istiyorum diyorsun belki ama türkiyede adalet sistemi kime haklılığını ispat etmiş ki? Sanıyor musun bir mahkeme sonucu onlara tazminat ödetince karşındaki insanlar birden 180 derece değişip de "aa tabi ya balıkkraker haklıymış biz bunu nasıl göremedik, mahkeme bunu bize gösterdi" diyecek. En fazla adalet sistemimize küfredip sana diş bileyecekler o kadar.
Ve bu kadar nefret ettiğin insanla keşle bir çocuğumuz olsa da boşanmasak noktasından çekişmeli boşanıp tazminat almak istiyorum noktasına ne oldu da geldiniz anlamadım. Yani çocuk yapma denemesinde de bu adam aynı adamdı. Bence ruhunuzun dinlenmeye psikolojinizin de bir doktora ihtiyacı var. Kendinize bir güzellik yapın, bir tatile çıkın. Profesyonel bir yardım alın. Bir de ona sorun sizin ruh halinizi bütün bu olacakları kaldırır mı?
Cnm kesinlikle anlasmali bosanma onlarin yaptiklari yanlarina kar kalmasin su an bende bosanma asamasindayim cekismeli ve delillerim cok fazla dusunsene iyikide anlasmali bosanmamisim o geri zekalidan pisman olurdum yoksa sense sonuna kdr savas mucadele et avukatin soylediklerine guven ! biliyorum derdin para degil ki hic kimsenin derdi para degil birakalimda birazda onlar surunsun elindede delil varsa ispat varsa hic korkma derhal cekismeli ac !! esin tabikide anlasmali ister tazminat ve nafakadan kaciyo ! onlarin canini ancak para acitir inan bana !
Soke soke herseylerini alarak bosan. Sana yapilan terbiyesizligin ustunu ortmelerine izin verme. Ewet yorulacaksin yipranacaksin amakazanirsin.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Psikolojim normal desem sacmalamis olurum zira bosanma asamasindaki bir kadin illa ki yipranmaktadir.
Lakin yardim almami gerektirecek kadar sacmaladigimi dusunmuyorum. Bahsini ettiginiz mevzu kendimi son kez caresiz hissedisim, son umutlu hallerim, evliligimi son kurtarma cabam, son aptalligimdi.
Esimin hamile olmadigimi ogrendiginde verdigi tepki bu zamana kadar kendime nasil da haksizlik ettigimi anlamam icin son damla oldu.
"Sevinsem mi uzulsem mi bilemedim. Hamile olsaydin ailemi kaybedecektim. Boyle seni kaybettim."
Hamile olsam uzulecekmis meger, ailesini kaybetmeyi goze alacak bir adam olsun istemedim ama keske ayniyi korkuyu beni kaybetme konusunda da yasaydi. Bunu bana biraz olsun hissettirseydi.
Artik acim bitti. Simdi onu sevdigimi filan hissetmiyorum.
Lakin ugradigim haksizliklar, son ana kadarki cabalarim, esimin duyarsiz kalislari, bana sahip cikmayisi, benden kolayca vazgecmesi, ailesinin bencillikleri, yasadigim kotu gunler, doktugum goz yaslari... bir bir dikiliyor onume. Ask acisi cekme evresini cok sukur atlattim, mesele hak hukuk meselesine donustu icimde.
Ki yardim almami tavsiye ettiginiz profesyoneller de ayrilik doneminin evre evre ilerledigini, yas evresinden sonra ofke ve sonra sakinlik evresinin geldigini soyluyorlar.
Ben muhtemelen ofke evresindeyim su an.
Ama onlarla yuzlesmeden, herkesin onunde gururumu aklamadan sakinlik evresine gecebilecegime de inanmiyorum.
Bunu gormek icin acele etmemeyi, adli tatil bittikten sonra dava acmayi dusunebilirim belki.
O zaman diliminde ofkem hala tazeyse... savasmaktan vazgecmeyecegim sanirim.
Bana Allah yeter...
Ben olsam bir an önce kurtulup kötü anıları arkamda bırakmaya çalışırdım.
Mücadele haline gelirse iş uzar,seni daha çok üzecek çirkin şeyler yaşanabilir.
Bittiyse bitmiştir,uzatmanın manası yok.Kısa yoldan kurtulup önüne bakman daha iyi bence.
Cinsellik olmadan evlilik olmaz . Hukuk böyle diyor. Gerçek hayatta da bu böyle . Geçenlerde bir üye kocasının cinsel isteksizliğinden bahsediyordu forumda herkez boşa diye akıl verdi. Burda da durum farklı değil. Karşı tarafda yıpranmıştır . Tedavisi çok uzun yıllar süren başarısız olan çocuk sahibi olamayan kadınlar var. Bunlara katlanmak karşı taraf içinde zor . Belki onun da piskolojisi bozulmuştur. Depresyondadır.
avukatınız elbetteki mümkün olan en büyük davayı açmak isteyecek.boşanma-nafaka-tazminat vs.siz vajinusmusunuz hakkında ne var bir çok kadın benim durumumda diye düşünüyor olabilirsiniz.vajinismusu aşmada yeterince bana ilgi göstermedi diyebilirsiniz ancak suçlamalarınız kanun önünde sizi haklı çıkarabilecek durumda değil.en büyük suçlamanız psikolojik şiddet mesela.o da bana psikolojik şiddet uyguladı diyebilir pekala.bu durumda bu şiddetli geçimsizlik diye tabir edilir.anne babama anlattı diyorsunuz.kadınlık görevini yerine getiremediği için aile büyüklerine açtım konuyu diyebilir.
daha da önemlisi eğer eşiniz kadınlık görevini yerine getiremiyordu diye sizden tazminat isterse ya da o size dava açarsa ne yapacaksınız?ki yargıtay kocalık görevini yerine getiremiyordu diye dava açan kadını haklı bulmuştu mesela gazetelere yansımıştı hatta bu.
balıkkraker arkadaşım
aynı durumdayız seni çok iyi anlıyorum
ALLAH yardımcımız olsun
bana da ALLAH yeter...
Ben ne için savaşacağınızı anlayamadım doğrusu..Yani boşanmak istemiyorum onun için savaşacağım diyor olsanız anlayabilirm.
Ama çekişmeli boşanma acacağm.Yüklü miktarda tazminat alacağım diyorsanız. onun elide güçlü üzgünüm..Vajinismus olmanız onunda hatası
değil sonuçta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?