Nasıl çamaşır yıkıyorsunuz?

Yıkamanın ortasında dokunun camına, suyu aldıktan sonra ısıtıyor makina, sonra soğuk su ile durulama yaptığı için soğuk çıkıyor çamaşırlar.

Bende öyle yapıyorum ama çamaşır hiç bitmiyor acaba renk koruyucu mendil alıp açık ve koyu renklileri bir mi yıkasam?
hic kullanmadım nasil olur bilmiyorum. Ayrı yıkamanın yerini tutmaz gibi ama sanki tabi camasiriniz az çıkiyosa deneyebilirsiniz.

bunlarda yerden göğe kadar haklısın

ben de anlamadım özellikle çorap neden ayrılır ki

yani çorabım ile eşofmanımın farkını bilemedim

ama mesela kv dem kirli sepetine takıntılı

yıkayacak çamaşırı orada kalmayacak

o da ne bulursa dolduruyor yani beyaz tişört ile kırmızıyı birlikte yıkayıp pembe kıyafetler üretiyor

hatta bir kere eşimin koyu kahverengi montunu beyaz deterjanı ile yıkamış daha temiz olsun diye

sonuç giyilemeyen açık kahverengi mont

eskiden tüm aile tek bir günde yıkanır kadınlar da tüm çamaşırı birlikte yıkarmış

bu alışkanlıktan kurtulamayan çok tanıdığım var

çocukların okul kıyafetini haftasonu yıkıyorum ille diyen

örneğin haftasonu çamaşır mümkünse yıkamam

sonuçta tüm hafta giyecek giysileri var o zaman Salıdan salıya yıkarsın yine olur

ya da atıyorum 8 gömlek yıkanacak ama sepette sadece 3 kirli gömlek var ama ben mavi çizgili gömleğimi giyeceğim yıka olmaz bizim evde

onu giyeceksen özel bir planın varsa hafta başında planla giyme derim eşime de

bir de işin komedisi herkes 8-9 kg makina alalım derdinde ama her şeyi ayırınca zaten 8 kg dolmaz ki

bizim koca beyaz çamaşır sepetimiz var özellikle yazın atlet de giymeyince zor bir makina oluyor bitinceye kadar beklerim temiz son bir iki çamaşır kalınca yıkarım kışın atletler olunca daha çabuk doluyor tabii

O yüzden elimden geldiğince dikkat ediyorum, su konusu çok çok önemli, birbirini boyamadıktan sonra herşey birarada yıkanabilir aslında , makinaların amacı bu, normal bir programda bir deterjan+3 durulama yapıyor iç çamaşırı, havluyu bilmem neyi ayırmanın alemi yok, ha annem ayırırdı mesela ama evde 6 nüfustuk ayırdığı iç çamaşırlar bir makinayı doldururdu. Şimdi iki kişiyiz evde sadece onları ayırsam dolduramam makinayı o yüzden cinslerine göre beyaz ya da renkli çamaşırla birlikte yıkıyorum. Çamaşır makinam ağırlığa göre su alanlardan ama şu var ki az parça atıldığı zaman gözlemledim aldığı su hiçte o kadar az değil o yüzden dolmasına dikkat ediyorum
Duşa girdiğimde su ısınana kadar beklerken altına kova koyarım boşa akmasın diye, bulaşıkları peçete ile sıyırıp atarım makinaya su israfı olmasın diye vs... susuzluktan çok korkuyorum, elektriksiz, doğalgazsız herşeysiz yaşar insan ama susuz olmaz. Bu konuyu sürekli hatırlatıp unutturmamak gerek , duyarlılığınız çok güzel sağolun

Yani benim anlamadığım da hepsi yıkanıp tertemiz olup çıkıyor 3 4 gruptan fazlası israf evet. Valla ben renk kaymasın kaçmasın diye renklileri ayırıyorum.
Beyazların içine bi tane siyah çorap kaçmış olması depresyon sebebi
Bebeğimin çamaşırlarını da yakında bizle yıkarım 7 aylık oldu.

Beyazlar, renkliler, koyu renkliler olarak 3e ayırıyorum. Bir de mümkün mertebe masa örtüsü ve mutfak havlularını ayrı yıkamaya özen gösteriyorum. perde, yorgan vs söylememe gerek yok zaten mecbur ayrı.

Evet ben de neredeyse bu kadar
Valla kirli kalsa da umursamam renkliler siyahlar beyazlar diye ayırıyorum. Beyazlar 40 derece 45 dk gerisi 30 derece 15 dk 2 yıldır böyle. Kıyafetler de cillop gibi yıpranmıyor
Ya çok az değil mi süreler bana temizlenmiyormus gibi geliyor rahatsız oluyorum

Ben 90 da yıkıyorum . Antalya’nın suyu kireçli morcukturuyor

Perdeleri 30 derecede deterjana çamaşır sodası ve rendelenmiş beyaz sabun ilave ederek yıkamanızı önerebilirim rengi dönmez o zaman. Sıkma ayarını da 400-600 arası tutun kırışmaz, ıslak asın ütülü gibi olur

Renkliler ve siyahlar 30 derecede 28 dk günlük
beyazlar pamuklu da uzun program
havlular vs kendi programlarına göre

Ben 90 da yıkıyorum . Antalya’nın suyu kireçli morcukturuyor

90 da perde mi

Sadece kırışıyor mu tüller erimedi ise cidden kaliteliler

Perde soğuk suda hadi olmadı 30 da yıkanır

Perde deterjanı alın kireç önleyici koyun kireçle karşı ama ağzı gözü bir yana gider 90 da

Ayrıca 90 da olunca kireç azalmaz ki

Evet işte bu da bir problem. Hem rengine hem cinsine göre ayırmak gerekiyor. Mesela beyaz tshirt beyaz iç çamaşırı ve beyaz pantolonun hepsini bir arada yıkayabilir miyiz? Ya da eşimin lacivert boxerını açık renkli iç çamaşırı ile yıkayamam ki ama tutup koyu renkli kotlarla falan da atamıyorum. Böyle olunca da 5 6 makine olması gerekiyor en az. Tabi bir de havlusu nevresimi var.
Bu işte henüz yeniyim nasıl yapacağımı bilemiyorum

Ben hep yarım dolu çalıştırıyorum. Sadece renkliler doluya yakın oluyor. Haftada 1 yıkıyorum ama makine 2 kisi ile dolmuyor siz nasıl dolduruyorsunuz? Makinem 8 kg bu arada. Daha uzun süre beklesek de gieyecek biseyimiz kalmıyor bu sefer

Renk ayırmıyorum ben. Siyah ya da kırmızı tişörtle beyaz tişört atabilirim. Sadece aynı gruptan olması önemli benim için. 30 derecede yıkadığınız ve kaliteli kumaşlar/boyalar tercih ettiğiniz sürece renk karışmaz. Karışacağından endişe ederseniz araya bir renk koruma mendili atabilirsiniz.

Beyazlar (uzun programda yikarim )
Açık renkler (onlarıda uzun prorada yikarim )
Koyu renkler standart programda ve yumuşatici olmadan kullanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…