Nasıl "cool" kadın olunur?

Hiç cool bir kadının cool olduğunu etrafından duyduğunu görmedim,bu tavırlar cool olmanın değil de soğuk biri olmanın bir göstergesi gibi duruyor.Cool kadınların arkadaşları da sosyal çevreleri de geniştir.Beni çekemiyooolar ya şekline bürüneceklerini de hiç sanmam.

öyle bir anlattın ki sabah güneşi sidikliye akşam güneşi güzele vururmuş diyesim geldi.. aha da dedim..

Neden çabayla "cool" olunsun ki? Mizaç meselesi. Övülecek bir şey de değil dümdüz kişilik işte.

Açılın cool kadın geldi şahsen benim cool bir insan olduğum söylenir. Sanırım sebebi de kimseyle içli dışlı olmamam. Insan seçerim önüme gelen herkesle ahbaplık kurmam, ahbaplık kurduğum kişlerle aramda da hep bir mesafem vardır. Örneğin kimse bana abuk subuk bir şaka yapamaz, özel hayatım hakkında ahkam kesemez gibi gibi. Bu özelligim herkes icin gecerlidir misal ailemle bile böyledir. Herkes durmasi gerektigi yeri bilir. Annem bile olsa şaka mayetli popoma şaplak atamaz gibi.
Bu özelliklerim bile isteye yaptığım şeyler değil, karakterim böyle. Cool olunmaz doğulur diyen kişiler de bunu kast ediyorlar sanırım. Bir de mesela hava atmayı hiç sevmem. Gittigim yerlerin, yedigim seylerin goruntusunu sosyal medyada paylasmam. Hava atan insanlardan da rahatsiz olurum. Bi gün ben italyadayken... diye baslayan sohbetlerden.. bakıınn kocam bana bunu aldı... sevgililer günü çiçeğim...seni cok seviyorum aşkım, canım kocam, iyikim tarzı mesaj kaygili paylasimları itici ve görgüsüzce bulurum. Hal böyle olunca da insanlarda gizem uyandırıyorum sanırım. Bilmiyorum işine yarar mı ama bendeki durum bu

Dick Pountain ve David Robins, cool olmanın muhalif bir tavrı simgelediğini ve köklerinin çok eskiye uzandığını söylerler. Cool kelimesi ilk önce, zenci hapishane mahkûmlarının tavır ve davranışlarını anlatmak için kullanılmıştır. Bir mahkumun cool olması demek, gardiyanların baskısına ve eziyetine umursamaz bir kayıtsızlıkla cevap vermesi demektir. Cool olmak, kendi onurunu korumak için otoriteyi görmezden gelmektir. Cool kavramı önce hapisanelerden Amerika toplumunun günlük hayatına sıçramış ve bu deyiş zamanla bütün toplumlara yaygınlaşmıştır. Cool olmanın kökeninde egemen gücün baskısına direnme vardır. Direniş şekli ise, egemen olanın baskısını kayıtsız bir tavırla yok saymaktır.

alıntıdır.

bu da amme hizmeti olsun.

öyle bir anlattın ki sabah güneşi sidikliye akşam güneşi güzele vururmuş diyesim geldi.. aha da dedim..

Ben karanlıkta ve loş ışıkta daha cool görünüyorum Noop, öğle güneşinde komşu Mürüvvet bacı, sabahları üç harfli gibi böyle göz içeri kaçmış kocam kontrol ediyor ayaklarım ters mi diye, ama akşam... Adeta bir Monica Bellucci.

Her buluştuğumuzda konunun bir şekilde benim iliskilerime geldigi, yabanci bir erkek arkadaşım var. Hakim yani benim bütün ilişki durumuma.
Bir gün bana baktııı baktıı 'sen çok Cool bir kadınsın, neden peki ilişkilerinde bu kadar desperate takiliyorsun?' Diye sordu tüm ciddiyetiyle
Resmen aydinlandim. Çocuk çok güzel bir analiz yapmisti.
Normal hayatımda Cool görünüyorum çünkü umursamıyorum. Bu arkadaşımı mesela her fazla biletim olduğunda bir yere davet etmek için arardım, 'gelemiyorum' mu dedi, hatta dört sorusta üst üste gelemiyorum mu dedi. Ben mesela 'heralde artik benimle görüşmek istemiyor' diye düşünmem, başkalarını çağırırım.
Ya da o gün bulusacagim / o hafta tatile gideceğim arkadaşım beni ekti mi(ki hep başıma gelir)
Hiç umursamam, arkadaşımla da kavga etmem. Ya yanıma birini ararım ya tek giderim gideceğim yere.
Biri benimle kavga etmek istese bile yükselmem, şöyle bakar gecerim. İstemediğim davetlere kimseyi umursamadan kolayca 'hayir' diyebilirim. Canımın istemediği hiçbir şeyi kimse bana yaptıramaz. İnsanların benim hakkımda olumsuz düşünceleri olma ihtimalini düşünmem,varsa bile beni rahatsız etmez. Eski ev arkadaşımın hakkımda yaydiklarini duymuştum ortak bir arkadaştan 'iftira atmamış en azindan. Doğru , öyle olmuştu' falan demiştim :))
Yani esas olay umursamamak bence. Kolay kolay hiçbir eş dost,aile üyesi, iş arkadaşı beni sinirlendiremez çünkü umursamam. Biri gelemeyeceğini söylerse ısrar edip ikna etmeye calismam. Ya da herkesin bir alternatifi vardır, biri bana eşlik etmezse diğerini çağırırım.
Amaaaaaaaaaaaa iş ilişkiye gelince aşırı verici bir insan oluyorum. Anane gibi meyve soyup adamın ağzına tikiyorum sevgilim benimle geçireceği az varken mesela bir akşamı başka plan yapsın. Kaçacak delik arar şerrimden.
Sevgilim turkiyedeki son iki gunundeyken bana 'sen alışveriş yapmayı sevmiyorsun, benim bir sürü şey almam lazim. istersen iş çıkışı hemen gelme, gece bulusalim' demişti.
Sen misin bunu diyen,gözlerim doldu sinirden 'zaten azıcık vaktimiz kalmış,onda da gelme diyor' diye.
Sonuç? Gittim avm'ye, o kabindeyken poşetleri taşıdım, beden beden kiyafet aradım (ki nefret ederim alışveriş yapmaktan, mağazalarda içim kıyılır. İnternetten sipariş veirirm onda bile sayfa sayfa kıyafet bakmaktan sıkılır ilk üç sayfadan bir şey seçerim). Hatta giderayak benim bebenin kartının limiti bitti son gömleklerine sponsor oldum
Oysa bu 'desperate' halinde değil de her zamanki 'cool' halimde olsam ben derdim 'avm gezmeyi sevmiyorum,sen rahatça alışverişini yap, çıkmaya vakit ararsin bulusuruz' diye :)
Bence coolluk böyle bir sey

en azından akşam giderin var o da birşey
ben sabah akşam gudubet

Coolluk neymiş anam nasıl istiyorsan öyle davran kendin ol boşveeeer gavur gavur o ney gi ben Allah in kuluyum hihihihi saka saka takipteyim yorumları merak ettimmmm

beni de kimisi cool kimisi kibirli buluyor. bence ben cooldan cok kibirliyim ama bilerek yaptigim bir sey yok aslinda ben de civil civil olmak isterdim acikcasi.

Kendi ayakları üzerinde durup dedi kodu yapmayarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…