nasıl davranacağımı bilemedim duygularım karşrık...

nursehulya

68.5..68.1....60
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2013
2.642
605
113
Arkadaşlar benim sorunum eşim ve kendi ailemle ilgili...Konuya nereden başlayacağımı bilemiyorum ve başınızı ağrıttığım için şimdiden özür diliyorum...Konu şu ailemden uzakta yaşıyorum...Ailem yılbaşından sonra istanbula gideceklerdi kardeşime kız istemek için bana sende gel dediler bende eşime danıştım gidebilirsin dedi hatta uçak biletimi bile ayarladı...Gel zaman git zaman kardeşimin evleneceği kızın ailesi kızlarını evlendirmekten vazgeçtiler fakat annemler yinede istanbula geçecekler...Bu akşam konuşurken babam bana gel ama biraz geç dönersin dedi...benim bir bebeğim var ve babam onunla daha çok vakit geçirmek istiyor...ve yurt dışından kuzenlerim gelecek istanbula onlarda çok görmek istiyorlar...Neyse işte akşam konuşurken babam kardeşimin işinin bozulduğunu söyledi ve siz dönüş tarihini uzatın dedi...Bizse uçak biletini prompsyonlu almıştık ve uzatamıyoruz dedik...Babamda dönüş biletini ben alıırm sıkıntı yok dedi...Biz bu aralar maddi sıkıntıda olduğumuz için o ödemek istedi...Eşim kardeşimin işinini bozulduğunu duyunca kamerada onlara göstermeden söylenmeye başladı...Neyse kamerayı kapattık...evde kavga koptu...Eğer kız istenmeye gidilmeyecekse benim ne işim varmış,babam nasıl bizim yerimize karar verirmiş dönüş tarihini ondan yani eşimden izin almadan karar vermiş...Neden kuzenlerim geldiği için ben dönüş tarihini ileriye atacakmışım,dönüş biletini kimin için iptal ettirecekmişim...O bunları söylerken bende dedimki sen annenle kız kardeşinden korktuğun içinmi söyleniyorsun dedim...(Çünkü yazın ailem bana yine yanımıza gel demişti beni göndermek için annesiyle kız kardeşine danıştı ne kadar onurum kırılıyor bunu yazarken gözlerim doluyor...)Benim ailem torunlarını görmek istediği zaman buraya geliyor dedi seninkilerde gelsin dedi...Biz onları yiyormuyuz dedi...Ben hiç dayımın kızı,amcamın oğluna göre plan yapmıyorum dedi (burada kuzenlerim gelecekya onlar için söylüyor bunları)..Bende dedimki ben senle evlendim diye kendi ailemi yok sayamam dedim tabi bir yandanda ağlıyorum..Bana diyorki 5yaşındaki çocuk gibi davranıyorsun diyor...
Bende dedimki bu kadar lafın üzerine asla gitmeyeceğim dedim...Dahada kavga devam etti..Kafanızı şişrdim ama sorum şu.Ben yarın aileme gelmeyeceğimi söyleyeceğim ama nasıl söylemeliyim olayı olduğu gibi anlatsammı çıkamadım işin içinden....

Yok kavgayı kesinlikle ailene söylememelisin.. Sen barışırsın ama onlar unutmazlar, üzülürler..

Bebek rahatsızlandı, çıkamam, havalar soğuk üsteler vs de geçiştir bence..

neden gitmeyecekmişsin git canım yabancı yere mi gidiyorsun git planladığın tarihte dön
nedir bu erkelerin evlenince kızın ailesini yabancı görme huyu sanki eşi ağaç kavuğundan çıktı
şimdi gitmesen istediği olacak eşinin her defasında aynı olacak

ailene söyleme tabi olanları ama ben senin yerinde olsam ailemin yanına giderdim bu senin ailen tabikide gidiceksin yanlarına çok fazla duramasan da gitmelisin bence

Beni en çok üzende yabancı gibi görmesi zaten epi topu 6 gün daha uzatacaktım toplamda 15 gün kalacatım...zaten kv ile görümceyi hiç söylemiyorum herşeye karışırma huyları var ailecek...

Son düzenleme:
Selam canım, malesef biz kadınlar evlendiğimizde ailemizin bizi bir birey olarak yetiştirdiğini, okuttuğunu, kendi ayaklarımızın üstünde durmamız için sarfettikleri çabayı unutup, eşimizin azından çıkacak bir çift söze bakar oluyoruz.
Bence sen biraz bu ilişkide çekingen kalmışsın. Yani söz hakkını kaybetmişsin. Tabi bu her durumda atar yapmak gibi değil de, haklarımızı yedirmemek, özgürlüklerimizi kısıtlamamak adına diyorum. Yani sonuçta senin ailen, tabiki hasret gideceksin.
Bence bu durumda yanlış davranmışsın. Çünkü sen eşinin vicdan azabı çekip tamam git demesini bekliyorsun ama siz bu aşamayı geçmişsiniz. Evet hala vicdan yapabilir ama biraz işin içine oyunculuk katman gerekir. Malesef erkeklere bir adım sonra olacakları göstermedikçe onlar dediklerinden vazgeçmiyor. Tabi bunlar benim düşüncelerim
Eğer şimdiye kadar ailene hiçbirşey hissettirmemek için arada kalıp idare ediyorsan ve gitmeyeceğini söylemişsen mesela gitmeme sebebini söylemekle de inceden bir tehditte bulunabilirsin. Ama tabi bunu böyle algılamayacak, işin kendi başına kalacağını farkedip karar değiştirecektir.
Bu konularda ilişkiler açısından Dr Selin Özkök Karacehennem'in tavsiyelerini çok beğeniyorum ve kadın ilişki konsunda profesyonel. Onun videolarını izleyerek de en azından birkaç konuda nasıl yol alman gerektiğini görebilirsin. Bir ilişkiyi ve bir erkeği nasıl yönlendirebileceğin konusunda çok güzel anlatımları var.
Bol şans

Teşekkür ederim çok yönlendirici olmuş cevabınız...Evet eşim kavga sırasında annenlere söyle istersen gelmeme sebebini umrumda değil diyor...Ne yapacağımı şaşırdım diyorumya ancak ağlıyorum işte...

Ben olsam giderdim dönüş tarihini uzatmayabilirsin belki ama gitmemen senin aleyhine olur. Hep sabote ediyorlar yazmışsın. Şunu bil ki eğer her seferinde gitme dedikleri zaman gitmezsen hiçbir zaman istediğin zaman gidemezsin. Bir kere o zinciri kırıp gitmen lazım diye düşünüyorum. Sende bir bireysin. Ailenin yanına gitmen kadar doğal ne var ki.

Kavga esnasında öyle demiş olabilir. Eğer babandan filan çekiniyorsa söylemeyi dene. Ne de olsa onların ailesi sizin ilişkinizin içinde sürekli. Sen sahipsiz gibi durma bence.

Bunu ilk kez yapmıyorki bana konudada bahsettiğim yazında gitmek istedim sabota ettiler ailecek çekilecek dert değil bunlar...

anlattıgınız konuya bakacak olursak eşiniz zaten size 9 gün tamam demiş... ki gayet güzel bir süre 9 gün ailenle gecırmek ıcın

eşinin dediği gibi yetmiyorsa ailene 9 gun bır ay sonra kendılerı de gelebılır kuzenlerınde aynı sekılde cok görmek ıstıyorlarsa gelebılırler evıne..

görmeyı cok ısterım demek anca laftadır....

eşin emrıvakı olmasına bozulmuş siz kamerayı kapattıgınızda tamam kızma ben bır bahane bulurum tarıhler oldugu gıbı kalsın anlastıgımız gibi gidip gelirim deseydınız sakınce hadı gel anlasalım deseydınız bence kabul ederdı ...

tartısma cıkınca uzlasamamıssınız...

Tamam söylediğiniz doğruda madem kız istenmeyecek sizin ne işiniz var diyor yani o 9 gün bile çok geldi...

bence gıt zaten bılet alınmıs gıtsende yanacak gıtmesende belırledıgınız tarıhte de don bencede bu ılk olur da son olmaz bundan sonra bu taktıgı kullanır hem aılen onlar senın onlarda senı ozluyo torunlarını ozluyo onlarada hak ver aılen hıc gelmıyomu sıze ?

esıne ayrı gıcık oldum cunku aynısından bendede var herseyı babasına sorar de kı umrunda mı tabı kı degıl daha once de yazmıstım benım kp den ızın almam gerekıyomus kusura bakmayın ben kocamdan ızın alırım dedım kı onada ızın gıbı degıl ben aılemı ozledım gıdıp gormek ıstıyorum derım o da tamam gıt gor der benden sonra babasına yıne sorar gıdecekmıs ozlemıs falan dıye ama o ne cevap verır bılmıyorum gıtme dese de gıderım onlar benım aılem kı kp bana karısamaz. sende fazla yuz verme gorumcen ıstemıyo dıye aılenın sucu ne kı onları hem kendınden hem torunlarından mahrum bırakacaksın. ailend bu bahaneye ınanmaz bence sorun oldugunu bellı etme huzursuz olmasınlar ama gıt bıletının kesım tarıhınde don babana da dersın baba gıdeyım sımdı esımde orada yanlız ıcım rahat degıl evım ne halde bılmıyorum falan bu sekılde babanın da bısey dıyecegını zannetmıyorum ama gıtmezsen hem senın ıcın hem aılen ıcın kotu olur gıbı gelıyo bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…