Nasıl davranacağımı şaşırdım...

maviduvar1

Ben beni bıraktığımda, sen beni bırakma ya' Rab...
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2009
14.383
24.220
398
nasıl anlatayım bilmiyorum. işyerimde tam 11 senedir çalışıyorum. biz 4 kişi aynı anda girdik. bizden önce yaklaşık 6 yıl önce giren 7 kişi daha var. hepsi aynı yaştalar. zamanında aynı evi paylaşmışlar. bizden 5 sene sonra da 4 tane bayan girdi.bu bayanların hepsi bekar. ikisi ev arkadaşı falan. ama yaşları bana çok yakın. patronumuz 17 senedir bu işin başında. 7 kişilik benden büyük grupla sıkı fıkı. hep onların menfaatine çalışıyor. gidip onlarla alakalı bir durumu anlatsan bile herkesten daha dedikoducu olduğu için hemen yetiştiriyor. sonra bizim 4 kişilik ekipten ilk ben yüksekelerk o 7 kişinin üstüne geçtim. işte tam orda problemler başladı. biz dördümüz de 2 si yıllardır çok samimi. diğer 1 kişiyle de ben pek görüşmem. neyse ben benden sonra giren 4 kişiyle samimi olmaya başladım. öğlenleri falan beraber yemeğe gidiyorduk. ama son zamanlarda sanki benimle bir arada görünmekten çekiniyorlarmış gibi gelmeye başladı. düşündüm yemeğe beraber çıktığım süre de zaten hep ben aramışım onlşarı yemek vaktinde. hiç onlar beni arayıp hadi yemeğe dememiş. ben de son zamanlrad kendimi çekmeye başladım. baktım umurlarında değilim. 4 ü toplanıp gidiyorlar. ben akıllarına bile gelmiyorum. yada biryere gidilecek. giderken haber verin diyorum. neden se hepsi birden beni unutuyorlar. büyük ihtimalle kendilerinden önce yükseldiğim o 7 kişi benimle ilgili atıp tutuyor. bu konuyu o kadar çok kafaya takıyorum ki artık hiç çalışamıyorum. sürekli kim kimin odasında, onu takip ediyorum. işe gitmek istemiyorum. sanki bütün odalarda ben konuşuluyorum gibi geliyor. bu sıkıntıları eve de yansıtmaya başladım. evde de işte de hiç huzurm yok.
size şunu sormak istiyorum. bu 4 kzıa bundan sonra nasıl davranmalıyım. tamamen kesmek istemiyorum. ama bilsinler birşeylere kırıldığımı, üzüldüğümü. ne olur akıl verin. hayatım rsemen bir zindana döndü.

iş yerleri ve problemler..çoğu da çalışanlarla ilgili oluyo sorunların..cnm bence iş yerinde huzur çok önemli madem o 7 kişi senle bozuk elinde 4 kişilik grup kalıyo..hepsiyle soğuk olman senin işine gelmez...çünkü konuştuğun kimse olmazsa daha çok soğursun işten ve hergün işe gitmek işkence haline gelir...onun için bağlarını koparma 4 kişilik grupla ..bana sorarsan açık açık konuş onlarla..niye böyle davrandıklarını sor...altta yatan sebebi öğren ona göre davran..haa bu arada baktın ki onları dolduran birileri yok çekememezlikten öle davranıyorlar..o zaman mesafeni koy...hiç bişeyi düşnme kim kiminle hangi odada ne yaparsa yapsın işine bak sen..mrb mrb...

ya kızlar o kadar kişi okumuş. sadece bir kişi cevap yazmış. fikirlerinize çok ihtiyacım var. bugün cumartesi ve ben tüm günümü işi düşünerek geçirdim. yarın da büyük ihtimalle ertesi gün iş olduğu için gergin olacağım. bu durum benim bütün hayatımı etkiliyor. yok mu aranızda bir fikri olan. psikoloğa gitmeyi bile düşünüyorum.

canım o dört kişi içinden en düzgün karakterde olduğunu düşündüğün birini seç ve her şeyi açık açık sor bence. aynı zamanda böyle teknik konularda aslında gruplaşmamak çok daha iyidir. sen bir süre yalnız takılırsın sonra o gruptan birileri illa ki sorun yaşar ve dönüp dolaşıp gelecekleri kişi yine sen olursun. bu durum çok da uzun sürmez yani merak etme, buna takılma. sen hiçbir şey olmamış gibi davran, yemeğe bile kendin çık bu belki seni biraz sıkıntıya sokar ama güçlü olmaya çalışmak için bunu yaptığını tekrarla kendine, iyi gelecektir. ...

İş deneyimim yok.Ama bir iki stajdan ve çevremden duyduğum kadarıyla şu net ki;işyerinde kimseye güven olmaz kimseyle sıkı fıkı olunmamalı.
Gruplaşmalar da dahil buna.
İşinize yoğunlaşın ve herkesle eşit mesafede olun derim ben.

onlardan biriyle açık açık konuşsam hemen diğerlerine yetiştiriri ve yok canım sen yanlış anlamışsın der. eminim bundan. şunlar senin hakkında konuşuyor da biz senden uzak durmak istiyoruz demezler. ben şimdi dengeli şek,ilde tepki göstermek istiyorum ama o kapıları da çarparak çıkmak istemiyorum. belki bir gün çalmam gerekebilir. resmen hayatım zindana döndü. dün h,ç dışarı çıkmadım. eşim de kızıyor artık. kös kös evden çıkmıyorsun diye. psikoloğa falan mı gitsem acaba.

Back
X