• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl Davranacağımı Şaşırdım... :(

"Askerlik psikolojisi" demişsiniz konu sahibesi arkadaşım da...
Tamam psikolojisi kötü diyelim ve görmezden gelelim.
Siz regl olduğunuz bir dönem,konu bu tür şeylerden açılırsa sevgilinize "sen kimsin ki?" diyin,bakalım tepkisi ne olacak?
O da "ayy yazık sevgilimin regl dönemi,siniri bu yüzden,ne yapsam?" diye mi düşünür sizce?

evet çok haklısın ama kızlar erkekler gibi degil ki

ama bu aklıma yattı aynısını deneyecem

Siz ileriye dönük planlar yapiyosunuz ama sevgiliniz hic o modda degil... 4 yillik 6 yillik emek falan var deyimlerinide cok sacma buluyorum, tamam az zaman degil ama ne yani 4 yilimi heba etmeyim diye önümdeki 40 yilimi heba edeyim... Öncelikle Erkeklerin, ister Nisanliniz olsun ister Esiniz ister Sevgiliniz, sizinle bu sekil konusmasina izin vermeyin.... Onlar sokaga cikmaniza giyiminize falan karissin ama sizin bi söz hakkiniz olmasin... Oh ne alaaaa... Bu kadarr yüceltmeyin bu Erkekleri...

Dün akşam sevgilimle tartıştık sizinde fikirlerinizi almak istiyorum..

biz 4 yıldır çıkıyıoruz.. askere gitmeden önce kendi ailesini hiç sevmezdi..
ama askerden sonra benimde desteğimle ailesiyle arasını düzeltti..
şimdi sevgilim fethiyede babası ile birlikte çalışıyor..

oldukça iyi bir maaş alıyor.. ve 1 sene sonra söz nişan düşünüyoruz..
ben dedim ki biraz para biriktir kendini toparla ilerisi i
için zorluk çekme..

o da bana sen kimsin de bana bunları diyorsun dedi ve önce anneme ev kardeşime dükkan almadan kendi geleceğimi düşünemem öncelikle onları tıoparlamam lazım dedi..

daha sonra bana bir ev olsun çatısı bile olmasın ama içinde huzur olsun dedi..

sanki ben onu bu konuşmayla huzursuz mu ettim de böyle dedi sadece bizim geleceğimiz için kıyıya biraz para koy birikim olsun demek istemiştim demez olaydım..

çok üzüldüm sizce ne yapmalıyım nasıl davrabnmalıyım..

(askerden geldiği için o psikolojiyi de ele alalalım arkadaşlar 1,5 aydır askerden geldi..)

güzel yorumlarınızı bekliyorum bana bir akıl verin....:14::14::14::14::14::14::14::14::14:

Üzgünüm arkadaşım ama "sen kimsin" lafını okuduktan sonra diyebileceğim tek şey..
Bu iş olmaz...

bir konuda fikrini söylediğin için sen kimsin ki demiş..hayatımda söz hakkın yok demiş yani.çok ağır bir laf.asker değil ne psikolojisi olursa olsun,buna bahane olamaz.bu lafı yutabilirseniz devam edin,ama kişiliğinizden çok ödün vermiş olursunuz.

Sen kimsin dediği an kaybetti bana kalırsa.
Yine de devam etmek istiyorsan,biraz yalnız bırak,yaptığı hatayı anlasın.Ha,bu yalnız bırakma döneminde sana hiç bir dönüş vs bişey yapmazsa,işte o zaman o işin boyutu biraz daha değişik olabilir.Anladığım kadarıyla aynı şehirde de değilsiniz?
Onun dışında özür dilerse,mantıklı bir şekilde izah et durumu.Bence o kırıcı olmuş ve onun sana adım atması lazım:7:

"Sen kimsin" dirke ayrılık sebebidir. Ayrılın diyemem ama tribin kralını atmanız gerekiyor yoksa cidden kim olduğunuzu sorgulamanız lazım.

Bu adamın evlenesi yok bence. Baksana şunu bunu yapayım da evleniriz diyor 4 yıl geçmiş işi gücü var askerlik bitmiş daha neyi bekliyor. Ev alır başka şey çıkar. Saçma bahaneler.

Verilen emekler

Sürekli alttan almanız

Anlayışlı kadın, askerden yeni gelmiş erkek

Tüm anlayış ve emeğinizin karşılığını almışsınız SEN KİMSİN sözüyle

Bu cümle aynı zamanda yapacaklarının da habercisidir, giden 4 yıl olsun kalan ömründen kıymeti değil, adamın kumaşı belli

bende öyle düşünüyorum zaten ama onu bu huyundan nasıl vazgeçire bilirim nasıl düzelte bilirim hep böyle yapıyor sonrada dönüp özür diliyor öküz:20:

tatlı dil herzaman yılanı deliğinden çıkarır biraz da duygu sömürüsü sanırım işe yarar :)) ama arkadaşlarında da dediği gibi sürekli bu tarz sözler duyucaksan yol yakınken dönmekte lazım gelebilir.

Sizin yerinizde olsam bir sure hic aramam hatta tlfnlarina da cevap vermem,ki isin ciddiyetini anlasin.bikac gun sonra aradiginda ona "bikac gundur dusunuyorum,konusmamiz lazim"derim.Sonra da alip karsima konusurum."Evlilik sence ne demek ?"diye sorarim.Sonra da kendi beklentilerimi anlatirim."bence evlilik demek her karari birlikte vermek,hayatini,namusunu,serefini,malini mulkunu,omrunu paylasmak demek benim icin.Bence bir kadin evlendigi andan itibaren annesinin kizi olmaktan cok kocasinin karisi olmali.Ve bir erkek de babasinin oglu olmaktan cok,koca olmadi.artik asil ailesinin kendisi oldugunun farkinda olmali" derim."bu benim dusuncem,ben ileride boyle bir es olacagim ve kendi esimin de boyle olmasini beklerim" derim."eger sen farkli dusunuyorsan simdiden soyle ileride uzulecegimize bugun uzulelim" derim.Tavrim cok net ve kesin olur.Hatta birkac gun dusun istersen evlilikten ne bekledigini derim.Baktim ileride beni uzecek,ona gore de yoluma giderim.Yok gonlunu almakmis yok yumusak konusmakmis.Ciftler evlilikten beklentilerini bastan acikca konusmali ve uyusmuyorlarsa hic baslamadan gule gule demeyi bilmeli bence

Dün akşam sevgilimle tartıştık sizinde fikirlerinizi almak istiyorum..

biz 4 yıldır çıkıyıoruz.. askere gitmeden önce kendi ailesini hiç sevmezdi..
ama askerden sonra benimde desteğimle ailesiyle arasını düzeltti..
şimdi sevgilim fethiyede babası ile birlikte çalışıyor..

oldukça iyi bir maaş alıyor.. ve 1 sene sonra söz nişan düşünüyoruz..
ben dedim ki biraz para biriktir kendini toparla ilerisi i
için zorluk çekme..

o da bana sen kimsin de bana bunları diyorsun dedi ve önce anneme ev kardeşime dükkan almadan kendi geleceğimi düşünemem öncelikle onları tıoparlamam lazım dedi..

daha sonra bana bir ev olsun çatısı bile olmasın ama içinde huzur olsun dedi..

sanki ben onu bu konuşmayla huzursuz mu ettim de böyle dedi sadece bizim geleceğimiz için kıyıya biraz para koy birikim olsun demek istemiştim demez olaydım..

çok üzüldüm sizce ne yapmalıyım nasıl davrabnmalıyım..

(askerden geldiği için o psikolojiyi de ele alalalım arkadaşlar 1,5 aydır askerden geldi..)

güzel yorumlarınızı bekliyorum bana bir akıl verin....:14::14::14::14::14::14::14::14::14:

bnce cevabı mantıklı aılesını dusunmesınde nasıl bır sıkıntı olabılır kı oncelık aılemın demıs onların hayatnı garantıye almadan da evlenmeyeceksınız anladıgım kadarıyla ki yine bu dogru sadece sen kım oluyorsun sozu bıraz sert olmus fakat senın o ankı tavrın soyleme tarzın ses tonunda onemlı sert sakın ve tatlı dılle soyledıysen boyle bırsey soylemesı cok yersız!!!

"4sene..... sen kimsin dedi.... dedi ... dedi"

yazdıklarınızda sadece bunu okumuşum gibi hissettim.

o bunu diyince siz ne tepki verdiniz (mi) ? onu yazmamışsınız çok merak ettim. hatasını anlaması için ne dediniz ne yaptınız?

bnce cevabı mantıklı aılesını dusunmesınde nasıl bır sıkıntı olabılır kı oncelık aılemın demıs onların hayatnı garantıye almadan da evlenmeyeceksınız anladıgım kadarıyla ki yine bu dogru sadece sen kım oluyorsun sozu bıraz sert olmus fakat senın o ankı tavrın soyleme tarzın ses tonunda onemlı sert sakın ve tatlı dılle soyledıysen boyle bırsey soylemesı cok yersız!!!

söyleyiş tarzımda sert yada kaba hiç bişey yoktu babası uzun zamandır gurbet bende ailenden önce kendini topla dedim baban zaten onların başlarında orayı o toplayabilir dedim sorun bu işte aslında çok abarttı o lafı hiç haketmedim bile

"4sene..... sen kimsin dedi.... dedi ... dedi"

yazdıklarınızda sadece bunu okumuşum gibi hissettim.

o bunu diyince siz ne tepki verdiniz (mi) ? onu yazmamışsınız çok merak ettim. hatasını anlaması için ne dediniz ne yaptınız?

o lafı duyunca başta tepki veremedim o konuştu konuştu sonra yattı ama bugün her şeyi söyledim ona ve özür dilettim.

arkadaşlar hep ayrıl demiş o kadar kolay degil ki hemen bi lafına ayrılmak. iyi ozaman her kötü lafına ayrılalım o zaman bu ilişki olmaz ki bi kere böyle sevgi olmaz..

söyleyiş tarzımda sert yada kaba hiç bişey yoktu babası uzun zamandır gurbet bende ailenden önce kendini topla dedim baban zaten onların başlarında orayı o toplayabilir dedim sorun bu işte aslında çok abarttı o lafı hiç haketmedim bile

canım erkekler annelerıne cok duskun olurlar koruma ıcgudusu dıyelım babasıda onların basında olabılır ama belkı babasınada yuk bınsın ıstemıyordur.sozu yanlıs ama ınsanlar bazen kendı dusuncelerıne ters dusunce dusuncelerde sınırlenırler ve gereksız sınır gosterırler ki bnce o sozde oylesıne soylenmıs bı soz bnce takılmamalısın bır anlık sınırle herkes bzen kırıcı olabılıyor. Baktın tekrar aynı sekılde bırseyler soyluyor ozamn sıkıntını dıle getırırsın.amaa suan kafana bıle takmaa derım

canım erkekler annelerıne cok duskun olurlar koruma ıcgudusu dıyelım babasıda onların basında olabılır ama belkı babasınada yuk bınsın ıstemıyordur.sozu yanlıs ama ınsanlar bazen kendı dusuncelerıne ters dusunce dusuncelerde sınırlenırler ve gereksız sınır gosterırler ki bnce o sozde oylesıne soylenmıs bı soz bnce takılmamalısın bır anlık sınırle herkes bzen kırıcı olabılıyor. Baktın tekrar aynı sekılde bırseyler soyluyor ozamn sıkıntını dıle getırırsın.amaa suan kafana bıle takmaa derım

çok teşekkür ederim içimi rahatlattın gerçekten... zaten hatasını anladı ve özür diledi

kendiside yaptıgının farkında hata yaptım özür dilerim her şeyi düzeltecem söz veriyorum dedi zaten öyle bi düşüncesi olsa bunları demez diye düşünüyorum ..:17:

çok teşekkür ederim içimi rahatlattın gerçekten... zaten hatasını anladı ve özür diledi

kendiside yaptıgının farkında hata yaptım özür dilerim her şeyi düzeltecem söz veriyorum dedi zaten öyle bi düşüncesi olsa bunları demez diye düşünüyorum ..:17:

Yani bak hatasını da anlayıp ozrunu dılemıs bncee hıc takılma dedıgım gıbı herkes bı kızgnlık anında kırıcı olabılıyor ınsanız sonucta ve malesf dılın kemıgı yok hıc dusunmedıgımız seylerı bıle soyleyebılıyoruz sendee hıcc uzatma bos yere bozulmasın aranızzz :)

Yani bak hatasını da anlayıp ozrunu dılemıs bncee hıc takılma dedıgım gıbı herkes bı kızgnlık anında kırıcı olabılıyor ınsanız sonucta ve malesf dılın kemıgı yok hıc dusunmedıgımız seylerı bıle soyleyebılıyoruz sendee hıcc uzatma bos yere bozulmasın aranızzz :)

gerçekten teşekkür ederim çok şükür düzene girdi dediğin gibi evet bir anla oldu sonra çok pişman oldu ama her şeye ragmen çok seviyorum onu hatalar olsa bile de..:1::1::1::1::1:.

o lafı duyunca başta tepki veremedim o konuştu konuştu sonra yattı ama bugün her şeyi söyledim ona ve özür dilettim.

arkadaşlar hep ayrıl demiş o kadar kolay degil ki hemen bi lafına ayrılmak. iyi ozaman her kötü lafına ayrılalım o zaman bu ilişki olmaz ki bi kere böyle sevgi olmaz..

kırılmış ama tek söze köprüleri yakmak yerine hatasını anlaması için beklemişsiniz.
siz konusmadıkça o saydırmıs, sanki suçluluktan susmuşsunuz da...
özür diletmeniz iyi olmuş ama 2.yi tekrarlayıp agzına geleni soylemesini alıskanlık haline getirmesine izin vermeyin, haddini bilsin,
siz 4yıl emek verecek her seyi paylasacaksınız ve birikim yapalım diyince sen kimsin diyecek,

devam edip etmemek sizin kararınız, ben de hemen ayrılmazdım cunku ayrılıp barısmaların geri dönüşü yoktur bende. ama tekrar muhabbetli olmadan önce o lafı tabiri caizse yedirirdim ona.
askerlik psikolojisi diye de cok alttan almayın, belli ki siz iyi davrandıkca o yüz bulmuş.

ailesine destek olmak istemesi vs bunlar güzel şeyler ama once size karsı uslubunu düzeltmeli.
biraz mesafeli durun, özür sonrası da gönlünüzü kazanmak icin azıcık ugraşsın sonra birikime başlar artık ;)

Back
X