- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
Bir gün evine gittim konuşalım anlaşalım diye yok imkanı yok ağlaya ağlaya geri geldim evime yani konuşup anlasamiyorum bahane bunlar deyip üste çıkılıyor elimde yapacak birşey kalmıyorSen sus ne demek ya...
Siz çok pasif kalmışsınız.
Herkim olursa olsun bu derece üzerinizde dominant olmasına izin vermeyin. Bildirin haddini gitsin. Küsersede küssün.
Ama gördüğüm kadarıyla siz karışmamak derdindesiniz, çözüm aramıyorsunuz, sadece sorundan uzak durmak istiyorsunuz.
Açık söyleyim bu şekilde davranan görümce olsaydı burada linç edilirdi.
Yapılacak çok şey var aslında. Madem konuşarak anlaşılmıyor sizde tavrınızı koyun. Örneğin hayatıma karışmayın, haddinizide aşmayın deyin olsun bitsin. Bir daha kocam hakkında konuşmayacaksınız diyin. Unutmayın, siz kendinize saygı duyduracaksınız, yoksa hiçkimse kendi kendine size saygı duymaz.Bir gün evine gittim konuşalım anlaşalım diye yok imkanı yok ağlaya ağlaya geri geldim evime yani konuşup anlasamiyorum bahane bunlar deyip üste çıkılıyor elimde yapacak birşey kalmıyor
Kardeşim olduğu için aile içinde de huzur iyice kaçmasın dedim sonuçta tatillerde annemlerde aynı evde kalıyoruz kuskus olmaz dedim ama haklı bile olsa laf getirmesine dayanamaz hale geldim teşekkürler zaman ayırdınız içinYapılacak çok şey var aslında. Madem konuşarak anlaşılmıyor sizde tavrınızı koyun. Örneğin hayatıma karışmayın, haddinizide aşmayın deyin olsun bitsin. Bir daha kocam hakkında konuşmayacaksınız diyin. Unutmayın, siz kendinize saygı duyduracaksınız, yoksa hiçkimse kendi kendine size saygı duymaz.
ÜzgünümOlayı değilde harfleri büyütmüşsün
Kör oldum sayende
Aile içinde huzur kaçmasın dedin ama bak senin kendi ailende huzur kalmadı. Annende kalırkende bırak o düşünsün, sen orada huzur kaçmasın diye kendini ezdireceksen yemişim öyle huzuru...Kardeşim olduğu için aile içinde de huzur iyice kaçmasın dedim sonuçta tatillerde annemlerde aynı evde kalıyoruz kuskus olmaz dedim ama haklı bile olsa laf getirmesine dayanamaz hale geldim teşekkürler zaman ayırdınız için
O nasıl çirkin bir cümle. Kardeşinin kocasında neden gözü olsun.Ben de ablayım yanlış anlamayın ama. Evlenmeden önce bile bu kadar tepki göstermesi yok onu yaptı bunu yaptı demesi sürekli size yetiştirmesi siz tepki verince de beni böyle gösteriyorsun deyip olaydan çıkmaya çalışması vs. Bana acaba ablanızın eşinizde gözü mü var dedirtti. Yani her abla kardeşi iyi olsun ister ama anladığım kadarıyla eften püften şeyleri bile size anlatıyor çünkü biliyor ki kavga edeceksiniz. Aldatma olur kumar olur anlarım. Yani benim aklıma başka bir şey gelmiyor. Tabi hatanın büyüğü sizde 3.kişinin lafıyla hareket etmemeniz gerek ablanız bile olsa.
Evlilik iki kişi arasında olduğunun farkındamısın ? Ablanın ağzıyla iş yapma evlikte üçüncü kişi kim olurla olsun hep kavga sebebi olur. Eğer eşinin bir hatası olduğunu düsünuyorsan konuş ve ablana karışmasına gerek olmadığını söyle bence ayrıca ben senin yerinde olsam ablam dahi olsa eşime kimsenin laf söylemesini istemem söyletmemde zaten biri birsey derse şaka ile karışık niye öyle diyon kocama ben laf söyletmem falan gibi şeyler der hiç umusamadan geçerim eger bi sıkıntı varsa bunu ben konuşurum kendi düsuncem ve kendi fikirlerimle.
Aynı şeyi eşin yapsa nasıl hissedersin ?
Başkasının ağzı ile gelip kavga çıkarsa ?
Bir abla kardeşini neden kıskansın ? Başka bir sebep vardır.gerçekten kocanızın kötü ama sizin göremediğiniz özellikleri vardır. Açık açık konuşun ablanızla.
Bir abla kardeşini neden kıskansın ? Başka bir sebep vardır.gerçekten kocanızın kötü ama sizin göremediğiniz özellikleri vardır. Açık açık konuşun ablanızla.
O nasıl çirkin bir cümle. Kardeşinin kocasında neden gözü olsun.
Karşılaştıklarında olan olaylar zaten direk açık bulmak için baktıkları için bulmasi zor değil eşimde gayet açık gider bulur yapacak birşey teşekkürler ama dediğiniz gibi bende de hata var o benim eşimi söylüyorsa ben de onunkini söylemem gerekti belki ama o da bana yakismazdi sadece bir kez o eşim hakkında söylenirken eniştem bana bağırdı haberin var mı dedim o yapmaz öyle şey kesinlikle inanmam dedi ondan sonrada o anlattı ben dinler oldumAblaniz esinizin her yaptığını ettiğini nerden biliyor? Ikincisi: Ablaniz evliliginize bu kadar müdahale edebiliyorsa suçu ilk kendinizde arayın. Annemin evinde beraber kalıyoruz bahane olmasın.
Aslında eşimi ilk başlarda hep korurdum hatalı olduğunu bildiğinde bile ama eşim ailesi için beni o kadar hiçe saydi ki hatta daha ilerisine bile gitti sürekli onun ailesinin günah keçisi oldum dedim madem öyle bundan sonra ne derlerse sen nasıl beni yok ediyorsun ben de sana aynısıni yapcam ondan bu davranışimEvlilik iki kişi arasında olduğunun farkındamısın ? Ablanın ağzıyla iş yapma evlikte üçüncü kişi kim olurla olsun hep kavga sebebi olur. Eğer eşinin bir hatası olduğunu düsünuyorsan konuş ve ablana karışmasına gerek olmadığını söyle bence ayrıca ben senin yerinde olsam ablam dahi olsa eşime kimsenin laf söylemesini istemem söyletmemde zaten biri birsey derse şaka ile karışık niye öyle diyon kocama ben laf söyletmem falan gibi şeyler der hiç umusamadan geçerim eger bi sıkıntı varsa bunu ben konuşurum kendi düsuncem ve kendi fikirlerimle.
Aynı şeyi eşin yapsa nasıl hissedersin ?
Başkasının ağzı ile gelip kavga çıkarsa ?
Mesela ben doğum yaptığımda ablam bu evde bekar kızlar var dedi esin kalmasın bu evde gitsin tamam dedim çocuğum mideden beslenmesine rağmen eşimi gönderdim kendi doğum yaptı kendi eşi kaldı annemlerde hatta kardeşlerim kapıları çalmadan evde geziyor rahatsiz oluyoruz demesine rağmen 1 haftadan fazla kaldı kimse ona biz rahatsız oluyoruz demedi sadece kendi kendilerine söylediler bana gelince uygun değil diyen ablam kendine sıra gelince uygun olduBir abla kardeşini neden kıskansın ? Başka bir sebep vardır.gerçekten kocanızın kötü ama sizin göremediğiniz özellikleri vardır. Açık açık konuşun ablanızla.
Yani adamın aslında tek suçu kendi kararlarını veremeyen başkasının etkisi altında yaşayan bir eşe ve fitne fucur bir baldıza sahip olması?
Eşinin yerinde olsam seni anında boşar, o kardeşine haddini bildirir, ve bir daha senin sülalenin yüzüne bile bakmazdım.
Kusura bakma ağır oldu biliyorum ama doğru olan bu ve bunu sende biliyorsun.
Sadece ablam kısmını anlattığım için bu böyle gelmiş olabilir eşimin bana yaşattıkları durmadan agladigimi cocugumun tedavisini evde ben yaparken bana nasil davrandigini cocuk midesinde hortumla 5 aylikken annem cocuk gorecek sen gelme deyip babasini 4 saatlik yoldan getirip bebegimi benden goturmeye calisan adam mi alkis aldi hemde annesi psikilojik ilac alip kriz geciren biri iken annesi için beni düşünmeden sağa sola fırlatan annem hep haklıdır diyen adamın yaptıklarını anlatmam için ayrı bir post açmam gerek o zamanda bu alkışı tutar misiniz bilemicem ama yaşadıklarımı düşünüp de şu yazi ve tutulan alkış canımı acıttı
Çirkin bişey tabiki ama ablanın yaptığı şeyler hiç mantıklı değil yani bariz bir hata yapmıyor eşi anladığım kadarıyla sudan sebepler abla niye kardeşinin kocasının verdiği cevaplara kadar takip edip bunu demedi bunu yapmadı diyor. O kadar şey duyuyoruz görüyoruz ki olmaz diyemiyorum. Ben kendi kocamın nereye ne cevap verdiğiyle bile ilgilenmiyorum kardeşimin kocasıyla niye ilgileneyim yani belli bir yanlışı olur uyarırırm ama geri kalanı beni ilgilendirmez kiO nasıl çirkin bir cümle. Kardeşinin kocasında neden gözü olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?