Nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum, sinirlerim çok bozuluyor

samanthaa

Guru
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
605
95
298
İstanbul
Merhaba,

Üniversite mezunuyum, sonra tekrar bir eğitim aldım ama henüz işe giremedim. Benimle birlikte mezun olan bir kız var. Diğer öğrenciler erkek olduğundan bir tek bu kız arkadaşla samimi olduk. Fakat çok sinsi, çok hırslı. Samimi olmak adı altında sürekli beni ezmeye, küçük görmeye çalışıyor.

Mail atıyor, arıyor işteyim çok mutluyum çok memnunum. Yazık sana ne yapıyorsun ki evde ayy çok sıkıcı vs. Yüzyüze görüşmek bile istemiyorum her seferinde bir bahane bulup atlatmaya çalışıyorum.

Bana bu davranışlarından çok sıkıldım. Her görüştüğümüzde moralim sıfıra iniyor. Ne diyeceğimi nasıl davranacağımı bilmiyorum. Çok moralimi bozuyor.

Konu içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Görüşme yav. Iyyy en sinir olduğum tip. Bi kaşık suda boğasım gelir.
Cevap falan verme mailine, çağrılarına.

İşim vardı unuttum de. ayrıca senin evde olduğunu ne bilsin, arkadaşlarla sohbet ediyoduk falan de. Mala bak ona mı kalmış senin yaşantın:19:

Görüşme yav. Iyyy en sinir olduğum tip. Bi kaşık suda boğasım gelir.
Cevap falan verme mailine, çağrılarına.

İşim vardı unuttum de. ayrıca senin evde olduğunu ne bilsin, arkadaşlarla sohbet ediyoduk falan de. Mala bak ona mı kalmış senin yaşantın:19:

Ya her laftan bir şeyler çıkarıyor. Sürekli laf sokma derdinde. Evlendim eşime evliliğime alışmaya çalışıyorum bu dönemde. Ay sen ev hanımı oldun yemek yapıyorsun hahahaha deyip duruyor sinirim bozulmasın da ne olsun.

İş başvurusu yapıyor musun gerçi yapsan da iş yok bu ara yazık valla deyip duruyor az önce aradı tepem attı. Aklıma diyecek laf da gelmiyor ki. Sinsi olamıyorum onun gibi.

Ya her laftan bir şeyler çıkarıyor. Sürekli laf sokma derdinde. Evlendim eşime evliliğime alışmaya çalışıyorum bu dönemde. Ay sen ev hanımı oldun yemek yapıyorsun hahahaha deyip duruyor sinirim bozulmasın da ne olsun.

İş başvurusu yapıyor musun gerçi yapsan da iş yok bu ara yazık valla deyip duruyor az önce aradı tepem attı. Aklıma diyecek laf da gelmiyor ki. Sinsi olamıyorum onun gibi.

Ay tam dayaklık:27: Çakı çakıverecen suratına:47:

Hiç görüşme boşver. Faydasız insanlarla boşuna zaman kaybı yapma kendine.

Ortak tanıdığımız insan çok, başkalarının yanında da benim üstümden beni ezerek kendini yüceltip hava atıyor. Delirtecek beni.

Aslında bu tarz insanların kendilerine bile itiraf edemedikleri eziklikleri olduğu için, başkalarına böyle davranıp ezmeye çalışıyolar.
Zavallılar, farkında değiller.
Kadın erkek ilişkileri diye bi psikoloji kitabı okumuştum, orda yazıyodu ''küçük insanların büyük gururları olur'' diye.

Aslında acınacak haldeler çünkü insanlıktan bi haberler:31:

Evet çok haklısınız. Ama ağzının payını da vermek lazım. Öyle entrikacı ki benim ona laf yetiştirmek için önceden çalışıp demem lazım ona cevap yetiştiremiyorum maşallah cadı gibi.

''işte ben de kocacığımla o sahil senin bu otel benim gezmekten iş aramaya vaktim olmuyor.zaten gerek de duymuyorum'' falan deyin siz de.sen orda çalışırken ben geziyorum ayağı yapın siz de.ezikle ezik olunmaz ama ara sıra lazım.bak bakalım kim kuduruyor o zaman ;)

Evet çok haklısınız. Ama ağzının payını da vermek lazım. Öyle entrikacı ki benim ona laf yetiştirmek için önceden çalışıp demem lazım ona cevap yetiştiremiyorum maşallah cadı gibi.

Anlayabiliyorum seni :31: Onun eksik olduğu bi yanı yok mu, ordan dem vursanız?

Görüşmek istemiyorsan, tavırları seni rahatsız ediyorsa, o zaman neden hala görüşüyorsun ve kendini kötü hissetmeni sağlıyorsun anlamıyorum. Maillerine cevap verme, telefonlarını açma, tanıdık bir ortamda karşılaştığınızda onun tavırlarından rahatsız olduğunu hissettir, eğer şartlar itibariyle muhakkak karşına çıkıyorsa mesafe koy. Yani neden seni ezip senin üzerinden prim yapmasına izin veriyorsun ki, ayrıca bir işinin olması onu pek de ayrıcalıklı yapmaz. Sonuçta arayıp soran iletişimi koparmayan kişi o, bir şekilde senin işinin olmamasından dolayı bundan tatmin sağlayan ve kendini seninle bir yarışa sokan da o.
Yeni evlenmişsin ne güzel, bence o hatuna hiç takılma, evliliğinin ve hayatının tadına çıkar, tadını ve keyfini kaçıran insanları da hayatından çıkar, benim nacizane tavsiyem bu.

bir daha aradığında aç kahkalarla konuş, çok mutluyum eşim mükemmel bir insan, harika bir iş buldum, evimizi değiştirdik birde hizmetçi tuttu eşim birde evde yorulmamı istemiyor, ayy canım ya şu anda çok meşgulüm ben seni ararım sonra de ve kapat telefonu ve o telefonu o aradğında sakın açma :1::1:

bir daha aradığında aç kahkalarla konuş, çok mutluyum eşim mükemmel bir insan, harika bir iş buldum, evimizi değiştirdik birde hizmetçi tuttu eşim birde evde yorulmamı istemiyor, ayy canım ya şu anda çok meşgulüm ben seni ararım sonra de ve kapat telefonu ve o telefonu o aradğında sakın açma :1::1:

Evet iyiymiş bu dedikleriniz ama biraz fazla olur sanırım :)

Bu arkadaşınızla illa görüşmek zorunda mısınız mutlaka hayatınızda olması gereken bir kişi mi açmayın telefonlarını maillerine dönmeyin bir süre sonra sizden umudu keser bu kadar basit yani. Sizi mutsuz eden insanları hayatınızda tutmanıza gerek yok ki .Anne, baba, kardeş dışında.

Son düzenleme:
Bu arkadaşınızla illa görüşmek zorunda mısınız mutlaka hayatınızda olması gereken bir kişi mi açmayın telefonlarını maillerine dönmeyin bir süre sonra sizden umudu keser bu kadar basit yani. Sizi mutsuz eden insanları hayatınızda tutmanıza gerek yok ki .Anne, baba, kardeş dışında.

Olması gereken biri değil ama denk geldiğimiz ortamlar oluyor. İlk hareketi küçümser bir tavırla baştan aşağı inceleyip canıııım nasılsın şekerim demek. Denk geldiğimde ne yapacağım?

ya tatlım görüşme görüştüğünüz zamanlarda altta kalma yada hepsini geçtim açık açık konuş senin amacın ne yaptığın şeylerden rahatsız oluyorum de, çözülmücek bi sorun değil bence sıkma canını ya

Ne gibi bir eksik örneğin?

Ne biliyim, yeteneksiz olduğu şeyler, yapamadığı maharetler mesela.
Sevgilisi var mı mesela, sen evlenmişsin ne güzel, eşini bulmuşsun. Onun var mı..Veyahut aile ilişkileri nasıl..
Problemli olduğu bi konu yok mu..

Her şeyi dört dörtlük mü bu gerzeğin? İllaki değildir.

Ne biliyim, yeteneksiz olduğu şeyler, yapamadığı maharetler mesela.
Sevgilisi var mı mesela, sen evlenmişsin ne güzel, eşini bulmuşsun. Onun var mı..Veyahut aile ilişkileri nasıl..
Problemli olduğu bi konu yok mu..

Her şeyi dört dörtlük mü bu gerzeğin? İllaki değildir.

Kimsenin her şeyi tam olamıyor tabii ki. Sevgilisi hiç olmamış dediğine göre kendini yıllarca hep okuluna dersine vermiş. Kimseye fırsat vermemiş.

Aile ilişkilerini bilmiyorum.

Back
X