Nasıl düzelir bilemiyorum

tuce_tuce

Sen ne yaparsan yap olacak olan zaten oluyor
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Mart 2013
33.680
En iyi cevaplar
1
54.067
798
32
Günaydın bu konuyu açıp açmamakta kararsız kaldım ama yazıp rahatlamak istiyorum. 2 ay önce doğum yaptım Kv ve annem doğuma geldiler kv kp hastalandığı için döndü annem birkaç gün daha kalıp oda gitti. Kv ile kp bu ay başında geleceklerdi kp bebeği görsün diye benim 40 ımın çıkmasını beklediler. Sonra vazgeçtip ay sonunda geleceğiz dediler iyi dedim . Bu arada Kv ile yemek temizlik konularında anlaşamayız o bir yemeği yapıp 3 gün yedirmek ister ben günlük yemek yaparım gibi gibi şeyler . Neyse asıl olay şöyle başladı hafta sonu benim ateşim çıktı biz gece acile gittik faranjit olmuşum . Eşime dedim ki annenlere söyleme hastalandığımı tmm dedi. Sonra ben kendi anneme söyledim çünkü dertleşmek istedim eşimde gidip annesine söylemiş . Telefonda Kv ben geleyim dedi yok anne ben iyiyim herşey yolunda sen babamla birlikte gelirsin dedim kapattım . Dün Kv eşimi aramış Cuma günü geliyormuş o bebek bakacakmış bende eşimle zaman geçirecekmişim. Kp de 10 gün sonra gelecekmiş. Ben böyle birşey istemiyorum böyle bir talebim de olmadı Kv ile bebek konusunda anlaşamıyoruz çok açık belli . Doktor bebeğe mama vermeye gerek yok gayet iyi dedi eve geldik Kv başladı mama alın demeye zorla mama aldırdı. Sarılık olmasın diye sürekli emziriyordum şekerli su verelim demeye başladı . Yakın arkadaşlarım bana doğum hediyesi yollayacaklarmış en yakın arkadaşım eşimle telefonda konuşmuş Kv bunu duyunca senin arkadaşında kocanın numarası neden var yuvan yıkılır dedi daha 10 günlük lohusaydım gibi gibi şeyler var . Bebeğin altının değişirken sürekli başımda bekliyor beni strese sokuyor attığımız resimlerden bebeğin üzerindeki kıyafete karışıyor giydirin üşüyecek hasta edeceksiniz filan . Kv nin geleceğini duyunca eşime telefonda ben böyle istemiyordum dedim . Eşimde ne yapayım gelme mi diyeyim dedi ( evet burada haklı ) telefonu kapattık msj yazdım bana neden arayıp sormuyor sana hastalandığımı söyleme dedim zorla söyledin çocuk bakımı konusunda anlaşamıyoruz görmüyor musun dedim . Oda senin annen gelse ben böyle tepki vermem dedi . Bende sen tüm gün dışarıdasın annem gelince kaç saat görüyorsun ki vs dedim. Annen bana yardıma geliyorsa o zaman o yemek yapar evde temizliği filan yapar bende dinlenir oğlumla ilgilenirim dedim eşimde yazıklar olsun karşımda küçülüyorsun filan dedi tartıştık msj da . Akşam eve gelince sende haklısın ama benimde haklı taraflarım var rica ediyorum konuşup anlaşalım filan dedim konuşmadı benimle şuan küsüz ve ben bunu nasıl düzeltirim ne yaparım bilmiyorum. Sabaha kadar ağladım. Kv yi şuan bu kadar uzun süre istemiyor olmamın sebebi oğlum 15 gün meme reddi yaptı daha yeni toparlanıyoruz. Kv zaten evde temizlik filan yapmaz şimdi bana gelecek yine yapmayacak yardımcı olmayacak onun istediği şu ben bebeği emzireyim temizleyeyim kucağına vereyim yemeğe temizliğe bakayım oda bebek kucağında otursun ben lohusayken de annem yemek temizlik yaptı Kv bebek kucakta genelde oturdu . Böyle olsun istemiyorum. Bana dese ki torunumu özledim biraz önden geliyorum tmm diyeceğim böyle oyunlar yapmasını hazmedemiyorum

Son düzenleme:
Zorla mama ve şekerli suyu okuyunca gözüm seyirdi. Kızacaksınız ama cahillere karşı çocuğunuza kalkan olmak asıl görevlerinizden biri. Gerekirse evden kovalayın da, el kadar bebeğe şekerli su nedir ya? Ve doktor mamaya gerek yok derken size zorla mama aldırma gücünü kayınvalideye nasıl veriyorsunuz? Çözüm carlamak.

Hiç anlamıyorum kv deleri illa o çocuk kucağımda olacak benim dediğim gibi olacak karşı çıkınca da küsüyorlar... Sana sunacağım bi çözüm yolu yok kuzum şimdiden Allah sabırlar versin..

Zorla mama ve şekerli suyu okuyunca gözüm seyirdi. Kızacaksınız ana cahillere karşı çocuğunuza kalkan olmak asıl görevlerinizden biri. Gerekirse evden kovalayın da, el kadar bebeğe şekerli su nedir ya? Ve doktor mamaya gerek yok derken size zorla mama aldırma gücünü kayınvalidem ye nasıl veriyorsunuz?
Hiç gücüm kalmamıştı bebeğin altını değişiyordum galiba o ara eşimle Kv yanımda Kv bişey dedi bende yok anne öyle gerek yok ki dedim şuan neydi valla unuttum . Ama sert söylemedim yemin ediyorum. Kv bozuldu gitti eşim gözüme baktı . Kv içerde eşime demiş ki tuğçe beni sevmiyor . Sonra ben o kafayla araya da başka şeylerin girmesiyle yemek masasında stresten ağlayarak özür diledim. Hayatımın hatasıydı bu kabul ediyorum şuan çok pişmanım. Mama olayına gelince de bebeğe hiç vermedik o mama çöp

bırakın düzelmesin. eşiniz hem suçlu hem güçlü..
o mamayı kim gidip aldı ? eve getirildiğinde direkt çöpe atardım ben olsam.
Eşim annesine gelme diyemez o konuda haklı buluyorum. Ama bende haklıyım söylüyorum annem varken annem arayıp bulup hallediyordu şimdi annem de yok çok korkuyorum. Ama evde huzursuzluk istemiyorum inanılmaz yanlız kaldım

Allahım demek ki hamileyken iyi günlerimi yaşıyormuşum şuan dedim.. Kv de olsa annende olsa bu şekerli su muhabbetini yapana zaten tepkini koymalısın. Çocuk senin çocuğun herkes ihtiyacın olduğunda sorduğun sorulara cevap verse sadece keşke.

Eşim annesine gelme diyemez o konuda haklı buluyorum. Ama bende haklıyım söylüyorum annem varken annem arayıp bulup hallediyordu şimdi annem de yok çok korkuyorum. Ama evde huzursuzluk istemiyorum inanılmaz yanlız kaldım

siz başınıza geleceği bildiğiniz için söyleme demişsiniz o konuda suçlu.

Allahım demek ki hamileyken iyi günlerimi yaşıyormuşum şuan dedim.. Kv de olsa annende olsa bu şekerli su muhabbetini yapana zaten tepkini koymalısın. Çocuk senin çocuğun herkes ihtiyacın olduğunda sorduğun sorulara cevap verse sadece keşke.
Evet iyi günlerini yaşıyorsun ne yazık ki

siz başınıza geleceği bildiğiniz için söyleme demişsiniz o konuda suçlu.
Çok üzgünüm çok mutsuzum bana diyor ki sende annene söyledin ya aynı şey değil işte diyorum. Dün gece koltukta uyuyordu gittim yanına gururum yerlerde 😣

Herkes sana cok yukleniyor tugce ama sende kendine yukleniyorsun lutfen uzme kendini

Hiç gücüm kalmamıştı bebeğin altını değişiyordum galiba o ara eşimle Kv yanımda Kv bişey dedi bende yok anne öyle gerek yok ki dedim şuan neydi valla unuttum . Ama sert söylemedim yemin ediyorum. Kv bozuldu gitti eşim gözüme baktı . Kv içerde eşime demiş ki tuğçe beni sevmiyor . Sonra ben o kafayla araya da başka şeylerin girmesiyle yemek masasında stresten ağlayarak özür diledim. Hayatımın hatasıydı bu kabul ediyorum şuan çok pişmanım. Mama olayına gelince de bebeğe hiç vermedik o mama çöp
Biraz eli sopalı bir tip olmakta fayda var böylelerine karşı. Özür dilenecek bir şey yapmadıysanız, sırf o büyük diye asla dilememelisiniz. Hele beni sevmiyor mu filan demiş ya, zaten sevmek zorunda değilsiniz. Kendini sevdirecek bir tip olsaymış o da. Eşiniz de yalı kazığı herhalde. Anasının laflarını size yetiştirene kadar karım yeni doğum yaptı, yardımcı olmayacaksan, gerginlik yaratma diyemiyor mu? Annesine gelme diyemiyor olabilir ama bunu diyemiyorsa, eve gelip kendi saçmalıklarını size dayatmasına dur demeli. Ha o diyemiyorsa, siz diyeceksiniz o zaman, buna da laf söyleyemez. Ama şu boynu bükük moddan çıkın ya. Gerekirse de cazgırlaşın yani. Size hassas, sevgi dolu, anlayışlı yaklaşmayan insanlara karşı yumuşak başlı olmak büyük hata. Eşiniz de sorun çıksın istemiyorsa, ona göre önlemlerini alsın o zaman.

Yapmayin yemek temizlik , gerekirse peynir ekmek yiyin yumurta haslayin idare edin,emzirin cocugunuzu alip koynunuza yatin ,esinizde annesini gorsun ,hastayim yapamiyorum cocugumla dinleniyorum dersiniz ,ac olan yemegini pisirir,alttan almayin esiniz biraz altran alsin yeni abne olan sizsiniz ,annesi degil ,esiniz hala gobek bagini koparamamis

telefon et sen konuş.

böyle böyle demişsin ama ben iyiyim, yalnız kalmak istiyorum, gelmene gerek yok de. yok illa gelicem derse gelince de burnundan getir madem.

vala türkıyede doğum yapan gelınler değilde kv deler lohusa sendromuna gırıyor.
gelının 9 ay taşıdığı bınbır acıyla doğıurduğu evladı anasından kıskanmaları,
ayaklarına hizmet beklemeleri,
zorla kabul ettirmeler.
la bırak zehır verse bıle anasıdır o bir bildiği vardır de.
kocanla aran bozulmasın bırak gelsin madem
ama istemediğin hiç birşeye de izin verme.
o senın evladın.pişman olursun sonra hoşuma gitmeyen şeylere izin verdım dıye.

telefon et sen konuş.

böyle böyle demişsin ama ben iyiyim, yalnız kalmak istiyorum, gelmene gerek yok de. yok illa gelicem derse gelince de burnundan getir madem.
Ben böyle desem benim annem bu eve nasıl gelecek o zaman

Back
X