Nasıl düzeltirim bilmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Moonnie

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2020
100
135
18
Merhaba kızlar, birkaç aydır aklım karışık. Ben 1 senelik evliyim. Eşim evlendiğimiz günden beri iş aradı, girmediği oldu. Fabrikada buldu. Sevmedi çıktı aynı gün. Ya da haber gelmedi bulamadı. Annesinden benim de ısrarımla 30 bin TL aldı spor salonu açtı. Küçükken boks yaptığı için spora ilgisi var. Açtı salonu birkaç kişinin işlettiği yere ortak girdi. Hastalık çıktı kriz vurdu kapattılar. Aletleri satıyorlar şimdi. Oradan buna biraz para geliyor. İş ilanlarına başvurduk onun adına biri aradı ama sonra ses seda yok. Ben iş arıyordum. Halası tekstilde çalışıyor yanıma gel dedi. Pazartesi başlayacağım. O ise sabahtan başlıyor hep oyunda. Hiç çabası yok. Kvdemle yaşıyoruz. Babası onu uyarıyor kalk şunun başından artık diye. Kızıyorlar onlar da bu çok tembel çıktı. Askerliği halledecekti bir ara bedelli öderim gitmem dedi o da yalan oldu okulu uzattı. Okuyor göründüğü için 2 sene tecilli. Liseden muhasebe mezunu. Belgesi de var. İstanbul'da yaşıyoruz. Hiç iş bulamadı. Açıköğretimde muhasebe kayıt olmuş harcını yatıracak yakında. Ehliyet kursuna kayıt oldu. Kursa gitmiyor sınavı önemli demiş hocası sınava girecek. Ben boşanmayı düşünüyorum. Ona da konuyu açtım. Sen beni bırakamazsın, ayrılmayacağız bu günler geçecek diyor ama nereye kadar? Düğün yapmadık nikah yaptık. Borç olmasın diye ikimizde çalışmıyorduk. Eşime anlayış gösterdim ama şimdi de iş sunuyorum önüne beğenmiyor. Biraz borç var TV aldı yatak odası aldık. Birazını ödeyebildik. Yakında aileme gitmeyi düşünüyorum. Hem özledim. Temelli gideceksin dönmeyeceksin diyor. Aileme yollanıyor o yüzden. Bazen intiharı düşünüyorum ailemin de yüzünü eğdiğim için.

Merhaba kızlar, birkaç aydır aklım karışık. Ben 1 senelik evliyim. Eşim evlendiğimiz günden beri iş aradı, girmediği oldu. Fabrikada buldu. Sevmedi çıktı aynı gün. Ya da haber gelmedi bulamadı. Annesinden benim de ısrarımla 30 bin TL aldı spor salonu açtı. Küçükken boks yaptığı için spora ilgisi var. Açtı salonu birkaç kişinin işlettiği yere ortak girdi. Hastalık çıktı kriz vurdu kapattılar. Aletleri satıyorlar şimdi. Oradan buna biraz para geliyor. İş ilanlarına başvurduk onun adına biri aradı ama sonra ses seda yok. Ben iş arıyordum. Halası tekstilde çalışıyor yanıma gel dedi. Pazartesi başlayacağım. O ise sabahtan başlıyor hep oyunda. Hiç çabası yok. Kvdemle yaşıyoruz. Babası onu uyarıyor kalk şunun başından artık diye. Kızıyorlar onlar da bu çok tembel çıktı. Askerliği halledecekti bir ara bedelli öderim gitmem dedi o da yalan oldu okulu uzattı. Okuyor göründüğü için 2 sene tecilli. Liseden muhasebe mezunu. Belgesi de var. İstanbul'da yaşıyoruz. Hiç iş bulamadı. Açıköğretimde muhasebe kayıt olmuş harcını yatıracak yakında. Ehliyet kursuna kayıt oldu. Kursa gitmiyor sınavı önemli demiş hocası sınava girecek. Ben boşanmayı düşünüyorum. Ona da konuyu açtım. Sen beni bırakamazsın, ayrılmayacağız bu günler geçecek diyor ama nereye kadar? Düğün yapmadık nikah yaptık. Borç olmasın diye ikimizde çalışmıyorduk. Eşime anlayış gösterdim ama şimdi de iş sunuyorum önüne beğenmiyor. Biraz borç var TV aldı yatak odası aldık. Birazını ödeyebildik. Yakında aileme gitmeyi düşünüyorum. Hem özledim. Temelli gideceksin dönmeyeceksin diyor. Aileme yollanıyor o yüzden. Bazen intiharı düşünüyorum ailemin de yüzünü eğdiğim için.
27 yaşındayım. Kaçmadım ailemin rızası vardı evlenmemize ama kv kp nikahımıza hiç gelmedi. Altın vs hiç destekleri olmadı. Şimdi gidin yanımızdan kiraya çıkın diyorlar. Dalga geçer gibi resmen kovuyorlar. Elde para mı var nasıl çıkalım. Ben biliyorum istenmediğimi. Çok moralim bozuk.

Şimdi bir şey diyeceğim, olmayacak.
Daha kendine rüştünü ispatlamamış, evlenip hala evin ergen oğlu gibi yaşayan adamdan ne umdunuz da çalışmıyor diye şikayet ediyorsunuz ki!

Adamın tarzı belli, zahmet edip ‘ev’lenince bile yetişkin olamamış biri sizi ailenize yollamıyor, o ne demekse artık...

Şimdi bir şey diyeceğim, olmayacak.
Daha kendine rüştünü ispatlamamış, evlenip hala evin ergen oğlu gibi yaşayam adamdan ne umdunuz da evlenip çalışmıyor diye şikayet ediyorsunuz ki!

Adamın tarzı belli, zahmet edip ‘ev’lenince bile yetişkin olamamış biri sizi ailenize yollamıyor, o ne demekse artık...
Bu kadar sert cevaba gerek yoktu tşkler

Altın vs hiç destekleri olmadı.
İnsanlar nikahınıza bile gelmemiş -ki neden gelmedikleri çok belli-
Ama yine insanlık edip evlerini açmışlar.
Ekmek elden su gölden yaşıyorsunuz, daha nasıl destek olacaklardı pardon?
Bile isteye "sevdiğiniz" için evlenmişsiniz ama hesaba katmadığınız birşey var;aşk karın doyurmuyor.

Bu kadar sert cevaba gerek yoktu tşkler
Bu sert değildi😂

Hayat, gerçekler üzerine kuruludur.
Kırmızı ışıkta geçerseniz kaza yapma olasılığınız yüzde 95 in üzerinedir ve sonrasında kaza yaptım diye ahlanıp vahlanmamalısınız.

Adam bu, değişmez.
Ya gideceksiniz ya devam edeceksiniz, başka seçenek yok.

O aileyi de öpün başınıza koyun, evladını kovmak diyorsunuz da en büyük iyiliği yapıyorlar size, kocanız adam olsun diye hayata zorla itiyorlar geç olsa da.
Ama bunu bile olumsuz görecek kadar gözünüz kapalı.

Gidin diyorlar ama yüzümüze çarpıyorlar her gün
Onların evine resmen zorla yerleşmişsiniz, insanlar nikahınıza bile gelmemişler herşey çok belli olduğu halde niye onlara yük oluyorsunuz? Birazda sizin ailenizde kalın.

Canim benim bu soyledigime alinma ama malesef esin olgun ve yetiskin bir adam degil. Sen ondan kocalik bekliyorsun ama o halen anne ve babasinin kucucuk oglu. Ailesiyle yasadigi icinde cok rahat. Kira derdi yok yemek derdi yok zaten ekmek elden su gölden.

Niye intihat etmeyi dusunuyorsun? El icin canina kiymaya degermi. Sen belliki sindiriliyorsun. Yoksa intihari dusunmezdin. Bak canim guclu ol. Esinle otur guzelce beklentilerini konus. Olmadi evlilik danismanina veya psikologa git. Kesinlikle hamile kalma. Buna cok dikkat et. 1 senedir bir adim ilerlememissiniz. Aklini kullan. Evliligini, esini, suanki hayatini gozden gecir. Etrafini bir gozlemle. Evlilik nedir nasil olmalidir bir dusun. Ona gore dogru adimlar at. Bazi insanlar buyumezler. Bu tur insanlarla hayat surdurmek cok zor ve agirdir. Biryerden sonra kaldiramaz yipranirsin. Canina kiymayada degmez. Canina kiyacagina bosan hayata tekrar tutun.

Bırakın bu intihar şımarıklıklarını. Olayları bu şekilde dramatize etmenin kimseye faydası yok. Adam çalışmıyor, gayret göstermiyorsa ayrılırsınız olur biter. Ayrılmaya cesaretiniz yoksa eşinizi de degistiremiyorsaniz kırar dizini oturursunuz. Biraz gerçekçi ve akılcı bakın. Evlenecek kadar yetişkinseniz hatalarınızla yüzleşip kurtulacak kadar da güçlü olmak zorundasınız!

Hiçbir halta yaramayan bu vasıfsız herif yüzünden mi canınıza kıymayı düşündünüz? Lütfen böyle saçma düşünceler gelmesin aklınıza. Ailenizin yüzünü eğdirecek bir durum yok ortada. Daha yaşınız da çok genç, bir an önce ailenizin yanına gidip kariyeriniz için kendinizi geliştirecek şeyler yapın. Belki de karşınıza çok iyi biri çıkacak. Hem artık daha tecrübelisiniz. Her şeye duygusal bakmak yerine mantığınızla da hareket edersiniz

Canim benim bu soyledigime alinma ama malesef esin olgun ve yetiskin bir adam degil. Sen ondan kocalik bekliyorsun ama o halen anne ve babasinin kucucuk oglu. Ailesiyle yasadigi icinde cok rahat. Kira derdi yok yemek derdi yok zaten ekmek elden su gölden.

Niye intihat etmeyi dusunuyorsun? El icin canina kiymaya degermi. Sen belliki sindiriliyorsun. Yoksa intihari dusunmezdin. Bak canim guclu ol. Esinle otur guzelce beklentilerini konus. Olmadi evlilik danismanina veya psikologa git. Kesinlikle hamile kalma. Buna cok dikkat et. 1 senedir bir adim ilerlememissiniz. Aklini kullan. Evliligini, esini, suanki hayatini gozden gecir. Etrafini bir gozlemle. Evlilik nedir nasil olmalidir bir dusun. Ona gore dogru adimlar at. Bazi insanlar buyumezler. Bu tur insanlarla hayat surdurmek cok zor ve agirdir. Biryerden sonra kaldiramaz yipranirsin. Canina kiymayada degmez. Canina kiyacagina bosan hayata tekrar tutun.
Ben çalıştım ailesine para vermemi bekledi ben çekemiyorum artık psikoloğu deneyeceğim

İntehar ne alaka?Niye aılenın basını egdıresın.Boşananlar ailesının basını mı egdırıyor?Bebde boşandım.Herkes boşanıyor.İntehar nedır boşanacaksan duzgunce boşan.Çocukta yapma.Çocuklar sonra ortada perişan oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X