Nasıl güçlü olabiliyorsunuz?

Piedra-q

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2017
473
312
33
İyi akşamlar herkese.

Annem ve babamın çok sorunlu bir evlilikleri var. Hayatımızın hiç bir döneminde ardarda 1 hafta normal bir hayat yaşamamışızdır. 4 gün iyiyse 3 gün kavga.

Eskiden şiddette vardı. Şimdi sadece sözlü kavga ve arada eşya fırlatma kırma vs.

Kavga nedeni ise babamın 60 yaşına gelip hala uçkuruna söz geçirememesi. Bilmem kaçıncı kez annemi aldatması. Şuan sadece yatak hayatı yaşadığı bir sevgilisi ve 10 15 yıllık sürekli görüştüğü, hususi yanına gittiği bir dostu var. Tabi onla da cinsel birliktelikleri oluyor. Ben yazışmalarını okumuştum. Ben bu mesajları yakaladım babama söyledim evde olaylar çıktı babam yeminler etti söz verdi bir daha yapmicam dedi ama yine dayanamadı.

İlişkilerinin hala devam ettiğini biliyordum zaten. Nasıl olsa boşanmayacaklar diye göz yumuyordum. Zaten 3 4 günde bir kavga oluyor tekrar büyük bir kavgaya dayanamam diye birşey söylemiyordum. Ama bugün annem yakalamış mesajını. Yine evde büyük bir kavga oldu. Apartman ayağa kalktı nerdeyse. Yine herkese rezil olduk.

Annem ve babam evli olduğu sürece bu tür olaylar hiç bitmeyecek biliyorum. İkisi de eski kafalı insanlar boşanmak onlara çok ters. Keşke boşansalar ama ben ne yaparsam yapayım boşanmayacaklar biliyorum.

27 yaşındayım. Başarmam gereken bir sınav var. Bir yandan dil öğrenmem gerek. Kendimi geliştirmem gerek ki iyi bir işim olsun. Öğrenim kredisi borcum için şimdilik yarım zamanlı bir işe girdim. Hem de kafam dağılır diye düşünmüştüm ama eve gelince bu huzursuz ortamı görünce hiçbir etki etmiyor.

Benim sormak istediğim şey merak ediyorum olaylar karşısında nasıl normal hayatınıza devam edebiliyorsunuz? Güçlü olmanızın sırrı ne? Şu an masanın başındayım önümde kitap açık ama aklıma hiç birşey girmiyor. İçeriden arada bir bağrış çağrış sesi geliyor. Ayda yılda bir olsa tamam diyeceğim bugün böyle oldu çalışamadım ama yarın hallederim derdim. Ama bizim evde sürekli olan bir durum. Sürekli olmasına rağmende hiç alışamadım hala kavga olunca nefesim gidiyor kalbim yerinden çıkacak gibi çarpıyor içim daralıyor boğuluyorum.

Nasıl görmezden gelirim. Nasıl dersime odaklanabılırım. Her an huzursuzum. Dışardayken bile acaba bugün ne sorun çılacak diye düğşünür oldum. Aklımdan çıkmıyor hiç.

Yaşadıklarının aynısını belki de daha fazlasını ben yaşadım.
Sürekli anneyi aldatan bir baba,az da olsa şiddet,fazlasıyla psikolojik taciz (!) ve şiddet,aşağılamalar,küfürler,yalandan bayılmalar ve en sonunda bizi 50 bin hatta daha fazlası borçla bırakıp başka şehire kaçması..
Anneme göre de boşanmak çok yanlıştı,babama göre de öyle. Babam anneme "boşanıpta o.spu mu olacaksın?" diye bağırmıştı,hatırlıyorum.
Hala da boşanmadılar ama yıllardır tek kelime sesini duymuş değil annem ve biz böyle mutluyuz
Ama biliyorum ki babam evde olsaydı biz yine mutsuz kötü ve garip bir aile olacaktık,problemlerimiz daha da çoğalacaktı belki de.
Ben güçlü durmayı annemim yanında onunla birlikte öğrendim. Onu yalnız yaşamaya ikna ettim,yapabileceğimizi gösterdim.
Çok şeyler gördüm çocuk yaşımda kardeşime ablalık yapmak zorunda kaldım,annem gece 11-12'lere kadar mesaiye kalırken ben evde kardeşime yemek yapardım
Böyle böyle zor geçti hayatım
Babamı da en son odama kamera yerleştirdiği zaman tamamen kovduk,evimizden ayağını kestik.
Şuan iyiyiz,mutluyum.
2 üniversite okuyorum sosyalim annemle kardeşimle birlikte yaşıyoruz evimizde
Öyle yani.
Belki de önemli olan anneni ikna etmektir.
Çünkü böyle bir ebeveynle hayat geçmez,hem annenin kadınlık gururu ve psikolojisi bozulur hemde sen sağlıklı düşünemezsin.
Babanı yollamanın hiç bir yolu yok mu?

Ha bu arada; bende önceden ders çalışamıyordum odaklanamıyordum,psikiyatriden dikkat bozukluğu için ilaç aldım (bayağı ünlü bir ilaç) onu kullanarak 2 üniversite kazandım. Ama tabi benim hastalığıma göre verildi,sende gidip doktorla konuşursan belki bir ilaç yazabilir sana. O ilacı içtiğimde çevredeki kimseyi duymuyor,kendimi dünyanın en mutlu en güçlü en becerikli insanı hissediyordum,saatlerce dersin başından kalkmıyordum. Güzel bir ilaçtı :)

Bu tip evlerde evlatlar ebeveyn olur.
Çok yazık..

Allah akıl fikir versin böyle ana babalara..
İmkanınız varsa parttime kazandığınız ile yurt, pansiyon gibi yollar düşünün.
O evde güçlü kalmak çok zor maalesef..

Hayatımın merkezine kendimi koyarak..

İnsan tüm sevdikleri iyi olsun istiyor. Ama öyle konular var ki müdahale edemiyorsun. Elden bir şey gelmiyor. Yetişkin insanlar sonucta. Boşanmıyorlarsa yapacak bir şey yok.

Evde sürekli kavganın olması üzücü. Onlar kendi tercihlerini sonuçlarını yaşıyorlar.
Şimdi senin de bir tercih yapıp önüne bakman lazım. Üzülmek onlar için, değiştiremeyeceğin bir şey için kendi hayatından vaktinden çalmak mı?

Yoksa kendi hayatının düzgün olması için iyi bir kariyer için çalışmak mı

Eğer ikinciyi tercih ediyorsunuz üç maymunu oynamak zorundasınız.

Benim babam gitmez. Çünkü biz onun için hep ihtiyaç duyduğunanda yedekte bekleyen isanlarız. Yarın birgün hasta olunca mecbur bize sığınacak. Bizden başka kim kabul eder onu. O da bunun bilincinde olduğu için gitmez.

Psikiyatristten randevu almıştım. Aslında başka bi sıkıntım için gidecektim. O sıkıntımda bende odaklanma sorunu yaratıyordu ama hazır gitmişten aile durumumu da anlatayım. Umarım sizin bahsettiğiniz ilacı verir. O ilaç c harfiyle mi başlıypr bu arada??

Aklıma söz geçiremiyorum ki. Mantıklı olanı yapmam gerekebi biliyorum ama kafamdaki sesleri sustuyramıyorum

60yaşına kadar bu iş böyle gitmiş böylede gider madem boianmıyolar neyin kavgasını yapıyolar?

Odaları ayırsınlar anneniz hem yatak hem orurma odası yapaın kendine bir tek kişilim yatak ve tv alsın

Babanızda salonda otursun odasında uyusun

Yemekleri ayrı yiyin ve muhabbet etmeyin kavgada biter gürültüde

Odanıza kamerayı neamaçla koydu? Düşündüğüm şey değildir umarım

Parttime kazandığım yetmez ki. Anca kredi borcuma yetiyor az birazda bana kalıyor. Tam zamanlı iş bulsam sınava hazırlanamayacağım. Acaba sınava hazırlanma sürecini 2 yıla yayıp tam zamanlı işe mi girsem. Napsam bilemem kafayı yemek üzereyim.

Bende anlamıyorum.hem bu şekilde görüp devam ediyorsun evliliğine hem de hala hergün kavga kıyamet.

Bizimki de öyleydi.
Gitmiyordu.
Ama o son olaydan sonra annem kovdu ve kilitleri değiştirdi.
Gerçi bu onunda işine geldi,sevgilileriyle gününü gün etti.

Hayır benimki R..... İle başlıyor. Kırmızı reçeteli ilaç. C....a ilacını da biliyorum aynı ilaç türünden zaten. Çok işe yarıyor tavsiye ederim ama bağımlılık durumu olabiliyormuş,bende olmadı.

H
Hiçte başedilmiyor unutulmuyorda bak ben 34 yaşımdayım babam 3 yıl önce öldü ama bize yaşattıklarından dolayı ölmüş bile olsa hala babama karşı içimde nefret dolu.Ama şanslıyım ki eşim babam gibi değil ve asla şiddet uygulamıyor.Evliliğimle ilgili asla pişmanlık duymasam bile sırf o evdeki işkencelere daha fazla şahit olmamak için erken evlendiğime ve tahsilimi yarıda bıraktığıma pişmanım.Sana tavsiyem sürünecek durumda bile olsan asla eğitimini yarıda bırakma

Aklıma söz geçiremiyorum ki. Mantıklı olanı yapmam gerekebi biliyorum ama kafamdaki sesleri sustuyramıyorum

Kolay değil elbette.psikolojik destek alabilirsiniz bu süreçte.

Onlari kafaya taktikca ruhen ve bedenen çokersiniz.kendinizi onemseyin. Karşınızda Çocuğunuz olsa farklı şeyler derdim elbette. Yetişkinler farklı.Sizinki kadar ağır olmasa da ben de onları değiştiremeyeceğim bir şekilde tecrübe ettim.

Hayatın merkezine kendini koyacaksın, umursamaz olacaksın. Koskoca insanlarin cozemedigi mevzuları sen mi cözeceksin Allah askına. Önune bak, onlar sana üzuluyor mu?

Cevap kütüphane ve kulaklık.
Onlar ne boşanırlar ne düzelirler. Sizin kendinizi o ortamdan kurtarmanız lazım.
Bu sorunlardan kurtulmak isteme şiddetinizi sınava yöneltmelisiniz.
Evde çalışamıyorsanız kütüphaneye gidin.
Evdeykende kulaklık kullanın.
Yapabilirsiniz.
Yeterki hedefinize odaklanın.
Geleceğinizi şekillendirmek sahip olduğunuz tek güç.

Bir evlilikten tek beklentim huzur verecek bir estir. Bunda huzursuz ve deger gormedigim bir ailede buyumemin rolu cok buyuk. Sizi cok iyi anliyorum. Ama tek cozum oradan kurtulmak . Sizi dusunmeyip elalem ne der anlayisiyla hastalikli bir evliligi surduren insanlari dusunmeyi bırakın. Yazik degilmi sizin paikolojinize hayatiniza hayallerinize.

Siz 27 yaşında güçlü bir kadınsınız. Artık kendi hayatınızı düşünün. Sınavınızı verin öncelikle. Annenizle ciddi bir konuşma yapınız boşanmak isterse destek olursunuz istemiyorsa yapabileceğiniz birşey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…