Nasıl güçlü olabiliyorsunuz?

15 yıllık sevgilisi, sürekli görüştüğü dostu varsa ben bu hayatı annemle bir olur o baba müsvettesine hem dar ederdim hemde annemle beraber sefa sürerdim.

Allah yardimcin olsun.. bh adamla annen delirebilirdi .. kokay degil goz gore gore onla bunla beraber oluyo.. ne dertleri cardi kim bilir.. olan yine masumlara oluyo

Nasıl yani? Birden fazla sevgili yapip gününü gün edip aldatmak normal ama boşanmak mı anormal geliyor sizin anne ve babanıza? Sorun babanda değil annende. Sağlığı yerinde eli ayagida tutuyosa koyacaktı o adamı kapının önüne. Bağrış çağrışla yıllarını boşuna heba ediyo o adama. Boşanması için hiç desteklemedin mi anneni?

Ayrıca biraz dişini sık sınavlarını sakin erteleme. Emin ol erteledikce dahada soguyosun. Allah yardımcın olsun inşallah.

Ben de babamdan çok çektim. Ailecek çektik. Annem hep biz üzülmeyelim diye susardı ama o bağırdıkça bağırırdı. Buna rağmen atandım ve iş sahibi oldum. Nasıl mı yaptım derseniz hep dışarda ders çalıştım eve geç geldim ve evde de duymamaya çalıştım ama güçlü değilim. Hala babam yaşadığı şehirden baskısını hissettirir. Hala onun yaşattıkları yüzünden en ufak şeye ağlarım en ufak şeyde canım sıkılır ve üzülürüm mutsuz olurum. Belki işin olur ama bu psikolojiyi atmak çok zor.

Brnim annem susmuyor. Her zaman her an anlatıp duruyor. Dünde başladı ölmek istiyorum keşke çocukken ölseydim vs. Psikiyatriste gitmiştik 4 5 ay önce. Hala gidiyoruz düzenli olarak. İlaç vermişti kullanıyor ama hala aynı hiç bir drğişim yok.
Dışarda kütüphaneye gidiyorum ama 19 da kapanıyor o saatten sonra evdeyim ve yine kavganın gürültünün içindeyim. Cidden artık katlanacak gücüm kalmadı. Değil dersi anlamak, okuduğum izlediğim en basit şeyleri bile algılayamaz oldum artık. Ne yapacağım ben kendimi o kadar çaresiz hissediyorum ki.

Elalem ne der çok önemli onlar için. Boşanmasını desteklemez olur muyum. Kaç kere konuştuk ikna etmryr çalıştım ama yok boşanmıyor. 60 yaşında oldu nerdeyse fikrini düşünce yapısını değiştirmek o kadar zor ki.
Sınavı ertelemek istemiyorum. Erteleyince bişey değişmeyecek ama inanın kafamı veremeiyorum. Sanki beynimde herşey birbirne girmiş karışmış hiç birşeye odaklanamıyorum artık.

herkes kendi tercihini yasiyor annende babanda ozaman dikkatini oraya verecek moral bozacak bir sey yok ortada demekki anne babada olsa onlar sizi dusunmuyorsa sizde onlari dusunmeyeceksiniz ben bunu cok gec ogrendim butun hayatim aalt ust olduktan sonra
siz farkina varin ailenizin tercihleri sizi yikmaya sebep olmasin

Siz kendi hayatınızı kurtarmaya bakın. Çok zordur tahmin ederim öyle bir evde yaşamak, o ortamda kendinize, derslerinize odaklanmaya çalışmak. Ama başka çareniz yok, kendinize odaklanmak zorundasınız. Gerekirse kulaklık takıp çalışın, nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama mesela Starbucks'a gidin orada çalışın. Çalışın ki kendinizi kurtarın.

İnsanlar yardımı kabul etmedikçe yardım etmek çok zordur. Anneniz de babanız da koskocaman insanlar. Artık yapabileceğiniz bir şey yok, onlar hayatlarını böyle kabul etmiş, bilhassa anneniz. Siz de artık onların ilişkisi için kendinizi hırpalamayın.

Psikiyatriste gidecekmişsiniz, ne güzel bir adım atmışsınız. İnşallah faydası olur.

Kusura bakmayın ama anneniz durumu bildiği halde boşanmıyorsa bağırıp durmaya da hakkı yok. Madem böyle kabullendi kavga edip durmasın.

Bizi düşündükleri için güya boşanmıyorlarmış güya. Ama palavra tabi.

Kusura bakmayın ama anneniz durumu bildiği halde boşanmıyorsa bağırıp durmaya da hakkı yok. Madem böyle kabullendi kavga edip durmasın.
Ben de öyle diyorum birşeye karar verin ve ona göre davranın artık. Yıllardan beri aynı durum. Ya boşanın ya susun hiç biri yok.

Küçük bir ilçedeyim. Öyle pek kafe kültürü yok burda ama kütğphaneye gidiyorum bazen.
Psikyatrist en büyük umudum şuanda. Umarım işe yarar

Evde minimum zaman gecirmeye calisin. kutuphanede ders calisabilirsiniz.

Anneniz madem ayrılmayacak neden evi de ayırmıyor ?
O zaman hem Babanız hem de anneniz rahat eder.
Zaten kendileri de rahatlarlar emin olun.
Ya da annenizle beraber bir eve Çıkın.
Babanız artık düzelmez.

Annenle konusup durumu anlattinmi ciddi ciddi bence bu cok sacma aldatilan bi kadin var bunu ulu orta yapan bi adam var bilmeyen yok ve hala ayni ev paylasiliyor anneniz ne yapiyor tüm bu meseleyi sineyemi cekiyo yinede kocamdir diyip bosanmiyormu coktan kapinin önüne koymasi gerekiyordu babani.. senin ruh halini gelecegini düsünen yok o evde mlsf..

Annem kocamdır diyip yanında durmuyor. İnsanlar ne der dost var düşman var mantığı ile boşanmayı kabul etmiyor. Ama nerdryse hergün birbirleine hakaret beddua ediyorlar.

Anneniz madem ayrılmayacak neden evi de ayırmıyor ?
O zaman hem Babanız hem de anneniz rahat eder.
Zaten kendileri de rahatlarlar emin olun.
Ya da annenizle beraber bir eve Çıkın.
Babanız artık düzelmez.
Ayrı ev vs kabul etseler ben seve seve çıkacağım annemle eve ama ikna edemiyorum. Ben onlarla bu konuları kpbuşmaktan yıldım artık zaten. 27 yaşındayım ve bu yaşıma kadar onlar hep bu şekildeydi kedi köpek gibi.
artık kendim için ne yapabilirim diye düşünüyorum. Nasıl ruhumu bu ortamdan soyutlarım kendime bi dünya kurarım diye düşünüyorum.
Kredi borcum olmasaydı aldığım parayla apart tutardım ama maselef borcum var.

Annanende falan oturma imkanın yok mu ?

Bende sizinle benzer seyler yasadim. Baskalarina imrenerek gecti hayatim ve oyle de devam ediyor. Sanirim yasim kac olursa olsun boyle de surup gidecek. Yasitmisiz bu arada.. ben yasadiklarimdan dolayi icine kapanik bi birey oldum lise ve onlisans egitimimi disaridan tamamladim buna sukur diyorum. Ama calisma hayatina atilamadim siz sansliymissiniz ben koca bir ozguvensizlikle kaldim:) ebeveynler cocuk yapmayi biliyor ama hayatlarina nasil etki ettiklerini bilmiyorlar maalesef. Lutfen sadece kendinizi dusunun psikologa gidin konusun rahatlayin. Calisin iyi yerlere gelin bu size cok iyi gelecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…