nasıl hareket etmeliyim bilmiyorum :(

cimcime8989

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2009
124
49
298
kızlar sizce bir ilişkide iki tarafta her yönden birbirine denk mi olmalı? bunun istisna tarafları yokmu hiç? yorumlarınızı bekliyorum...

maddi durum bakımından.erkeklere göre olmaz kardeşim,erkek kadından üstün olmalı.iki kişi anlaşabildikten sonra bunun ne kadar önemi var?bu gibi bi durumla karşı karşıyayım da fikirlerinizi almak istedim.

kızlar sizce bir ilişkide iki tarafta her yönden birbirine denk mi olmalı? bunun istisna tarafları yokmu hiç? yorumlarınızı bekliyorum...

bayanlara göre sorun yok ama erkekler maddiyat konusunu sorun yapıyorlar. genellemeyeyim ama yapanlar var.

eğer ikiniz bu konuda hem fikirseniz , karşı taraf arkadaşlarının dolduruşuna gelmeyecekse sorun yok. her konuda anlaşıyorsanız aranızdaki tek sorun buysa önemli değil bence.:umursamaz:

kişilik yapısı, tercih edilen yaşam biçimleri ve hayat seçimleri denk olmalı.

bunun haricinde anlaşamadığımız hiç bir nokta yok kesinlikle ama 4 yıldır bir insan sürekli aynı şeyi söyleyip durur mu.evet birbirimizi seviyoruz bu kısmı tartışılmaz ama bu konuda çok zıt fikirlere sahibiz.herkes birbirine denk olmalı diyo başkada bişey demiyo.benimde Allaha şükür maddi durumum iyi ailemin tek çocuğuyum ama o beni kendinden üstün gördüğü için bu ilişki ileriye taşınmıcak sanıyorum :2:

o düşünüyorsa durum kötü malesefbilmiyorumkismile

evlensen bile başına kakacak biri.

o ne iş yapıyor siz ne iş yapıyorsunuz ? işinde yükselebilecekse destekleyin hatta arkasından ittirin sırnaşık şey

onun tek derdi maddi durum bakımından denk olmamamız.ben şu an çalışmıyorum,2 yıllık üniversite mezunuyum 4 yıla tamamlıyorum,o lise mezunu.eğitim konusunda bi problem yaşamıyoruz bi sorun yok ama iş maddi duruma gelince davul bile dengi dengine.4 yıldırda birlikteyiz ama işin sonu hüsranla bitecek diye tahmin ediyorum.

zor...

bu sebepten dolayı çalışmamanı istese çalışmaktan vazgeçer misin ?

çalışmasan onun sana sağlayacağı hayattan memnun kalacak mısın ? alıştığın düzeni sağlayabilecek mi veya sağlamasa da ömür boyu "o yanımda ya yeterli" diyebilecek misin?

eğer böyleyse bu şekilde ikna etme yoluna gidebilirsin. yoksa davul bile dengi dengine diyorsa senden vazgeçmeye meyletmiş bir kere.CADIARZU

keşke çalışma konusunda problem yaşıyo olsaydıkta bunu tartışsaydık onunla.o zaman bi şekilde halledilebilirdi bu konu. ama dediğim gibi işin içine maddi durumlar girince ona göre ben baskın kalıyorum yanında ve olmuyo.bazen madem bu kadarını söylüyo o zaman çıkıp gitse hayatımdan diyorum ama onuda yapmıyo,yapamıyo daha doğrusu.bu durumdan dolayı bu zamana kadar ayrılıklarımız oldu ama her seferinden nasıl olduysa yine bir araya geldik.nolucak bu işin sonu bilmiyorum.etrafta bu gibi durumda olanları görüyorum ben mutlaka tatsızlıklar oluyo diyo...

enine boyuna düşünsün o zaman. seni yıpratmasınkötükedihüso

erkekler ... ne yardan geçerler ne serdenklava:

evet doğru.ama anlıyorum ki bigün mutlaka fikirleri değişir yada ben değiştirebilirim diye ümid etmiceksin.bu karaya oturan gemiyi yürütmek gibi bişey olur heralde.ne kadar itersen it o yerinden kıpırdamayacak nasıl olsa,boşu boşuna yorulan sen olucaksın.ama bunu kendime yapılmış çok büyük bi haksızlık olarak görüyorum.ne yani şimdi onun fikirlerine göre davul bile dengi dengine diye tek seçim hakkım kendime denk olan insanlar mı olucak,bu mudur tek şart? bu durumu ona nasıl anlatmalıyım onu da bilemiyorum artık.

güzel örnek vermişsin.

madem sana denk olmadığını düşünüyordu en başından başlamamalıydı ya da bu durumu aşmalıydı. defalarca bu konu yüzünden ayrılmışsınız.

ona anlatamazsın. o sabit onu düşünüyorsa ve çevresi de onu bu konuda itekliyorsa anlatacağın şeyler işlemez ona.

yerinde olsam konu hakkındaki düşüncelerimi söyler ve ona düşünmesi için zaman verirdim. zor biliyorum ama başka yol yok. eğer kafasındaki düşünceler devam etmezse ileride bir gün yapamıyorum der ve giderse senin için daha kötü olur. zor olsa da gerçeklerle yüzleşmek gerekiyorbilmiyorumkismile

sırf para yuzunden senı denk gormuyorsa neden hala gorusuyorsun ki bu cok incitici ..evlendıgınızde zaten ortak bı hayatınız olacak senın paran benım param olayı mı var ..egıtım bakımından da sen üstünsün o zaman sen de bunu söyle bakalım ne diyecek ..üstünlük parayla olmaz

canım benim eğitim durumunda ailemin maddi durumuda eşimin çok üstünde
bunu eşimde her zaman söyler ama yaklaşık 9 yıldır evliyim bu hiç sorun olmadı bizde
sevgilin buna niye takmış anlamadım acaba birileri aklını mı karıştırıyor yada evlenince senin beklentilerini karşılayamayacağınımı düşünüyor ve korkuyor
şunu da belirtiyim canım ben hiçbir zaman böyle birşeyi eşime hissettirmedim.yani ben baba evinde daha iyisini gördüm daha lüks yaşadım gibilerinden bir his uyandırmadım eşimde eğer sende ben bu insanla her koşulda yaşayabilirim diyorsan güzelce konuş sevgilinle içini rahatlat

farkındayım bunun haklısın. ben bu konu yavaş yavaş gündeme geldiği günden beri beklemeyi tercih ettim zamanla belki bişeyler yerine oturur düzelir diye ama bakıyorum ki pek düzeleceğe benzemiyo.şu durumuda belirteyim,benden önce maddi durumdan dolayı bitmiş olan bi ilişki yaşamış.bunun etkisi olduğunu düşünüyorum.aynı sorunlar yaşanır korkusu mu var acaba?

benden önceki kız arkadaşı ilişkilerini sen benim beklentilerimi karşılayamazsın demiş ve bitirmiş.etkili olan durum bu bence.yoksa bende kesinlikle böyle bişeyi ona hissettirecek yapıda biri değilim zaten.

olabilir sonuçta her insan bir değil senden önceki kız ve ailesi eğer sevgilini hor görmüşlerse onu maddi yönden ezmeye çalışmışlarsa bundan kötü etkilenmiştir
keşke bunu iyice sorup öğrensen ve öyle olmayacağını belirtsen

işte bunu ona ne şekilde anlatmalıyım da ikna edebilmeliyim bilmiyorum.bu konuda karamsar olduğunun farkındayım ve ne şekilde onunla konuşmalıyım bunu bilemiyorum.

Erkekler maddiyatı sorun yapıyor kesinlikle... davul bile dengi dengine diye düşünüyorlar... bizim kadar gözü kara ve cesur olamıyorlar bazen sevselerde..

Maddi konud ben samanlığın seyran olmayacağı düşüncesindeyim...
Yarın öbürgün ilişkniz ciddiye binse sen ailenin addi durumunun iyi olmasından kaynaklı büyük bir nişan yapabilirsin... Ama o belki büyük bir düğün yapamaz.. Senin ailen yemekli düğün beklerken o kurupasta limonatalı düğün yapabilir.. Sen seviyorum sorundeğil desen ile ailen demeyecektir...
Ailenin sana sağladığı olanakları sağlayamayacağını düşünüyor olabilir.. Bugün aşığım sviyorum sorun değil desen de ileride bunları sorun edeceksin... Bekarken saçlarını kuaförde boyatıyorsan, evlendiğinde evde boyaman gerekebilir... Bekarken sezon alışverişine çıkabiliyorsan evlendiğinde sezon sonu indirimlerinden alışveriş yapmak seni sıkabilir....

Bunları düşünüyor olabilir sevgilin... Ve mantıklı da düşünüyor... Tek mantıksız davrsnısı bunları düşünebilmesine rağmen hala seninle flört etmeye devam ediyor... Madm böyle düşünüyordu, baştsn bu ilişkiye başlamayacaktı, yada yol yakınken dönecekti....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…