Nasıl hayırlı evlat yetiştirilir?

Süper tavsiyeler gelmiş yaa. Bayılırım bu kitaba. Çok ışık tuttu bana ve ebeveynliğime.
Evet ben de bayılarak okuyorum gerçekten yoluma ışık olan kitaplardan birisi
Elbette çocuklarım iyi insan olsun hayvanları sevsin doğaya zarar vermesin yolda yürürken etrafa çöp atmasın ahlaklı durust olsun bütün çabam bunun üzerine
Isterim ki ikisi de yetiskin bir delikanli bir kadın olduğunda sevecekleri insanları kendileri belirlesin değer görmediği yerde durmasın cok ça sevsin ve sevilsin ama ailesini de ihmal etmesin birbirimizi hep sevel8m destek olalım bağımlı degil ama bağlı olalim tabi gelecek ne gösterir bilemiyorum ama ben elimden geleni fazlasıyla yapıyorum.

ahlakı degerlerın degısebılecegını savunanlar olmus
dogru bır tanedır arkadaslar kısıye gore degısmez

cocuk sahıbı olan herkes aman cocugum yanlıs yola sapmasın aman nankor kendını bılmez olmasın der ve endıselenır ... konu sahıbı kendısı demıskı ne yapabılırım. cocugumu nasıl degıstıreyım dememıs benım dıkkat etmem gereken seyler neler demıs bu cok yuce gonullu kendını elestıren ozverılı bır ınsanın yapacagı bırsey

konu sahıbı , ben sızı anladım endıselerınızde haklısınız bende gordum bır kac kotu ornek aılesını hıce sayan cıkarları ugruna yanındakı ınsanı hiç eden , kotu huylu kısıler
ve anladıgım kadarıyla hersey etkılıyormus bu duruma yanı cok mukemmel ebevynler olsanızda cocugunuz yanlıs seyler yapabılırmıs tek basına anne baba yeterlı degılmıs

bırıncısı herkes kendı karakterıyle doguyormus kendıne has kısılıgıyle
ıkıncısı anne baba faktoru
ucuncusu cevre
dordunducu egıtım
ahlak falan hepsı gırıyor ısın ıcıne

bırde otu cek kokune bak dıye bır soz var sız ne kadar dıkkat etsenızde yakınlarında varsa curuk elma etkıleyebılır bazı seylerı... yanı yapabılecegınız tek sey cocuga ıyı bır ınsan nasıl olunur onu gostermek

sız gosterın ıyılıgıde kotulugu de yasadıkca gorecek ogrenecek

Evet ben de bayılarak okuyorum gerçekten yoluma ışık olan kitaplardan birisi
Elbette çocuklarım iyi insan olsun hayvanları sevsin doğaya zarar vermesin yolda yürürken etrafa çöp atmasın ahlaklı durust olsun bütün çabam bunun üzerine
Isterim ki ikisi de yetiskin bir delikanli bir kadın olduğunda sevecekleri insanları kendileri belirlesin değer görmediği yerde durmasın cok ça sevsin ve sevilsin ama ailesini de ihmal etmesin birbirimizi hep sevel8m destek olalım bağımlı degil ama bağlı olalim tabi gelecek ne gösterir bilemiyorum ama ben elimden geleni fazlasıyla yapıyorum.
Aslında hepinizin ortak dilekleri bunlar, çok güzel dile getirmişsiniz. Ben de bunları istiyorum sevdiği sevildiği kişi ile evlensinler, mutlu olsunlar, sevdikleri işi yapsınlar, kendi ayaklarının üstünde dursunlar. Mesela ben hep aileme destek olmam gerekiyormuş gibi hissediyordum, bunu da hissetmesinler, ama vefalı olsunlar işte bunun gibi şeyler. Sanırım yolumuz uzun ve akışına bırakmak için fazla hassas bir konu.

ahlakı degerlerın degısebılecegını savunanlar olmus
dogru bır tanedır arkadaslar kısıye gore degısmez

cocuk sahıbı olan herkes aman cocugum yanlıs yola sapmasın aman nankor kendını bılmez olmasın der ve endıselenır ... konu sahıbı kendısı demıskı ne yapabılırım. cocugumu nasıl degıstıreyım dememıs benım dıkkat etmem gereken seyler neler demıs bu cok yuce gonullu kendını elestıren ozverılı bır ınsanın yapacagı bırsey

konu sahıbı , ben sızı anladım endıselerınızde haklısınız bende gordum bır kac kotu ornek aılesını hıce sayan cıkarları ugruna yanındakı ınsanı hiç eden , kotu huylu kısıler
ve anladıgım kadarıyla hersey etkılıyormus bu duruma yanı cok mukemmel ebevynler olsanızda cocugunuz yanlıs seyler yapabılırmıs tek basına anne baba yeterlı degılmıs

bırıncısı herkes kendı karakterıyle doguyormus kendıne has kısılıgıyle
ıkıncısı anne baba faktoru
ucuncusu cevre
dordunducu egıtım
ahlak falan hepsı gırıyor ısın ıcıne

bırde otu cek kokune bak dıye bır soz var sız ne kadar dıkkat etsenızde yakınlarında varsa curuk elma etkıleyebılır bazı seylerı... yanı yapabılecegınız tek sey cocuga ıyı bır ınsan nasıl olunur onu gostermek

sız gosterın ıyılıgıde kotulugu de yasadıkca gorecek ogrenecek
Teşekkür ederim çok güzel açıklamışsınız, kesinlikle doğuştan gelen bir kişilik var. Artık biz üstüne ne inşaa edebilirsek.

Aslında hepinizin ortak dilekleri bunlar, çok güzel dile getirmişsiniz. Ben de bunları istiyorum sevdiği sevildiği kişi ile evlensinler, mutlu olsunlar, sevdikleri işi yapsınlar, kendi ayaklarının üstünde dursunlar. Mesela ben hep aileme destek olmam gerekiyormuş gibi hissediyordum, bunu da hissetmesinler, ama vefalı olsunlar işte bunun gibi şeyler. Sanırım yolumuz uzun ve akışına bırakmak için fazla hassas bir konu.
Kesinlikle yol uzun ve kolay değil elbette bu surec ama bir insan yetiştirmek kolay degil sanatçının sanatını icra etmesi gibi uzun zor ama işin sonunda insalalh cok çok güzel bir eser cikicak ortaya ahlaklı dürüst seven sevmeyi bilen nazik akli başında insanlar yetistiricez biz elimizd3n geleni yapalim da gerisi Allah a emanet bir noktadan sonra biz degil artik kendileri için yaşayacaklar kendi kararlarını vericekler

Anneniz hata yapmış, lütfen onun gibi bir anne olmayın.
Çocuğunuz hayatın güzel ve yaşanılası olduğunu sizden öğrenecek.
Mutlulukla atılan bir kahkahanın sesini sizden duyacak, sosyalleşmek nedir ve diğer canlılara nasıl davranılır, hepsini sizde gözlemleyecek.

Anneniz cefakar olduğu için kardeşiniz öyle, emin olun.
Konu dışı ama size bir konu hakkında danışmak istiyorum özel msj yeriniz kapalı olduğu için yazamiyorum 😞

Bizden duyduklarını değil, gördüklerini uyguluyor çocuklar ve karakter şekillenmesi bunun üzerine oluşuyor.

Büyüyünce başarısız olmalarından ve beni hayal kırıklığına ugratmalarindan korkuyorum cumleniz beni gerçekten çok üzdü. Siz bunu direkt çocuklarınıza soylemeseniz bile çocuklarınız eminim bu mesajınızı kesinlikle almıştır ve bu hiç de iyi bir mesaj değil önce düşüncelerinizi değiştirin iyilestirin. Yetişin çocuklar kitabını muhakak okuyun. Amacınız çocuklarınızın başarılı insanlar olması olmamalı. Başarısızlığın da normal bir durum olduğunu ogretmelisiniz. Hayatta başarısız olmamış ,hiç hayal kırıklığına ugramamis bir insan yok. Hayal kırıklığına hazır olmalı ve çocuklarınıza da bu duyguyla nasıl baş etmeleri gerektiğini ogretmelisiniz. Ancak her başarısızlıkta uzulurseniz çocuklarınız kendilerini suçlar ve tek amaçları sizi ve başkalarını mutlu etmek olan insanlar haline gelirler
Aslında yazım yanlış anlaşılmaya müsait, sanki başarısız olurlar bu da beni hayal kırıklığına uğratır gibi yazmışım ama değil. Hayatta hiçbir amacı olmadan yaşayıp, hiçbir şeye emek vermeden, sorumluk almadan büyümelerini, herşeyi bizden beklemelerini, istediklerini elde edemeyince bizi suçlamalarını istemiyorum.

Uzman degilim ama psikolojiyle aram iyidir arastiririm özellikle çocuk psikolojisini. Ilk olarak çocuk dediğini değil yaptığını yapar çocuğunun olmasını istediğin gibi olmalısın. Şiddet asla gostermemelisin ve kötü birşey olduğunu asilamalisin. Ağladığı için o anki durumu kurtarmak için kuralları ezmemelisin ağlayarak cozebilecegini düşünür. Çocuğa biey yerine koymalisin aciklamalisin yapma yerine bunu yapmamaliyiz çünkü böyle böyle olur gibi. Kitap okumayi ve araştırmayı ogretmelisiniz bu şekilde koca kari sözleriyle hareket etmez. Ve enn enn önemlisi sevgiyi asla eksik etmemelisiniz. Birde gunumuzun en büyük sorunu olan siniri nasil atmasi gerektigini ogretmelisiniz. Gibi

Back
X