Valla ben de konuyu okurken rahatsız oldum. Arkadaşa kizmissiniz ama ben de sizin çocuğunuz olmak istemezdim
Hayırlı evlattan kasıt ne ki? Bayramlarda arayan evlat mı? Size maddi yardımda bulunan evlat mı? Amerika'ya yerleşip temelli orada yasayacak fırsat bulmuşken sizi yaşlilikta yalnız bırakma korkusuyla göç etmeyen evlat mı?
Çoğu insanin 'hayirli evlat' diye örnek gösterdiği insanlara bakınca ben açıkçası 'mal herhalde biraz' diye düşünüyorum. Mesela hayırlı olduğu için atanır aranmaz on yıllık kredi çekip ailesine ev alma uğruna üç kuruşa gezen, mesela hayırlı olduğu için ailesinin sırf memleketinden istemediği aşkından ayrılan, mesela hayırlı olduğu için hiç olaylara karışmadan her akşam ezanı saatinde evde olan, mesela hayırlı olduğu için baska şehirde okul-baska ulkede Erasmus gibi fırsatlari tepen, hayırlı olduğu için babasından küfür,annesinden hakaret bile isitse ailesini yüz üstü bırakmamak için evi terk etmeyen, köle hayatı da yaşasa 'olsun,annemdir,babamdir. Evlenip kurtulurum nasolsa' diyen, ebeveynleri kendisine iyi bir anne baba olmadigi halde onların yaşlılığı, sağlığı için kendini heder eden...
cevreme ve kadınlar kulubune bakiyorum da, insanların çoğu kendisine bağımlı çocuk yetiştiriyorlar. Ne kadar ezik, ne kadar pasif çocuk yetiştirirsen, sevgiyle ya da Korkuyla ne kadar kendine bağımlı yaparsan toplum gözünde o kadar hayırlı evlat oluyor,çünkü kendi doğrularına karar vermekten,kendi iyiliği için başkaldirmaktan imtina eden,birey bile olmayı becerememis bir organizma oluyor. Toplumda adı= hayırlı evlat ...
Anne baba olmak bir kumardir. Dogurdugun çocuğun nasil bir şey olacagina sen karar veremezsin. Nasıl göz rengine sen karar veremiyorsun, kişiliğine de sen karar veremezsin.
Bu konuyla ilgili nihan Kaya'nın iyi aile yoktur kitabından su paragrafi seninle paylaşmak istiyorum;
Eki Görüntüle 2689117
Bence sorunun cevabı burada sakli
Yani burada övdüğünüz annenin açıkçası ben övulecek tarafını bulamadım. Mutlu anne= mutlu cocuk. Denklem çok basit aslinda. Ne kadar kötü bir şey,çocuğun anneyi çileyle, cefa ile hatırlaması, annesinin mutlu anlarına,birey olarak geçirdiği zamana tanık olamamasi. Gerçekten tek aktivitesi eşinin, çocuğunun peşinden koşup evini çekip çevirmek olan anneniz adına da üzüldüm, annesini bir gün mutlu,kendiyle başbaşa , sen sakrak göremeyen siz iki kardeşe de üzüldüm...