Nasıl ikna edebilirim?

lavitabella1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2017
1.012
1.200
133
Merhabaa herkese,
1 yıllık ilişkim var. Ben yeni mezun olmuş bir eczacı sevgilim de bankada uzman yardımcısı. Aramızda 4 yaş fark var. Çok iyi anlaşıyoruz her ortamda gözlemleme fırsatım oldu. Bana saygısızlığı olmadı, olgun ince düşünen biri.
Evlenme konusunda acelem yok sadece öncesinde annemle dışarda tanışmasını istiyorum. Annemin hisleri gözlemlerini merak ediyorum.
Ancak annem bu konuda hep tepkili. Tanışmayı kabul etmiyor nedeni olarak da statü farkını öne sürüyor. Ben buna hiç takılmıyorum ama her gün size bu baskının da yapılması sizin de canınızı sıkar.
Bana işte akrabasını örnek gösteriyor lise mezunu bak nasıl avukatla evlendi. Arkadaşların doktor sevgilileri var. Çevrende ne güzl örnekler var diyor. Aramızdaki bu tartışma gerilimi ona da yansıtıyorum.
Sizce anneme sevgilimi nasıl kabul ettirebilirim çok dik başlı annem

Anneniz dik başlı değil cahil, bu kafayla tanıştırınca zaten iyi şeyler düşünmreyecek, zorlamayın

Anneniz dik başlı değil cahil, bu kafayla tanıştırınca zaten iyi şeyler düşünmreyecek, zorlamayın
Eski kafalı iştee. Fotolarımızı gösteriyorum güzel anılarımızı hiç oralı olmuyor mutlu olmuyor. Sevgilimle bi konuda tartışsam ilerde evliliği idare edebileceğini mi düşünüyorsun diyor. Yani sürekli demoralize ediyor

Nerde annenizin gördüğü bizim göremediğimiz fark? Çok garip.

Sozde statü farkı.. ?
Bence annenizin kafası karışmış..
İşte bu ; soyumuz Osmanlı saraylarına kadar dayanirken koskoca eczacı kizim bu çocuğa mi bakacak şeklinde düşünen ve karşındaki kisiyi hakir gören zihniyet.
Bence sevgilin annenle tanismasin.
2.gun ayrilirsiniz.

Kafasındaki sorunlar şöyle.
Sevgilim ailesi başka şehirde yaşıyor. Onlarla aynı şehirde yaşamamı istemiyor. Daha ortada kesin durumlar yok.
Hani bir şey istemezsin sürekli sorun çıkartısınız ya annemin olayı bu.

Annenizin kafasını anlayamadım. Ne gibi bir statü farkı var bizim göremediğimiz. Çocuk eğitimli bir banka uzman yardımcısı ki zamanla yükselecektir. Siz ise eczacısınız. Kültür, eğitim farklılığı olmadığına göre statü farklılığı da ben göremiyorum. Tanışmak istemiyorsa bırakın tanışmasın. Ortada problem yoksa buna rağmen sıkıntı ediyorlarsa bir şeyleri kusura bakmasınlar ama saygı duymaları lazım. İşler ciddi boyuta taşındığında her şey olması gerektiği gibi olur bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…