nasil izin alacagim?

Okul bitti 2 sene sonra atandım daha ilk yılımı çalışmadan annemden laf duymaya başladım.

Yaşadığım şehirde dedemin arkadaşının oğlu varmış bi görüşsek nolurmuş. Dedemin hatrı yok muymuş. Dedim hatır gönül işi mi bu ya. Hem ben daha ilk yaz tatilimi bile yaşamadım. Arkadaşlarımla tatile gidip gezip tozup paramı yicem hiç kaynana görümce zırıltısı çekemem. Ki yaşım da 25 yani.

Nasıl bi motivasyonla bu kadar küçük yaşlarda okul bile bitirmeden cesaret ediyorlar gerçekten anlamıyorum.
Malesef öyle çocuklar her şeyi toz pembe görüyorlar gerçeği görmüyorlar malesef

15 yasında evden kaçıp konserlere gidiyordum bende ya hahah kafaya bak.. Ben yaptım ama kızım olursa yollamam :KK70: Basıma bisey gelmedi ama gelebilirdi aynı yollardan geçtim valla ne desem bilemedim ama o gelsin erkek olarak,
sen gitme yani olmaz öyle sey ha ben napardım annen olsam senle gelirdim 1 2 gün gezer kafa dagıtırdık sen de gündüz erkek arkadasınla görüşürdün

Kitap oku
Kitap oku
Kitap oku
Ders calis
Ders çalış
Ders çalış
Ay hayat bu değil ya cok sıkıcı okuyunca daraldım tansiyonum çıktı 29 yasındayım ama yeminle öğğk yani klasik cümleler.
Avrupalı gencler 15 16 da interrail yapsın bizimkilerin nasihat hep aynı bastan savma ders calıs kitap oku zerre gelişemiyoruz bu kafayla

Valla ben olsam ben de izin vermem.bizim burası küçük yer her kes bir birini tanır.kızımın arkadaşının babası okuldan arkadaşım.annesinin numarası bende var. evleri beş dakikalık mesafede.bazen kızım okuldan arkadaşına gider.ordan beni arar anne geldim der.çıkınca anne geliyorum gel beni al der.daha 10 yaşındalar kendisi gidip gele bilir ama benim içim rahat etmez.senin annen baban bilmedikleri bir yere seni nasıl göndersin.aşık olmuşsun ama daha çocuksun be yavrucum senin yaşında yeğenim var annesi gözünden sakınır onu.aileni dinle onlar hep senin iyiliğini ister unutma.

Ay hayat bu değil ya cok sıkıcı okuyunca daraldım tansiyonum çıktı 29 yasındayım ama yeminle öğğk yani klasik cümleler.
Avrupalı gencler 15 16 da interrail yapsın bizimkilerin nasihat hep aynı bastan savma ders calıs kitap oku zerre gelişemiyoruz bu kafayla
okumadiginiz için gelisemiyoruz. Hersey okumakla baslar. Bu cocuk daha okuma yasinda, sevgilisinin pesinden oraya buraya savrulacak yasta değil. Cocuk gelinler olmasin diye soyluyoruz. Tabi ki okuyacak? Bizim çoğu kizlarimiz ikisini bir arada goturemiyor maalesef. Ben de avrupada dogdum, büyüdüm. Bir kadin once okur, meslegini eline alir, birakin bir erkegi, ailesine dahi muhtac olma durumundan cikarsa oyle kurtulur. Sonrasi hallolur. Asikta olur, dunyayida gezer. Ama boyle giderse 1 sene sonra evlenir gelir burada konu açar. 😂

Ama orası Avrupa değil Türkiye.her gün kaç kadın cinayetleri okuyorum ben Türkiye'ye gitmeye korkuyorum.

Ama orası Avrupa değil Türkiye.her gün kaç kadın cinayetleri okuyorum ben Türkiye'ye gitmeye korkuyorum.
Ben de zaten bu çocuklar Yozgat’a Şırnak’a gitsin demedim bizimkilerde Paris roma Barselona gezse fena mı :)

Ama anca otur ders çalış nasihatleri , insanın çalışası varsa çalışmaz soğutur

okumadiginiz için gelisemiyoruz. Hersey okumakla baslar. Bu cocuk daha okuma yasinda, sevgilisinin pesinden oraya buraya savrulacak yasta değil. Cocuk gelinler olmasin diye soyluyoruz. Tabi ki okuyacak? Bizim çoğu kizlarimiz ikisini bir arada goturemiyor maalesef. Ben de avrupada dogdum, büyüdüm. Bir kadin once okur, meslegini eline alir, birakin bir erkegi, ailesine dahi muhtac olma durumundan cikarsa oyle kurtulur. Sonrasi hallolur. Asikta olur, dunyayida gezer. Ama boyle giderse 1 sene sonra evlenir gelir burada konu açar. 😂
Tanımadan itham etmek ? Ben okudum da sizin okuduğunuza emin değilim.

Mesela ben haftada 1 kitap hala bitiriyorum çocukken de okuma şampiyonuydum 😌😌

Herkes okusun zaten ama böyle ahkam kesmekle otur ders çalış demekle bu çocuklar okumayı sevmez sizin gibiler soğutur, teşvik etmez çocukları

Ülkede bu yıl 367 kadın öldürüldü
Nasıl bu sıkıcı mı ?
Gelişmek için yöntem okumaktan geçiyor 15 yaşında sevgilime gidiceğmmm ben yhaaa annem babama benden habersiz nasıl söylerle değil.
Siz 29 yaşındasınız 14 sene önce bu ülkede bu kadar mülteci yoktu gelenlerin tipine baktınız mı kadın yok çocuk yok genç bir sürü erkek bir kızın başını taşa vura vura tecavüz etmeye kalktılar öldürdüler çocuğu bu kızımızın yaşlarında hayat bu kadar toz pembe değil burada Avrupa'daki gibi olamayız malesef .
Midenizi bulandıran bu sözler şu an bu ülke kadınlarının bu yaşlarda tek gerçeği olmalı flörtleşmek okey ama masum flörtlere okey okulda biriyle görüşürsün sinemaya gidersin tamam da şehir değiştirmeyi düşünmek bile biraz erken değil mi

Tanımadan itham etmek ? Ben okudum da sizin okuduğunuza emin değilim.

Mesela ben haftada 1 kitap hala bitiriyorum çocukken de okuma şampiyonuydum 😌😌

Herkes okusun zaten ama böyle ahkam kesmekle otur ders çalış demekle bu çocuklar okumayı sevmez sizin gibiler soğutur, teşvik etmez çocukları
ilk mesajimi tekrar oku. Anlaman dileğiyle. Ben size okudunuz okumadiniz demedim, genel konustum. Okuma şampiyonluğunuzu geçte olsa kutluyorum.

Ben de zaten bu çocuklar Yozgat’a Şırnak’a gitsin demedim bizimkilerde Paris roma Barselona gezse fena mı :)

Ama anca otur ders çalış nasihatleri , insanın çalışası varsa çalışmaz soğutur
Barcelona Roma gezse çok güzel olur tabi ki.ama bu yaşta erkek arkadaşla buluşmaya başka şehre gitmek ona ne katacak.onu ancak okumak ders çalışmak kurtarır.

Ülkede bu yıl 367 kadın öldürüldü
Nasıl bu sıkıcı mı ?
Gelişmek için yöntem okumaktan geçiyor 15 yaşında sevgilime gidiceğmmm ben yhaaa annem babama benden habersiz nasıl söylerle değil.
Siz 29 yaşındasınız 14 sene önce bu ülkede bu kadar mülteci yoktu gelenlerin tipine baktınız mı kadın yok çocuk yok genç bir sürü erkek bir kızın başını taşa vura vura tecavüz etmeye kalktılar öldürdüler çocuğu bu kızımızın yaşlarında hayat bu kadar toz pembe değil burada Avrupa'daki gibi olamayız malesef .
Midenizi bulandıran bu sözler şu an bu ülke kadınlarının bu yaşlarda tek gerçeği olmalı flörtleşmek okey ama masum flörtlere okey okulda biriyle görüşürsün sinemaya gidersin tamam da şehir değiştirmeyi düşünmek bile biraz erken değil mi
öpüyorum. Valla oyle boyle tek care okuyacaklar. BASKA YOLU YOK. ister ooogk diye diye ister seve seve. Bana kizdigi konu, 15 yasinda bir çocuğa oku demem? Git evlen deseydim kizmazdi bak emin ol😂 Bir de avrupadaki genclerimizle burdakileri bir tutmaz mi?
Maalesef sartlar esit değil. Burda okursan kurtulursun ki o da cok belli değil yani.

Burasi Turkiye okulu bitiren herkes dunyada turuna cikamaz, dunya turunu birak ayri eve cikamayanlar var.

Zaten kimse " okulu da birak koş git sevgilinin yanina seneye de evlenirsiniz mis gibi" demiyor bir tane bile oyle bir yorum okumadim varsa siz gosterin.

Bazi seyler yaşinda güzeldir, 15 yasinda tabi ki sevgilisinin yanina gitmesin başka şehre ama okul bitene kadar hayatini dondurmak gerekmiyor. 15-16 yaşindaki cocugun her istedigi olmaz elbette ama neden olmayacagini ACİKLARSİN ki buradaki çogu kişi aciklamış zaten kendi cocuklarindan vs ornek vermişler. Dogrusu bu bence.

Cocugun istedigi şeylere hayir derken dogru durust bir aciklama yapmadan "kitabini oku oku oku , ders calis calis calis" denilirse o cocuk ders calismayi sizin dediginiz gibi aileden "kurtulmak" olarak gorur.

Ki ben avrupanin gobeginde doğmuş, büyümüş bir insanim. Gezmedigim ulke, yasamadigim şey kalmadi. Ama yine de oku oku oku diyorum. Cunku okumazsa, haberi yok ama o saydiklarini bile yapamayacaklar. Okursalar bir şans! Yine de benim ulaştığım kolaylikta olmayacak. Cok üzgünüm bunu dedigim icin. Ülkemiz boyle.

öpüyorum. Valla oyle boyle tek care okuyacaklar. BASKA YOLU YOK. ister ooogk diye diye ister seve seve. Bana kizdigi konu, 15 yasinda bir çocuğa oku demem? Git evlen deseydim kizmazdi bak emin ol😂 Bir de avrupadaki genclerimizle burdakileri bir tutmaz mi?
Maalesef sartlar esit değil. Burda okursan kurtulursun ki o da cok belli değil yani.
Son cümlye o kadar katılıyorum ki 15 yaşındaki çocuğun başka bir beklentisi olamaz flörtleşir aman okulundaki çocuk bir çiçek verir ders çalışırlar falan budur başka şehire gitmeyi düşünmek nedir bunun modernlikle Avrupailikle alakası nedir anlamadım bende evet bu yaşta normaller budur bu ülkede de herkes iki ayrı uçta bi taraf okutmaz diğeri de amannn salalım gitsin der hiç normal adam yok :olamaz:

Burasi Turkiye okulu bitiren herkes dunyada turuna cikamaz, dunya turunu birak ayri eve cikamayanlar var.

Zaten kimse " okulu da birak koş git sevgilinin yanina seneye de evlenirsiniz mis gibi" demiyor bir tane bile oyle bir yorum okumadim varsa siz gosterin.

Bazi seyler yaşinda güzeldir, 15 yasinda tabi ki sevgilisinin yanina gitmesin başka şehre ama okul bitene kadar hayatini dondurmak gerekmiyor. 15-16 yaşindaki cocugun her istedigi olmaz elbette ama neden olmayacagini ACİKLARSİN ki buradaki çogu kişi aciklamış zaten kendi cocuklarindan vs ornek vermişler. Dogrusu bu bence.

Cocugun istedigi şeylere hayir derken dogru durust bir aciklama yapmadan "kitabini oku oku oku , ders calis calis calis" denilirse o cocuk ders calismayi sizin dediginiz gibi aileden "kurtulmak" olarak gorur.
bazı şeyler masumca güzel olmalı ama ailesi belli ki baş edemiyor kadın ağlıyor 15 yaşında bir çocuğun bananee sevgilime gitceğmm tavrı normal değil annesinin ağlaması hiç normal değil başka şehirden değil okuldan hoşlandığın biri olur sinemaya gidersin falan bunlar bu yaştaki çocukların normalidir bu çocuğun terazisi kaymış evet tek derdi okumak ve çalışmak olmalı bu kadar cesaret çok fazla çevresindeki tehditlerden habersiz yaşadığı çok belli

seni severim. Ve ayni şeyleri soyluyoruz aslinda, diger mesajlarimi okursan. Cografya kaderdir derler ya oyle iste. Okumakla bile hayatinin kurtulacagi belli degilken, 15 yasinda sehir sehir erkek pesinde gezmeye baslanirsa, zaten okuyamaz ki. Ikisini bir arada yuruten gercekten cok az inan bana. Cogunlukla sonlari erkenden evlenip hamile kalip gelip buraya kaynana konusu acmak olur. Hepsi demiyorum bak, ama maalesef çoğunluğu.
Ama benim bildiğim tek sey, okul her zaman onceliklidir. Hic bisey önüne gecemez. 15 yasinda ne doğru ne yanlış bilmeyecekleri icinde mecbur yonlendiregiz. Yanimda olsa daha farkli teşvik ederdim ama uzak iste. Anca burdan oku diyorum dank eder belki, okumasa da, girsin bdv yi okusun oyle dank eder belki.

Back
X