Siz hayatı 10 yıl ileriden yaşıyorsunuz sanırım.
Annelerin tanışması, babaya söylenmesi birbirlerinin evlerine gitmeler vs.
Bu gelişmeler 15 yaşında ilk aşkını yaşayan, flört eden iki çocuk için çok fazla bence.
Ben sizin annenizi de normal görmedim. Böyle bir konuyu açtığınızda topu babana atmak yerine reddedip orada kapatmalıydı. Ele avuca sığmayan bir çocuksunuz herhalde, kadın onaylamayacağı halde çaresizlikten sert tepki veremedi belki de.
Kızımında senin yaşlarında flörtleri oldu, en fazla ilçedeki cafede kahve içer gelirdi. Onu bile arkadaş grubu olarak çıkarlardı.
Şimdi 19 yaşında 1,5 yıllık bir arkadaşlığı var, babasına ilk kez bu ilişkisini anlattı. Onda da baba kız arasında ki köprü ben oldum. Çocukla ben tanıştım, eşim benden aldı bilgileri, bu yaşta resmiyete dökmeyeceği belki bitecek bir bir ilişki için yüz göz olmak istemedi.
Kızım erkek arkadaşının annesi ile benim tanışmamızı istedi. Bende şu durumda erken diyerek kabul etmedim. Ailelerin tanışması bir söz/nişan niyeti varsa olmalı bana göre.
Kızımı erkek arkadaşının evine gitmemesi konusunda da uyardım. Akşam yemeğine davet edildi kibarca reddetmesini istedim. Şimdiden yüz göz olmanın, milletin ağzına laf vermenin anlamı yok çünkü.
Bizde kızımızın ilişkisini biliyoruz ama bir sınır olmalı bana göre. Önceliği eğitimi çünkü bizim için.
Ben senin annen yaşındayım aynı yaşta oğlumda var üstelik. Daha yeni yeni giyimine, saçına, başına özenmeye başladı. Erkek annesi olarak da baksam çok hızlısınız.
2 sene sonra tüm hayatını etkileyecek bir sınava gireceksin enerjini oraya ver, daha kimler kimler çıkacak karşına. Sen eğitimine ne kadar yatırım yapar, sosyal ve iş çevreni belli bir düzeye getirirsen ilişkilerini ve evliliğini de o tarz insanlarla yaparsın. Yarın öbür gün iki bebeyle cebelleşirken arkadaşlarının attığı eğlenceli fotolara/paylaşımlarına iç geçirmekle kalırsın bunu sakın unutma.