nasil izin alacagim?

oncelikle 15 yasindayim ve 16 yasinda bir erkek arkadasim var, 4 aydir cikiyoruz. annem ve babam erkek arkadasim oldugunu biliyor. annelerimizi tanistirdik. annemle onun hakkinda konusabiliyorum ama babamla hic konusunu acmadik ama babam iyi karsiladi tabi ogrenince. sorun su ki ben istanbul, o ankarada yasiyor. 4 ay icerisinde 2 kez istanbula geldi gorustuk. simdi ben ankaraya gitmek istiyorum 15 tatilde. bunu anneme soyledim, annem kizdi biraz. hatta agladi, kafasinda sanirim birkac senaryo kurmus. sonra ben karismam babandan izin al dedi. ben de ne soyleyecegimi nasil aciklayacagimi dusunur ve bunu soylemek icin zaman kollarken annem babama bundan bahsetmis bile.. babamda izin vermemis tabi. ben anneme sinirlendim benim babamla aramda olan bir konuda gidip kendisinin soylemesi hos degildi. simdi tekrardan babama bu konuyu acmak istiyorum, cunku ayip etmek istemiyorum, surekli ayagima gelmek zorunda degil. o bundan sikayetci degil, ankaraya gelemem dersem o tekrar gelir tabii ama onunda ici burkulur cunku gelirsek neler yapacagimizi dusunmustuk bile. babama bu konuyu nasil acar ve nasil izin alabilirim? en azindan gunubirlik bile olur. sadece onunla vakit gecirmek istiyorum :KK43:
Annelerinizi tanıstırmıssınız. Annenle gidin sabah gider akşam dönersiniz. Anneler bırlıkte takılır siz erkek arkadasınız ıle beraber.

oncelikle 15 yasindayim ve 16 yasinda bir erkek arkadasim var, 4 aydir cikiyoruz. annem ve babam erkek arkadasim oldugunu biliyor. annelerimizi tanistirdik. annemle onun hakkinda konusabiliyorum ama babamla hic konusunu acmadik ama babam iyi karsiladi tabi ogrenince. sorun su ki ben istanbul, o ankarada yasiyor. 4 ay icerisinde 2 kez istanbula geldi gorustuk. simdi ben ankaraya gitmek istiyorum 15 tatilde. bunu anneme soyledim, annem kizdi biraz. hatta agladi, kafasinda sanirim birkac senaryo kurmus. sonra ben karismam babandan izin al dedi. ben de ne soyleyecegimi nasil aciklayacagimi dusunur ve bunu soylemek icin zaman kollarken annem babama bundan bahsetmis bile.. babamda izin vermemis tabi. ben anneme sinirlendim benim babamla aramda olan bir konuda gidip kendisinin soylemesi hos degildi. simdi tekrardan babama bu konuyu acmak istiyorum, cunku ayip etmek istemiyorum, surekli ayagima gelmek zorunda degil. o bundan sikayetci degil, ankaraya gelemem dersem o tekrar gelir tabii ama onunda ici burkulur cunku gelirsek neler yapacagimizi dusunmustuk bile. babama bu konuyu nasil acar ve nasil izin alabilirim? en azindan gunubirlik bile olur. sadece onunla vakit gecirmek istiyorum :KK43:
kendini ailenin yerine koyarak düşünmeyi dene, 15 yaşında dünyalar güzeli kızlarını başı sıkışsa gidip kurtaramayacakları bir şehire yalnız başına göndermek istememekte haksız değiller mi? havasını suyunu yolunu bilmediğin bir yer, ülkenin her tarafında onlarca sapık ne idüğü belirsiz insan dolu üstelik. ailenin sorunu eminim senin erkek arkadaşınla görüşmen değil, onlardan uzak ve savunmasız olduğun, üstelik bilmediğin bir şehirde olacak olman. Sana istedikleri kadar güvenseler de sorun senin vereceğin güven değil. Ben 28 yaşındayım ve olduğumdan küçük görünüyorum, yakın zamanda bir uçak yolculuğunda beni oldukça küçük zanneden yaşlı bir adam havaalanında ve uçak yolculuğu boyunca sürekli farklı bahanelerle taciz etti beni. dışarıdan bakıldığında yardımcı olmaya çalışan sevimli bir amca gibi görünüyordu ama ben onun amacını bakışlarında hissettim ve inanılmaz derecede korktum.
ailenin de tek düşündüğü şey böyle bir olay yaşamanın senin ruhunda açacağı yara, bunu engelleyemeyecek olmaları.
Bir de yukarda bir arkadaş da yazmış erkeklerin peşinden gidilmez diye. bence de çok haklı bırak o gelsin, ki eminim erkek arkadaşın da böyle bir yolculuğa çıkmanı çok istemiyordur. önünüzde uzuuuunn bir hayat var, acele edip güzel anların heyecanını hevesini es geçmeyin

En azindan gunu birlik olur mu? 15 yaşinda nerede kalmayi planliyordunuz?

Hani oyle cok baskiyla yetişmiş biri degilim. Erkek arkadaslarimi ailem hep bilirdi, tatile de ciktim, sehir disina da gittim hatta kaldim ama 15 yaşimda degildim.
15 yaşinda ilk sevgilim olmuştu zaten haftasonlari cikar gezerdik, vakit gecirirdik. Ne işiniz var taa başka şehirden sevgili, bu yaşta orada kalacaksin fln.
Anneni babani bilmem ama ben asla izin vermezdim 15 yasinda cocugu bilip bilemdigim yere yatili mumkun degil sevgili değil kiz arkadasina bile gondermezdim anca ailesini coook iyi taniyor olmak lazim ki o da bir iki gormeyle olacak iş degil.

Ay benim kız da öyle 😂
2-3 kat sporcu sütyeni giyiyor düz dursun görünmesin diye 😂
Yaz sıcağında peluş hırka giyip dışarı çıkıyor 😂

Ergenken memelerim buyuk gorunsun diye ekstra dolgulu sutyen kullanirdim be. 😂
Memesini saklamaya calisan bir kiz hiç gormedim cevremde ya da dikkatimi çekmedi belki bilmiyorum bu cocuklar nereden ogreniyor boyle saklamayi filan garip gercekten. 🙄

Memesini saklamaya calisan bir kiz hiç gormedim cevremde ya da dikkatimi çekmedi belki bilmiyorum bu cocuklar nereden ogreniyor boyle saklamayi filan garip gercekten. 🙄
ya hele ben neden ablamin memeleri daha buyuk diye evde olay cikartirdim. 🤦🏻‍♀️

Yok daha neler yahu. Benim 15 yasinda yegenim var, ablamin oglu ama elimde buyudu kerata. Ona kizlarla aran nasil diye sorsam utanir cocuk. Bir de bir sehirden digerine gidecek ha? Ayaklarini kirmadim daha. Keske tek derdin sinif gecmek olsa🤔

Bende saklanmasını ilk defa kızımda gördüm ama bu sene normale döndü sadece bol giyiyor zaten belli olmuyor
Ama geçen sene 5 tane şu ince sutyenleri üst üste takmış bende çekmecede sütyen kalmayıp hepsi kirlide olunca fark ettim 😂

Bana birkaç yıl önceki halimi hatırlattınız. Şu an 21 yaşındayım o zamanlarda 14-15 yaşlarındaydım, ben de sizin gibi istanbuldayım ve ankaralı bir çocuktan çok hoşlanmıştım, sizinle aramızdaki fark ise biz sadece arkadaştık (:KK42:) ben de çok uğraşmıştım Ankara'ya gidebilmek için ki şansıma hiç Ankara'da yaşayan akrabamız da yoktu! :mad: Annem asla izin vermedi gitmeme ki ben de ısrar etmedim hiç ama ankara tabelasını sokakta görünce bile heyecanlanırdım öyle söyleyeyim... Öyle yıllarca sevdim işte platonik :confused: Şimdi ne haldeyiz diye sorsan çocuk üniversiteye buraya geldi görüştük ama şu an hiç hal hatır bile sormayız ve benim yıllarım bu çocuğu sevmekle geçtiii :skandal: şu an çok sevdiğim bir sevgilim var:KK60::21: anlayacağın o ki yıllar içinde çok şey değişecek ve şu an çok zor ve üzücü bir durumda olduğunu düşünsen bile yıllar sonra tebessüm edip geçeceğin bir anı olarak kalacak ondan kendini çok üzmemeni tavsiye ediyorum :KK51:

Benim aklım durdu.biriniz 15 biriniz 16 yaşında ve şehirlerarası yolculuk mu yapıyorsunuz?hem de tek başınıza..ben ıstanbul da 15 yaşında tek başıma otobüse binip bir ilçeden başka ilçeye gidemezdim...ailenin izin vermemesi normal...erkek arkadaşının ailesi nasıl izin verdi anlamadım...herşeyin bir sınırı..işin cilkini cikarmayin

Eger ailen seni göndermezse yat kalk dua et böyle bir aileye sahibim zaten...gonderirlersede onların anne babaligini sorgula...hepimiz sorgulamalı
15.16 yaşında şehir dışına gitmek..hemde sevgili için...vallahi pes...

kız ekmeğini eline al bi önce acelen ne, kaynana görümce diye konu açmak istemiyorsan gitme de gelmesin de. o yaşlarda ben oyun oynardım :emir_bebek:

Annende ciddi otorite sorunu gördüm sana hayır diyeceğine ağlamıış biraz şımarık büyümüşsün ablacım sen neyine güveniyorsun acaba kimde kalacaksın ? Bilmediğin bir şehirde bilmediğin birinin evinde mi ? Yaş küçük fikirler büyük ..

Senin yaşlarında kardeşim var erkek arkadaşına okeyim ama şöyle bir istekle gelip diretse çok şeyden mahrum kalır fazla özgür bırakmışız bu çocuğu diye düşünürdüm

Annen neye ağlıyor acaba?
O öyle ağladığı için hala nasıl izin alabilirim diyorsun.
Bu yaşta ne başka şehire gitmesi diye net bir dille söyleyip konuyu kapatmalıydı.
cidden bnede anlamadım acaba şu an aileler yetiştirirken çok mu aman psikolojisi bozulmasın şöyle olmasın diye çocukları bu kadar şımartıyor
sanki çocuklar anne , annelerde çocuk ciddi otorite boşluğu var
"birey" olmaları ve kendini ifade etmeleri için acaba saygısızlık yapmalarına izin vermek mi gerekiyor. Çocuk anneyi hiç saymıyor benim yerime babama söylemesine kızdım diyor yani annesi sadece babadan izin almaya yarayan bir araç ..

İlk erkek arkadaşım başka şehirdeydi listedeyken ben de cahil cesareti yanına giderdim. Hatta bazen arkadaşlarımdan gelenler de olurdu.
Şanslıymışız başımıza bir şey gelmemiş. Ailem erkek arkadaşımı biliyorlardı ama hiç şehir değiştirdiğimi bilmiyorlardı.

Şimdi kendi çocuğum olsa o yaşta ve izin istese, istiyorsa ailesiyle görüşüp o gelsin derim ya da beraber gider günü onlardan ayrı geçirir ama nerede olduklarını bilirim. Çünkü o yaşlarda engellemek kısıtlamak çözüm değil. Aksine daha çok cezbedici oluyor.

bu kadar istiyorsan annen yada baban götürsün günü birlik. gün içinde sevgilinle buluş, akşamda ailenle evine dön.

Merhaba, öncelikle buraya yazmış olman gerçekten çok güzel. Ben sana bir kaç tavsiye vermek isterim; abla, dost, arkadaş tavsiyesi diyelim. Henüz ikiniz de çok gençsiniz. İçinde yaşadığımız ülke 15 yaşında genç bir kızın başını alıp başka bir şehre gidebileceği bir ülke değil. Erkek arkadaşın mutlaka sana çok iyi davranan çok kibar bir çocuktur ama kimsenin içini bilemezsin inan. Annen haklı olarak oraya gittiğinde o çocuğun sana kötü davranmasından, başına bir iş gelmesinden korktuğu için bu tepkileri vermiş. Hangi anne olsa bu tepkiyi verir. Babanın da tepkisi bundan çok farklı olmayacaktır ve ikisi de o kadar haklı ki... Günübirlik bile gitsen Allah korusun başına ne geleceğini bilmiyorsun. İstanbul'da da bilemiyoruz dediğini de duyar gibiyim ama o iş öyle değil, İstanbul senin bildiğin tanıdığın bir yer. Sen başka bir şehirden bahsediyorsun.
Ayrıca sevgilin sürekli ayağına gelmek zorunda, erkekler sürekli ayağına gelmek zorunda kaldıkları kızlara daha çok bağlanırlar bu tecrübeyle sabit. O gelsin ve burada vakit geçirin. Senin ona gitmen flörtünüzün daha ileri bir zamanında olsun henüz çok erken.
Öpüyorum, sevgiler.

Aşk böceğim, gitme oralara. Sonra hormonlarınız ağır basıyor olmuyor bak. :işsiz:

Back
X