Nasıl kendinden emin, saygın bir kadın olurum? nasıl başarıyorsunuz?

Sen takım ekibini yönetmiyorsun, ekip seni yönetiyor...
YouTube da kişisel gelişim videoları var izlemeni tavsiye ederim,,

Yaşınızın genç olmasından kaynaklı olabilir mi acaba? Bizim toplumumuzda yaşı küçük olan her zaman daha fazla saygı göstermesi gereken kişi olarak konumlandırılıyor. Bilgisayar mühendisi bir arkadaşım var mesela, çok iyi bir üniversiteden mezun, Türkiye’de çok önde gelen şirketlerde çalıştı ve kendini fazlasıyla geliştirdi. İstanbul’da bir şirketin takım liderliği pozisyonuna başvurdu. Fakat yaşı genç olduğu için (25) takım lideri olmasının şirkette dengeleri bozabileceğini söylediler. Takımda sizden yaşça çok büyük insanlar var ve sizden emir almak onlara zor gelebilir dediler. Arkadaşıma onunla çalışmayı çok istediklerini, istediği maaşı vereceklerini fakat pozisyonun liderlik olamayacağını söylemişlerdi ve bunun üstüne arkadaşım teklifi reddetmişti. Size de diğerlerinden az saygı duyulmasının sebebi genç olmanız olabilir. Maalesef donanımınızdan daha önemli olabiliyor yaş mevzusu bazen.

Sizin anlatımınızdan ve çevrenizdeki insanları mütemadiyen BİLE diye diye aşağılamanızdan hareketle şunu diyebilirim ki; insanlar size saygı göstermiyor değil sizin aşağılık kompleksiniz var. Siz saygı değil fazlaca övgü bekliyorsunuz ve kendinizi herkesle kıyaslıyorsunuz. Sizin olaylara bakış açınız oldukça toksik. Problemi kendinizle çözmeniz lazım.

Güleryüzlü sıcakkanlı olan insanlar saygı görmez. Profosyenel iliski dışında samimiyete girmeyin kimseyle. Biri sizinle konuşmadan siz de gidip konuşmayın. İnsanları elestirin saygı görmenin yolu budur maalesef.

Belki sadece yaşınızla ilgilidir.Kendimden en az 12 yaş küçüklerle okuyorum , istisnasız tüm hocaların bana yaklaşımları, üslupları çok çok farklı.Nasıl ki bana sadece olgun olduğum için farklı davranılıyorsa size de genç göründüğünüz için hafif tavırlar sergileniyor olabilir.

Yarısına kadar okudum da sizi tabii ki sevmek zorunda değiller saygı göstermek zorundalar ama zaten saygısız kişilerin arasına düşmüşsünüz bir de üstüne sizi sevmiyor olabilirler mi?

İntiharı düsünmek ne demek yaSiz ne kadar degerli iyi biri oldugunuzu kendinizw hissettitmemissiniz bence mutlaka kişisel gelişim uzmanına gidin veya piskologa hep kendinizi suclamıssınız

Kocamla aramda bile ince bir çizgi vardır.
Nerde durması gerektiğini bilir.
Bu çizgiyi sınırı siz belirleyeceksiniz.
Üst konumdaysanız bunu hissettireceksiniz ama kırmadan nazikçe.
Sana hesap sorar gibi konuşana , ayarı vermelisin.

Canım konunun başlarında biraz kendini över gibi anlatmışsın tabii uzun hepsini okumadım.
1. Çok şey bekliyorsun.
2. Senin yapacağın yada değiştirebileceğini bişey değil o, o bahsettiğin durum Allah vergisi oluyor, bazı insanlar sempatiktir,bazıları iyi bile olsa iticidir.
3.Mesala konuşurken mimiklerini değiştiremeyeceğin kadar değiştiremeyeceğin bi durum söz konusu.

Tavsiyem: MÜTEVAZİ OLUN (Sanırım bunu değiştirebilirsiniz)

Tek bir nedeni oldugunu sanmam. Tahminlerimi siralayayim;
-ozguven ki karsidaki bunu hissedince otomatik ustunsun
-giyim kusam, vucut dili
-bakim, sac modeli
-uslup
-ses tonu
-bos zaman aktiviteleri (soyle dusun; haftasonu ne yaptin diye konusulurken tenis oynayan, yuzen kendini gelistiren mesgul insan mi dikkat ceker, bir sey yapmadim evde bos gecti diyen mi?)
-otoriter olmak
-cevre
-kitap okumak yani kendini gelistirmek aslinda
-kendi kendinize deger vermek. Kendinizi sevmek. Siz kendinize deger vermezseniz karsidaki hic vermez.

simdilik aklima bunlar geldi. maddelere gore kendinizi tartin. bir psikologdan yasam kocundan vs yardim alabilirsiniz. degistirmeniz gereken noktayi tespit eder.

bir de sunu soyleyeyim masanizdaki suyun icinde bile iki dilim limon bir cubuk tarcin olsun. Insanlar fark etsinler sizin havanizi, durusunuzu.. kendinize dikkat ettiginizi.
ufak tefek cinayetler de oya vardi. muhakkak sporunu yapan, kosan, her gun taze sebze yemegini kendi pisirip yiyen bir kadin imaji verirlerdi ona. Aman tek kisiyim bir sey yiyip geceyim havasi olmazdi. Evi ozenli masasinda limonlari..

Son düzenleme:
Benim de eltim esiyle cok yuz gozdur. Kavgasi da sevgisi de muhabbeti de ayarsizdir. Cogu zaman yanindakiler utanir onlarin hallerinden. Esimle bana bakip hep sizin evdeki halinizi merak ediyorum der. Zannediyor ki onlarin olmadigi yerde cok farkliyiz. Ama dediginiz gibi ikimizin de sinirlari var. cok sukur oyle bulduk dengeyi. Hem cok yakin hem herkese gereken kadar ozel alan var.

Bence sert davranmakla gülmemekle ilgili değil bu mesele. Gülerek lafını sokup saygı gören çok kişi var. Sanırım yaptıkları işten her zaman memnun kalmamanız gerekiyor. Sorgulamanız gerekiyor. Tabi mantıklı şekilde. Karşıdaki aa bunu farketmemişim diyecek. Açık aramak gibi biraz ama siz amirsiniz bu normal bişey. Hatta hem güleryüzlü olabilirsiniz ama şakayla karışık laflarınızı geçirin. Biliyorum zor, ama bikaç kere yapıp işe yaradığınu görünce zevk almaya bile başlarsınız

Bu bence biraz sınır koymakla.alakali bir durum.
Is hayatinda ben de güler yüzlü olduğum icin böyle davraniyorlar sanirdim aslında hayır tam olarak öyle değil
Mesela.vatandas geldiginde sinirli bile.olsa onu sakinleştirip işini en kisa sekilde halletmeye calisirim ve bu hep lehime olmustur. Hatta arkamdan bile benim.icin güzel.seyler söyleniyormuş (izindeyken sormuslar orada bir hanim vardi güler yüzlü diye).
Sorun güler yüz degil yani. Ve otorite kurmak da baskiyla, kizmakla olmaz. Belli iletişim stratejileri gelistirmeniz gerekiyor.
Bunu anca siz asabilirsiniz.
Bir çaycı size atar yapamaz, çay getirmek onun görevi. Ya da is arkadaslarinizdan isini begenmediginiz varsa "lütfen Ayse hanim/Ahmet bey, şu konuda daha dikkatli.olursak sevinirim ya da bu raporda şu detaylara da yer vermeniz gerekiyor" şeklinde net bir üslupla ama icine duygu katmadan, o soylediklerinize anlam yuklemeden, aman kirar mıyım diye düşünmeden salt mantikla yaklasarak isinin geregini yapmasını isteyebilirsiniz.
Mesela ben bazi konularda kuralciyimdir, yanlış varsa söylerim. Bazi arkadaşlarim aman bosvercidir, ses de çıkarma dogrusunu da söyleme modunda, ben mutlaka bunu ifade ederim. Görevim neyi gerektiriyorsa o.
Bunda duygusallık olmaz. Ama tabii robot gibi de davranmaya gerek yok. O dozu iyi ayarlamak lazim. Isi kuralina/mevzuatina uygun bir sekilde yapmalarini söyleyeceksiniz ama bunu öyle bir üslupla söyleyeceksiniz ki "peki mmeris hanim" diyecekler.
Bir de saygi ile saygınlık biraz farkli seyler.
Saygı, herkesin birbirine göstermesi gereken bir sey ki bence toplumda biraz eksik olan bir sey. Ama saygınlık sizin söz ve davranışlarınızla kazandiginiz bir sey.
Boyle olmanızın sebebini de yazmissiniz zaten, babaniz otoriter olduğu icin siz ezilen taraf olmussunuz. Bu yönünüzü de hayatin her alanında yaşıyorsunuz ister istemez.
Kendinizde yapmaniz gereken degisiklik daha cok hayır diyebilmek ve sınır çizmek, insanlar sizin izniniz olmadan sizin alaniniza girememeliler.
Hesap sormalara da alttan alip aciklama yapmayın, "pardon, sen bana hesap mi soruyorsun hayirdir?" seklinde bir çıkış yeterli olur.
Youtubeda çok güzel videolar var onlari izleyerek baslayabilirsiniz bir seyleri değiştirmeye. Sınır çizmek yazin bir sürü öneri videosu gelir karşınıza, Psikolog Tülay Kök'ün videolarini öneririm sınır cizmekle ilgili de video yapmisti.

Malesef aynı sorunu yaşıyorum. İnsanlara siz diye hitap ederim, saygılı ve oldukça nazik davranırım. Güleryüzlüyümdür ve işle ilgili vs. hata yapılınca hoşgörülü davranırım. Yani aslında ben herkesin olması gereken gibiyim bence. Ama insanlar bu tavrımı karıştırıyorlar. Ve enseye şaplak modunda davranıyorlar bana. Dikkat ediyorum hep iyi nazik yumuşakyüzlü insanlara bir "amaaan o her şeyi kabul eder" düşüncesiyle yaklaşılıyor. Örneğin kendi işimle ilgili örnek vereyim. A hocası sert ve azarlayan biriyse aman onun dersini şu güne koymak zorundayız diye istediği ders programı yapılırken B hocası sen ben gibi biri olduğu için 'tamam ya o ses çıkarmaz, ona kabul ettiririz zaten diyip istemediği bir program yapılıyor.
İlla korku krallığı mı kuralım bilmiyorum. Bir de ben çok ufak tefek ve yaşımdan küçük gösteren biriyim. O yüzden de beni pek ciddiye almıyorlar

Aynı sorunu bazen ben de yaşıyorum. Benden başka otorite yoksa tepkimi gösteriyorum ama yanimda başka bir otorite varken sessiz kalıyorum ve eziliyorum. Ben çok mutevazi davranıyorum. Mesela çalıştığım ortamlarda yüksek lisans ve doktora yapan arkadaşlarım var. Aynı yaşlardayız, eğitim durumumuz aynı. Ben onlar kendini kötü hissetmesin diye kadrolu olduğumu çalıştığımı vs hiç söylemem. Sonuç: öğrenciler ben hariç herkese hocam diyor. Işin komik tarafı orada gerçekten hoca olan ben varım:) kendi deneyimlerime göre söylüyorum kesinlikle mütevazı olmamak lazım, kibar olmamak lazım. Yani resmen havalı, kibirli, kaba bir insan olmak gerekiyor otorite kurmak için. Rest çekmek gerekiyor. Onun dışındaki zamanlarda üniversitede öğrenciler benimle böyle konusamaz. Çok sert tepki gösteririm. Iş yerinde cayciyla temizlikciyle samimi olunca da kimse saygı duymuyor onu farkettim. Bunu yüzüme söylediler. Neden onlarla konusuyosun yüz verme dediler. Seçimi kendiniz yapacaksınız. Ya iğrenç bir insan olacaksınız ve sizden çekinip saygı duyacaklar ya da iyi bir insan olup çoğu zaman saygi görmeyeceksiniz. Tabi kendini bilen insanlar her türlü saygı duyar

Turkiyede bazi sinirli ortamlar haric kibar insanin asagilandigini dusunuyorum. Ben de ozguvensiz ve pisirigim. Herkesin benzer niteliklere sahip oldugu, vizyonu genis, akilli insanlarin cogunlukta oldugu ortamlarda ne yaparsam yapayim saygi gordum. Mesela eski isyerimde bence herkes cok yetenekli ve akilliydi, egitim seviyesi epey yuksekti, her oglen arkadaslarima sprituel iliski kocu taklidi yapar sorularini cevaplandirirdim, patronum dahil gulmekten olurdu, is arkadaslarima gidip SARILIRDIM filan. Ama toplantilarda yorumlarimi ustlerim bile dikkate alirdi, bir an olsun saygi duymuyorlar mi acaba bana diye dusunmedim.

Saygi gormedigim ortamlar ise hep kompleksli, genis dusunemeyen, ve biraz ahlaksiz insanlarla dolu olmustur. Mesela avukatlik stajimi onemli bir ceza hukuku hocasinin yaninda yaptim, adamla iyi anlasiyoruz, bana makale yazdiriyor, aihme dilekce yazdiriyor, oturup doktrinel tartismalar yapiyor, 23 yasindaki yeni mezuna gosterdigi saygi yasitlarindan farkli degil. Burodan cikip arada nadiren de olsa icra dairelerine veya mahkeme kalemlerine veya hakimle gorusmeye gitmek zorunda kalirdim. O zaman kendimi cehennemde bir bocek gibi hissederdim. Rusvet istemeler, sacma sapan sebeplerle suratimiza dosya firlatmalar, insan gibi degil hayvana bile boyle davranmazsin. Kaliteli insan lafindan nefret ederim insaniz mal degiliz ama yani baska bir tanim da bu kavrami karsilamiyor. Bir meslek grubu icin genelleme yapmiyorum, ulkemizde, cok ayricalikli ve egitimli bir kesim haric (cunku onlar fanusta yetismis oluyor biraz ve cogunlugun savunma mekanizmalarini gelistiremiyor), cogunlugun asagilik kompleksi sahibi, vasat, temel degerleri icsellestirememis ve haset oldugunu dusunuyorum. Elbette cogunluktan bahsediyorum, yoksa iyi insan her toplumda var. Ama bizim toplum iyi niyetli insani ezer, zayiflik olarak gorur, saygi duymamaya bahane arar. Hele yumusak basli ve ozguvensizsen daha da zevkle ezerler. Malesef bence boyle. O yuzden bence sucu kendinizde.aramayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…