Nasıl konuşmalıyız?

Nişanı kız tarafı yapar, erkek tarafı yapar olayı değil ki bu. Terbiyesizlik resmen. Masrafı, sorumluluğu bir tarafa yüklemek. Açık açık söyleselerdi "bizim gücümüz yok, siz yapabiliyosanız yapın yapamıyosanız bi şekilde hallederiz" diye ama çok çirkin olmuş böyle erkek tarafı yapar falan diye.

Valla anne baba evladının mutlu olmasını ister, kullanılmayı değil. İş erkek kardeşinize düşüyor; hiç mi tavır koymadı, hiçbirşey istemiyordun şimdi noldu diye sormadı...

Allah yardımcınız olsun arkadaşım. İyilikten maraz doğar diye boş yere söylememişler

üslupları, 2. tektaş istemeleri falan normal değil ama arkadaşlar, bizde de nişanı erkek tarafı yapar.
daha dogrusu kız tarafı karar verir, yer mi tutulucak? erkek tarafı parasını öder. ne ikram edilicek alınır veya hazırlanır masrafları erkek tarafı verir. elbiseler kıyafetler sac baş olayı da aynen öyle.
yani kız tarafı kararı verir, erkek tarafı maddi kısmını halleder, onlarında adeti öyle olabilir.
konu sahibi arkadasım üzgünüm ama sen evlenirken bişey istememiş olman veya isteklerinin yapılmamış olması, onun da istememesi gerektiği anlamına gelmez
tabi tavırları üslupları çok sinir bozucu o ayrı, bence yapman gereken annene söyle bu kadar sessiz kalmasın, almasın bulaşık makinası, hadi buzdolabı çamaşır makinası çok gerekli de, bulaşık makinası zaruri ihtiyac da değil ki 2 kişilik bi aile için, bırakın kız kendisi almak zorunda kalsın.

ablamın nişanı oldu biz yaptık benim bildiğim öyle yani düğün erkek tarafına nişan kız tarafına ait olur sadece saç kıyafet bide nişan pastasını erkek tarafı aldı bide takı taktılar işte

yanlıs anlasılmasın merak ettigimden soruyorum
sizin yore neresi
ve kız tarafı ne yapar
nisan yapmıyorsa mutlaka baska bir sey yapıyordur yani

yanlıs anlasılmasın merak ettigimden soruyorum
sizin yore neresi
ve kız tarafı ne yapar
nisan yapmıyorsa mutlaka baska bir sey yapıyordur yani

göçmenim ben trakyalıyım yani
kız tarafı nişanı yapar denilir bizde de. ama sadece kararları verir, erkek tarafına söyler
başka da bişey yapmaz

belliki sorunların ana kaynagı kzın annesi bence kardeşin kızla konuşsun nekadar çok açılırsanız sonuçta onlara zarar bence ayrıca ne saçma ve görgüsüzce istemeye giderken tektaş.allah yardım eetsin.....

göçmenim ben trakyalıyım yani
kız tarafı nişanı yapar denilir bizde de. Ama sadece kararları verir, erkek tarafına söyler
başka da bişey yapmaz

bizde göçmen ve trakyalıyız ama erkek takı ve giysisini alır birde bohça yapar nışanda gerisi kızın

Kız tarafı erkek tarafının maddi durumu iyi diye anlayınca herşeyi o tarafa yüklemeye karar vermiş anlaşılan. Yerinizde olsam 2. tek taşı almazdım, hem gereksiz hem de emr-i vaki olmuş.

Görgüsüzlük yapacaklar anlaşılan,baştan belli olmuş ben söyleyeyim.(çok olumsuz yazdım ama bence gerçek bu)
Annem yüzüğünü satar yine de mahçup olmayayım diye o nişanı yapardı(imkanımız yettiğince)

Kesinlikle katılıyorum valla.NihaYtinde bir yuva kurulacak, bunun şartı şurtu mu olur? Hem bu devirde ikinci tek taş neyin nesidir? Hali hazırda tek taş yüzük pırlanta firmalarını dayatmasıyken? Niye tek tipleşelim ki? Neden biricik kocam bana herkesin parmağında olan birşeyden sırf eksik kalmasın diye basit bir yüzük alsın ki? Önemli olan yüklenen anlamlar.
Bir de sahiden nişana gerek yok.Yazık yani. İnsan onun yerine eksiğini alır. Tabi parası çoksa çok da istiyorsa o ayrı.

ben yeni nişanlanan biri olarak yaşadıklarımı anlatym.babam çalışmıyor 4 kardeşiz ve evin ablasıyım.görüştüğüm kişiyle tam 1 yıl çıktım o da biraz para biriktiryim istemeye nişana flan gelşindiğinde aailem mahçup olmasın die.neyse istemye geldiler nişanla söz kesmini 1 hafta sonra yaptık bizim evde.tatlı ve içecekleri damat tarafı getrdi.herşey bizim evde oldu.istemye geldiklerinde eşya konusu açıldı tam duyamadım mutfakta kahve yapıyorum:)herkes gücü neye yetiyorsa onu olsun denil.di.. karş.ılıkl.ı.ben bütün ay sürünerek çalışıyorum çeyizimi tam dizeyim mahçup olmayım diye.ve ki.mseden nişanlımın ailesindende bişey i.stemem ki belki. i.nsanlık hali. ilerde bi. laf derler zoruma gider diye.bildiğim kıza tek taş söz tüzüğü takılır bide alyansı.istenirse damat tarafı takar başka şeyler.

yazmayıda unuttuğum en önemli şey nişanlım parasını biriktiriyor benim alacaklarıma yardım etmek için.ailesnin haberi yok.ben ondan hiç bişey istemem çünkü seven insan bu tür şeyleri dile getirmez bile.başkası ne derse desin herkes durumu ne ise onu yapar ayıp ve utanma olmamalı.bunun dedikodusunu yapanlar utansın bence.

Sana ne annen baban düşünsün, sanırım sen sadece ortalığı gereceksin büyükler varken !

ben bati trakyaliyim.. bizdede nisani kiz tarafi yapar.. ha erkek tarafinin aldigi hediyeler vardir ...kiz tarafindan mendil olayi vardir.. soz icn filan iste.. ayrca evlenirkende kiz beyaz esyalari ceyizleri aliyor.. ev damadin oluyo genelde onlarda yeniliyoalr iste..yatak odasi ya da oturma odasi damattan.. ayrica dugun icinde yari yariya oluyo cogunda.. yari kiz evi yari damat evi.. tabi kiz cok fakirse belki dugunude damat evi karsilar.. ya da tam tersi..burda damat icinde kiz icinde evlenmek ayni sekilde.. iki taraf icinde masrafli:) trde duyuyorum boyle rahatliklar oh hepsini erkek tarafi yapsin ne gusel:) kizsa bir iki parca (dantel tipi seyler) gotursun:))

Böyle tutumlarada , bazı yorumlarada Şok oldum

Biz hayatımızı bir takım tutma motivasyonuyla yaşamaya devam edip sürekli "taraf" oldukça;
" biz yaptık herşeyinizi " başa kakmalarıda, "kız evi naz evidir" toleransını aşan asalaklıklarda devam edip gider....

Yazıktır gerçekten iki ailenin can taneleri yeni bir aile olmaya çalışacak, iyi niyet burda yoksa nerde Allah aşkına...Bu hesap kitap nedir? Herkesin gözünde dolar işaretleri sanki erkek evlatlar, erkek evlat aileleri varlık denizinde yüzmek zorunda...

bu tip kızları çok gördüm. önce çocuğu avuçlarının içine alırlar sonra biz mutlu olalım da bir çöp bile istemem yalanları, yani cici kız numaraları. iş ciddiye bindi mi erkek tarafının canını çıkartırlar. nefret ediyorum böyle insanlardan. hem boşver canım kardeşin mutlu olacaksa sen de karışma derim. görümcesin ya şimdi kötü damgasını vururlar hemen sana. sen bişey deme. boşver herkes ettiğini bulur

2. tek taş çok ayrı yahu.. biri kendi aralarında diğeri söz .. gerçi hüküm aynı olsada bende isterdim sanırım.. ama nişan olayı ters nerenin adetiymiş ? hiç duymadım türkiye genelinde nişan kızındır nişanı siz yaptıktan sonra takılanlar nasıl olucak ozaman adetlerine göre size verilmesi gerekiyo :90: durumları kötüyse değişir tabi ama bunu size söyleyebilirlerdi daha makul bişeyler olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…