Nasıl konuşmalıyız?

ben evlenirken bi porselen yemek takımı, bide eşime taktığım şeyi aldım canım, hepsi bu.

nasıl ya herkes mi boyle peki
ceyi z filan da mı goturulmuyor
ne bileyim masa ortuleri nevresimler havlular olur
bardaktı tencere tava catal bıcak
Allah sizin oralarda erkek evladı olana kolaylık versin
hem nisan hem dugun hem tum ev hem takılar cok agır degil mi ya
ilginc adetlermis

hadi istedin 2.yi napıcan 2 tane birden tek tas mı takıcaksın
onemli olan sevdiginin aldıgı yuzuk mu kaynananın takıcagı mı
evlenme teklif edio kabul edersen takıyorsun yuzugu
sozde de illa baska bi sey istersen alyansımsı bi sey olur baska bi sey olur da 2. bir tek tas olsa olsa komik olur
bunu genel olarak yazıyorum bir taşa gereginden fazla anlam yuklememek gerek bence.

ben hataylıyım burada da nişan kına düğün hep erkek tarafına aittir ama bana kardeşinin nişanlısı ve ailesi biraz aç gözlü gibi geldi.:26:yani daha nişan bile olmadan 2 tektaş yüzüğü kimse istemez kimse de takmaz
ayağınızı denk alın bence herşeye olur demeyin

Canım nişanı kız tarafı yapar. Bunu da herkes böyle bilir.
Eğer aile arasında sade bir nişan yapacağız deseler anlayışla karşılanır.
Ama nişanı bile sizin üstünüze atmaları çok yanlış.
Acaba bu insanlara çok mu yüz verdiniz?

Ama anladığım kadarı ile asıl mesela nişan falan değilde ailenin iki kardeş arasında ayrım yapması.
Sanırım sen buna içerliyorsun.

Sizi yumuşak yüzlü ve cömert bulmuş daha çok sömürebilir gibi geliyor bu kız ailesi. Bazen İyi niyet cidden yaramıyor galiba.

Ayrıca bu devirde sen şunu aldın kız taarfı erkek tarafı ayrımı ayrımı olamamalı sonuçta iki evlencek birey de genelde çalışıyor kendi yuvalarını kurabilecek seviyede olmalılar aileler de elbette ellerinden gelen yardımı yapar da böyle ayrı gayrı onu ben yapmam kız tarafı yapar bunu erkek tarafı yapar gibi ayrılıklar daha evliliğin başında olurken nasıl bir yürek olur iki insan hiç anlamam.:97:

Son düzenleme:
bence sızın herseyı yapmaya razı oldugunuzu bildikleri için uyanık davranıyolar. biraz da cadılık yapıyolar. ama gelın hanımda bu durumdan rahatsız deıl sanırım. cok afedersınız ama bu devırde parası ıcın evlenen cok kız var tabıkkı sozum meclısten dısarı ama uyanık olmak lazım.nısan bence külfettir. kınası var dugunu var ceyızı var cok masraflı seyler bunlar para kolay kazanılmıyo kı bence kardesınız nısanlısı ıle bu konuyu konusup halledebilir. kız biraz ınsaflıys ve gercekten sevıyo ayrıca gozunu para san sohret burumedıyse kabul eder ailesıne de kabul ettirir

Benim eşim de bana tektaş almıştı sevgiliyken,istemeye geldiklerinde söz olurken yaniben onu geri verdim söz yüzüğü yerine onu taktılar.Ne saçma iştir 2 tektaşı birden takmak :)
Kardeşiniz kızı seviyosa,kız da iyi biryse size göre yani,bence hiçbişey demeye gerek yok.Belki ailesinin etkisinde kalıyodur.maddi durumları kötü mü bu arada?

İyi yada kötü yorumlar için tşk ler sana ne diyen yazan olmuş görümcelik yakıştırması olmuş bizim konumumuzda gelin görümce adlandırması olmaz zaten ne o bana gelinlik yapar ne de ben ona görümcelik bu konuda zaten herkesin gönlü rahat yani tehlikeli her şeye karışan bir görümce yok ortada o konuda rahat olabilirsiniz beni kardeşimin evlenmesi tabiki alakadar ediyor benim TEK kardeşim var yarın birgün allah korusun anne babama bir şey olursa benim ona omuzumu yaslama onunda bana yaslamaya hakkımız var herhalde 2 yabancı gibi aman sana ne ne hali varsa görsün beni ilgilendirmez deyip kenaraya çekilip karşıdan bakarsam benim karşı komşu ayşe teyzeden ne farkım kalır ki ?

Kızımız Egeli bu arada

bak dahada çok sasırdım simdi. benim babam denizlili ve bıldığım kadarıyla afyon, aydın, usak gibi ege sehirlerinde esyanın tümünü kız tarafı alır. erkek yatak odasını alır yalnızca. beyaz esyalar mobılyalar hepsi kıza aittir. halalarımınn kızları hepse kendileri aldılar. afyonlu bır arkadasım var onlardada oyleymis. gerçi onlar ne diyorsa onu yapmak lazım sonuçta kız tarafının adetleri uygulanır boyle durumlarda. bence sende çok üzme kendini sonuçta senin kardesinde alınanları kullanacak.

canım bu ne ya
ıkı tektası ne yapacak gelın hanım
allah allah neler duyuyoruz

benımde esımın teyzesının oglu evlenırken kız tarafı cocugun evı yok dıye hemen veremeyız kızımızı demıslerdı bıraz dursunlar falan
ama ne zamankı ev alınacak dendı 2 ayda evlendırdı kızını kız tarafı

allah boyle acıkgozlu ınsanlaradn hepımızı korusun
bızımde evlatlarımız var
ben boyle konuların konusulmasının cok cırkın oldugunu dusunuyorum
sonucta ıkı tarafta elınden gelenı yapacaktır yanı

zor bır durum
umarım hayırlısı olur

Eğer annen baban yapmak istiyorlarsa bırak yapsınlar.
Kendi hesaplarını kendileri bilirler herhalde.
Karışmadan duramam sonuçta benim kardeşim demişsin ama alan memnun satan memnun.
Kardeşin bir şey demiyor, annenler razı, kız tarafı istiyor.
Bu durumda sana susmak düşüyor...
Maalesef günümüzde hala erkek çocuk ayrımcılığı yapılıyor.
Ama bir şey söyleyeyim mi eğer bu insanlara bu kadar yüz verirlerse ileride çok çekerler.
O da onların bileceği iş.

Bir de bir şey soracağım yaşın kızdan çok mu büyük de sürekli "kızımız" diyorsun?

erkek tarafı çok fakir değilse herşeyi onlar yapıyo bizde, yoksa zaten kızı sanırım vermezler.
ama bide şu var genelde anne baba değil damat yapıyo zaten bunları. ee evlendik taksitleri eşim ödüyo, o para taksite gitmese yine ben harcicam, bence bu yüzden aynı yere geliyo her iki durumda. (ev+eşya borcu yani ödediğimiz)
ama nişanın masrafı falan o arada çıktı eşimden mi babasından mı bilmiyorum, herkes ne takıcaksa onu da kendisi aldı.
benim erkek kuzenim muşlu bi kızla evlendi. kız tarafı da yaptılar, muşun geleneklerinde öyleymiş. yani her trakyalı, trakyalıyla evlenmediğinden, herkeste aynı durum olmuyo, galiba erkek tarafı biraz da unutturmaya çalışıyo

öncelikle 2 tane tek taşta neymiş orasını anlamadım,eskiden o bile olmazdı,son senelerde evlenme teklif edilirken takılmaya başlandı,onuda erkek isterse tabii,eskiden evlenme teklif edilirken tek taşmı takılıyordu sanki,e hadi onu anladım diyelim,birde telefon açılıp 2.tektaşı istemek ne kadar ayıp.ben de antalyalıyım ama buradada nişanı kız tarafı yapar,türkiyede bu böyledir sanıyorum,ilk defa nişanı erkek tarafının yapacağını duydum,onlar abartır birde salon falan tutun derler şimdi,çünkü kızımız ailesine rezil olur.ayrıca bizde misafir odası hariç diğer herşeyi kız tarafı yapar ama erkekte misafir odasını yapar ve düğünde takı takar.ama bunların hepsi boş,insan birbirini sevdikten sonra herşey olur gider,mesela ben evlenirken yatak odasını eşimle beraber aldık ödedik,misafir odasını onun ailesi,oturma odasını yine beraber aldık,beyaz eşyalarımı ailem aldı,nişanı bizim evde aile arasında yaptık,kına gecem bile olmadı,onlarda düğünde altın taktı ama ben asla şu kadar takın takmayın bile demedim,ne kadar ayıp.demek istediğim arada aşk olunca maddiyatın lafımı olur.sizin gelinin ailesi çok açıkgözmüş ne diyim...

Evet talepleri biraz fazla olmuş..Fakat bu tamamen kardeşinizi ilgilendiriyor bence..

Sizin konuya bu kadar hakim olmamanız , hatta yorum bile yapmamanız gerekiyor.. Evlilik istişarelerinde , eğer kız, kardeşinizi mutlu edecekse bu yorum yapılır, etmeyecekse yine bunun üzerine yorum yapılır ilk etapta..

Fakat iş ciddiye bindikten sonra ''zaten çok zor olan süreci'' üçüncü kişilerin; kafaları bulandırarak, kurcalayarak, sürekli olmusuz yönleri eleştirerek daha da zorlaştırmamalı.

Alınacak ne varsa geline, yine size geliyor yani kardeşinize..Bu mal mülk tartışmaları ilişkileri çok yıpratıyor..

İki tektaşta onların geleneklerinde var herhalde. Sanki bundan 5-10 sene öncesine kadar sözde filan tek taş takılıyordu yüzyıllardan beri süren geleneğimizde. Hele iki tane birden istemek açıkça aç gözlülük kusura bakmayın çünkü kimse iki elinin parmaklarında tek taşla dolaşmıyor bence biraz dikkatli olun daha öncede yazmıştım sizin aileyi biraz yumuşak yüzlü bulmuş olabilir gelin hanım.

ya zaten hep böyle gözü toklardan bu cin fikirler çıkar :)
ben de nişanı kız tarafı yapar diye bilirim.
belki maddi olarak kötüdürler.
o zaman çıkarsınız bir yemeğe aralarında yüzük takılır nişanda bin kişi hoplayıp zıplamak bana çok saçma geliyor.
eğer maddi olarak imkanınız varsa aileniz de ses etmiyorsa alan memnun satan memnun hesabı çok karıştırmayın bence işleri olsun bitsin de- yengeniz baya idmanlı geliyor ileride kardeşinizin suyunu çıkaracak gibi bir his doğdu bana.

ayy ben de mi 2 tektaş istesem ne birini bir elime ötekini diğer elime takarım hahayt :82:

Şimdi hem diyorsunuz ki ben evlenirken ailemden birşey görmedim ..
Tamam o kızı da öyle bilin.. O da kendi ailesinden değil de eşinden bekliyor.
Sizinle aynı durumda yani..

Haa siz tek taş istememişsinizdir hasır takılmamıştır vs olabilir bunların hepsi maddi olanaklarla alakalı.
Eşini,eşinin şartlarını iyi bilen bir kız gereğini yapar zaten.
Kız ona takılanarı alıp isviçre bankalarına kaçıracak değil ya?
Aileniz ne yapacaksa oğluna yapacak..
Bana takılan altınları koydum banka kasasına bir ihtiyacımız olsa bir saniye bile düşünmem veririm..
Bana takıldı ama bizim onlar artık evliyiz aileyiz.
Siz bence konuya bu kadar müdahale etmeyin. Ama erkek kardeşinizin akli melekelerinin yerinde olduğunu düşünüyorum kızı seviyor parası da var. Elbet harcayacak karısına.. Bana çok garip gelmedi.
İkinci tektaş durumu ise konunun tek saçma kısmı onunda hesabını soracak olan yine kardeşiniz.Sormadıysa vardır bir sebebi aralarında bir durum vardır eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…