- Konu Sahibi GokyuzundeDans
-
ben evlenirken bi porselen yemek takımı, bide eşime taktığım şeyi aldım canım, hepsi bu.
2. tek taş çok ayrı yahu.. biri kendi aralarında diğeri söz .. gerçi hüküm aynı olsada bende isterdim sanırım..ama nişan olayı ters nerenin adetiymiş ? hiç duymadım türkiye genelinde nişan kızındır nişanı siz yaptıktan sonra takılanlar nasıl olucak ozaman adetlerine göre size verilmesi gerekiyo :90: durumları kötüyse değişir tabi ama bunu size söyleyebilirlerdi daha makul bişeyler olurdu
Günlerden beri kafamı kurcalayan meseleler var en azından akıl akıldan üstündür diye konu açayım dedim.Biz 2 kardeşiz erkek kardeşim 3 yıldan beri bir kızla beraber ve evlenmeye karar verdiler. Tabi ailem bunu bekliyor sabırsızlıkla neyse 14 şubatta evlenme teklif etti kız arkadaşına tek taş bir yüzükle
işte aileler filan tanıştık biz tabi çok mutluyuz babam kardeşime 2 yıl önce bir iş kurdu şükür tek başına oranın sahibi onun kazancıyla evini geçindircek her şeyini annem babam bende elimden geldiğince yapacağız yani anlayacağınız 4*4lük borçsuz evlenecekler Gelinimiz bu olaylar olurken her şeyi halledin bir an önce şaşaya gerek kalmadan evlenelim diyordu hiç bir şey istemiyorum filan gibi şeyler söylüyormuş kardeşime bizde elimizden geleni yapacağız diyorduk zaten her şeyimiz hazır bi eveti bekliyoruz Neyse kız isteme günü geldi çattı gelinimiz tel ediyor gelirken tek taş alıp gelin diyor isteme olurken takarsın diye şaşırdık bizde emrivaki yapar gibi neyse gittik aldık telaşla o akşam istendi filan taktı 2.ci tektaşını Bizde annesine filan sorduk nişanı kızımız kendi aramızda yapalım filan diyor ne yapacağız ne edeceğiz diye anneside sonra konuşuruz burda konuşulmaz şu an bunlar dedi.
Bizde ok. dedikartık şimdi bizi nişan günü tarihi belirlemek için çağırıyorlar şaşırdık kaldık.Neymiş onların adetlerine göre nişanıda düğünüde erkek tarafı yaparlarmış onlar hiç bir işe almaya vermeye karışmazlarmış şimdi kurbanlık koyun gibi nişan tarihi almaya ve isteklerinin listesini almaya gidiyoruz Annem ne istiyorlarsa yapacağız diyor kardeşim suskun babam canım zaten karışmaz almaya vermeye ben evlenırken benim ailemin hiç bir isteği olmadı ben şimdi şaşırıyorum bu nasıl bir iştir anlamadım.
Kızımız Egeli bu arada
nasıl ya herkes mi boyle peki
ceyi z filan da mı goturulmuyor
ne bileyim masa ortuleri nevresimler havlular olur
bardaktı tencere tava catal bıcak
Allah sizin oralarda erkek evladı olana kolaylık versin
hem nisan hem dugun hem tum ev hem takılar cok agır degil mi ya
ilginc adetlermis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?