Nasıl kurtulurum kafamdaki bu düşüncelerden???!

dr_patoloji

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
452
284
123
Tamam bir yola girildi ve boşanıyoruz gibi görünüyor ama kafamda saçma sapan düşünceler var. Gelecek sene bu aralar yeni görev yerimde işe başlayacağım boşanmış mimik bir kızı ve yaşlı bir annesi olan dul bir lafın olarak. Korkuyprum. Nereye zorunlu hizmete gideceğimi bilmiyorum. Babam hayatta değil ve başka da kimsem yok. Eşim varken nasıl olsa onunla gideceğim olsun diye kendimi telkin ederdim ama sınır da bir yere kadın başıma gitmeye çok kokruyprum. Annem hastalansa acile götürmeye kalksam kızımı nereye bırakacağım. Nöbete giderken annem kızla tek kalınca napacaklar. Bakıcı,kreş......Vs işi nasıl olacak. Çok köyü yerler var hastanede yatılıp kalkılan nasıl kızımı ve annemi götüreceğim. Kocam olsaydı en azından destek olurdu o da yok ne yapacağım bu korkumu nasıl yeneceğim. Gitmeme durumu yok devlet diploma vermiyor. Ben ne yapayım bilmşyorum.

Bütün bunlara rağmen almadınız mı zaten boşanma kararını sonradan ortaya çıkmadı sonuçta?

Bütün bunlara rağmen almadınız mı zaten boşanma kararını sonradan ortaya çıkmadı sonuçta?
Haklsınız hep aklımda zaten bu zorunlu belası. Yapılır yapılmayacak şeyler değil elbet bir yolunu bulacağım ama şu atalar kabus gibi içime çöküyor bir iç sıkıntısı ile birlikte.

Haklsınız hep aklımda zaten bu zorunlu belası. Yapılır yapılmayacak şeyler değil elbet bir yolunu bulacağım ama şu atalar kabus gibi içime çöküyor bir iç sıkıntısı ile birlikte.
Normal aslında bu ruh hali benide ilk kez yapacağım iş vs acayip gerer kasılrım stresten senin durumunda buna benziyor sanki ?

Eşin sana destek değil köstekdi
Onun varlığındaki psikolojinle çok daha fazla zorlanacaktın
Şimdi daha kolay üstesinden gelirsin korkma
Güven kendine

Gidemeyeceğin bir yer olursa istifa edip özele geçsen? Benim aklıma başka bir şey gelmedi ama bakarsın tek başına gidebileceğin bir yer olursa. Benim doktor arkadaşım kız başına gitti ve sınırdı. Gitti bir sorun da olmadı. Sizde çocuk olduğu için biraz daha farklı ama bir çözümü vardır muhakkak. Canınızı sıkmayın derim şimdiden.

Canim benim dua et. Allah insana oyle buyuk yukleri kaldirabilme gucu veriyor ki o zaman gelince. Bu muymus bu kadar stres yaptigim sey diyosun? Kadinlar, ozellikle anneler cok guclu varliklar aslinda. Yillarin alismisligi olabilir. Hikayeni bilmiyorum. Ama inan bazen erkeksiz bir hayat daha bile kolay olabiliyor. Kendine surekli ' ben tek basima da gucluyum' tarzi telkinlerde bulun. Allah'tan baska kimseye ihtiyacimiz yok. Allah yardimcin olsun.

Bence erken bunları düşünmek için. Çok yakın arkadaşım 2 yıl Karalar bağladı, sonra zorunlu hizmetini Denizli de yaptı.
Öyle es durumu, torpil, tanıdık hiç bir şey yok.
Zaman ne gösterir bilinmez. Şimdiden canınızı sıkmayın.

daha gerçekleşmemiş şeyleri düşünüp düşünüp kuruntu yapıyorsun, anneninin hasta olup acile götürmek zorunda kalacağın o esnada bebeğinin ne olcağı falan, aşırı detay düşünüyorsun, belki annen hiç hasta olmıcak, gittiğin yerde de yeni arkadaşlarından destek görceksin belki, bence biraz da geleceğe dair olumlu senaryolar düşün

Mecburi hizmeti yapmadan diplomami alamam dediginize gore buyuk ihtimalle doktorsunuz.

Tercih hakkiniz varsa tercihlerinizi cok iyi arastirarak yapin.Anadoluda kimsenin tercih etmeyecegi kucuk illeri ,ilceleri tercih edin boylece genel kuraya kalmadan tercihinize yerlesirsiniz.

Su an zor bi donem gecirdiginizi 'kadin basima naparim ' yazmanizdan anliyorum,bu gunlerin gecici oldugunu unutmayin ve kendinizi kucumsemeyin,umarim her sey istediginiz gibi olur.

Devlet diplomamı onaylamıyr haliyle özel şansımda yok zira branşımdada özel çok avantajlı değil.

benim kuzenim boşandı ailesi hiçbir destek vermiyor iki tane ikiz küçük çocuğu var yeni işe girdi çocuklara ücret karşılığı komşusu bakıyor sannırım nafakayla hafta sonları veya o işte mesaideyse baba alıyor bakkıcı tuttuki veerdiki kreşe alışsın diye dediğim çocuklar okula gidenedek böyle o da tek sayyılır eşiyle mutszdu yeniden yuva kurana dek ayakları üstünde duracak sıkıntı yapma iş olucağı varır içini ferah tut

Obsesif bir yanım var zaten birde bilinmemezlik beni iyice delirtiyor 30 yaşındayım hala hayatımı düzenli bir şekle sokamadım.

bir erkeğe bu kdar bağlı olmayın. herşeyi tek başınıza da halledebilirsiniz

Bu dedikleriniz cogunu bir dostta halledebilir korkmayın doğuda kuralan dostluklar çok daha fazla çok daha içten önceki görev yerim Doğunun bir iliydi gitmek istemedim çok ağladım ama işte aileme destek olmak icin gittim iyiki Dr gitmisim orada edindiğim Dostlukları, paylaşımlari yeni yerimde bulamıyorum ben orada çok çok çok mutluyum. Sizde dert etmeyin bakalım Allah size nasıl bir kapı açacak.Korkmayın duani nizi edin hakkınızda hayırlısi neyse Rabbim onu nasip etsin.

Obsesif bir yanım var zaten birde bilinmemezlik beni iyice delirtiyor 30 yaşındayım hala hayatımı düzenli bir şekle sokamadım.
doktor olunca düzenli bir hale girmesi, her şeyin oturması zaten geç oluyor. siz hele bi de boşanma arefesindesiniz. az biraz sabır

Arkadaşlarım 24 25 yaşında o dediğiniz yerlerde görev yapıyor bir başlarına sizin anneniz var çocuğunuzu emanet edeceğiniz öbür türlü de hep bir başınıza gidiyordunuz her yere.Hiç sıkıntı stres yapmayın korkmayın da Allah sabrını da verir kolaylığını da..Yalnız olsaydınız daha zordu.

Şimdiden bunları düşünmek çok gereksiz, kendini boşuna yorma
Benim bir arkadaşım zorunlu hizmetini Muş'ta yaptı, oğlu küçüktü , annesi geldi yanında , eşinden 2 sene ayrı kaldı, kardan buzdan gece icaba gitmeye bile zorlanıyorum diyordu
Bir diğeri Erzurum un uzak bir ilçesinde yaptı, o da annesiyle gitti, çocuğu küçük olduğu için. İkisinin de eşleri gidemedi yanında, işleri nedeniyle.
Senin durumunda olan çok insan var, zor tabi ama bi şekilde hallolacak, Allah yardım eder inşallah , senin hiç değilse gece icaba gitme durumun olmayacak, hem belki batı da olur belli olmaz, şimdiden sıkma canını

Herşeyin hayırlısı belki kötü dediğiniz yerde işiniz hep yolunda gidecek bilemezsiniz

eve kamera sistemi kurup tanıdık birini bulun böylece yavrunuzu izlersiniz telefondan ...komşulukta inssanlıkta ölmez #unutmadan hayatta aynı derdi yaşıyanlarda var aynı şekilde iyi insanlarda var ddestek olabilcek Allah yardım eder inancınızı kaybetmeyin kimin neye garantisi varki öyle olur bu olur inancınızı kaybetmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…