• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nasıl mesafe koyabilirim

çok güzel yapmışsın :cool: ben eşimin ailesine durumu kendim anlattım çünkü eşimin anne-babası halanın eşi vefat ettiği için istemeye gitmişlerdi ve gelin adayını hiç böyle bilmiyorlardı.
davetiye işini yerinde olsam hiiiç takmam. hatta ben söyleme gereği bile duymazdım. kız patavatsız, kendince şaka yapmış. bu cesareti de senin onu dinlemenden almış. hani arada samimiyet var, şakamı kaldırır gibi. ne gereği var? ilişkilerde saygıda mecburiyet, sevgide serbestiyet vardır. saygı konusunu aşmamak, aşılmasına da izin vermemek gerekir. yoksa bunun adı samimiyet değil, laubalilik olur. buradan bakınca sınırlı iletişim kurulması gereken bir kız görünüyor. kimseyle lafını etmeye dahi gerek yok. k.validenler olsun, hala olsun neticede senden büyük ve tecrübeleri de senden fazla. bırak herkes kendi ilişkisini kendi gözlemlerine göre şekillendirsin. buna eşin de dahil. göze batmayacak kadar görüşsen yeter. herkesin olduğu ortamda. ikili ilişki ııhhh:KK66:

davetiye işini yerinde olsam hiiiç takmam. hatta ben söyleme gereği bile duymazdım. kız patavatsız, kendince şaka yapmış. bu cesareti de senin onu dinlemenden almış. hani arada samimiyet var, şakamı kaldırır gibi. ne gereği var? ilişkilerde saygıda mecburiyet, sevgide serbestiyet vardır. saygı konusunu aşmamak, aşılmasına da izin vermemek gerekir. yoksa bunun adı samimiyet değil, laubalilik olur. buradan bakınca sınırlı iletişim kurulması gereken bir kız görünüyor. kimseyle lafını etmeye dahi gerek yok. k.validenler olsun, hala olsun neticede senden büyük ve tecrübeleri de senden fazla. bırak herkes kendi ilişkisini kendi gözlemlerine göre şekillendirsin. buna eşin de dahil. göze batmayacak kadar görüşsen yeter. herkesin olduğu ortamda. ikili ilişki ııhhh:KK66:

ben zaten davetiye olayına değil oradaki muhabbete taktım, ki davetiyenin üstünde de adım yazıyordu ama herkesin olduğu ortamda böyle bir şey deme gereği duydu. niyetini çözemedim ama hiç hoş bir davranış değildi. halaya bir şey söylemedim onların ilişkileri çok farklı, bazen adıyla bile sesleniyor kendince şakasına. ama eşimin ailesiyle paylaştım, ama şikayet gibi değil kendi aileme nasıl anlatırsam onlara da öyle anlattım, kayınpederim bayramlardan veya toplu ziyaretlerden sonra hep sorar zaten nasıl geçtiğini, bir problem olup olmadığını. zorunlu görüşmeler hariç görüşmem kesinlikle.

ben daha bu evlilik işinde yeni olduğum için nasıl yapmam gerektiğini tam bilemiyorum :) eşimin konuşmayı keseceğini falan sanmıyorum ama gelin adayı hala oğlunu dolduruşa getirebilir diye düşünüyorum, gelin adayı ile eşim de pek samimi değiller zaten, ben hala oğluyla bozulmasını istemem.
Siz eşinize kadından hoşlanmadığınızı güzel bir dille söylerseniz neden hala oğlundan uzaklaşsın ki. Yani siz konuşmuyorsunuz diye eşinizinde uzaklaşması garip olur zaten. Siz bireysiniz kimle konuşup konuşmamanıza kendiniz karar verirsiniz. Eşinizin etkilenmesi saçma olur. Dediğim gibi güzel bir dille eşinize neden o kadınla konuşmak istemediğinizi söyleyin.

Siz eşinize kadından hoşlanmadığınızı güzel bir dille söylerseniz neden hala oğlundan uzaklaşsın ki. Yani siz konuşmuyorsunuz diye eşinizinde uzaklaşması garip olur zaten. Siz bireysiniz kimle konuşup konuşmamanıza kendiniz karar verirsiniz. Eşinizin etkilenmesi saçma olur. Dediğim gibi güzel bir dille eşinize neden o kadınla konuşmak istemediğinizi söyleyin.

eşim de mesafe koymamı istiyor zaten kendi de mesafeli. ama gelin adayı hala oğlunu dolduruşa getirmesini istemiyorum eşime karşı.

cevaplarınız da telefondaki tepkinizde yerinde olmuş böyle devam edin.
dedikodusuna eşlik etmeyin, dinlemeyin, ilgilenmeyin.

Merhaba sevgili kk üyeleri, sizlerle bayramda yaşanan bir olayı paylaşmak ve fikir almak istiyorum. 2 aylık evliyim, bayramda eşimin halasının evine kahvaltıya gittik. Halasının oğlu Ağustos'ta nişanlanıyor, ve eşim ile çok yakınlar. Biz evlenmeden önce gelin adayı ile tanışmıştık, evlendikten sonra da birkaç kez görüştük, hatta söze bile davet edildik ama benim hasta olmam sebebiyle gidemedik. Gelin adayı beni kendine yakın görmüş olacak dertlerini vs anlatmaya başladı, özellikle eltisinin davranışlarından çok şikayet ediyordu. Bayramda eltisi de kahvaltıdaydı ve ona çok yakın, samimi davrandığını gördüm, politik davrandığını düşünüp fazla umursamadım. Hemen hemen herkesin bulunduğu bir ortamda insanlara nişan için davetiyelerini veriyordu gelin adayı, bizimkini verirken benim adımı yazmadığını, sonuçta benle değil eşimle kan bağı (bunu da yanlış söyledi akrabalık demek istedi sanırım) olacağını, benim sadece gelin olduğumu söyledi, ben donup kaldığım o andan sonra kendisinin de gelin olacağını hatırlattım. Bunun üstüne o ortamda bulunan eşim kendisi neyse benim de öyle olduğumu, ona göre davranılması gerektiğini söyledi. Gelin adayı da eşime sahip çıktığını ama eşimin ona ne biçim cevap verdiğini söyledi, benim tepem tam olarak burada attı ve eşime benim sahip çıkabileceğimi söyledim, ve buz gibi olan ortamdaki konuşma orada bitti.
Gelin adayı dün beni arayarak yine eşimin halasının ailesinden ve eltisinden şikayetlere başladı, iyi ki varsın tarzı cümleler kurdu, ben de kendisine bayramda yaşanan olayı hatırlattım ve konuşmayı çok uzatmadan telefonu kapattım. Kendisi özür diledi, şaka yaptım, kırılacağını düşünmedim falan dedi ama ben bu konudaki samimiyetine inanmıyorum. Eşim de bu mevzuları biliyor ve gelin adayı ile bir şey paylaşmamı söyledi, eltisinden şikayet edip bayramda dibinden ayrılmaması sebebi ile. Arama çok da tepki almadan mesafe koymak istiyorum, nasıl yapabilirim bunu sizce? Ve böyle yapmaktaki niyeti ne olabilir?

koşarak uzaklaşın.
her aramasına cevap vermeyin
dedikodu yaptığı zaman "ben gıybet sevmiyorum, bana anlatma olur mu" deyin
anlatmaya devam edince de mevzuyu değiştirin
başka kurtuluş yok çünkü eşiniz seviyor halaoğlunu

Canım gereken tepkinizi göstermişsiniz dengesizmi kompleksli orada iki yüzlülükmü yaptı bir anlam veremedim ama çok tehlikeli biri olduğu kesin :KK12: aklınca seninde ağzından laf oluyor olabilir hataları ortaya çıktığında senide söyler bak oda konuşuyordu yapıyordu gibisinden az korkulmaz bu insanlardan mesafeni belli etmişsin zaten aynen devam telefonları sürekli açma açtığında da görmedim duymadım bilmiyorum moduna gir çok konuşturma kapat gitsin ben hoşlanmıyorum birinin olmadığı yerde onun hakkında konuşmayı yapıma ters k.bakma canım de anlar o da uzaklaşır artık:63:eşinle kuzenine birşey olmaz illa bayanlar canciğer olacak değil ki erkekler anlaşsın :cool:

Canım gereken tepkinizi göstermişsiniz dengesizmi kompleksli orada iki yüzlülükmü yaptı bir anlam veremedim ama çok tehlikeli biri olduğu kesin :KK12: aklınca seninde ağzından laf oluyor olabilir hataları ortaya çıktığında senide söyler bak oda konuşuyordu yapıyordu gibisinden az korkulmaz bu insanlardan mesafeni belli etmişsin zaten aynen devam telefonları sürekli açma açtığında da görmedim duymadım bilmiyorum moduna gir çok konuşturma kapat gitsin ben hoşlanmıyorum birinin olmadığı yerde onun hakkında konuşmayı yapıma ters k.bakma canım de anlar o da uzaklaşır artık:63:eşinle kuzenine birşey olmaz illa bayanlar canciğer olacak değil ki erkekler anlaşsın :cool:

ya işte Allah'tan ben onunla hiçbir şey paylaşmadım tek hatam dinlemek oldu onu da artık yapmayacağım zaten. birden konuşmayı kesmek de istemiyorum bu sefer ya bana sararsa diye düşünüyorum, o yüzden yavaştan keseceğim. umarım bozulmaz araları, çok seviyorlar birbirlerini.

valla bukadarcık anlatımlarınızdan gözümde uzak durulması gereken tehlikeli bir gelincik olarak canlandı. Bencede mesafe koyun aradığında cvp vermeyin, yada onlarla ilgili anlattıklarından rahatsız oluyorum olaylara bu şekildede olsa dahil olmak istemem diyin.

ya işte Allah'tan ben onunla hiçbir şey paylaşmadım tek hatam dinlemek oldu onu da artık yapmayacağım zaten. birden konuşmayı kesmek de istemiyorum bu sefer ya bana sararsa diye düşünüyorum, o yüzden yavaştan keseceğim. umarım bozulmaz araları, çok seviyorlar birbirlerini.
Gerçek dost kardeşlerse bozulmaz canım sonuçta siz kavga etmediniz tartışmadınız neden bozulsun sadece biraz daha mesafeli olacaksın arana duvar koyacaksın ondan birşey olmaz başının ağrımaması için gerekli :KK51:

Back
X