- Konu Sahibi Birkadiningunlugu
-
Evet bu düşünce insanın elinde değil ilkokuldan beri insanın beynine kodlanmış bir kodlama gibi ailelerin devamlı oku muhtaç olma eline mesleğini al vs demesinin bir yansıması. Bende yaklaşık 1.5 yıldır kpss hazırlandım. Gk gy atanmak zor hem bazı kadrolarda tayin hakkı da olmuyor belediyeler vs gibi o yüzden daha da zorlaşıyor. A grubu iibf için daha zor ama denemekten başka çözüm de yok. Şahsen elimden geleni yaptığıma inanıyorum o yüzden içim rahat. Takıntı haline getirmedim olmazsa da olmaz yüksek lisans yapmak için uğraşırım en kötü özelde çalışırım ihtiyacım olursa diye düşünüyorum. Bu durum Türkiye şartlarındaki çoğu genç için büyük problem atamalar az, puanlar aşırı yüksek özelde desen tecrübe +kölelik arıyorlar. Bu şartlarda psikolojimizi korumakta bize düşüyorAilem tarafından aşılanmış bir düşünce belki. Ailem maddi özgürlüğüm olmadan evlenmemi hiç istemedi. Cocuklugumdan beri de kimseye muhtac olma diyerek büyüttü. Annem hep kendi ayaklari üzerinde duran bir kadın oldu. Anneannem de öyle.. ben suan kendimi eksik hissediyorum çünkü bilincaltim ve bilincim bana ögretileni dogru kabul ediyor
Bilmiyorum benim durumum seni motive eder mi ama evliyim bebeğim var kpss A grubundan bikaç sene önce atandım şu an başka bir sınava hazırlanıyorum. İş güç ev bebek dert etmeden. Bu yola giren ders çalışmayı sevecek benim gece 23.00 gibi bebeği uyutup 04.00’e kadar ders çalıştığım da oluyor.Sorun şu ki ben şuan ev hanımıyım kpssye çalışıyorum. Ev hanımı olma durumumu sorun olarak görüyorum. Şuan evde rahatım. Kendi çalışma odam, kitaplarım,boş vaktim var. Ama senelerdir kpss ye calışmaktan ve hep bir sorun çıkmasından (vefat, düşük, hastalık gibi) çok yoruldum. Yine olmazsa diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Olmazsa ben bu hayatta mutlu olamam. Olmazsa ben evliliğimde de mutlu olamam. Şuan bile kendi paramı harcamıyorum diye triplere giriyorum. Eşim sana para veriyorum harca diye ama harcamıyorsun diyor. Harcayamıyorum. Evlenmeden önce bu kadar kafaya takıp bunalıma gireceğimi düşünmüyordum. Bir seneye kalmaz atanırım diyordum. Hastalık durumundan sınava girmek nasip olmadı. Iş aradım bulamadım korona peydah oldu. Bu arada üç tane de düşüğüm oldu bir sene içinde.
Kısaca ben artık çok yoruldum kpss çalışmaktan ama bir yanım da çok çalışmak istiyor. Plan yapayım düzenli çalışayım istiyorum sadece icimde bir bunalmışlık hali var bana engel oluyor.Eşim olacak pes etme diyor. Nasıl motive olabilirim?
Aynen öyle bir yıl gözümü karartıp çalıştım ve girdiğim ilk sınavda ilk mülakatta atandımBenim kardeşim de hep kpss çalışır mesela, atanamaz. Çünkü bir türlü tam ciddiye almıyor işi. Kpss basit bir sınav değil, en az bir senenizi tam anlamıyla feda edeceksiniz.
Merhaba bende evlıyim sınava calısıyorum. Çok denedım ama sabah erken kalkıp calısamıyorum. Gece calısıp gunduz gec kalkıyorum. Bazen dıyorum gece calısacak kazanamam sınavıBilmiyorum benim durumum seni motive eder mi ama evliyim bebeğim var kpss A grubundan bikaç sene önce atandım şu an başka bir sınava hazırlanıyorum. İş güç ev bebek dert etmeden. Bu yola giren ders çalışmayı sevecek benim gece 23.00 gibi bebeği uyutup 04.00’e kadar ders çalıştığım da oluyor.
Zincire kırma takvimlerinden edinin. İnternetten bulun yazıcıdan çıktı alın. Kendinize kolay rahat bi plan hazırlayıp her gün uygulayın. İstikrarlı olan kazanırSorun şu ki ben şuan ev hanımıyım kpssye çalışıyorum. Ev hanımı olma durumumu sorun olarak görüyorum. Şuan evde rahatım. Kendi çalışma odam, kitaplarım,boş vaktim var. Ama senelerdir kpss ye calışmaktan ve hep bir sorun çıkmasından (vefat, düşük, hastalık gibi) çok yoruldum. Yine olmazsa diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Olmazsa ben bu hayatta mutlu olamam. Olmazsa ben evliliğimde de mutlu olamam. Şuan bile kendi paramı harcamıyorum diye triplere giriyorum. Eşim sana para veriyorum harca diye ama harcamıyorsun diyor. Harcayamıyorum. Evlenmeden önce bu kadar kafaya takıp bunalıma gireceğimi düşünmüyordum. Bir seneye kalmaz atanırım diyordum. Hastalık durumundan sınava girmek nasip olmadı. Iş aradım bulamadım korona peydah oldu. Bu arada üç tane de düşüğüm oldu bir sene içinde.
Kısaca ben artık çok yoruldum kpss çalışmaktan ama bir yanım da çok çalışmak istiyor. Plan yapayım düzenli çalışayım istiyorum sadece icimde bir bunalmışlık hali var bana engel oluyor.Eşim olacak pes etme diyor. Nasıl motive olabilirim?
Sabah ben de kalkamıyorum, daha önce gece çalışarak kazandığım için son cümlenize katılmıyorum neden olmasın ki.Merhaba bende evlıyim sınava calısıyorum. Çok denedım ama sabah erken kalkıp calısamıyorum. Gece calısıp gunduz gec kalkıyorum. Bazen dıyorum gece calısacak kazanamam sınavı
Kendımı alıstırmaya calısıcam erken uyanmaya. Gec kalkınca kahvaltı falan yapana kadar öglen oluyor. Gün hemen bıtıyor. Ikı sekılde de kazanılır haklısınızSabah ben de kalkamıyorum, daha önce gece çalışarak kazandığım için son cümlenize katılmıyorum neden olmasın ki.
Keşke o yeteneği ben de edinebilsem. Çok değil 8’de güne başlasam yeter.Kendımı alıstırmaya calısıcam erken uyanmaya. Gec kalkınca kahvaltı falan yapana kadar öglen oluyor. Gün hemen bıtıyor. Ikı sekılde de kazanılır haklısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?