Nasıl nişanlılık bu.

_bilgehan_

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2013
4.796
5.397
248
33
Merhaba arkadaşlar. Ben yeni nişanlıyım ama şimdiden kendi içimde sıkıntılara düştüm. Ben hediye alıp vermeyi çok seven birisiyim. Sürekli nişanlıma kayınvalideme hediyeler alırım.Kısacası eli açık biriyim. Ama nişanlım ve ailesi biraz tutucu.Ben çoğu şeyi karşılık beklemeden yapsamda bazı şeyler zoruma gidiyor. Nişan bohçasında bile bazı şeyleri kayınvalidem surat asarak aldı.(üzüldüm ) Ayrıca Ekimde düğünüm var nişanlım salon grubu almak istemiyor tek oturma grubu alalım diyor. Yemek masası gümüşlük olucakmış öyle ev mi olur yaa ben o kadar çalıştım güzel yemek takımları kahvaltı setleri aldım arkadaşlarımı akrabalarımı ağırlıcam diye ama onlar almayı düşünmüyorz dediler bana bizim aramız iyi sıkıntı yok ama kendi içim içimi yiyorum nasıl hareket edeyim yol gösterin bana

sanırım görücü uslü değil severek evleniyorsunuz..
Bence ailenizi devreye sokarak anlatın böyleykn böyle..ben sizden ağırlığımca altın istemiyorum eşyalarımı tam yapın (ki gelin evi denilince salon takımı olur) de.. ya da oturma odası almasınlar modern bi salon takımı alsınlar..

evet severek evleniyoruz. Nişanda bile altın filan birşey istemedim set bile istemedim. Sadece yüzük ve iki ince bilezik taktılar tamam dedim memnun olmayı bildim.

Kullanılmıyor diye salon grubu almak istememiştir belki?

Tutumluluktan mı yoksa size harcamaya kıyamadıkları için mi harcama yapmıyorlar bunun ayırdına iyi varmanız gerekiyor. Eğer tutumluluksa manevi anlama iyiyseniz dert etmeyin derim. Tutumluluk iyidir, çocuklarınız olduğunda, yaşlandığınızda emin olun işinize yarar

Bilmiyorum selkide öyle ama çoğu şeyede ben zengin değilim herşeyi alamam diyip başından atıyor bende aramız bozulmasın diye susuyorum

Şık bir oturma grubuyla televizyon ünitesi alırsanız, sorun çözülür gibi geliyor bana.Oturma grubu dediği şey iki tane çekyat değildir herhalde, dimi?Yanına bir masa 6 da sandalye ekledin mi, olur sana şık bir salon.Üzme kendini canım, çok uygun fiyatlarla bütün evi döşeyen mobilya markaları var.İder'e bakabilirsin mesela, maddiyat problemse diye söylüyorum bunu.Bence istediklerini açıkça söyle, netice de bir kere evleniyorsunuz, içinize sinmesi önemli.

evet severek evleniyoruz. Nişanda bile altın filan birşey istemedim set bile istemedim. Sadece yüzük ve iki ince bilezik taktılar tamam dedim memnun olmayı bildim.

Ben okadar ılımlı bakamıyorum bu işlere ya elbette olur yanarına bakma lazım ki sen fazlasyla yapmıssn fedakarlık..İnsan oğluna düğün için harcama yapmayacakta ne zaman yapıcak ki Allah aşkına !!! söyleyin bana ??? Ki sen ; sanki çıragan sarayı mı istiyorsun faiş yükselikte düğün salonu mu istiyorsun ? (bunlar israfa kaçar anlarım tutumluluklarını) Alt tarafı salon takımı yahu ?? Bence kendi annenle konuş onun fikirleri her zaman senin iyiliğini ister nitelikte olur..Ona göre hareket et..
Erkek arkadsına da çıtlat !!
Allah kolaylık versin canm insan delioluyor ..şimdi sesini çıkarmayıp evlenirsen inan hep aklına gelip sinir olucaksın

bu olayı hiç anlamıyorum ya o evde oturacak olan sizsiniz neden onlar seçiyor...valla bu işler çok hassas canım bence ne alıyolarsa alsınlar ses etme..maddi konular yüzünden nişanlınla da tartışma yani...sonra sen kendi istediklerini alırsın kendi evine..

Valla arkadaşım.alttan alırsan tepene çıkarlar.Bazı konularda taviz verme.'İstiyorum' de bitir.Yoksa tepene çıkarlar.

''Almayı düşünmüyoruz'' allah allah sizmi kullanacaksınız ki deseydin.
Yada kendi evine almazsın ozaman de.
Hiçbir özencini engellemelerine izin verme.
Kıyameti kopar ama yinede aldır. Düşünmüyoruz ne demek ya.

Bilmiyorum selkide öyle ama çoğu şeyede ben zengin değilim herşeyi alamam diyip başından atıyor bende aramız bozulmasın diye susuyorum

Durumu anlamaya çalışıyorum. Yanlış yorum yapmak istemem ama ben onu da alacaksın, bunu da alacaksın, durumun olmasa da alacaksın, bak şuna şuna neler yapılmış, benim neyim eksik, ben de gelinim hak etmiyor muyum, gibi bir düşünce yapısına benim hak vermem mümkün değil. Yani diyorum ki durumunuz buysa daha fazlasına sahip olanlara bakıp iç geçirmeyin, durumunuza göre hareket edin. Şimdi lüksünüz için borca harca girip ilerde daha çok sıkıntı çekebilirsiniz.

Ama karşı tarafın da niyeti çok önemli, bunu bilemediğim için kesin bir yorum yapamıyorum.

Kimseyi kırmak istemesemde patlarım bir gün

Eşyaları nişanlın ve senin maaşınla alma şansınız var mı? Bu sayede kimseye söz hakkı düşmez.

çokk çok fakir değiller amaçları evlenince hemen ev almak ev alalım sonra mobilya alırız diyolar. ama ev alıcaz 5-6 sene onun borcunu ödücez. sonra çoluk çocuk olacak hiç alamıcam yani şimdi aldım aldım eğer alamazsam kalır tümden

bu durumu ailene anlat kız tarafı olrak el atsınlar konuya eğer sen hakkından gelemiyorsan.öyle şeymi olur yaa gümüşlükle yemek masasındamı oturup kalkacaksınız misafirler nereye oturacak anlamadım ben çok saçma.yeni gelin ewi güzelce serilir bütçe yettiği kadar en iyisi yapılmaya çalışılır.valla bende olacaktı öyle bi durum kıyameti kopartırdım.sen şimdide herşeye eyvallah edersen yarın bi gün hakkından gelemezsin kimsenin.isterse yatak odasıda almasın bi döşek atıp orda yatsın eşin

Eşyaları nişanlın ve senin maaşınla alma şansınız var mı? Bu sayede kimseye söz hakkı düşmez.

zaten öyle olacak. herşeyi nişanlım ve ben alıcaz ve ben düğünden sonra borç öderim dediğim halde böyle yapıyolar

Evleneceğiniz kişinin ailesi , her hangi bir sebeple '' bizden bu kadar , biz ancak bunu yapabiliriz...şunu alamayız , almayı düşünmüyoruz ...'' mu diyor ?

Alacaksın ...Almalısın ...Al denilmez .

Onların evlilik arifesinde ayırdıkları bütçeye siz ekleme yapacaksınız . Sizden kastım nişanlınız ve siz . İkinizde çalışıyorsunuz , evinizi gönlünüzce döşemek elbette hakkınız ama aile o kadarını yapabiliyorsa , üstünü siz tamamlayacaksınız

Arkadaşım yine sen bilirsin ama ben ıkı oda dösediğim için çook pişmanım. Şöyle en güzelinden modernınden bir salon takımı al tv ünitesi yap yemek takımı al kesınlıkle ıkıncı odaya oturma grubu cok gereksiz. Ben de önceden olmalı dıye dusunurdum ancak şimdi anlıyorum ne kadar gereksiz ne kadar saçma ıkıncı oturma grubu almak.
Ayrıca yemek odası takımının da gümüşlükleri kadar saçma bir olay yok bu devirde Nişanlın onu nasıl düşünememiş. Konsola doldur görünmek zorunda değil tabak çanak kalabalık. Bardaktan cam mutfak eşyasından süs olmaz. Dekor eşyaları ayarlarsın süslersin evini.

Güzel bir salon yap evinde eşinle de orada vakıt geçir misafırını de orada agırla. İlerde bide çocuk odası yaparsınız zaten şirince tamam.

Bi fırsat geçse elime ıkı oturma grubunu da satarım yerıne daha guzel tek takım alırım salonda otururum.

Kimseyi kırmak istemesemde patlarım bir gün

Yani evet öyle oluyor ne yazıkki.
Bizde yaşadık aynı sorunları çünkü.
Benim herşeyimi aldılar ama hep bi tatsızlık çıkardılar.
Mesela bizde televizyonu erkek tarafı alır, benim kendi annem oturma odam için ayrıca tv aldı. tabi akıllı kv annem aldı diye bana tv almadı. Niye benim annem k.riz mi. düğünden 3 ay sonra aldırdım yine aldırdım.
Bide benim önümde evli bi eltim vardı, ister istemez kıyaslamada oluyo tabi ona almış banada alıcak diye.
Ama ne yap et aldır derim.
Oturma odasınıda onlar mı alıyo? Onlar alıyosa almak istemeyebilirler 2 takım birden. Buda önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…