Nasıl nişanlılık bu.

aile değil zaten herşeyi nişanlım ve ben yapıyoruzz..

evet onlar alacak salon ve oturma odası erkek. yatak odası ve mutfak bize ait

zaten öyle olacak. herşeyi nişanlım ve ben alıcaz ve ben düğünden sonra borç öderim dediğim halde böyle yapıyolar

Arkadaşım konunu açarken şunu da belirtmiş olsan gereksiz bir sürü yorum olmazdı. O zaman karıştırmayacaksınız. Hatta nişanlın karıştırmayacak. O ne diyor bu duruma. Mobilya alışverişini birlikte yapın. Sadece ikiniz. Pazarlığını da kendiniz yaparsınız. Ödemesini de. Parasını siz veriyorsanız kimseye laf söylemek düşmez.

Gümüscük ne?
Durumlari varsa aldir Bence, icinde kalmasin, gelin sensin yani alsinlar.
kimileri durumlari iyi oldugu Halde gelinin istedigi gibi deyil, kendi kafalarina Göre yapiyolar.
istemekten cekinme, pisman olursun sonra

aile değil zaten herşeyi nişanlım ve ben yapıyoruzz..

evet onlar alacak salon ve oturma odası erkek. yatak odası ve mutfak bize ait

Bu iki mesajından ben hiç bir şey anlamadım. Sadece şunu söyleyeyim. Kim parasını veriyorsa ona söz hakkı da verilmiş olur malesef. Bu durumda da güçleri neye yetiyorsa o olur. Ha x bin lira verebileceklerse siz onun üzerine katın istediğinizi alın derim ben.

İkinizde çalışıyormusunuz? Kendinizmi alcaksınız ödiyceksiniz yani eşyaları eşinizin ailesini? Eğer kendiniz alcaksanız içinizde kalmasın istediğinizi alın. Onlar alcaksa bu dediklerine bişey diyemem belkide maddi durumları buna el veriodur ilerde yavaş yavaş tamamlarsınız.

evet severek evleniyoruz. Nişanda bile altın filan birşey istemedim set bile istemedim. Sadece yüzük ve iki ince bilezik taktılar tamam dedim memnun olmayı bildim.

iste bunu yapanlarin genellikle iyilikleri, hosgörüsü anlasilmiyor karsi taraftan. isteklerinin üzerinde dur bence, sonucta yillarca bir evin hayalini kurdun, icine sinmesi gerekir, tabi orta yolu bularak maddi imkanlara da bagli bunlar, dügün yapmak bu günde kolay degil.set filan istemedigini nisanda öne sürebilirsin, yani onun yerine evim icime sinsin istiyorum filan. birbirinizi üzmeden isteklerini dile getir derim. ailenden destek al.

Kimsenin agzina bakmadim ben. Esime dedim kimseye yuk olmayacagiz.. tum esyalarimi herseyimi ortak aldik ödüyoruz. .. Allah a cok sukur kimseden bisey beklemedik bence oyle yap.. ben olsam yerinde bana hayir alinmayacak denmesi inanılmaz zoruma giderdi ama neden biliyomusun onlardan bisey istedigim icin.....ha cok mu onemli ben almadim bile yemek masasi.. bak bu ay duduklu tencere alacagim mesela evleneli bir yil oldu ama yeni alıyoruz cunku borclar firsat verdikce yavas yavas alıyoruz.

Ya bakın ne kadar mantıklı işte ama siz ev sahibi olmanın ne büyük bir nimet olduğunu anladığınızda umarım bir şeyler için geç olmaz.

İnanın yeni gelinlerin sevindiği kadar 10 senelik 20 senelik evliler bile seviniyorlar yeni evleri olduğunda, onları diledikleri gibi döşediklerinde. Şimdi maddi durumlardan dolayı özendiğiniz şeylere zaten sahip olamayacaksınız tam anlamıyla. İstediğim model olmadıktan sonra sırf olsun diye ben kendi adıma bir şey almam. İstediğimi almaya yetecek parayı kazandığımda ancak alırım.

Benim gördüğüm, gençken ne kadar biriktirirsen o sana kardır. Biraz ileriye yönelik düşünmek gerekiyor.

Ayrıca "vur, kır, parçala" mantığındaki yorumları aklım almıyor O kişi sizin eşiniz olacak, ailesi de aileniz. Karşı takımlardaymışsınız gibi düşünmek neden? Siz aynı takımdasınız bunu unutmayın

Son düzenleme:

ben sevdiğimle evlensem, salon grubu alınmazsa dert etmem
bence tv ünitesi
l koltuk iki berjer yeterli..
çok önemli bir sorun değil bence.. içinizi rahat tutun.. düğünler masraflar derken çok masraf olmasın diyede düşünmüş olabilir

Siz ve nişanlınız alıyorsa 2 oda düzebilirsiniz ama nişanlınızın ailesi alıyorsa size 2 oda yapmak zorunda değiller illa da alın dememeniz lazım sanırım öncelik ev almak istiyorlar bizim de önceliğimiz ev ve ben ev aldığımızda 1 odam boş kalacak yeter ki evim olsun varsın salon takımım olmasın bir odaya hem koltuk takımı hem masa yapacağım tv yi oraya koyacağım.Bence bu konuya çokta takılmanıza gerek yok.Ama siz alıyorsanız eşyaları dilediğinizi yapın.

Kim kim almayı düşünmüyomuş ?
Senle nişanlın karar vermeli buna
Bende almadım ama evim küçüktü diye takım almadım, sadece masa ve vitrin
Bana böyle dayatma yapılsa istemeyeceksem de inadına isterdim
Pintiliğin alemi yok şimdiden, ben çeyizimden hiç kısmadım karşı tarafta eğer durumu varsa üçten beşten kaçmamalı

Ben tam anlayamadım.
Masrafları siz nişanlınızla karşılayacaksınız.
Ama "Almayı düşünmüyoruz." diyen ailesi mi?

Parayı kim veriyorsa söz hakkı onda olur, nişanlınıza bunu uygun bir şekilde hatırlatın.
Abartıya kaçmıyorsa istekler ötelenmemeli.

Yalnız neye ihtiyacınız var, onu net bir şekilde belirtin.
Ben hep öyle gördüğüm için oturma grubu lazım mı diye düşünmeden aldım.
Bir de oturma odasında otururuz, salon temiz kalır mantığı vardı.
Şimdi salonda oturup kalkıyoruz, çok pişmanım oturma grubu aldığımıza.
Şimdiki aklım olsa kesinlikle almazdım, hem daha küçük bir eve kira veriyor olurduk, hem eşya masrafımız daha az olurdu.
Üstelik sığdıramadık bile tek odaya.

Bence nişanlınızla konuşun bu durumu..açık açık anlatın durumu..he parası yoksa ayrı ama varda alınmıyorsa sıkıntı.

Bence nişanlınızla konuşun bu durumu..açık açık anlatın durumu..he parası yoksa ayrı ama varda alınmıyorsa sıkıntı.

evet onunla konuşucam ayrıca sizinle düğün günümüz aynı sanırım :)

zaten öyle olacak. herşeyi nişanlım ve ben alıcaz ve ben düğünden sonra borç öderim dediğim halde böyle yapıyolar

Kimseye söz hakkı düşmez o zaman madem siz ödeyeceksiniz içinde bırakma gücünüzün yettiğince alabilirsiniz uygun fiyatlı neden bu kadar sorun olmuş anlamadım dogrusu

Ne istiyorsan aldir ama kirici olmadan, duzgun bir uslupla. Sonra icinde ukdeler kalir, sen uzulursun. Simdi olabildiklerinin en comert halindeler, evlendikten sonra bir igne almazlar, sanmiyorum, ekserisi boyle.

güzel ve içine sinen bir eve gelin gitmek her genç kızın hayalidir.orta yolu bulmaya çalışın tabiki bunu yaparkende karşı tarafı maddi sıkıntıya sokmamaya dikkat edin. isteklerinizden taviz vermeyin derim ben. sonuçta onlarda evlat evlendiriyor herkez elini taşın altına sokmalı birşekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…