Nasıl nişanlılık bu.

bizim yatak odamızı ocağımızı fırınımızı benim ailem aldı ama biz beğendik onlar parasını ödedi, kayınvalidemler de düğünümüzü karşıladılar eşya kısmına karışmadılar, sizin durumu anlamadım ben,biz beğenelim parasını da biz mi verelim diyolar yoksa biz beğenelim parasını siz karı koca ödeyin mi diyolar nişanlın mı bu tavizi veriyo anlamadım

aile değil zaten herşeyi nişanlım ve ben yapıyoruzz..

evet onlar alacak salon ve oturma odası erkek. yatak odası ve mutfak bize ait

Onu ben de anlamadım. Bir de yatak odası ve mutfaktaki biz kız tarafı mı yoksa nişanlısı ile konu sahibi mi onu da anlamadım.

evet severek evleniyoruz. Nişanda bile altın filan birşey istemedim set bile istemedim. Sadece yüzük ve iki ince bilezik taktılar tamam dedim memnun olmayı bildim.

Demek ki neymiş.Ya herşeye heee demiycekmişsin,ya da diyorsan sonuçlarına katlancakmışsın.
Güzelim.Ne eşya istiyorsan onu alacaksınız.Atla deve istemiyorsun.

ilk mesajdan sonrasını okumadım ama şunları söylemek isterim size:

yemek, kahvaltı tk. vs gibi şeyleri kız tarafı alır genelde. yani tabii ki bölgeye göre değişir ama genelde böyle olur.
aslında üzüldüğünüz durumun çaresi yine size. nişanlınızla konuşmalısınız bunları uygun bir dilde. yani sonuçta sizin eviniz siz oturacak o eşyaları siz kullanacaksınız. başka sorunumuz yok aramız iyi diyorsunuz, öyleyse size hak verecektir.
bir de kayınvalide falan bir yere kadar... ikinizin hayatı...

Sana yine salon takımı falan alacaklar bana hiç bişey almadılar.
Çocuğum olacak ona bile alalım demiyorlar. Ama eşimle mutluyum huzurluyum gerisi boş.

valla ne kadar az beklenti o kadar huzur, hele iki tarafta çalışıyosa kimseye minnet etmeye gerek yok bizim durumumuzda ailem adettendir dedi kendileri aldılar aldıklarını biz beğendik onlar ödedi, keza kayınvalidemler süper bi düğün yaptılar bize o da kendi istekleriyle oldu yoksa biz kimseye şunu alın bunu alın demedik ikimizde memuruz gerekirse düğün kredisi çekerdik

Bana göre ne istiyorsan onu al.. Çünkü sonradan içinde kalıyor.
Huzur elbette önemli ama insanın huzuru evidir :) Evini eşyalarını kendin sev, beğen al..

Hediye konusuna gelince ne gerek var sürekli hediye almaya. Sanki daha mı kıymetli olacaksın? Almazsan daha kıymetli olursun..

valla hiç bişey anlamadım
hem biz ödeyeceğiz diyorsun hem ailesi
kaç kişi de sormuş şu konuya bir açıklık getirsen
bide yazmış arkadaşlar bir koltuk takımı 1 tv ünitesi masa sandalye tamam bence de
çok mu gelenin gidenin yatılı misafirin olur ki 2 ayrı odayı oturulacak vaziyette yapmak istiyorsun

bu arada eğer nişanlınla sen ödeyeceksen kimseyi karıştırtma bence
nişanlına da birlikte ödeyeceğiz benim söz hakkım yok mu de
ama dediğim gibi yine de 2 odayı doldurmak fazla fazla geliyor bana da
yine de kendin bilirsin...

Eğer beklenti içinde değilseniz hediyeleşmeye devam edin ama bir beklenti var bence sizde hediye almayın karşılığını almadığınızda üzülüyorsunuz çünkü anladığım bu Bohça gelenek olarak yapılır yapmak zorunda da değiliz aslında orada önemli olan gönül yapmaktır eksiklerinden almaktır tabi ki bohça adı altında saçma sapan şeyler aldıran o kadar insanda var bunu da ayırt etmek gerek gerekli ve kaliteli ürünler yeterli bence Bana göre salon grubu çok mantıksız gelmiştir vitrin her şey bir takım halinde fazla gelmiştir hep gözüme son dönem modasında da artık tv ünitesi masa belki konsolla bir takım oluşturuluyor bence daha da tarz duruyor böyle aile eğer yanaşmıyorsa bu şekilde de bir çözüme ulaşılabilir illa dediğim olsun derseniz üzülebilirsiniz ailenin almasına bakıyorsanız ki eğer siz ve nişanlınız yapıyorsa herşeyi ödemeler sizdeyse o zaman karışmalarının bir anlamı yok zaten ödeyen sizsiniz alıyoruz nasıl dersiniz kimsede yorum yapmak durumunda kalmaz böylelikle burada iş size ve nişanlınıza düşüyor herkesin bir takım hayalleri var elbet bunları iki tarafı da zorda bırakmayacak şekilde yaparsak daha az sorunlar çıkar :112:Olur da illa istiyorum diyorsanız kendiniz ekleme yaparsınız alırsınız öyle duruma da saygısızlık olarak mı bakarlar şahsen ben kaliteli pahalı birşey beğenirsem hazırda para tutmayı düşünüyorum ekleme yaparım belki insanlar ona göre bütçe ayarlıyor ben kullanıcam para eklesem ne olur diye düşünürüm yani

Son düzenleme:
bildiğimiz oturma odası hariç hani şu hiç kullanılmayan bi oda oluyor salon diye ondan bahsediyorsanız bencede çok gereksiz okadar masraf yapılıcak bide ayda yılda bir kullanılıcak bir oda için enaz 2bin 3bin tl ödemeye ne gerek var o paraya balayına gidin

onu ben de anlamadım. Bir de yatak odası ve mutfaktaki biz kız tarafı mı yoksa nişanlısı ile konu sahibi mi onu da anlamadım.

konuya açıklık getireyim. Erkek tarafının alması gereken şeyleri nişanlım kendisi ödücek. Kız tarafına düşenleride ben kendim ödücem

düğün kredisi nasıl oluyor. Biraz bilgi verirmisiniz

Bende gectigimiz ekim ayinda evlendim.evi gonlumce dosedim sukur.ve salon oturma odasi mantigini hic algilaysmadim.salonuma kose takim,berjer,unite,yemek masasi ve orta sehpa aldim.diger fazla odaya iki tane spor koltuk aldim(misafir geldiginde yatabilsin diye) KITAPlik ve calisma masasida koydum.mis gibi calisma odam.
Rica ediyorum sizde su gumusluk denen sacma sapan bufeyi alip tabak canaginizi sergilemeyin.kaldimi artik ya.
Evi ev yapan gumuslukmu yani.sacmalamissiniz

Benim de böyle çıkışlarım vardı önceden. Benim örneğimde ev araba aldıktan sonra insanlar neden ikinci ev, üzerine dükkan, üzerine arsa alır falan derdim. Onun yerine dünyayı gezseler. Turlara katılsalar, yeni yerler keşfetseler daha iyi değil mi. Sonra biri mi dedi benim kafama mı dank etti bilemiyorum ama herkesi bu hayatta mutlu edecek şeyin aynı olamayabileceğini kabul ettim. Kimi gümüşlükte kap kacak sergileyince mutlu olur kimi iyi model fotoğraf makinesi sahibi olunca :) Bazen benim dilim de yazım da insanların zevklerini eleştirme yönüne gitse de kimse kimsenin zevkine saçma dememeli.

Çok fazla şey yazılmış takip edemedim ama kendimden örnek vereyim eşimle severek evlendim ki iyiki evlenmişim ilkin salon takımı yemek odası oturma grubu falan her şeyi istedim eşim sen ne istersen tamam dedi orta gelirli bir ailesi var kredi çekicek eşimle ben ödiycektik sonra düşündüm salon takımına gerek yok şık bir oturma grubu alırsam yemek odası yerine de şirin bi mutfak masası şimdilik yeterli diye. annem tutturdu şu kadar bilezik olucak akrabalara hediye şunu bunu diye sıraladı ben çoğunu kabul etmedim altını da oldum olası sevmem zaten 6 tane kalın bilezik (şu anda bankada kasada) bir set alındı akrabalara hediye işini iptal ettirdim gereksiz bence. beni doldurmaya çalışan arkadaşlarımın akrabalarımın da az daha kurbanı olup nişanı geri vericektim hatta yüzüğü attım ama vazgeçmedi çok şükür sevdiğim benden ne istiyolarsa kabul yeterki benimle evlen dedi o zaman nasıl bir hataya düştüğümü fark ettim bi arkadaşım 30.000 tl lik mobilya ve düğün için baya bi kredi çekti şu an inanılmaz pişman nasıl altından kalkıcaz diye yakınıyor zamanla olur hepsi salon takımı falan da çok kokoş işi geliyor ilerde almak daha mantıklı yemek takımına ammenna ama gümüşlük denilen şey de saçma ama benim için tabi sen farklı düşünebilirsin eğer seviyosan inan hiç bir şey gözüne gelmiyor mobilyalarım, halılarım, perdem hepsi marka ve çok şirin evimi gören çok sade ama çok şık diyor hoş demeseler bile içinde huzurlu bir şekilde yaşamak bile güzel nişanlılık dönemi insanı çok yıpratır sevgiliyken aileler pek işin içine dahil olmadığı için daha rahat nişanlılık da bi o kadar zor geçer şimdiden hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin.

saçmalamış olabilirim kendi düşüncem.

Kesinlikle katılıyorum sonuçta nişanlımda bende çalışan çevresi geniş insanlarız. Salon takımı bazılarına saçmadır ama bana ihtiyaç :26:

Kesinlikle çok haklısınız çok zor bir dönem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…