Öyle yapıyorum zaten ama sürekli çabuk çocuk annesi bak dudak emiyor bak biz yerken nasıl da bakıyor aç aç açİş bölümü yapın... O yemek yaparken siz bebeğinizle ilgilenin.Siz bulasıkları hallederken o bebekle ılgılensın...Bebegı teslım ederken gıda,alt acma vs.herseyı verılmış olsun ki olası bır yemegıne vs mudahale olursa kesın tavırla cocugun duzenı oldugunu ve kesınlıkle mudahale etmemesını soyleyın...Aksi durumda fazla gelebılır ve kusabılır ya da yan etkı yapabılır gıbısınden net bır dılle mudahale edın..
Sözde her şey yaşandı bitti o ozamandı ozamanda kaldı gibi klasık kafa yapısında işte sen artık benim kızımsın diyor ama unutulmuyor tabiki de oğluna layık bulmuyordu da beni mesele oydu .nasil seyler yasamissiniz ve hala otorite diyorsunuz, caninizi kurtarirsaniz iyi.
Eşimin ailesi beni oğulların layık bulmadıkları için korkutup ayırmaya çalıştılar .sonra hiç bir şey yaşanmamış gibi bir tavır takındılar .Anlayamadım eşiniz mi tehdit etti sizi yoksa eşinizin ailesi mi?
Ya ben ne olursa olsun beni öldürmekle tehdit eden insanların yanında durmazdım.Eşimin ailesi beni oğulların layık bulmadıkları için korkutup ayırmaya çalıştılar .sonra hiç bir şey yaşanmamış gibi bir tavır takındılar .
Kendi düşen ağlamaz, otorite kuramazsın kadının evi orasıMerhaba kızlar en kısa şekilde anlatmaya çalışacağım. Evlendiğimizin ilk iki yılı cehennemden beter geçti kv ve onun gazlamalarıyla ailesi sebebiyle. Öldürmekle tehdit ettirmelerden tutun aileme zarar verme tehditlerine kadar gitti iş. Hamile kalıp bebeğim olunca tavrı değişti eskiye nazaran daha iyi diyebilirim. Şu an birlikte kalmak zorunda kaldık maalesef ki . Yazlık yerde yaşadığımız için doğal gaz yok bulunduğumuz bölgede evim de aşırı büyük klima elektrikli soba vs hiç birşey ısıtamadık evi . Faturada zamlarla birlikte 3600 lira geldi ısınmamamıza rağmenkv evi merkezi sistem ve cehennem gibi sıcak üst katı bize ayarladı bebeğe beşik almış koymuş . Bizde bebeğimiz için geldik mecburen . Ama kızlar yani sürekli alttan alttan laf sokmalar, her şeye müdahale etmeler bebeğime sen benim kızımsın demeler , yemek işini bana kitlenemeler, sürekli kendi anneliği ile kıyaslamalar yani insanı bezdirecek her türlü hareketi yapıyor . Eşimde diyorki anneme net tavrını koyman lazım bugün kararlı davranıp yarın yumuşarsan annem böyle davranır diyor ki öyle zaten ben de biliyorum ama yapamıyorum . Mesela o yemek yaparken bende yardım etmek istiyorum içim rahat etmiyor bir anda bütün iş bana kitleniyor bebeğimle ilgilenemiyorum .yada ek gıdaya yeni geçtim üç gün kuralı ilerliyorum mevsim sebzelerini buharda haşlayıp o benden habersiz yemeklerin suyundan vs veriyor bebeğe bu şekilde bir sürü şey . Siz ce nasıl bir tavır takınmalıyım . Sadece bebeğimle ilgilenip hiç bir işe karışmamalımıyım. Yetiştirme tarzımın dışına çıktığında sert mi tepki vermeliyim nasıl olmalı şimdiden teşekkür ederim .
Ev kuralları ile ilgili değilde bebeğe yaklaşımı açısından bir otoritem olsun istiyorum.Kirada yaşayamazmış zaten kiralık ev yokmuş ki maalesef orası öyle bu bölgede.Kaloriferli ev de az sayıda var onlarda ev sahipleri kışın boş bir bölge burası yerlisi de ev sahibi yazlık daireler de kiralık olan hem ısınması yok hem eşyalı gerçi ben ona da rağzıydım ama .Eşiniz annesiyle ilgili size taktikler vereceğine, evi kiraya verip, ısınabileceğiniz bir eve geçsin. Bu adamlar nasıl tek başlarına böyle şeylere karar verebiliyor hayret ediyorum. Zamanında sizi öldürmekle tehdit etmişler şimdi nasıl beraber yaşayabiliyorsunuz?
Yok illa yasayacaksanız, kadının evinde ona otorite kuramazsiniz, unutun onu.
Ev ile ilgili değil bebeğe müdahale etmesiyle ilgili .Kendi düşen ağlamaz, otorite kuramazsın kadının evi orası
Neyle ilgili olduğu önemli değil zaten, orası onun evi, sizi sığıntı görüyorEv ile ilgili değil bebeğe müdahale etmesiyle ilgili .
Ayırmaz o toruna aşırı düşkün .Hiçbir iş yapma, kaynana 1 aya kalmaz evi ayırır.
Dene gör, iddialıyım.Ayırmaz o toruna aşırı düşkün .
Sözde seneye gelecekmiş doğal gaz burayaYa ben ne olursa olsun beni öldürmekle tehdit eden insanların yanında durmazdım.
Ayrıca eşinşiz anneme karşı tavrını koy diyerek yine sizi ateşe atıyor.
O neden aradaki dengeyi sağlamıyor? Onun annesi sonuçta.
Ayrıca bir üye daha yazmış çok katılıyorum.
Ne zamana kadar kışları orada oturacaksınız?
Her kış böyle göç eder gibi eşya mı taşıyacaksınız?
Daha kalıcı bir çözüm lazım.
Ee bir sürü insanin çocuğunun bezini bakıcısı değiştiriyor bu devirde. Ohoo o kadar çok ki.Öyle yapıyorum zaten ama sürekli çabuk çocuk annesi bak dudak emiyor bak biz yerken nasıl da bakıyor aç aç açzaten altını değiştirme konusunda mahremiyet eğitimi açısından kesinlikle anne baba dışında bir başkası altını açmamalı diye uyardık kaç kez .
Tabi ki de demez olurmuyum. Seneye doğal gaz gelecek diyor .Gelmezse yeni evler yapılıyor onlardan birine geçeriz orda ısınma olacak diyor.Peki eşinize dediniz mi, “tamam bu seneyi böyle geçirdik, seneye ne yapacağız? ya da ondan sonraki senede ne olacak? Biz her sene ailenin yanına mı taşınacağız?, buna bir çözüm bulmamız lazım. “
Tabiki herkesin fikrine saygı duyarım biraz fazla bebek çocuk gelişimi kitabı okudum uzmanların ortak fikri o yönde olduğu için öyle ilerliyoruz bizde .Kokuyoruz aslında kural tamam diyor yine yapıyor kaşla göz arası .Biraz seveyim diye alıyor o ara olan oluyor .Ee bir sürü insanin çocuğunun bezini bakıcısı değiştiriyor bu devirde. Ohoo o kadar çok ki.
Biz de 9 aylık bebeğini annesine, kayinvalidesine, bakiciya vs bırakıp gelen çok var. Şu an da aynı evdeyseniz paslasarak bakıp paslasarak işleri yapabilirsiniz evde ikinizden Başka kimse yoksa gündüz.
Sadece kural koymalısiniz karsilikli
Seneye geliyormuş doğal gazyani olmayacagini bile bile zorlamak neden . evinizi satip kendi isinma durumunuza uygun bir ev bulun .her kis beraber mi yasayacaksiniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?